Løse problemer med iTunes og tredjeparts sikkerhetsprogramvare

Hvis du ikke kan åpne iTunes, laste ned innhold, synkronisere enheten eller bruke Hjemmedeling, kan sikkerhetsprogramvaren være årsaken.

Sikkerhetsprogramvare som er utviklet av andre selskaper enn Apple, kan hindre iTunes i å opprette forbindelse med Apple-tjenere eller enheter. Noen ganger kan du få en numerisk feilmelding når du synkroniserer, oppdaterer, sikkerhetskopierer eller gjenoppretter enheten.

Følgende kan skje hvis sikkerhetsprogramvaren forårsaker problemer med iTunes:

• iPhone, iPad eller iPod touch gjenkjennes ikke i iTunes, eller de blir ikke sikkerhetskopiert, gjenopprettet, oppdatert, synkronisert eller aktivert.
  • Du får iTunes-feilene 4, 6, 1630–1641, 3000–3999 eller 9000–9999*.
  • Du kan ikke koble til iTunes Store for å kjøpe eller laste ned innhold.
  • iTunes åpnes ikke.

*Hvis du ser feil 9006, kan det hende at datamaskinen din ikke kan koble til Apple-tjenere eller iPhone, iPad eller iPod touch. Se etter kommunikasjonsproblemer mellom iTunes og Apples tjenere for programvareoppdatering. Hvis du fortsatt ser feilen, må du fortsette å lese for å finne ut hvordan du kan kontrollere tilkoblingen og sikkerhetsprogramvaren din.

Kom i gang

Før du endrer oppsettet av sikkerhetsprogramvaren:

• Kontroller at dato, klokkeslett og tidssone er riktig angitt på datamaskinen.
  • Logg deg på en administrativ brukerkonto, ikke en gjestekonto.
  • Kontroller at du har den nyeste versjonen av iTunes.
  • Oppdater OS X eller Windows.
  • Oppdater sikkerhetsprogramvaren.

Hvis enheten ikke gjenkjennes, finner du mer informasjon om hva du kan prøve hvis iPhone, iPad eller iPod ikke gjenkjennes i iTunes for Mac eller Windows.

Hvis du fremdeles har problemer, går du videre til neste del.

Teste kommunikasjonen

Kontroller hosts-filen og sørg for at den ikke blokkerer iTunes, slik at programmet ikke kan kommunisere med Apples tjenere.

Hvis du har problemer med å bruke AirPlay, Hjemmedeling, iTunes eller Remote, tester du kommunikasjonen mellom datamaskinene eller enhetene i huset. De bør være koblet til det samme nettverket og undernettverket for å fungere ordentlig.

Hvis du fremdeles har problemer, går du videre til neste del.

Teste sikkerhetsprogramvaren

Hvis du fremdeles har problemer etter å ha testet kommunikasjonen, kan det hende at sikkerhetsprogramvaren kommer i konflikt med datamaskinens forbindelse med iTunes.

I noen tilfeller kan det være nødvendig å fjerne sikkerhetsprogramvaren midlertidig for å isolere et problem. Noen Internett-sikkerhetsapper avinstalleres ikke fullstendig, slik at du kanskje må laste ned og kjøre et opprydningsverktøy for sikkerhetsprogramvaren for å fjerne den fullstendig.

Forhør deg med leverandøren av sikkerhetsprogramvaren for å tillate hele listen over porter og tjenester som Apple-produkter bruker, eller hvis du trenger hjelp med å avinstallere programvaren.

Kontroller at ikke mer enn én type sikkerhetsprogramvare er installert om gangen. Hvis du har mer enn én type sikkerhetsprogramvare installert, vil du kanskje oppleve andre ytelsesproblemer.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.