Slik konfigurerer og bruker du iCloud for Windows

Med iCloud for Windows blir bilder, dokumenter og bokmerker på PC-en automatisk oppdatert på Apple-enhetene dine.

Dette trenger du

Før du laster ned iCloud for Windows, må du konfigurere iCloud på alle Apple-enhetene dine. Du kan logge deg på iCloud med Apple-ID-en din. Bare følg oppsettinstruksjonene for iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 5 eller nyere eller Mac med OS X Lion 10.7.4 eller nyere.

Vil du ha tilgang til de nyeste iCloud-funksjonene? Se de anbefalte systemkravene. Hvis du er usikker på hvilket Windows-system du har, kan du sjekke det her. iCloud krever internett-forbindelse. iCloud er kanskje ikke tilgjengelig i alle områder, og funksjonene varierer. Hvis du bruker en administrert Apple-ID, støttes ikke iCloud for Windows.

Konfigurere iCloud for Windows

1. Last ned iCloud for Windows. Hvis programmet ikke installeres automatisk, går du til Filutforsker og åpner iCloud-installasjon.
  2. Start datamaskinen på nytt.
  3. Påse at iCloud for Windows er åpen. Hvis ikke programmet åpnes automatisk, går du til Start, åpner Apper eller Programmer og åpner iCloud for Windows.
  4. Skriv inn Apple-ID-en din for å logge på iCloud.
  5. Velg de funksjonene og det innholdet du ønsker å holde oppdatert på tvers av enheter.
  6. Klikk på Bruk.

Last ned bildene dine og del dem med venner

Når du slår på Bilder, oppretter iCloud for Windows en bildemappe med navnet iCloud-bilder i Filutforsker. iCloud-bilder laster opp nye bilder og videoer du legger til i opplastingsmappen for iCloud-bilder på PC-en slik at du kan vise dem inne i Bilder-appen på iPhone, iPad, iPod touch og Mac, og på iCloud.com. Nye bilder og videoer som du tar, lastes automatisk ned fra iCloud-bilder, og du kan velge å laste ned hele samlingen ordnet etter år. Og med Delte albumer kan du vise, dele og kommentere bilder og videoer du deler med andre.

Du kan også følge denne framgangsmåten for å finne bildene dine på PC-en:

• Windows 10: På Windows-oppgavelinjen klikker du på opp-pilen i nedre høyre hjørne. Klikk på skysymbolet (for iCloud) og deretter på Last ned bilder.
  • Windows 8.1: Gå til startskjermen, klikk på nedpilen i nederste venstre hjørne og deretter på appen iCloud-bilder.
  • Windows 8: Gå til startskjermen og velg iCloud-bilder.
  • Windows 7: Klikk på Start-knappen i Windows og deretter på Bilder. Klikk på iCloud-bilder eller Bildestrøm på Favoritter-menyen i panelet til venstre. Dobbeltklikk på Min bildestrøm for å vise bildene. Den vises også som en mappe i vinduet som åpnes.

Min bildestrøm er ikke tilgjengelig på iCloud for Windows 10 og nyere.

Se filene dine med iCloud Drive

Når du aktiverer iCloud Drive, oppretter iCloud for Windows en iCloud Drive-mappe i Filutforsker. Alle dokumenter som du har lagret i iCloud, lastes automatisk ned til iCloud Drive-mappen i Filutforsker. Filer du oppretter på PC-en og lagrer i denne mappen, vises automatisk på de andre enhetene dine.

Du får også tilgang til iCloud Drive-filene dine på iCloud.com.

Hold appene dine oppdatert

For å holde Mail, Kontakter, Kalendere og Oppgaver* oppdatert på enhetene dine, sørg for at iCloud-apper er konfigurert på alle enhetene:

• På PC-en åpner du iCloud for Windows, velger Mail, Kontakter, Kalendere og Oppgaver og klikker på Bruk. Du vil se iCloud Mail-kontoen din i mappepanelet på venstre side av Microsoft Outlook 2007 til Outlook 2016.
  • På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud og slår på Mail, Kontakter, Kalendere og Påminnelser.
  • På Mac velger du Apple-menyen  > Systemvalg > Apple-ID > klikk på iCloud og velg Mail, Kontakter, Kalendere og Påminnelser.

*På en Mac eller iOS-enhet ser du Påminnelser i stedet for Oppgaver.

Administrere iCloud-lagringsplass og kontoinformasjon

Du kan administrere iCloud-lagringsplassen ved å oppgradere lagringsabonnementet eller redusere mengden lagringsplass du bruker. Hvis du vil gjøre endringer i Apple-ID-en, kan du oppdatere e-postadressen, postadressen eller annen kontoinformasjon.

• Hvis du vil se den tilgjengelige lagringsplassen, åpner du iCloud for Windows.
  • Klikk på Lagring for å administrere lagringsplassen. Velg en app for å se hvor mye lagringsplass du bruker, eller klikk på Kjøp mer lagringsplass for å oppgradere.
  • Hvis du vil administrere Apple-ID-en, åpner du iCloud for Windows og klikker på Kontoinformasjon. Klikk på Administrer Apple-ID.

Hvis du bruker iCloud for Windows 10 eller nyere, kan du feste filer for å holde dem lokale for enheten din. Når du opphever festingen, lastes de opp til iCloud i stedet.

Oppdatere versjonen av iCloud for Windows

Du kan se etter oppdateringer ved å åpne Apple-programvareoppdatering på PC-en. For å bli varslet når en oppdatering er tilgjengelig gjennom Apple-programvareoppdatering, velger du Rediger > Preferanser og velger når du vil se etter oppdateringer. Du kan velge Daglig, Ukentlig, Månedlig eller Aldri.

Logg deg av iCloud på PC-en før du oppgraderer og installerer iCloud for Windows.

Deaktivere eller avinstallere iCloud for Windows

Hvis du slår av en tjeneste i iCloud for Windows, holdes ikke informasjonen din oppdatert i iCloud, og du vil ikke se oppdateringer som du gjør på de andre enhetene dine. Følg denne framgangsmåten for å deaktivere en tjeneste eller iCloud:

• Hvis du vil deaktivere en tjeneste på PC-en, åpner du iCloud for Windows og velger eller opphever valget av tjenesten. Klikk på Bruk for å arkivere endringene.
  • Hvis du vil deaktivere iCloud for Windows, åpner du iCloud for Windows og logger deg av.

Hvis du vil avinstallere iCloud for Windows, må du huske å lage en kopi av iCloud-data og arkivere dem på PC-en. Deretter logger du deg av iCloud for Windows på PC-en og følger denne framgangsmåten:

Windows 8 eller nyere:

1. Gå til Start-skjermen, høyreklikk nede i venstre hjørne eller klikk, og velg deretter Kontrollpanel.
  2. Klikk på Avinstaller et program.
  3. Klikk på iCloud > Avinstaller.
  4. Velg Ja når du blir bedt om å bekrefte.

Windows 7:

1. Velg Start-menyen > Kontrollpanel.
  2. Klikk på Programmer > Program og funksjoner.
  3. Velg iCloud > Avinstaller.
  4. Klikk på OK for å fortsette.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.