Om Apple Pay

Med Apple Pay kan du bruke iPhone, iPad, Apple Watch og Mac til å betale på en enkel, sikker og privat måte. Og nå kan du sende penger til og motta penger fra venner og familie direkte i Meldinger.1

Hva trenger jeg for å bruke Apple Pay?

Dette trenger du for å bruke Apple Pay i støttede land eller regioner:

I butikker kan du bruke Apple Pay på iPhone eller Apple Watch. I apper kan du bruke Apple Pay på iPhone, iPad og Apple Watch. På Internett i Safari2 kan du bruke Apple Pay på iPhone, iPad og Mac. I enkelte land og regioner kan du bruke Apple Pay på iPhone og Apple Watch til å betale for kollektivtransport.

Du må kanskje kontrollere innstillingene dine hvis du skal bruke Apple Pay med Safari på en Mac-modell som ikke har innebygd Touch ID. Gå til Innstillinger > Wallet og Apple Pay på iOS-enheten, og sørg for at Tillat betalinger fra Mac er aktivert.

Hvordan legger jeg til et kort i Apple Pay?

Du kan begynne å bruke Apple Pay når du har lagt til et kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalt kort i Wallet. Husk at du må legge til kortene på alle enheter du vil bruke Apple Pay på.

I USA kan du legge til Apple Pay Cash-kortet i Wallet ved å sende eller motta en betaling, eller ved å slå på Apple Pay Cash i Innstillinger > Wallet og Apple Pay.

Banken, kortutstederen og AppleCare kan hjelpe deg med problemer som oppstår når du legger til kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalte kort på enheten. Kontakt banken, kortutstederen eller AppleCare for å få hjelp. Du kan også følge denne fremgangsmåten for å få hjelp med å legge til et kort i Apple Pay

I Japan kan du også legge til Suica-kort i Apple Pay. Ring kundestøtte for Suica på 050-2016-5005 for å få hjelp med Suica. Du kan også følge denne fremgangsmåten for å få hjelp med å legge til et Suica-kort i Apple Pay.

I Beijing og Shanghai i Kina kan du legge til reisekort i Apple Pay.

Hvordan bruker jeg Apple Pay?

Du kan bruke Apple Pay i butikker, i apper, på Internett i Safari2 og noen steder til å betale for kollektivtransport. I USA kan du bruke Apple Pay til å sende penger til og motta penger fra venner og familie. Og du kan sende betalinger til bedrifter i Business Chat på iPhone, iPad eller iPod touch.4

I butikker ser du etter et av disse symbolene ved kassen. Hvis du ikke kan bruke Apple Pay i en butikk som viser et av disse symbolene, kan du gi oss beskjed.I apper og på Internett i Safari ser du etter Kjøp med Apple Pay-knappen eller Apple Pay som betalingsmåte.

Når du betaler med Apple Pay i butikker i noen land og regioner, må du kanskje oppgi PIN-koden din hvis transaksjonen overskrider et visst beløp. I noen tilfeller må du kanskje signere en kvittering eller bruke en annen betalingsmåte.

Hvordan sender jeg penger til eller mottar penger fra en annen person?

Med Apple Pay kan du sende og motta penger direkte fra iPhone, iPad eller Apple Watch.1 Send penger i Meldinger, eller be Siri om å betale noen, med kreditt- og debetkortene du allerede har registrert i Wallet. Finn ut mer om pengeoverføringer.

Når du mottar penger, blir de lagt til på Apple Pay Cash-kortet som er registrert i Wallet-appen. Du kan bruke saldoen umiddelbart for kjøp med Apple Pay i butikker, i apper og på nettet. Du kan også overføre Apple Pay Cash-saldoen til bankkontoen din.

Hvis du vil opprette en Apple Pay Cash-konto og sende og motta penger, må du være minst 18 år og bo i USA. Disse tjenestene er levert av Green Dot Bank, medlem av FDIC.

