Send App Store- og iTunes-gaver på nytt

Du kan sende gaver du har kjøpt til noen fra App Store, iTunes Store eller Apple Books, på nytt.

Hvis du har sendt en App Store- og iTunes-gave og mottakeren ikke fikk e-posten med instruksjoner om hvordan den løses inn, kan du sende gaven på nytt fra iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC. Når du sender en App Store- og iTunes-gave på nytt, sendes det en ny e-post med en kobling for å løse inn gaven.

Du kan sende App Store- og iTunes-gaver på nytt så lenge objektet eller pengene ikke er løst inn av en Apple-ID.

Hvis mottakeren fremdeles ikke finner e-posten etter at du sender den på nytt, må du be vedkommende om å se i Søppelpost- eller Uønsket-mappen.

Fra iPhone, iPad eller iPod touch

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din øverst på skjermen, og trykk deretter på Vis Apple-ID. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en din.
  3. Trykk på Gaver. Hvis du ikke ser Gaver, har du ikke kjøpt noen App Store- og iTunes-gaver med denne Apple-ID-en nylig.
    En iPhone X med Kontoinnstillinger. Gaver-knappen er valgt.
  4. Trykk på gaven du vil sende på nytt.
    En iPhone X med sendte Gaver. En gave til janeappleseed@icloud.com er valgt.
  5. Trykk på Send gave på nytt. Du kan redigere eller endre mottakerens e-postadresse for App Store- og iTunes-gaven så lenge mottakeren ikke har innløst gaven. Hvis du skal endre mottakerens e-postadresse, trykker du på e-postadressen på Gaveopplysninger-skjermen. Dobbeltsjekk stavemåten i mottakerens e-postadresse.
    En iPhone X viser detaljene til en sendt Gave.

Hvis du ikke ser Send gave på nytt, er den allerede løst inn av personen med den oppførte e-postadressen.

Fra Mac eller PC

Klikk på denne koblingen for å åpne iTunes og logge på siden for kontoinformasjon: Vis konto. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
    Et iTunes-vindu med Konto-menyen i menylinjen øverst på skjermen åpnet. Vis kontoen min er valgt.
  3. Logg på med Apple-ID-en din, og klikk deretter på Vis konto.
  4. På siden Kontoinformasjon blar du til avsnittet Kjøpshistorikk. Ved siden av «Gave sist sendt [dato]» klikker du på Administrer gaver. Hvis du ikke ser Gaver, har du ikke kjøpt noen App Store- og iTunes-gaver med denne Apple-ID-en nylig.
    Et iTunes-vindu med Kjøpshistorikk-delen på Kontoinformasjon-siden. Administrer gaver-knappen er valgt.
  5. Finn gaven du vil sende på nytt, og klikk deretter på Vis til høyre for datoen du sendte gaven.
  6. Klikk på Send gave på nytt i vinduet som vises. Hvis du vil endre mottakerens e-postadresse, endrer du adressen i feltet under Mottaker før du trykker på Send gave på nytt. Dobbeltsjekk stavemåten i mottakerens e-postadresse.
    Et iTunes-vindu åpnet på Gaver-delen til Kontoinformasjon-siden. Detaljene til en sendt Gave er åpnet i forgrunnen.

Hvis du ikke ser Send gave på nytt, er den allerede løst inn av personen med den oppførte e-postadressen.