Bruk Touch ID på iPhone og iPad

Finn ut hvordan du konfigurerer og bruker Touch ID, en sensor for fingeravtrykksidentitet som gjør det enkelt for deg å komme inn på enheten.

Konfigurer Touch ID

Før du kan konfigurere Touch ID, må du lage en sikkerhetskode for enheten.*Følg deretter disse trinnene:

1. Kontroller at Hjem-knappen og fingeren din er rene og tørre.
  2. Trykk på Innstillinger > Touch ID og kode. Deretter oppgir du sikkerhetskoden din.
  3. Trykk på Legg til et fingeravtrykk, og hold enheten slik du vanligvis holder den når du berører Hjem-knappen.
  4. Berør Hjem-knappen med fingeren – men ikke trykk. Hold den der til du kjenner en rask vibrasjon eller til du blir bedt om å løfte fingeren.
  5. Fortsett med å løfte opp og hvile fingeren langsomt, og gjør små justeringer av fingerplasseringen hver gang.
  6. Den neste skjermen ber deg om å justere grepet. Hold enheten slik du vanligvis holder den når du låser den opp, og berør deretter Hjem-knappen med ytterkantene av fingertuppen i stedet for det midterste området som du skannet først.

Hvis du har problemer med å registrere en finger, kan du prøve med en annen. Trenger du fortsatt hjelp til å konfigurere Touch ID

Bruk Touch ID til å låse opp iPhone eller foreta kjøp

Når du har konfigurert Touch ID, kan du bruke Touch ID for å låse opp iPhone. Bare trykk på Hjem-knappen med samme finger som du registrerte for Touch ID.

Foreta kjøp med Touch ID

Du kan bruke Touch ID i stedet for passordet for Apple-ID-en din til å foreta kjøp i iTunes Store, App Store og Apple Books. Bare følg denne framgangsmåten:

1. Sørg for at iTunes og App Store er slått på under Innstillinger > Touch ID og kode. Hvis du ikke får slått funksjonen på, må du kanskje logge på med Apple-ID-en under Innstillinger > iTunes og App Store.
  2. Åpne iTunes Store, App Store eller Apple Books.
  3. Trykk på noe du vil kjøpe. Du får se en Touch ID-melding.
  4. Berør Hjem-knappen lett for å foreta kjøpet.

Bruk Touch ID for Apple Pay

Hvis du har en iPhone 6 eller iPhone 6 Plus eller nyere, kan du bruke Touch ID til Apple Pay-kjøp i butikker og apper samt på nettsteder i Safari. Du kan også bruke Touch ID på iPhone til å gjennomføre kjøp fra nettsteder på Mac. Hvis du har en iPad Pro, iPad Air 2 eller iPad mini 3 eller nyere, kan du bruke Touch ID til Apple Pay-kjøp i apper og på nettsteder i Safari.

Administrer Touch ID-innstillingene

Gå til Innstillinger > Touch ID og kode for å administrere disse innstillingene:

• Slå Touch ID av eller på for Sikkerhetskode, iTunes og App Store eller Apple Pay.
  • Registrer opptil fem fingeravtrykk. For hvert nye fingeravtrykk du legger inn, kan gjenkjenningen av fingeravtrykk tar litt lengre tid.
  • Trykk på et fingeravtrykk for å gi det nytt navn.
  • Sveip for å slette et fingeravtrykk.
  • Identifiser et fingeravtrykk på listen ved å berøre Hjem-knappen. Det tilsvarende fingeravtrykket på listen blir fremhevet et øyeblikk.

Trykk på Hjem-knappen med Touch ID for å låse opp enheten. Hvis du vil låse opp enheten med Touch ID uten å trykke på Hjem-knappen, går du til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > Hjem-knapp og aktiverer Hvil finger for å åpne.

*Du kan bruke Touch ID med iPhone 5s eller nyere, iPad (5. generasjon eller nyere), iPad Pro, iPad Air 2 eller iPad mini 3 eller nyere.