Reparere diskrettigheter med Diskverktøy

I OS X Yosemite og eldre kan Diskverktøy reparere filrettigheter på en startdisk.

Rettigheter er filinnstillinger som styrer muligheten til å lese, skrive eller utføre (åpne eller kjøre) filer. Hvis en fils rettigheter ikke lenger er riktig angitt, vil programvare som bruker filen, kanskje ikke fungere ordentlig. Du kan se en fils rettigheter under Deling og rettigheter i Vis info-vinduet

Fra og med OS X El Capitan blir systemfilrettigheter automatisk beskyttet. Det er ikke lenger nødvendig å kontrollere eller reparere rettigheter med Diskverktøy.

Følg denne framgangsmåten i OS X Yosemite eller eldre:

1. Åpne Diskverktøy, som finnes i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.
  2. Velg startdisken på listen over volumer.
  3. Klikk på Førstehjelp-fanen.
  4. Klikk på Verifiser diskrettigheter for å kontrollere rettigheter. Klikk på Reparer diskrettigheter for å reparere rettigheter.

Diskverktøy kontrollerer en fil rettigheter bare hvis filen har en tilsvarende kvittering i /var/db/receipts. Kvitteringen forteller Diskverktøy hva rettighetene skal være. Ikke alle installerere inkluderer en kvittering for filene de installerer.