Flytt Bilder-biblioteket for å spare lagringsplass på Macen

Les om hvordan du flytter Bilder-biblioteket ditt til en annen stasjon for å spare lagringsplass på Macen din.

Bilder-biblioteket ditt inneholder alle bildene, albumene, lysbildeseriene og utskriftsprosjektene dine. Hvis biblioteket ditt er stort, og du ønsker å frigjøre lagringsplass på Macen, kan du slå på iCloud-bildebibliotek og bruke Optimaliser Mac-lagring, eller du kan flytte biblioteket til en ekstern stasjon.

Før du starter må du sikkerhetskopiere biblioteket ditt.

Klargjøre stasjonen

Du kan lagre biblioteket ditt på en ekstern lagringsenhet, som en USB-eller Thunderbolt-stasjon formatert som APFS eller Mac OS Extended (journalført).1 Les om hvordan du sjekker formatet på en ekstern lagringsenhet

For å forhindre tap av data anbefaler ikke Apple å lagre bildebiblioteker på eksterne lagringsenheter som SD-kort, USB-flashstasjoner eller på stasjoner som er delt på et nettverk.

Flytt Bilder-biblioteket til en ekstern lagringsenhet

1. Avslutt Bilder.
  2. I Finder går du til den eksterne stasjonen som du vil lagre biblioteket på.
  3. I et annet Finder-vindu finner du biblioteket ditt. Standardplasseringen er Brukere > [brukernavn] > Bilder, og det heter Photos Library.
  4. Dra biblioteket til den nye plasseringen på den eksterne stasjonen. Hvis du ser en feil, velger du symbolet til den eksterne stasjonen i Finder og velger Fil > Vis info. Hvis informasjonen i Deling og rettigheter ikke er synlig, klikker du på trekantknappen, og deretter påser du at avmerkingsboksen for «Ignorer eierskap på dette volumet» er valgt. Hvis det ikke er valgt, klikker du på låsesymbolet for å låse det opp, angir et administratornavn og -passord, og deretter velger du avmerkingsboksen.2
    Mer info-vindu
  5. Når flyttingen er fullført, dobbelklikker du på Photos Library i den nye plasseringen for å åpne det.
  6. Hvis du bruker iCloud-bildebibliotek, kan du angi dette biblioteket som systembildebibliotek.

Slett det opprinnelige biblioteket for å spare plass

Når du har åpnet biblioteket fra den nye plasseringen og kontrollert at det fungerer som det skal, kan du slette biblioteket fra den opprinnelige plasseringen.

I et Finder-vindu går du tilbake til Bilder-mappen (eller mappen du kopierte biblioteket fra) og flytter Photos Library til papirkurven. Deretter velger du Finder > Tøm papirkurv for å slette biblioteket og frigjøre lagringsplassen.

Åpne et annet Bilder-bibliotek

Hvis du har flere biblioteker, kan du åpne et annet bibliotek på følgende måte:

1. Avslutt Bilder.
  2. Trykk på og hold nede Tilvalg-tasten samtidig som du åpner Bilder.
  3. Velg biblioteket du vil åpne, og klikk deretter på Velg bibliotek.Velg et bibliotek

Bilder bruker dette biblioteket til du åpner et annet et.

Les mer

Hvis du har et rettighetsproblem med biblioteket ditt, kan du forsøke å løse problemet ved å bruke reparasjonsverktøyet for Bilder-biblioteket.

1. Du kan ikke flytte biblioteket til en stasjon som brukes til Time Machine-sikkerhetskopier.

2. Hvis volumet ikke er formatert som APFS eller Mac OS Extended (journalført), eller hvis det har blitt brukt til Time Machine-sikkerhetskopier, men ikke har blitt slettet, vil denne avmerkingsboksen enten ikke være synlig, eller så kan den ikke velges etter opplåsing. Du må slette og formatere stasjonen på nytt for at dette alternativet skal være tilgjengelig.