Bruke flere iPhone-, iPad- eller iPod-enheter sammen med én datamaskin

Vil du bruke mer enn én iPhone, iPad eller iPod sammen med samme datamaskin? Det kan du. Det finnes faktisk flere måter å gjøre det på.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Opprette flere brukerkontoer

Deler du datamaskinen med noen som har en annen smak når det gjelder musikk og medier? Du kan opprette separate brukerkontoer for hver person som bruker datamaskinen. Du kan sørge for separate, personlige iTunes-biblioteker og tilpasse synkroniseringsinnstillingene til hver enhet tilsvarende.

Mac OS X-brukere

Windows-brukere

I hjelpedokumentasjonen til datamaskinen kan du se hvordan du konfigurerer andre brukerkontoer. Slik finner du denne informasjonen:

1. Klikk på Start-menyen og deretter på Hjelp eller Hjelp og støtte.
  2. Skriv "ny bruker" i søkefeltet.
  3. Trykk på Enter.

Hvis du oppretter flere brukerkontoer på én datamaskin, men ønsker at de samme mediene skal være tilgjengelig i iTunes for alle brukerne, kan du dele musikk mellom forskjellige kontoer på én enkelt datamaskin.

Synkronisere enheter med spillelister

Du kan bruke flere enheter på samme datamaskin uten å opprette flere brukerkontoer. Du kan gjøre det ved å sette opp iTunes for å oppdatere hver enhet bare med visse spillelister. Denne metoden gjør det mulig for eksempel å legge all musikken på iPod og bare oppdatere iPod shuffle med treningsmusikk. Slik gjør du dette i iTunes:

1. Opprett nye iTunes-spillelister i Mac og Windows som inneholder all musikken du vil synkronisere med hver enhet.
  2. Synkroniser enheten.

Merk: iTunes for Windows støtter ikke synkronisering av flere iPod-enheter samtidig.

Opprett et eget iTunes-bibliotek

Opprett et eget iTunes-bibliotek for hver enhet. Merk: Det er viktig at du lager en ny iTunes-bibliotekfil. Du kan ikke bare lage en kopi av den eksisterende iTunes-bibliotekfilen. Hvis iTunes er åpent, avslutter du programmet.

1. Mac-brukere: Hold Tilvalg-tasten nede når du åpner iTunes.
    Windows-brukere: Hold Skift-tasten nede når du åpner iTunes.
  2. Klikk på Opprett bibliotek i dialogruten som vises.
  3. Gi den alternative bibliotekfilen et navn og arkiver den. iTunes åpner den nye bibliotekfilen.
  4. Åpne iTunes-valg. Velg iTunes > Valg (Mac) eller Rediger > Innstillinger (Windows).
  5. Klikk på fanen Avansert.
  6. Fjern markeringen av "Kopier filer til iTunes Media-mappen når du legger til musikk i biblioteket" hvis dette er valgt, og klikk på OK. Det hindrer at iTunes oppretter kopier av eksisterende mediefiler i den nye bibliotekmappen.
  7. Legg til de aktuelle mediefilene du ønsker på enheten, i iTunes, enten ved å dra dem til iTunes eller ved å velge Arkiv > Legg til i biblioteket (Mac) eller Fil > Legg til fil i bibliotek eller Legg til mappe i bibliotek (Windows).
  8. Når du har organisert iTunes-biblioteket, kobler du til og synkroniserer enheten.
  9. Når synkroniseringen er fullført, avslutter du iTunes.
  10. Mac-brukere: Hold Tilvalg-tasten nede når du åpner iTunes.
    Windows-brukere: Hold Skift-tasten nede når du åpner iTunes.
  11. Klikk på Velg bibliotek.
  12. Velg det opprinnelige iTunes-biblioteket og klikk på Velg (Mac-brukere) eller Åpne (Windows-brukere). Nå kan du veksle mellom de ulike bibliotekene for forskjellige enheter.

Lær mer

Du kan bruke informasjonen ovenfor til å synkronisere musikk, filmer, TV-programmer, podcaster og annet medieinnhold. Du kan også synkronisere kontakter og kalendere til iPod eller til iPhone, iPad eller iPod touch.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.