Bruke iPod-spilleren som lagringsstasjon

iPod-spilleren kan brukes som en stasjon (harddisk eller flash-enhet, avhengig av iPod-spilleren) til arkivering og overføring av datafiler (såkalt diskmodus).

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Tips: Bruk iTunes til å synkronisere musikkfiler til iPod. Du vil ikke kunne spille av sanger på iPod som du har overført til iPod ved bruk av Finder på en Mac eller ved bruk av Min Datamaskin/Datamaskin eller et Utforsker-vindu på en PC. Hvis du overfører sanger til iPod ved bruk av disse metodene, vil iPod betrakte dem som data.

Bruke iPod som stasjon

1. Koble iPod-spilleren til datamaskinen.
  2. Åpne iTunes hvis dette ikke skjer automatisk.
  3. Marker iPod-symbolet i Kilde-panelet.
  4. Klikk på Oversikt-fanen.
  5. Velg «Aktiver diskbruk» eller «Manuell håndtering av musikk og videoer». Begge valgene lar deg bruke iPod som en stasjon. Hvis du velger «Manuell håndtering av musikk og videoer» vil iTunes ikke oppdatere iPod-en med iTunes-biblioteket automatisk. Velg i stedet «Aktiver diskbruk» hvis du vil at iPod skal oppdateres automatisk.

6. iPod-disksymbolet vises på skrivebordet og i Finder-vinduer og under Min datamaskin/Datamaskin i Windows. Kopier filer ved å dobbeltklikke på symbolet og dra filer til eller fra iPod-vinduet.
  7. Sørg for å mate ut iPod før du kobler den fra datamaskinen din. Tips: iPod vil vise «Ikke koble fra» når du har aktivert diskbruk (statuslampen på iPod shuffle fortsetter å blinke med oransje lys til du har matet den ut). På den måten er det lettere å huske at du må mate ut iPod først.

Kopiere sanger fra iPod til datamaskinen

iTunes-biblioteket lagrer alt medieinnhold (musikk, videoer, podcast osv.) som du har kodet fra CD-samlingen din eller kjøpt fra iTunes Store. Med standardinnstillinger kopierer iTunes automatisk mediene i biblioteket til iPod-spilleren. Når du bruker iPod-spilleren som harddisk, kan du ikke se mediene som iTunes kopierer til iPod, i Finder eller Min datamaskin. Dette er normalt. Du kan ikke bruke Finder eller Min datamaskin til å kopiere disse mediefilene fra iPod-spilleren og tilbake til iTunes eller en annen datamaskin. Synkroniseringen mellom iPod og datamaskinen går én vei: fra iTunes til iPod. Det eneste unntaket er funksjonen Overfør kjøp, som gjør det mulig å gjenopprette kjøpt iTunes-innhold fra iPod til datamaskinen.

Hvis du har slettet iTunes-biblioteket ditt på datamaskinen, kan du ikke bruke Finder eller Min datamaskin/Datamaskin til å kopiere medier fra iPod for å gjenopprette biblioteket på datamaskinen. En mulig løsning er å kode sangene fra CD-samlingen på nytt og deretter synkronisere det nye biblioteket med iPod. For innhold som er kjøpt fra iTunes Store, kan du kanskje bruke iTunes i nettskyen til å laste det ned igjen. Se denne artikkelen for å finne mer informasjon om tilgjengeligheten av den funksjonen.

Ideelt sett bør du ha en sikkerhetskopi av iTunes- og iTunes Media-mappene for å gjenopprette spillelistene dine, i tillegg til kjøpt innhold og innhold som ikke er kjøpt.

Hvordan kan du så kopiere noen sanger fra én datamaskin til en annen – på lovlig måte? Kan harddisken på iPod brukes til det? Det er ett av flere alternativer som omtales i iTunes: Slik flytter du musikk til en ny datamaskin. Du kan også følge Slik kan du bruke iPod til å flytte musikken din til en ny datamaskin.

Problemløsing

Hvis du har tenkt å koble iPod-spilleren til en annen datamaskin, må du passe på at du ikke synkroniserer spilleren med iTunes-biblioteket på den nye datamaskinen. Dette skjer bare hvis du har valgt Aktiver diskbruk i stedet for Manuell håndtering av musikk og videoer.

Tekst i varselvindu: «iPod-enheten er synkronisert med et annet iTunes-bibliotek. En iPod kan kun synkroniseres med ett iTunes-bibliotek om gangen. Hva vil du gjøre? ...»

Merk: Hvis du skal ta iPod shuffle (eller en iPod du har valgt Aktiver diskbruk for) til en annen datamaskin, må du mate den ut fra Min datamaskin / Datamaskin eller et Finder-vindu fordi den ikke vil vises iTunes.

Høyreklikk (eller Kontroll-klikk på Mac) på iPod og velg Mat ut fra snarveismenyen.

Hvis du bruker iPod som en disk med en Windows-PC, må du huske at FAT32-filsystemet bare kan håndtere filer som er mindre enn 4 GB. Uansett hvor god plass det er på iPod-spilleren kan du ikke kopiere filer som er større enn dette.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.