Slik tar du et skjermbilde på Mac

Du kan ta et skjermbilde av hele skjermen eller bare deler av den. Skjermbildet blir automatisk arkivert på skrivebordet.

Slik tar du et skjermbilde av hele skjermen

1. Trykk på Shift-Kommando (⌘)-3.
  2. Du finner skjermbildet som en .png-fil på skrivebordet.

Slik tar du et skjermbilde av en utvalgt del av skjermen

1. Trykk på Shift-Kommando-4. Pekeren endres til et trådkors.
  2. Flytt trådkorset til der du vil begynne å ta skjermbildet, og dra deretter for å velge et område.
    Mens du drar, kan du holde nede Shift, Tilvalg eller mellomromstasten for å endre måten markeringen flytter.
  3. Når du har markert området du ønsker, slipper du museknappen eller styreflateknappen. Hvis du vil avbryte, trykker du på Esc-tasten (Escape) før du slipper knappen.
  4. Du finner skjermbildet som en .png-fil på skrivebordet.

Slik tar du et skjermbilde av et vindu

1. Trykk på Shift-Kommando-4. Pekeren endres til et trådkors.
  2. Trykk på mellomromstasten. Pekeren endres til et kamera.
  3. Flytt kameraet over et vindu for å markere det.
  4. Klikk med musen eller styreflaten. Hvis du vil avbryte, trykker du på Esc-tasten (Escape) før du klikker.
  5. Du finner skjermbildet som en .png-fil på skrivebordet.

Dette fungerer med vinduer i Finder og de fleste programmer.

Slik tar du et skjermbilde av en meny

1. Klikk på menyen for å vise innholdet.
  2. Trykk på Shift-Kommando-4. Pekeren endres til et trådkors.
  3. Dra for å markere menyen.
  4. Slipp museknappen eller styreflateknappen. Hvis du vil avbryte, trykker du på Escape-tasten (esc) før du slipper knappen.
  5. Du finner skjermbildet som en .png-fil på skrivebordet.

Denne fremgangsmåten tar skjermbilde av innholdet i en meny, men ikke av tittelen:

1. Klikk på menyen for å vise innholdet.
  2. Trykk på Shift-Kommando-4. Pekeren endres til et trådkors.
  3. Trykk på mellomromstasten. Pekeren endres til et kamera.
  4. Flytt kameraet over menyen for å markere den.
  5. Klikk med musen eller styreflaten. Hvis du vil avbryte, trykker du på Esc-tasten (Escape) før du klikker.
  6. Du finner skjermbildet som en .png-fil på skrivebordet.

Slik tar du et skjermbilde av Touch Bar

Hvis du har en Mac med Touch Bar og macOS Sierra 10.12.2 eller nyere:

1. Trykk på Shift-Kommando-6.
  2. Du finner skjermbildet som en .png-fil på skrivebordet.

Du kan også tilpasse Control Strip-området på Touch Bar for å inkludere en skjermbilde-knapp. Deretter trykker du på skjermbilde-knappen for å se alternativer for type skjermbilde og hvor det skal lagres.

Les mer

• Skjermbilder lagres som .png-filer på skrivebordet i Mac OS X v10.6 og nyere. De får automatisk navnet «Skjermbilde dato kl. klokkeslett.png».
  • Hvis du vil lagre skjermbildet i utklippstavlen i stedet for på skrivebordet, legger du til Kontroll til tastekombinasjonene ovenfor. Trykk for eksempel Kontroll-Shift-Kommando-3 i stedet for Shift-Kommando-3.
  • Du kan åpne skjermbilder med Forhåndsvisning, Safari og andre programmer som kan redigere eller vise bilder.
  • Noen programmer, som DVD-spiller, gir deg kanskje ikke mulighet til å ta skjermbilder av sine vinduer.