Få hjelp med skjermen på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hva du kan gjøre hvis du har problemer med skjermen, eller hvis berøringsskjermen ikke reagerer.

Sammenlign skjermen på enheten din med ett av bildene nedenfor for å finne ut hvordan du kan løse akkurat det problemet du har. Hvis du ikke ser problemet ditt nedenfor eller du trenger mer hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte eller ta med deg enheten til en Apple Store-butikk eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør.

Hvis skjermen ikke reagerer på berøring

Hvis skjermen, eller en del av skjermen, ikke reagerer, kan det hende at du må fremtvinge omstart av enheten:

• På 11-tommers iPad Pro og 12,9-tommers iPad Pro (3. generasjon): Trykk raskt på Volum opp-knappen, og trykk deretter raskt på Volum ned-knappen. Trykk på og hold inne av/på-knappen til enheten starter på nytt.
  • På iPhone 8 og nyere: Trykk raskt på Volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på Volum ned-knappen. Trykk deretter på sideknappen, og hold den inne til du ser Apple-logoen.
  • På iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Trykk på både sideknappen og Volum ned-knappen, og hold dem inne i minst ti sekunder til du ser Apple-logoen.
  • På iPhone 6s eller eldre, iPad eller iPod touch: Trykk på både Hjem-knappen og knappen øverst (eller på siden) og hold dem inne i minst ti sekunder, helt til du ser Apple-logoen.

Hvis skjermen fortsatt ikke reagerer på berøring, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Hvis skjermen er svart eller enheten ikke slår seg på

Hvis skjermen er svart eller dekket med en annen farge, eller hvis du ikke kan slå på enheten, kan du finne ut hva du kan gjøre her.

Blank iPhone-skjerm

Hvis du ser Koble til iTunes-skjermen

Hvis du ser Koble til iTunes-skjermen, kan du finne ut hva du kan gjøre her.

Koble til iTunes-skjermen

Hvis skjermen er for nedtonet eller for lys

Hvis symbolene på skjermen er for store

Hvis symbolene på skjermen er for store, kan det hende at de er zoomet inn. Finn ut hvordan du justerer zoom-innstillingene på iPhone, iPad og iPod touch.

for store symboler

Hvis fargene på skjermen virker forvrengt

Hvis fargene på skjermen virker forvrengt, kan det hende at du må justere fargefiltrene. Finn ut hvordan du bruker Skjermtilpassing på iPhone, iPad eller iPod touch.

fargene er forvrengt

Hvis skjermen er for sensitiv

Hvis skjermen er for sensitiv eller ikke reagerer på berøring som forventet:

1. Start enheten på nytt.
  2. Kontroller at skjermen er ren og uten smuss eller vann.
  3. Koble fra eventuelt Lightning-tilbehør.
  4. Fjern eventuelle etuier eller skjermbeskyttere.

Hvis skjermen fortsatt er for sensitiv eller utfører handlinger uten at du berører den, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du har en sprukket eller knust skjerm på iPhone eller en sprukket eller knust skjerm på iPad.

Hvis du ikke ser problemet ditt i listen eller du trenger mer hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte eller ta med deg enheten til en Apple Store-butikk eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør.

Finn ut mer om skjermen på iPhone X og nyere.