Få hjelp med skjermen på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hva du kan gjøre hvis du har problemer med skjermen, eller hvis berøringsskjermen ikke reagerer.

Sammenlign skjermen på enheten din med ett av bildene nedenfor for å finne ut hvordan du kan løse akkurat det problemet du har. Hvis du ikke ser problemet ditt nedenfor eller du trenger mer hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte eller ta med deg enheten til en Apple Store-butikk eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør.

Hvis skjermen ikke reagerer på berøring

Hvis skjermen, eller en del av skjermen, ikke reagerer, kan det hende at du må fremtvinge omstart av enheten. Følg denne framgangsmåten:

• iPad-modeller med Face ID: Trykk raskt på volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på volum ned-knappen. Trykk og hold på den øverste knappen til enheten starter på nytt.
  • iPhone 8 eller nyere: Trykk raskt på volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på volum ned-knappen. Trykk og hold på sideknappen til du ser Apple-logoen.
  • iPhone 7, iPhone 7 Plus og iPod touch (7. generasjon): Trykk på og hold inne både sideknappen (eller toppknappen) og volum ned-knappen til du ser Apple-logoen.
  • iPad med Hjem-knapp, iPhone 6s eller eldre og iPod touch (6. generasjon) eller eldre: Trykk på og hold inne både sideknappen (eller toppknappen) og Hjem-knappen til du ser Apple-logoen.

Hvis skjermen fortsatt ikke reagerer på berøring, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Hvis skjermen er for sensitiv eller reagerer sporadisk på berøring

Hvis skjermen er for sensitiv eller ikke reagerer på berøring som forventet:

1. Start enheten på nytt.
  2. Kontroller at skjermen er ren og uten smuss eller vann.
  3. Koble fra eventuelt Lightning- eller USB-C-tilbehør.
  4. Fjern eventuelle etuier eller skjermbeskyttere.

Hvis deler av skjermen ikke reagerer på berøring, reagerer sporadisk eller reagerer selv om den ikke blir berørt, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Hvis skjermen er svart eller enheten ikke slår seg på

Hvis skjermen er svart eller dekket med en annen farge, eller hvis du ikke kan slå på enheten, kan du finne ut hva du kan gjøre her.

Hvis du ser skjermen for gjenopprettingsmodus

Hvis du ser skjermen for gjenopprettingsmodus, kan du finne ut hva du kan gjøre her.

Hvis skjermen er for nedtonet eller for lys

Hvis symbolene på skjermen er for store

Hvis symbolene på skjermen er for store, kan det hende at de er zoomet inn. Finn ut hvordan du justerer zoom-innstillingene på iPhone, iPad og iPod touch.

Hvis fargene på skjermen virker forvrengt

Hvis fargene på skjermen virker forvrengt, kan det hende at du må justere fargefiltrene. Finn ut hvordan du bruker Skjermtilpassing på iPhone, iPad eller iPod touch.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du har en sprukket eller knust skjerm på iPhone eller en sprukket eller knust skjerm på iPad.

Hvis du ikke ser problemet ditt i listen eller du trenger mer hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte eller ta med deg enheten til en Apple Store-butikk eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør.

Finn ut mer om skjermen på iPhone X og nyere.