Hvis du ikke kan sende eller motta e-poster på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hva du må gjøre hvis du ikke kan sende eller motta e-post med Mail-appen på iOS-enheten din.

Før du begynner

iOS-sikkerhetskopier tatt i iCloud og iTunes sikkerhetskopierer e-postinnstillinger, men ikke e-poster. Hvis du sletter eller endrer innstillingene for e-postkontoen din, kan e-poster som er blitt lastet ned tidligere bli fjernet fra iOS-enheten.

Prøv fremgangsmåten nedenfor når du er klar. Sjekk om du fremdeles trenger hjelp etter hvert trinn.

Påse at enheten kan kobles til Internett

For å se om enheten har en Internett-forbindelse med mobildata eller Wi-Fi, kan du gå til Safari og åpne en nettside, som for eksempel www.apple.com/no.

Sjekk Utboks for usendte e-poster

Hvis du ser en melding om at e-posten din ikke ble sendt, plasseres den e-posten i Utboks. Sjekk utboksen din og prøv å send e-posten på nytt:

1. Trykk på Postkasser øverst til venstre i Mail.
  2. Trykk på Utboks. Hvis du ikke ser Utboks ble e-posten sendt.
    Postkasser-skjerm på iPhone
  3. Trykk på en e-post i Utboks. Kontroller at e-postadressen til mottakeren er riktig.
  4. Trykk på Send.

Sjekk e-postadressen og passordet

Hvis Mail ber deg om å angi passord for e-postkontoen, må du kontrollere at passordet er riktig. Logg på nettstedet til e-postleverandøren din for å kontrollere e-postadressen og passordet.

Kontakt e-postleverandøren eller systemadministratoren hvis du fremdeles får melding om feil brukernavn eller passord.

Sjekk innstillingene

Når du konfigurerer e-postkontoen på enheten, bruker iOS automatisk de riktige kontoinnstillingene for mange e-postleverandører.

Sammenlign innstillingene i Mail-appen med innstillingene for e-postkontoen din for å kontrollere at kontoinnstillingene dine er riktige:

1. Gå til Innstillinger > Mail > Kontoer, og trykk på e-postkontoen.
  2. Trykk på e-postadressen din ved siden av Konto for å se kontoinformasjonen, som for eksempel innkommende og utgående e-postservere.
  3. Kontroller de anbefalte innstillingene for e-postkontoen din i verktøyet Sjekke innstillingene for Mail og påse at det er de samme som du ser på skjermen din. Hvis du ikke ser innstillingene for e-postkontoen din, må du kontakte e-postleverandøren eller systemadministratoren din.

Hvis du har en e-postkonto med POP3, kan du bare sjekke e-posten din på én enhet om gangen. Lukk andre e-postprogrammer og logg ut av e-postsider på Internett som er åpne. For å kontrollere om e-posten din er en POP3-konto, kan du gå til Innstillinger > Mail > Kontoer. Trykk på kontoen og se deretter etter etiketten POP-kontoinformasjon. Du kan også sjekke de anbefalte e-postinnstillingene for POP3-e-postkontoen din i verktøyet Sjekke innstillinger for Mail.

Hvis e-postleverandøren din krever at kontoen din bruker port 25, kan du bare sende e-post når du er tilkoblet nettverket til e-postleverandøren din. Forhør deg med e-postleverandøren angående innstillinger og tilgjengelighet.

Hvis du fremdeles trenger hjelp

Kontakt e-postleverandøren din. Du kan også fjerne e-postkontoen din, og deretter konfigurere den på nytt.

Kontakt e-postleverandør eller systemadministrator

1. Kontakt e-postleverandøren din eller sjekk statusnettsiden deres for å se om tjenesten er nede.
  2. Spør e-postleverandøren eller systemadministratoren om de har sikkerhetsfunksjoner eller restriksjoner, som totrinnsbekreftelse, slått på for e-postkontoen din. Du trenger kanskje et spesielt passord eller be om tilgang fra e-postleverandøren for å sende og motta e-post på enheten.
  3. Kontroller e-postkontoinnstillingene med e-postleverandøren eller systemadministratoren for å påse at de er riktige.

Fjern e-postkontoen din og konfigurer den på nytt

1. Logg på nettstedet til e-postleverandøren på datamaskinen din. Kontroller at alle e-postene dine er der, eller påse at e-postene dine er lagret på et annet sted enn på iOS-enheten din.
  2. Gå til Innstillinger > Mail > Kontoer på iOS-enheten din.
  3. Trykk på e-postkontoen du vil fjerne.
  4. Trykk på Slett konto.
  5. Legg til kontoen på nytt.