Overføre data fra en PC til en Mac

Lær hvordan du flytter data (filer) fra en Windows PC til en Mac.

Det er mange måter å overføre data (filer) fra en PC til en Mac på, inkludert:

• bruke Overføringsassistent som er innebygd i OS X Lion og nyere
  • bruke "PC Data Transfer Service" hos Apple Store-butikker og Apple-spesialister
  • bruke en portabel harddisk eller lagringsenhet
  • bruke en CD- eller DVD-brenner
  • bruke andre portable medier
  • bruke en delt filtjener
  • bruke e-post
  • bruke en direkte Ethernet-forbindelse
  • installere PCens harddisk i Mac-maskinen, hvis den er kompatibel

Overføringsassistent

OS X Lion og nyere har et Overføringsassistent-program som er laget for å flytte filer, programmer og innstillinger på en enkel måte fra en gammel Windows-basert PC til din nye Mac. Se Om Windows Migration Assistant.

PC-dataoverføring fra Apple Store-butikker og Apple-spesialister (bare i USA)

Apple Store-butikker tilbyr flere nivåer av dataoverføringstjenester. Kontakt din lokale Apple Store-butikk for å få mer informasjon om PC-dataoverføringstjenester. I tillegg til Apple Store-butikker tilbyr mange Apple-spesialister, Apple-forhandlere og Apple-autoriserte tjenesteleverandører også ulike nivåer av PC til Mac-dataoverføringer. Bruk nettstedet Find Service for å finne en Apple-spesialist i ditt område.

Portabel harddisk eller lagringsenhet

Portable harddisker som kan brukes til å overføre data fra en PC til en Mac, inkluderer FireWire-stasjoner (IEEE 1394, iLink) og USB-baserte stasjoner eller lagringsenheter. Portable FireWire-stasjoner gir den høyeste overføringshastigheten og finnes i et stort utvalg. Men hvis ikke PC-en har en FireWire-port, som ikke er så vanlig på PC-datamaskiner, vil du ikke kunne bruke en portabel FireWire-harddisk. En portabel USB-harddisk kan brukes hvis det ikke er en tilgjengelig FireWire-port på den gamle PCen.

CD- eller DVD-brenner

Det å lage en sikkerhetskopiplate av filene på PC-en, er en av de enkleste metodene du kan bruke til å overføre en datamengde på. Denne metoden har den ekstra fordelen at du får en sikkerhetskopi av dataene.

Andre portable medier

Bruk av portable ZIP-, Jaz-, magnetisk-optiske (MO) og andre former for portable medier blir omtrent som å brenne en CD, så lenge medieenheten kan brukes på både PCen og Mac-maskinen. Bruk av disse formene for portable medier er en flott måte å overføre data på.

Delt filtjener

En tjener i et nettverk som er tilgjengelig for både den gamle PCen og den nye Mac-maskinen, er et utmerket alternativ til brenning av CD-plater eller flytting av portable stasjoner fra en datamaskin til en annen. Vær oppmerksom på at begge datamaskinene må ha tilgang til tjeneren.

E-post

Når det gjelder små datamengder som tekstbehandlingsdokumenter, bilder eller små programdatafiler, er bruk av e-post til å sende dem til deg selv som vedlegg, et annet alternativ. Men hvis datafilene er store eller du ikke har en høyhastighets Internett-tilkobling, bør du vurdere andre metoder før du bruker denne. Se Slik overfører du nedlastet e-post.

Enkelte Internett-leverandører har begrensninger når det gjelder hvor store e-postvedlegg kan være, slik at du kanskje ikke kan bruke denne metoden til store datafiler selv om du har en rask Internett-forbindelse.

Direkte Ethernet-tilkobling

Hvis du har begge datamaskinene på samme sted, kan du kanskje bruke en Ethernet-kabel til å koble datamaskinene sammen og kopiere filer mellom dem. Du må kanskje ha en Ethernet-krysningskabel, avhengig av hvilken Mac-modell du har. Denne metoden har den fordelen at den er rask og kan brukes til å overføre alle datamengder.

Flytte PCens harddisk

Selv om det er mulig å flytte enkelte PC-harddisker over i noen Mac-modeller, er ikke dette en anbefalt måte å overføre data på, og den bør bare brukes av erfarne datamaskinbrukere som forstår hvordan de skal installere og formatere PC-harddisker. Mac OS X v10.3 eller nyere kan lese innholdet på en NTFS-formatert stasjon, men vil ikke kunne arkivere nye filer eller gjøre endringer i eksisterende filer uten først å omformatere stasjonen (og slette eventuelle eksisterende data på stasjonen i prosessen).

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.