Få hjelp med Mail på iPhone, iPad og iPod touch

Hvis du ikke kan sende eller motta e-post med Mail på iPhone, iPad eller iPod touch eller ikke kan flytte meldingene dine, kan du finne løsningen her.

Prøv denne framgangsmåten først

1. Kontroller at du er koblet til Internett
  2. Kontroller brukernavnet og passordet ditt. Logg på nettstedet til e-postleverandøren din og kontroller at e-postkontoen er aktiv.
  3. Kontroller e-postinnstillingene dine. Hvis innstillingene er utilgjengelige, kan du kontakte e-postleverandøren din.
  4. Lukk Mail og åpne appen igjen.
  5. Omstart iOS-enheten din.

Hvis du kan legge til en e-postkonto på iPhone-enheten din, fjerner du den aktuelle e-postkontoen fra enheten din:

1. Trykk på Innstillinger > Mail, kontakter, kalendere.
  2. Trykk på e-postkontoen.
  3. Trykk på Slett konto.
  4. Legg til kontoen på nytt.

Hvis du bruker en POP-e-postkonto, må du kontrollere at e-postinnstillingene dine samsvarer med enheten din.

1. Trykk på Innstillinger > Mail, kontakter, kalendere.
  2. Trykk på e-postkontoen.
  3. Kontroller at informasjonen samsvarer med det du ser på enheten.

Prøv disse framgangsmåtene hvis du ser en feilmelding

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser de følgende feilmeldingene.

«Kan ikke hente e-post»

Kontroller at du har Internett-tilkobling og at du skriver inn riktig passord. Enkelte e-postleverandører begrenser antallet enheter du kan motta e-post på, så lukk andre e-postprogrammer på andre enheter. Hvis du har slått på totrinnsverifisering via e-postleverandøren, må du kontakte leverandøren for å finne ut om du trenger et spesielt passord for iOS-enheten.

«Kan ikke flytte melding»

1. Trykk på Innstillinger > Mail, kontakter, kalendere. Velg e-postkontoen din.
  2. Trykk på Konto > Avansert.
  3. Trykk på Slettet-postkasse og kontroller at den er satt til Papirkurv.
  4. Trykk på Avansert, deretter på Konto og til slutt Ferdig.

Nå kan du prøve å flytte en melding. Hvis du får den samme feilmeldingen, følger du denne framgangsmåten:

1. Trykk på Innstillinger > Mail, kontakter, kalendere. Velg e-postkontoen din.
  2. Trykk på Konto > Avansert.
  3. Trykk på IMAP-baneprefiks og skriv INBOX/.
  4. Trykk på Konto, og deretter på Ferdig.

«Feil brukernavn eller passord» for POP3-konto

Lukk alle andre e-postprogrammer og eventuelle webmail-nettsteder du har åpne på andre datamaskiner, før du sjekker e-post på iOS-enheten. POP3-kontoer kommuniserer med én e-postklient om gangen. Hvis mer enn én e-postklient prøver å koble seg til samtidig, kan du få en melding om feil brukernavn eller passord.

Hvis du vil undersøke om kontoen er en POP3-konto, bruker du verktøyet Mail Settings Lookup (sjekk e-postinnstillinger) eller følger denne framgangsmåten på iOS-enheten:

1. Gå til Innstillinger > Mail, kontakter, kalendere, og velg kontoen.
  2. Se etter etiketten POP-kontoinformasjon.

«Nektet videresending» eller «E-postadresse forkastet av tjener»

Hvis du får en av disse meldingene når du prøver å sende en e-post, er enten e-postadressen feil eller innstillingene er ikke riktige for tjenerforbindelsen.

Kontroller e-postadressene for meldinger i utboksen din:

1. Rull ned til Kontoer på Postkasser-skjermen i Mail.
  2. Trykk på kontoen din, og så på Utboks. Hvis du ikke finner noen utboks, har Mail sendt meldingene dine.
  3. Velg en melding i utboksen og kontroller at e-postadressene er riktige.

Hvis e-postleverandøren angir at port 25 skal brukes, vil du kanskje bare kunne sende e-post når du har forbindelse med leverandørens nettverk. Forhør deg med e-postleverandøren angående innstillinger og tilgjengelighet.

Les mer

Hvis du fortsatt ikke kan sende eller motta e-post, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Få hjelp med @icloud.com-e-postadressen din hvis du ikke kan sende eller motta meldinger.

Sist endret: