Oppdatere iPod

Lær hvordan du oppdaterer iPod-enheten.

Hvis du må oppdatere eller gjenopprette en iPod shuffle, kan du se på siden Gjenopprett iPod shuffle til fabrikkinnstillingene.

Bakgrunn

Først: Det er viktig å forstå forskjellen mellom oppdatering og gjenoppretting.

Oppdatering oppdaterer ganske enkelt programvaren som styrer iPod, og dette påvirker ikke sangene og filene som er lagret på iPod.

Gjenoppretting sletter alt innholdet på iPod , og gjenoppretter den til den originale fabrikkonfigurasjonen. Siden gjenoppretting av iPod sletter alle sangene, videoene, fotoene og filene på iPod , må du sørge for å sikkerhetskopiere filene dine først.

Slik oppdaterer du iPod for Windows med Windows Vista, Windows XP eller Windows 2000

1. Last ned og installer den nyeste versjonen av iTunes. Når du har den siste versjonen, bruker du iTunes-menyene til å søke etter oppdateringer. I Windows velger du Hjelp > Søk etter oppdateringer.
  2. Koble iPod-enheten til datamaskinen med USB- eller FireWire-kabelen som ble levert sammen med enheten, og åpne iTunes hvis programmet ikke allerede er åpnet.
  3. Hvis du vil oppdatere iPod på en PC, må iPod være formatert for PC. Hvis den ikke er det, får du en melding som sier at iPod må formateres på nytt. Hvis du får denne meldingen, kan du se under Gjenopprette iPod til fabrikkinnstillingene før du fortsetter. Hvis du er usikker på hvilket format iPod-enheten har, kan du se under iPod: Slik finner du harddiskformatet på iPod-enheten.
  4. Hvis iTunes oppdager at en nyere versjon av iPod-programvaren er tilgjengelig for modellen din, blir du bedt om å laste ned og installere den nye versjonen. Hvis du allerede har lastet ned den nyeste versjonen av programmet, kan du bli bedt om å installere det.
  5. Avhengig av iPod-modellen og om du bruker USB eller Firewire til tilkobling av iPod-enheten, kan du bli bedt om å la iPod-enheten være koblet til datamaskinen, slik at oppdateringen kan fullføres, eller du kan bli bedt om å koble iPod-enheten til strømadapteren.
    Merk: Ikke alle iPod-modeller leveres med strømadapter. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppdateringen.
  6. Under oppdateringen kan du se en Apple-logo og en framdriftsindikator på iPod-skjermen.
    Merk: Det kan være vanskelig å se disse fordi iPod-enhetens bakbelysning vil være avslått. Straks oppdateringen er fullført, kan du fortsette å bruke iPod-enheten på vanlig måte. Hvis du ser et annet symbol på iPod-skjermen, kan du se iPod-symboler eller hva betyr dette bildet på iPod-enheten?, og følge de aktuelle instruksjonene.

Slik oppdaterer du iPod for Macintosh

1. Last ned og installer den nyeste versjonen av iTunes. Når du har den siste versjonen, bruker du iTunes-menyene til å søke etter oppdateringer. På Mac velger du iTunes > Søk etter oppdateringer.
  2. Koble iPod til Mac-maskinen med USB- eller FireWire-kabelen som fulgte med iPod-enheten, og åpne iTunes hvis programmet ikke allerede er åpnet.
  3. Hvis du vil oppdatere iPod på en Mac-maskin, må iPod være formatert for Mac. Hvis den ikke er det, kan du ikke oppdatere iPod, kun gjenopprette den. I så fall kan du se under Gjenopprette iPod til fabrikkinnstillingene før du fortsetter. Hvis du er usikker på hvilket format iPod-enheten har, kan du se under iPod: Slik finner du harddiskformatet på iPod-enheten.
  4. Hvis iTunes oppdager at en nyere versjon av iPod-programvaren er tilgjengelig for modellen din, blir du bedt om å laste ned og installere den nye versjonen. Hvis den nyeste programvaren allerede er lastet ned, kan det hende at du blir bedt om å installere den.
  5. Avhengig av iPod-modellen og om du bruker USB eller Firewire til tilkobling av iPod-enheten, kan du bli bedt om å la iPod-enheten være koblet til datamaskinen, slik at oppdateringen kan fullføres, eller du kan bli bedt om å koble iPod-enheten til strømadapteren. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppdateringen.
    Merk: Ikke alle iPod-modeller leveres med strømadapter.
  6. Under oppdateringen kan du se en Apple-logo og en framdriftsindikator på iPod-skjermen.
    Merk: Det kan være vanskelig å se disse fordi iPod-enhetens bakbelysning vil være avslått. Straks oppdateringen er fullført, kan du fortsette å bruke iPod-enheten på vanlig måte. Hvis du ser et annet symbol på iPod-skjermen, kan du se iPod-symboler eller hva betyr dette bildet på iPod-enheten?, og følge de aktuelle instruksjonene.

Lær mer

iPod-symboler eller hva betyr dette bildet på iPod-enheten?
Gjenopprette iPod til fabrikkinnstillingene
iPod: Hvordan finne programvareversjonen

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon.

Sist endret:
Nyttig?

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter

Norge (Norsk)