Hvis du får en feil når du prøver å aktivere iMessage eller FaceTime

Hvis du skal bruke iMessage eller FaceTime, må du aktivere dem på iPhone, iPad eller iPod touch. Følg denne framgangsmåten hvis du ser en feilmelding under aktivering.

Når du aktiverer iMessage eller FaceTime, kan du se en av disse meldingene:

• Venter på aktivering
  • Aktivering mislyktes
  • Det oppsto en feil under aktivering
  • Kunne ikke logge på. Kontroller nettverksforbindelsen

Kontroller enhetsinnstillingene

1. Kontroller at du er koblet til et mobildata- eller Wi-Fi-nettverk. Hvis du bruker en iPhone, trenger du SMS-meldingsfunksjon for å aktivere telefonnummeret for iMessage og FaceTime. Avhengig av operatøren din, kan det hende du må betale for denne SMS-en.
  2. Gå til Innstillinger > Generelt > Dato og tid og kontroller at tidssonen er riktig angitt.

Slå av og start iMessage og FaceTime på nytt

1. Gå til Innstillinger > Meldinger og slå av iMessage.
  2. Gå til Innstillinger > FaceTime og slå av FaceTime.
  3. Omstart enheten.
  4. Slå på iMessage og FaceTime igjen.

Fremdeles ikke aktivert etter en dag?

Det kan ta opptil 24 timer å aktivere iMessage og FaceTime. Følg denne framgangsmåten hvis problemet fortsetter etter 24 timer:

1. Kontroller at enheten har den nyeste versjonen av iOS.
  2. Hvis du bruker en iPhone, kontakter du operatøren for å forsikre deg om at du kan motta SMS-meldinger.
  3. Kontakt Apples kundestøtte.

Få mer hjelp

Du kan også bruke e-postadressen din med iMessage og FaceTime. Logg deg påApple-ID-kontoen din og se gjennom alle e-postadressene du har registrert, inkludert den du prøver å verifisere. Hvis e-postadressen er feil, kan du oppdatere den. Klikk så på Send på nytt ved siden av e-postadressen du vil bekrefte.

Hvis du ikke kan logge på iMessage eller FaceTime på Macen, se Hvis du ikke kan logge på iMessage-kontoen eller FaceTime på Mac.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.