Hvis du ikke kan sende e-post på iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis du ikke kan sende e-post fra Mail-appen på iPhone, iPad eller iPod touch, er det et par ting du kan prøve.

Før du begynner

Det er noen ting du må tenke på og sjekke:

• Når du lager en iOS- eller iPadOS-sikkerhetskopi i iCloud eller iTunes, sikkerhetskopieres e-postinnstillingene, men ikke e-postene dine. Hvis du sletter eller endrer innstillingene for e-postkontoen din, kan e-poster som er blitt lastet ned tidligere, bli fjernet fra enheten.
  • Kontroller at enheten er koblet til internett.
  • Sjekk hos e-posttjenesteleverandøren for å finne ut om det er et tjenestebrudd.
  • Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke får tilgang til e-posten din, eller hvis du ikke kan sende og motta meldinger med @icloud.com-e-postadressen din.

Sjekk utboksen for usendte e-poster

Hvis du får en melding om at e-posten din ikke ble sendt, plasseres denne e-posten i utboksen. Sjekk utboksen din, og prøv å sende e-posten på nytt med denne fremgangsmåten:

1. Trykk på Postkasser øverst til venstre i Mail.
  2. Trykk på Utboks. Hvis du ikke ser Utboks, ble e-posten sendt.
    postkasser
  3. Trykk på en e-post i Utboks. Kontroller at e-postadressen til mottakeren er riktig.
  4. Trykk på Send.

Sjekk e-postadressen og passordet

Hvis Mail ber deg om å angi passord for e-postkontoen, må du kontrollere at passordet er riktig. Logg på nettstedet til e-postleverandøren din for å kontrollere e-postadressen og passordet.

Kontakt e-postleverandøren eller systemadministratoren hvis du fremdeles får melding om feil brukernavn eller passord.

Kontakt e-postleverandøren eller systemadministratoren din

1. Kontakt e-postleverandøren din eller sjekk statusnettsiden deres for å se om tjenesten er nede.
  2. Spør e-postleverandøren eller systemadministratoren om de har sikkerhetsfunksjoner eller restriksjoner, for eksempel totrinnsverifisering, slått på for e-postkontoen din. Det kan hende du trenger et spesielt passord eller må be om tilgang fra e-postleverandøren for å sende og motta e-post på enheten.
  3. Kontroller e-postkontoinnstillingene med e-postleverandøren eller systemadministratoren for å forsikre deg om at de er riktige.

Fjern e-postkontoen din, og konfigurer den på nytt

1. Logg på nettstedet til e-postleverandøren på datamaskinen din. Kontroller at alle e-postene dine er der, eller sørg for at e-postene dine er lagret på et annet sted enn på iOS-enheten din.
  2. Gå til Innstillinger > Passord og kontoer på iOS-enheten din.
  3. Trykk på e-postkontoen du vil fjerne.
  4. Trykk på Slett konto.
  5. Legg til kontoen på nytt.