Kommer jeg fortsatt til å tjene opp bonuser og fordeler med kredittkortene, debetkortene og de forhåndsbetalte kortene mine når jeg betaler med Apple Pay?

Ja. Når du betaler med Apple Pay, får du fortsatt alle bonusene, fordelene og sikkerheten til kredittkortene, debetkortene og de forhåndsbetalte kortene dine. Finn ut mer om bonuser.

I Japan får du kanskje ikke ekstra poeng eller kampanjetilbud av forhandleren når du bruker Apple Pay i butikker.

Kortinformasjon på iPhone

Hvordan returnerer jeg en vare som er kjøpt med Apple Pay i en butikk?

Kassemedarbeideren kan bruke kontonummeret for enheten til å finne kjøpet og behandle returen, på samme måte som når du betaler med et fysisk kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalt kort. Slik ser du de fire siste sifrene i kontonummeret for enheten:

• På iPhone eller iPad: Gå til Innstillinger > Wallet og Apple Pay, og trykk på kortet.
  • På Apple Watch: Åpne Watch-appen på iPhone, gå til Min Apple Watch-fanen, trykk på Wallet og Apple Pay og deretter på kortet.

Hvis kassemedarbeideren trenger kortdetaljene for å behandle returen, kan du følge samme fremgangsmåte som når du betaler:

1. Velg kortet som skal refunderes, på enheten du brukte til å foreta det opprinnelige kjøpet. Husk å bruke kortet som er registrert i Apple Pay, ikke det fysiske kortet.
  2. Hold iPhone nær leseren, og autoriser returen med Face-ID, Touch ID eller en sikkerhetskode. På Apple Watch dobbeltklikker du på sideknappen og holder skjermen til Apple Watch maksimalt noen centimeter fra den kontaktfrie leseren.

Avhengig av returen og retningslinjene for refusjon kan det ta flere dager før transaksjonen vises på kontoutskriften for kortet. Apple Pay-aktivitet inngår i kontoutskriftene.

Varer du har kjøpt med Suica-kort og Apple Pay, returnerer du bare til samme terminal hvor du foretok kjøpet. Sørg for å returnere varen før du bruker Suica med Apple Pay til å foreta et nytt kjøp.

Transaksjonshistorikk på iPhone

Hvordan kan jeg sjekke de siste transaksjonene mine?

Når du ser kortet ditt i Wallet, ser du den siste transaksjonen for hvert kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalte kort, inkludert Suica i Japan og Apple Pay Cash i USA. Hvis du vil se mer, trykker du på kortet og deretter på Info-ikonet. Deretter trykker du på Transaksjoner-fanen. Avhengig av banken eller kortutstederen din kan det hende at du bare ser transaksjoner som er foretatt fra enheten din. Eller du kan se alle transaksjoner som er gjort fra kontoen for kredittkortet, debetkortet eller det forhåndsbetalte kortet ditt, inkludert alle Apple Pay-enheter og det fysiske kortet ditt. Du kan også se Suica-transaksjoner i Apple Watch-appen på iPhone.

Noen banker eller kortutstedere gir bare et første autorisasjonsbeløp til Wallet, som kan være forskjellig fra det endelige transaksjonsbeløpet. Du ser kanskje forskjellige transaksjonsbeløp i Wallet og på kontoutskriften din fra steder som restauranter, bensinstasjoner, hoteller og leiebilfirmaer. Se kontoutskriften fra banken eller kortutstederen for endelige transaksjonsdetaljer. For Apple Pay Cash kan du få en kontoutskrift sendt til e-postadressen for Apple-ID-en din.

Hvor sikker er Apple Pay?

Apple Pay er sikrere enn å bruke et kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalt kort av plast. Hver transaksjon på iPhone, iPad eller Mac krever autentisering med Face-ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din. Apple Watch er beskyttet med en kode som bare du kjenner til, og du må oppgi koden hver gang du tar på Apple Watch eller når du betaler med Apple Pay. Kortnummeret ditt og identiteten din deles ikke med forhandleren, og de faktiske kortnumrene dine lagres ikke på enheten eller Apples tjenere.

