Starte Mac-maskinen i enkeltbrukermodus eller detaljert modus

Hvis du er en avansert bruker som er komfortabel med UNIX, kan du bruke enkeltbrukermodus eller detaljert modus som hjelp til å isolere problemer relatert til oppstart.

1. Hold nede en av disse tastekombinasjonene på tastaturet umiddelbart etter at du trykker på på/av-knappen for å slå på Mac-maskinen, eller umiddelbart etter at Mac-maskinen omstarter:
    • Kommando-S: enkeltbrukermodus
    • Kommando-V: detaljert modus
  2. Fortsett å holde nede tastene til du ser hvit tekst på skjermen.
    • Hvis du bruker FileVault, slipper du tastene når du ser påloggingsvinduet. Deretter logger du på for å fortsette oppstarten i enkeltbrukermodus eller detaljert modus.
    • Hvis du bruker et firmwarepassord, må du slå av passordet før du kan starte i enkeltbrukermodus eller detaljert modus.
  3. Nå kan du angi UNIX-kommandoer. Skriv reboot, og trykk deretter på returtasten for å avslutte denne modusen og starte normalt.

I enkeltbrukermodus brukes engelsk (USA) tastaturlayout.