Bruke Windows 8.1 på en Mac med Boot Camp

Du kan bruke Boot Camp-assistent til å installere Windows 8 på støttede Mac-modeller som har installert OS X Yosemite, OS X El Capitan eller macOS Sierra.

Systemkrav

Du trenger støtteprogramvare (drivere) installert med Boot Camp for å bruke Windows 8.1. Denne programvaren blir automatisk lastet ned når du bruker Boot Camp-assistent. Boot Camp støtter 64-bits versjoner av Windows 8.1 Home og Windows 8.1 Pro når det brukes med en Mac-maskin som støttes.

Windows 8.1 er tilgjengelig fra Microsoft som en ISO-fil eller en installerings-DVD. Du trenger en ISO-fil med 64-bits full installeringsversjon av Windows 8.1-installereren for å installere Windows på Mac-maskinen. Hvis du ikke har en ISO-fil, kan du bruke Diskverktøy til å lage en av DVD-platen for Windows-installeringen.

Utføre en ny installering av Windows 8.1

Følg denne framgangsmåten hvis du installerer Windows på Mac-maskinen for første gang.

1. Bruk listen på slutten av denne artikkelen for å forsikre deg om at Mac-maskinen støtter Windows 8.1.
  2. Se etter programvareoppdateringer for å sørge for at macOS, Mac-maskinens firmware og Boot Camp-assistent er oppdatert.
  3. Åpne Boot Camp-assistent fra Verktøy-mappen (eller bruk Spotlight til å finne den).
  4. Bruk Boot Camp-assistent til å installere en ny kopi av Windows

Utføre en oppgraderingsinstallering av Windows 8.1

Hvis du har en tidligere versjon av Windows installert på Mac-maskinen, kan du følge denne framgangsmåten for å oppgradere til Windows 8.1:

Oppgradere fra 64-bitsversjoner av Windows

Du kan oppgradere eksisterende 64-bits installasjoner av Windows 7 eller 8 til Windows 8.1. Du trenger minst 10 GB ledig plass på Windows-partisjonen:

1. Start Mac-maskinen fra macOS.
  2. Når Mac-skrivebordet vises, velger du App Store fra Apple-menyen. Klikk på Oppdateringer-fanen i App Store-vinduet for å se etter programvareoppdateringer. Sørg for at macOS og Mac-firmwaren er oppdatert.
  3. Start Mac-maskinen fra Windows-versjonen du har installert.
  4. Åpne Apple Software Update for Windows og installer tilgjengelige oppdateringer.
  5. Bruk Windows-installereren til å oppgradere Windows.
  6. Når installeringen er fullført, åpner du Apple Software Update for Windows igjen og installerer tilgjengelige oppdateringer for å sikre at Windows-støtteprogramvaren (driverne) for Boot Camp er oppdatert. Mac-maskinen kan bli omstartet én eller flere ganger som en del av driverinstalleringen.

Hvis du ser meldingen «Avinstaller USB 3.0 eXtensible-vertskontrollerdriver» under installeringen, må du ikke avinstallere driveren. Se i stedet Windows 8: «Avinstaller USB 3.0 eXtensible-vertskontrollerdriver»-varsel ved oppgradering fra Windows 7

Oppgradere fra 32-bits versjoner av Windows

Hvis du har en eksisterende 32-bits versjon av Windows på Mac-maskinen, må du sikkerhetskopiere viktige filer slik at du kan fjerne den eksisterende Windows-partisjonen og installere en 64-bits versjon av Windows.

1. Sikkerhetskopier alle viktige filer i Windows-partisjonen.
  2. Bruk Boot Camp-assistent til å fjerne den eksisterende Windows-partisjonen.
  3. Bruk Boot Camp-assistent til å installere en 64-bits versjon av Windows 8.1 på Mac-maskinen
  4. Når du har installert Windows, kopierer du de viktige filene dine tilbake til Windows-stasjonen.

Mac-funksjoner du kan bruke i Windows 8.1

Boot Camp 6 inkluderer støtte for følgende av Mac-maskinens funksjoner i Windows 8.1:

Du kan installere Windows 8.1 på en intern stasjon på Mac-maskinen. Boot Camp-assistent hjelper deg med å opprette en partisjon på stasjonen som er kompatibel med Windows. Når du installerer Windows på en Mac-maskin som har en Fusion Drive, opprettes Windows-partisjonen på den mekaniske harddiskdelen av Fusion Drive (ikke SSD). Microsoft BitLocker er ikke kompatibelt med Boot Camp-volumer.

