Om VPN-protokoller for iPhone, iPad og iPod touch

Du kan bruke iPhone, iPad eller iPod touch til å koble til en VPN. Finn ut hvilke protokoller, godkjenningsmetoder og sertifikater enheten din kan bruke til å koble til VPN-tjenere.

Enheten din kan bruke disse protokollene og godkjenningsmetodene:

• L2TP/IPSec med brukergodkjenning gjennom MS-CHAPV2-passord, RSA SecurID eller CryptoCard, og maskingodkjenning gjennom delt hemmelighet.
  • PPTP med brukergodkjenning gjennom MS-CHAPV2-passord, RSA SecurID eller CRYPTOCard.
  • Cisco IPSec med brukergodkjenning gjennom passord, RSA SecurID eller CRYPTOCard, og maskingodkjenning gjennom delt hemmelighet og sertifikater. Cisco IPSec fungerer med VPN etter behov, med domener som du selv angir.
  • Du kan også bruke tredjeparts VPN-programmer tilgjengelig på App Store. Disse programmene bruker kanskje andre protokoller.

Du kan bruke sertifikater i disse RAW-formatene:

• PKCS#1 (.cer, .crt, .der)
  • PKCS#12 (.p12, .pfx)

Kontakt nettverksadministratoren eller IT-avdelingen for å sikre at du konfigurerer VPN til å fungere riktig med enheten din.

Lær mer om hvordan VPN fungerer med iOS-enheter.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.