Løse problemer med iTunes og tredjeparts sikkerhetsprogramvare

Hvis du ikke kan åpne iTunes, laste ned innhold, synkronisere enheten eller bruke Hjemmedeling, kan sikkerhetsprogramvaren være årsaken.

Sikkerhetsprogramvare som er utviklet av andre selskaper enn Apple, kan hindre iTunes fra å koble seg til Apple-tjenere eller enheter. Noen ganger kan du få en numerisk feilmelding når du synkroniserer, oppdaterer, sikkerhetskopierer eller gjenoppretter enheten.

Det følgende kan skje hvis sikkerhetsprogramvaren forårsaker problemer med iTunes:

• iPhone, iPad eller iPod touch gjenkjennes ikke i iTunes, eller de blir ikke sikkerhetskopiert, gjenopprettet, oppdatert, synkronisert eller aktivert.
  • Du får iTunes-feilene 4, 6, 1630–1641, 3000–3999 eller 9000–9999*.
  • Du kan ikke koble til iTunes Store for å kjøpe eller laste ned innhold.
  • iTunes åpner seg ikke.

*Hvis du ser feil 9006, kan det hende at datamaskinen ikke kan koble til Apple-tjenere eller iPhone, iPad eller iPod touch. Se etter kommunikasjonsproblemer mellom iTunes og Apples tjenere for programvareoppdatering. Hvis du fremdeles får feilmeldingen, fortsetter du å lese for å finne ut hvordan du kan kontrollere tilkoblingen og sikkerhetsprogramvaren.

Komme i gang

Før du endrer konfigurasjonen for sikkerhetsprogramvaren:

• Kontroller at dato, klokkeslett og tidssone er riktig angitt på datamaskinen.
  • Logg deg på en administrativ brukerkonto, ikke en gjestekonto.
  • Oppdater til nyeste versjon av iTunes.
  • Sørg for at du har den nyeste programvaren på Macen eller PC-en.

Hvis enheten ikke gjenkjennes, finner du mer informasjon om hva du kan prøve hvis iPhone, iPad eller iPod ikke gjenkjennes i iTunes for Mac eller Windows.

Hvis du fremdeles har problemer, går du videre til neste del.

Test kommunikasjonen

Kontroller hosts-filen og se til at den ikke hindrer iTunes fra å kommunisere med Apples tjenere.

Hvis du har problemer med å bruke AirPlay, Hjemmedeling, iTunes eller Ekstern, ?viewlocale=no_NOtester du kommunikasjonen mellom datamaskinene eller enhetene i huset. De bør være koblet til det samme nettverket og undernettverket for å fungere ordentlig.

Hvis du fremdeles har problemer, går du videre til neste del.

Test sikkerhetsprogramvaren

Hvis du fremdeles har problemer etter å ha testet kommunikasjonen, kan det hende at sikkerhetsprogramvaren forstyrrer datamaskinens forbindelse med iTunes.

I noen tilfeller kan det være nødvendig å fjerne sikkerhetsprogramvaren midlertidig for å isolere et problem. Noen internett-sikkerhetsapper avinstalleres ikke fullstendig, slik at du kanskje må laste ned og kjøre et opprydningsverktøy for sikkerhetsprogramvaren for å fjerne den fullstendig.

Forhør deg med leverandøren av sikkerhetsprogramvaren for å tillate hele listen med porter og tjenester som Apple-produkter bruker, eller hvis du trenger hjelp til å avinstallere programvaren.

Kontroller at ikke mer enn én type sikkerhetsprogramvare er installert om gangen. Hvis du har mer enn én type sikkerhetsprogramvare installert, kan det medføre andre ytelsesproblemer.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.