Send App Store- og iTunes-gaver på nytt

Les om hvordan du sender gaver du har kjøpt til noen fra App Store, iTunes Store eller iBooks Store, på nytt.

Hvis du har sendt en App Store- og iTunes-gave og mottakeren ikke fikk e-posten med instruksjoner om hvordan den løses inn, kan du sende gaven på nytt fra iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC. Når du sender en App Store- og iTunes-gave på nytt, sendes det en ny e-post med en kobling for å løse inn gaven.

Du kan sende App Store- og iTunes-gaver på nytt så lenge objektet eller pengene ikke er løst inn av en Apple-ID.

Fra iPhone, iPad eller iPod touch

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din øverst på skjermen, og trykk deretter på Vis Apple-ID. Du må kanskje autentisere Apple-ID-en din.
  3. Trykk på Gaver. Hvis du ikke ser Gaver, har du ikke kjøpt noen App Store- og iTunes-gaver med denne Apple-ID-en nylig.
  4. Trykk på gaven du vil sende på nytt.
  5. Trykk på Send gave på nytt. Du kan redigere eller endre mottakerens e-postadresse for App Store- og iTunes-gaven så lenge mottakeren ikke har innløst gaven. Hvis du skal endre mottakerens e-postadresse, trykker du på e-postadressen på Gaveopplysninger-skjermen. Dobbeltsjekk stavemåten i mottakerens e-postadresse.

Hvis du ikke ser Send gave på nytt, er den allerede løst inn av personen med den oppførte e-postadressen.

På Mac eller PC

Klikk på denne koblingen for å åpne iTunes og logge på siden for kontoinformasjon: Vis konto. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
  3. Autentiser Apple-ID-en din, og klikk deretter på Vis konto.

På Kontoinformasjon-siden:

1. Bla til Kjøpshistorikk-delen. Ved siden av «Gave sist sendt [dato]» klikker du på Administrer gaver. Hvis du ikke ser Gaver, har du ikke kjøpt noen App Store- og iTunes-gaver med denne Apple-ID-en nylig.
  2. Finn gaven du vil sende på nytt, og klikk deretter på Vis til høyre for datoen du sendte gaven.
  3. Klikk på Send gave på nytt i vinduet som vises.
    Hvis du vil endre mottakerens e-postadresse, endrer du adressen i feltet under Mottaker før du trykker på Send gave på nytt. Dobbeltsjekk stavemåten i mottakerens e-postadresse.

Hvis du ikke ser Send gave på nytt, er den allerede løst inn av personen med den oppførte e-postadressen.