Om sikkerhetsoppdatering 2013-003

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i sikkerhetsoppdatering 2013-003.

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Du finner mer informasjon om Apple Produktsikkerhet på nettstedet Apple Produktsikkerhet.

Du finner mer informasjon om PGP-nøkkelen fra Apple Produktsikkerhet under Slik bruker du PGP-nøkkelen fra Apple Product Security.

Der det er mulig, brukes CVE-ID-er som henvisning til svakhetene, slik at man kan finne mer informasjon.

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhetsoppdateringer, kan du se Apple sikkerhetsoppdateringer.

Sikkerhetsoppdatering 2013-003

• QuickTime

Tilgjengelig for: Mac OS X 10.6.8, Mac OS X Server 10.6.8, OS X Lion v10.7.5, OS X Lion Server v10.7.5, OS X Mountain Lion v10.8.4

Virkning: Avspilling av en skadelig filmfil kan føre til at et program avsluttes uventet eller at vilkårlig kode kjøres

Beskrivelse: Det var en bufferoverflyt i håndteringen av Sorenson-kodede filmfiler. Dette problemet ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-ID

CVE-2013-1019: Tom Gallagher (Microsoft) og Paul Bates (Microsoft) som arbeider med HPs Zero Day Initiative

• QuickTime

Tilgjengelig for: Mac OS X 10.6.8, Mac OS X Server 10.6.8, OS X Lion v10.7.5, OS X Lion Server v10.7.5, OS X Mountain Lion v10.8.4

Virkning: Avspilling av en skadelig filmfil kan føre til at et program avsluttes uventet eller at vilkårlig kode kjøres

Beskrivelse: Det var en heap-bufferoverflyt i håndteringen av H.264-kodede filmfiler. Dette problemet ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-ID

CVE-2013-1018: G. Geshev som arbeider med HPs Zero Day Initiative

• QuickTime

Tilgjengelig for: Mac OS X 10.6.8, Mac OS X Server 10.6.8, OS X Lion v10.7.5, OS X Lion Server v10.7.5, OS X Mountain Lion v10.8.4

Virkning: Visning av en skadelig filmfil kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var en bufferunderflyt i håndteringen av «mvhd»-atomer. Dette problemet ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-ID

CVE-2013-1022: Andrea Micalizzi aka rgod som arbeider med HPs Zero Day Initiative

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.