Når du har installert Windows, kan du installere den nyeste versjonen av iTunes for Windows for å lytte til musikk eller spille av videoer. Du må autorisere iTunes i Windows for å kunne spille av musikk eller videoer som du har kjøpt fra iTunes Store.

Hvis enkelte funksjoner ikke fungerer når du starter Mac-maskinen fra Windows 8.1, kan du prøve å installere Boot Camp-støtteprogramvaren på nytt ved å bruke Boot Camp-assistent.

Mac-modeller du kan bruke med Windows 8.1

Disse Mac-modellene støtter 64-bitsversjoner av Windows 8.1 når denne installeres med Boot Camp. Bruk Om denne maskinen for å se hvilken Mac-modell du har, og se deretter i denne listen for å finne ut om den støtter Windows 8.1:

MacBook Pro

• MacBook Pro (Retina, 15-tommers, midten av 2015)
  • MacBook Pro (Retina, 13-tommers, tidlig 2015)
  • MacBook Pro (Retina, 15-tommers, midten av 2014)
  • MacBook Pro (Retina, 13-tommers, midten av 2014)
  • MacBook Pro (Retina, 15-tommers, sent 2013)
  • MacBook Pro (Retina, 13-tommers, sent 2013)
  • MacBook Pro (Retina, 15-tommers, tidlig 2013)
  • MacBook Pro (Retina, 13-tommers, tidlig 2013)
  • MacBook Pro (Retina, 13-tommers, sent 2012)
  • MacBook Pro (Retina, midten av 2012)
  • MacBook Pro (13-tommers, midten av 2012)
  • MacBook Pro (15-tommers, midten av 2012)
  • MacBook Pro (17-tommers, sent 2011)
  • MacBook Pro (17-tommers, tidlig 2011)
  • MacBook Pro (15-tommers, sent 2011)
  • MacBook Pro (15-tommers, tidlig 2011)
  • MacBook Pro (13-tommers, sent 2011)
  • MacBook Pro (13-tommers, tidlig 2011)
  • MacBook Pro (15-tommers, midten av 2010)
  • MacBook Pro (17-tommers, midten av 2010)

MacBook Air

• MacBook Air (13-tommers, tidlig 2015)
  • MacBook Air (11-tommers, tidlig 2015)
  • MacBook Air (13-tommers, tidlig 2014)
  • MacBook Air (11-tommers, tidlig 2014)
  • MacBook Air (13-tommers, midten av 2013)
  • MacBook Air (11-tommers, midten av 2013)
  • MacBook Air (13-tommers, midten av 2012)
  • MacBook Air (11-tommers, midten av 2012)
  • MacBook Air (13-tommers, midten av 2011)
  • MacBook Air (11-tommers, midten av 2011)

iMac

• iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2015)
  • iMac (Retina 4K, 21,5-tommers, sent 2015)
  • iMac (21,5-tommers, sent 2015)
  • iMac (Retina 5K, 27-tommers, midten av 2015)
  • iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014)
  • iMac (21,5-tommers, midten av 2014)
  • iMac (27-tommers, sent 2013)
  • iMac (21,5-tommers, sent 2013)
  • iMac (21,5-tommers, tidlig 2013)
  • iMac (27-tommers, sent 2012)
  • iMac (21,5-tommers, sent 2012)
  • iMac (21,5-tommers, sent 2011)
  • iMac (27-tommers, midten av 2011)
  • iMac (21,5-tommers, midten av 2011)
  • iMac (27-tommers, midten av 2010)

Mac mini

• Mac mini (sent 2014)
  • Mac mini Server (sent 2012)
  • Mac mini (sent 2012)
  • Mac mini Server (midten av 2011)
  • Mac mini (midten av 2011)

Mac Pro

• Mac Pro (sent 2013)
  • Mac Pro (midten av 2012)
  • Mac Pro (midten av 2010)
  • Mac Pro (tidlig 2009)

Boot Camp støtter ikke RAID-konfigurasjoner.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.