Om Apple Pay

Med Apple Pay kan du på en enkel, sikker og privat måte betale på iPhone, iPad, Apple Watch og Mac uten et fysisk kort eller kontanter.

Dette trenger du for å bruke Apple Pay

Legg til et kort i Wallet-appen

Du kan begynne å bruke Apple Pay når du har lagt til et kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalt kort i Wallet. Husk at du må legge til kortene på alle enheter du vil bruke Apple Pay med.

På iPhone, Apple Watch, iPad eller Mac med Touch ID kan du bruke Apple Pay så snart du legger til et kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalt kort i Wallet.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan legge til et kort i Wallet.

Bruk Apple Pay

Du kan bruke Apple Pay for å kjøpe ting i butikker, i apper, på nettet i Safari og for å kjøre kollektivtransport.

Du kan også bruke Apple Pay til å sende og motta penger i Meldinger-appen med Apple Cash.2

Når du betaler med Apple Pay, får du fortsatt alle bonusene, fordelene og sikkerheten til kredittkortene, debetkortene og de forhåndsbetalte kortene dine.

Hvis du bruker Apple Card1 med Apple Pay, kan du få Daily Cash på kjøpene dine.

Returner og få refusjon for varer du har kjøpt med Apple Pay i en butikk

Kassemedarbeideren kan bruke kontonummeret for enheten til å behandle returen din. Slik finner du kontonummeret for enheten på iPhone eller iPad:

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Bla ned til Wallet og Apple Pay.
  3. Trykk på kortet.

For Apple Watch:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Gå til Min Apple Watch-fanen, og trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Trykk på kortet ditt.

Hvis kassemedarbeideren trenger kortinformasjonen din:

• På enheten du brukte til å kjøpe varen, velger du kortet som skal refunderes i Apple Pay.
  • På iPhone: Hold enheten i nærheten av leseren og autoriser.
  • På Apple Watch: Dobbeltklikk på sideknappen og hold Apple Watch-skjermen noen centimeter fra den kontaktfrie leseren.

Varer du har kjøpt med et Suica- eller PASMO-kort med Apple Pay, kan du returnere til den samme terminalen der du foretok kjøpet. Deretter kan du bruke Suica eller PASMO til å foreta et nytt kjøp med Apple Pay.

Det kan ta flere dager før refusjonen vises på kontoutskriften for kortet.

Finn ut hvordan du får en refusjon når du returnerer en vare du har kjøpt med Apple Card.

Slik sjekker du Apple Pay-transaksjoner

Sjekk de siste transaksjonene dine

1. Åpne Wallet-appen på iPhone.
  2. Trykk på kortet du vil sjekke transaksjoner for.
  3. Trykk på en transaksjon for å se flere detaljer.

Avhengig av banken eller kortutstederen kan det hende at du bare ser transaksjoner som er gjort fra enheten din. Eller du ser kanskje alle transaksjoner som er gjort fra kontoen for kredittkortet, debetkortet eller det forhåndsbetalte kortet ditt, inkludert alle Apple Pay-enheter og det fysiske kortet ditt.

Slik sjekker du de siste transaksjonene dine i Watch-appen på iPhone:

1. Åpne Watch-appen på iPhone.
  2. Rull ned, og trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Trykk på kortet ditt, og trykk deretter på Transaksjoner-fanen.

Noen banker eller kortutstedere gir bare et første autorisasjonsbeløp til Wallet, som kan være forskjellig fra det endelige transaksjonsbeløpet. For steder som restauranter, bensinstasjoner, hoteller og bilutleiefirmaer kan transaksjonsbeløp i Wallet-appen se annerledes ut enn de gjør i kontoutskriften din. Se kontoutskriften fra banken eller kortutstederen for de endelige transaksjonsdetaljene. For Apple Cash kan du få en kontoutskrift sendt til e-postadressen for Apple-ID-en din.

Du kan også se gjennom dine individuelle Apple Card-transaksjonene dine.

Hvor sikker er Apple Pay?

Apple Pay er sikrere enn å bruke et kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalt kort av plast. Hver transaksjon på iPhone, iPad eller Mac krever autentisering med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din. Apple Watch er beskyttet med en kode som bare du kjenner til, og du må oppgi koden hver gang du tar på deg Apple Watch eller betaler med Apple Pay. Kortnummeret ditt og identiteten din deles ikke med forhandleren, og de faktiske kortnumrene dine lagres ikke på enheten eller Apples tjenere.

Når du betaler i butikker, sender verken Apple eller enheten de faktiske kortnumrene dine til forhandleren. Når du betaler i apper og på internett i Safari,3 får forhandleren bare informasjon som navn, e-postadresse samt fakturerings- og leveringsadresser som du har tillatt å dele i forbindelse med kjøpet. Apple Pay beholder anonym transaksjonsinformasjon, inkludert tilnærmet kjøpsbeløp. Denne informasjonen kan ikke knyttes til deg, og den inneholder ikke opplysninger om det du kjøper. Apper som bruker Apple Pay, må ha en personvernerklæring som du kan lese, og som omhandler bruk av personopplysninger.

Finn ut mer om sikkerhet og personvern for Apple Pay.

Hva kan du gjøre med Apple Pay hvis en enhet er mistet eller stjålet?

Se hvordan du kan midlertidig deaktivere eller fjerne muligheten til å bruke Apple Pay på en enhet som er mistet eller stjålet. Eller du kan fjerne alle kortene i Wallet-appen som du bruker med Apple Pay på en enhet.

Bruk de fysiske kredittkortene, debetkortene eller de forhåndsbetalte kortene etter at du har deaktivert eller fjernet kortene i Wallet

Når du deaktiverer eller fjerner kortene dine i Wallet, kan du fortsette å bruke de fysiske kortene dine. Det er bare det enhetsspesifikke kontonummeret for enheten som blir deaktivert eller fjernet.

Finn ut mer

1. Hvis du er apputvikler, kan du lese om hvordan du godtar Apple Pay i appen din eller på nettet.
  2. Hvis du er forhandler, kan du lese om hvordan du aksepterer Apple Pay i butikken din.
  1. Apple Card utstedes av Salt Lake City-avdelingen til Goldman Sachs Bank USA. Apple Card er kun tilgjengelig i USA.
  2. Sending og mottak av penger med Apple Pay og Apple Cash-kortet er tjenester som leveres av Green Dot Bank (medlem av FDIC). Denne funksjonen er bare tilgjengelig i USA.
  3. I Fastlands-Kina kan du bruke Apple Pay på nettet i Safari kun på kompatible iPhone- og iPad-modeller med iOS 11.2 eller nyere.
  4. Sørg for at du logger på iCloud på alle enhetene dine. På iOS-enheten din må du konfigurere Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode. På Apple Watch må du konfigurere en sikkerhetskode. Hvis du logger av iCloud eller fjerner sikkerhetskoden din, fjernes alle kredittkort, debetkort, forhåndsbetalte kort, ID-kort for studenter og reisekort fra enheten.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.