Slik konfigurerer og bruker du iCloud for Windows

Med iCloud for Windows blir bilder, dokumenter og bokmerker på PC-en automatisk oppdatert på Apple-enhetene dine.

Før du begynner

Sørg for at du konfigurerer iCloud på din iPhone, iPad eller iPod touch eller på Macen du bruker, og at du er logget på med Apple-ID-en din. Følg deretter fremgangsmåten nedenfor for å laste ned og konfigurere iCloud for Windows.

Vil du ha tilgang til de nyeste iCloud-funksjonene? Se de anbefalte systemkravene. iCloud krever internettforbindelse. iCloud er kanskje ikke tilgjengelig i alle områder, og funksjonene varierer. Hvis du bruker en administrert Apple-ID, støttes ikke iCloud for Windows.

Konfigurere iCloud for Windows

1. Last ned iCloud for Windows på PC-en.
  2. Start datamaskinen på nytt.
  3. Påse at iCloud for Windows er åpen. Hvis ikke programmet åpnes automatisk, går du til Start, åpner Apper eller Programmer og åpner iCloud for Windows.
  4. Skriv inn Apple-ID-en din for å logge på iCloud.
  5. Velg de funksjonene og det innholdet du ønsker å holde oppdatert på tvers av enheter.
  6. Klikk på Bruk.

*Finn ut hvordan du sjekker hvilket Windows-system du bruker.

Last ned og del bilder

Når du slår på Bilder, oppretter iCloud for Windows en bildemappe med navnet iCloud-bilder i Filutforsker. iCloud-bilder laster opp nye bilder og videoer du legger til i mappen iCloud-bilder på PC-en, slik at du kan se dem inne i Bilder-appen på iPhone, iPad, iPod touch og Mac, og på iCloud.com. Nye bilder og videoer som du tar, lastes automatisk ned fra iCloud-bilder.

Del bildene dine

Du kan også dele bildene dine. Med Delte albumer kan du vise, dele og kommentere bilder og videoer du deler med andre. Og hvis du bruker den nyeste versjonen av iCloud for Windows, kan du feste bilder for å holde dem lokale for enheten din. Når du fjerner festet, blir de lastet opp til iCloud i stedet.

Finn ut hvordan du konfigurerer og bruker iCloud-bilder

Se filene og mappene dine med iCloud Drive

Når du aktiverer iCloud Drive, oppretter iCloud for Windows en iCloud Drive-mappe i Filutforsker. Du finner dokumenter som du har lagret i iCloud i denne mappen. Når du oppretter en fil på PC-en og lagrer den i iCloud Drive-mappen, vises den også på de andre enhetene dine.

Hvis du vil jobbe med filer med venner eller kolleger, kan du dele individuelle filer eller opprette en delt mappe for å dele en gruppe filer. Du kan også feste filer og mapper slik at du kan bruke dem frakoblet, og enkelt sjekke statusen til en nedlastet eller delt fil. I iCloud for Windows 12 kan du finne og gjenopprette filer som er slettet fra iCloud Drive de siste 30 dagene under Nylig slettet i iOS, iPadOS eller iCloud.com, i papirkurven i macOS, og i papirkurven i Windows. Hvis du bruker Slett eller Slett alt i Nylig slettet, eller du tømmer papirkurven i macOS, kan ikke filene gjenopprettes. Hvis du ikke ser filene du vil gjenopprette, kan du gjenopprette filer som er slettet i løpet av de siste 30 dagene på iCloud.com.

Du får også tilgang til iCloud Drive-filene og -mappene dine på iCloud.com.

Hvis du får en feilmelding når du prøver å flytte filer fra iCloud i Windows, må du kanskje laste ned filene til Windows-PC-en din. Etter at filene er lastet ned, kan du prøve å flytte dem igjen.

Hold appene dine oppdatert

Når du bruker iCloud på alle enhetene dine, kan du holde Mail, kontakter og kalendere oppdatert uansett hvilken enhet du bruker. Husk å forsikre deg om at iCloud er konfigurert på din PC, iPhone, iPad, iPod touch eller Mac ved å gå gjennom trinnene nedenfor.

På PC

1. Åpne iCloud for Windows.
  2. Velg Mail, Kontakter og Kalendere, og klikk deretter på Bruk.
  3. Du vil se iCloud Mail-kontoen din i mappepanelet på venstre side av Microsoft Outlook 2007 til Outlook 2016.

Hvis du logger på iCloud ved hjelp av en tredjeparts Mail-app utenfor iCloud for Windows, må du finne ut hvordan du lager et appspesifikt passord for å holde informasjonen oppdatert på enhetene dine.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt], og velg deretter iCloud.
  2. Slå på Mail, Kontakter, Kalendere og Påminnelser.

På Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Apple-ID.
  2. Klikk på iCloud, og velg deretter Mail, Kontakter, Kalendere og Påminnelser.

Lagre passordene dine på alle enhetene du bruker

Hvis du bruker tofaktorautentisering med Apple-ID-en din og eier en enhet som kjører iOS 14 eller nyere, kan du lagre viktige nettpassord og holde dem oppdatert i Safari på din iPhone, iPad eller iPod touch og i Chrome på PC-en.

1. Slå på Passord i innstillingene for iCloud for Windows.
  2. Last ned utvidelsen iCloud Passwords fra Chrome Web Store.

Når den er installert, klikker du på ikonet til Chrome-utvidelsen iCloud Passwords når du besøker et nettsted som du har lagret påloggingsinformasjon for.

Administrere bruk av iCloud-lagringsplass og kontoinformasjon

Administrere bruk av iCloud-lagring

• Hvis du vil se den tilgjengelige iCloud-lagringsplassen, åpner du iCloud for Windows.
  • Klikk på Lagring for å administrere lagringsplassen. Marker en app for å se hvor mye lagringsplass du bruker, eller klikk på Kjøp mer lagringsplass for å oppgradere lagringsabonnementet.

Hvis du bruker iCloud for Windows 10 eller nyere, kan du feste filer for å holde dem lokale for enheten din. Når du opphever festingen, lastes de opp til iCloud i stedet.

Administrere kontoinformasjonen

Hvis du vil gjøre endringer i Apple-ID-en din, inkludert oppdatering av e-post, postadresse eller annen kontoinformasjon, åpner du iCloud for Windows og klikker på Kontoinformasjon. Klikk på Administrer Apple-ID.

Oppdatere versjonen av iCloud for Windows

I iCloud for Windows 10 eller nyere:

Gå til Microsoft Store for å se etter programvareoppdateringer.

I tidligere versjoner av iCloud for Windows:

Du kan se etter oppdateringer ved å åpne Apple-programvareoppdatering på PC-en. For å bli varslet når en oppdatering er tilgjengelig gjennom Apple-programvareoppdatering, velger du Rediger > Preferanser og velger når du vil se etter oppdateringer. Du kan velge Daglig, Ukentlig, Månedlig eller Aldri.