Når du betaler i butikker, sender verken Apple eller enheten de faktiske kortnumrene dine til forhandleren. Når du betaler i apper og på Internett i Safari,2 får forhandleren bare informasjon som navn, e-postadresse, fakturerings- og leveringsadresser som du har tillatt å dele i forbindelse med kjøpet. Apple Pay beholder anonym transaksjonsinformasjon, som tilnærmet betalingsbeløp. Informasjonen kan ikke knyttes til deg og inneholder ikke opplysninger om det du kjøper. Apper som bruker Apple Pay, må ha en personvernerklæring som du kan lese, og som omhandler bruk av personopplysninger.

Finn ut mer om sikkerhet og personvern for Apple Pay.

Hva skjer hvis jeg mister iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac, eller hvis enheten blir stjålet?

Med Apple Pay autoriserer du hvert kjøp med Face-ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din. Disse funksjonene bidrar til å hindre andre fra å bruke Apple Pay på enhetene dine, som iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac.

Du kan gå tilkontosiden for Apple-ID-en din eller bruke Finn iPhone-appen for å deaktivere eller fjerne muligheten til å betale fra enheten med Apple Pay. Kortene blir suspendert eller fjernet fra Apple Pay av banken eller det respektive betalingsnettverket selv om enheten er frakoblet og ikke koblet til et mobil- eller Wi-Fi-nettverk. Du kan også ringe banken eller kortutstederen for å deaktivere eller fjerne kortene fra Apple Pay. Finn ut mer om hva du bør gjøre hvis du mister iPhone eller enheten blir stjålet.

Når du bruker et Suica-kort med Apple Pay, kan beløpet gjenopprettes, selv om du mister enheten. Når et Suica-kort blir fjernet fra en enhet, blir det gjenværende beløpet lagret. Det kan da bli lagt til på nytt i Apple Pay på en annen kompatibel enhet som er logget på iCloud med samme Apple-ID. Hvis enheten din er frakoblet, blir Suica-kortene deaktivert fra midnatt. Du kan også ringe kortutstederen eller kundestøtte for Suica (050-2016-5005) for å deaktivere eller fjerne kortene dine fra Apple Pay. Du kan legge til Suica-kortene i Apple Pay på nytt etter kl. 5.00.

Kan jeg fortsette å bruke de fysiske kredittkortene, debetkortene eller de forhåndsbetalte kortene mine hvis jeg deaktiverer eller fjerner kortene mine i Wallet?

Når du deaktiverer eller fjerner kortene dine i Wallet, blir det enhetsspesifikke kontonummeret for enheten deaktivert eller fjernet. Du kan fortsatt bruke plastkortene.

Jeg er en forhandler. Hvordan kan jeg godta Apple Pay i butikken min?

Finn ut hvordan du kommer i gang hvis du vil godta Apple Pay i butikken din.

Jeg er en apputvikler. Hvordan kan jeg godta Apple Pay i appene mine eller på Internett?

Hvis du vil godta Apple Pay i en app eller på Internett2, går du til Apple Pay for utviklere for å finne ut hvordan du kommer i gang.

1. Å sende og motta penger med Apple Pay og Apple Pay Cash-kort er tjenester som leveres av Green Dot Bank, medlem av FDIC. Denne funksjonen er bare tilgjengelig i USA.
  2. I Kina kan du bruke Apple Pay på nettet i Safari kun på kompatible iPhone- og iPad-modeller med iOS 11.2 eller nyere.
  3. Sørg for at du logger på iCloud på alle enhetene dine. På iOS-enheten din må du konfigurere Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode. På Apple Watch må du konfigurere en kode. Hvis du logger av iCloud eller fjerner sikkerhetskoden din, fjernes alle kredittkort, debetkort, forhåndsbetalte kort og reisekort fra enheten.
  4. Business Chat er for øyeblikket i beta og blir tilgjengelig for bedrifter på en løpende utgivelsesplan. Business Chat er bare tilgjengelig i USA.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.