Løse inn digitale eksemplarer av DVD- eller Blu-ray-plater i iTunes Store

Noen DVD-, Blu-ray- og 4K-titler kan inkludere et digitalt eksemplar i iTunes i tillegg til den fysiske platen.

Løse inn digitale eksemplarer i iTunes

Følg instruksjonene på DVD- eller Blu-ray-emballasjen når du skal foreta en innløsing.

• Noen titler inneholder kanskje bare en innholdskode. Du kan bare løse inn disse kodene én gang.
  • Andre titler kan inkludere en plate med et digitalt eksemplar og en innholdskode. Du må sette inn platen i datamaskinens CD/DVD-stasjon før du kan løse inn koden. Hvis datamaskinen ikke har noen CD/DVD-stasjon, kan du bruke en DVD/Blu-ray-stasjon som er tilkoblet via USB, eller bruke CD/DVD-stasjonen på en annen datamaskin sammen med Mac-maskinen.

Løse inn titler med bare en innløsingskode

Trykk eller klikk på denne koblingen for å løse inn en kode: Gå til siden for innløsning. Eller følg fremgangsmåten for enheten din.

iPhone, iPad eller iPod Touch

1. Åpne iTunes Store-appen.
  2. Trykk på Filmer, rull deretter til bunnen av skjermen og trykk på Løs inn. Hvis du blir bedt om det, logger du på med Apple-ID og passord.
  3. Trykk på «Du kan også skrive inn koden selv», og angi deretter den 12-sifrede koden som står på innlegget som følger med platen.
  4. Trykk på Løs inn.

Les om hva du må gjøre hvis du ikke kan løse inn en innholdskode.

Mac eller PC

1. Åpne iTunes. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Løs inn.
  3. Angi passordet ditt, og klikk deretter på Logg på.
  4. Oppgi den 12-sifrede koden som er trykt på innlegget som følger med platen. Du kan kanskje bruke kameraet på Mac-maskinen til å løse inn koden.
  5. Du kan velge å laste ned det digitale eksemplaret av filmen nå eller laste det ned senere. Les om hvordan du laster ned kjøp på nytt.

Finn ut hva du må gjøre hvis du ikke kan løse inn en innholdskode.

Løse inn titler med plate med digitalt eksemplar og innløsingskode

1. Åpne iTunes.
  2. Sett inn iTunes-platen med det digitale eksemplaret i DVD-stasjonen på Mac-maskinen eller PC-en.
  3. Skriv inn innløsningskoden som fulgte med DVD-platen, i hovedvinduet til iTunes. Klikk deretter på Løs inn.
    Hvis platen ikke vises i iTunes, men spilles av uten problemer i datamaskinens DVD-program, må du undersøke hos leverandøren om tittelen leveres med et digitalt eksemplar i iTunes.
  4. Hvis du blir bedt om det, oppgir du Apple-ID-en og passordet ditt. Du vil se en skjerm som viser at koden har blitt innløst.
  5. Klikk på symbolet for nedlastingsstatus  øverst til høyre i iTunes for å sjekke fremdriften for nedlastingen.
  6. Når nedlastingen er ferdig, klikker du på  Filmer øverst til venstre i iTunes for å se filmen.

Når du bruker en plate med et digitalt eksemplar for å løse inn en filmtittel, får du bare SD-versjonen og ingen av ekstrafunksjonene.

Få hjelp

Hvis en DVD-, Blu-ray- eller 4K-plate med digitalt eksemplar er skadet, oppripet eller mangler innløsingskode eller en plate med det digitale eksemplaret, må du kontakte det aktuelle filmstudioet for å få hjelp:

Hvis du har problemer med å løse inn koden for et digitalt eksemplar eller laste ned det digitale eksemplaret i iTunes, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Finn ut mer

• Digitale eksemplarer i iTunes er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner. Du må bruke en kode for digitalt eksemplar i det iTunes Store-landet eller -regionen der emballasjen angir at den kommer til å fungere. Du trenger for eksempel en Apple-ID for i USA for å kunne bruke en kode fra en DVD for USA, og du trenger en Apple-ID for i Australia for å kunne bruke en kode fra en DVD for Australia.
  • Les om hvordan du laster ned filmer på nytt.
  • I USA kan noen filmer som er kjøpt fra en annen digital tjeneste, ses i iTunes Store hvis du kobler Apple-ID-en din til en Movies Anywhere-konto.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.