Ta skjermbilder på Mac

Du kan ta bilde av hele skjermen, et vindu eller bare en del av skjermen.

Slik tar du et skjermbilde på Mac

1. For å ta et skjermbilde trykker du på og holder nede disse tre tastene samtidig: Skift, Kommando og 3.
  2. Hvis du ser et miniatyrbilde i hjørnet av skjermen, klikker du på det for å redigere skjermbildet. Eller du kan vente til skjermbildet er lagret på skrivebordet.

Slik tar du bilde av en del av skjermen

1. Trykk på og hold nede disse tre tastene samtidig: Skift, Kommando og 4.
  2. Dra trådkorset  for å velge området av skjermen du vil ta bilde av. Hvis du vil flytte det valgte området, må du trykke og holde på mellomromstasten mens du drar. For å avbryte prosessen med å ta skjermbilde trykker du på Esc-tasten (Escape).
  3. For å ta skjermbildet slipper du knappen på musen eller styreflaten.
  4. Hvis du ser et miniatyrbilde i hjørnet av skjermen, klikker du på det for å redigere skjermbildet. Eller du kan vente til skjermbildet er lagret på skrivebordet.

Slik tar du bilde av et vindu eller en meny

1. Åpne vinduet eller menyen du vil ta skjermbilde av.
  2. Trykk på og hold nede disse fire tastene samtidig: Skift, Kommando, 4 og mellomromstasten. Pekeren endres til et kamerasymbol . For å avbryte prosessen med å ta skjermbilde trykker du på Esc-tasten (Escape).
  3. Klikk på vinduet eller menyen for å ta bildet. Hvis du vil ha bort vinduets skygge fra skjermbildet, kan du trykke og holde på Tilvalg-tasten mens du klikker.
  4. Hvis du ser et miniatyrbilde i hjørnet av skjermen, klikker du på det for å redigere skjermbildet. Eller du kan vente til skjermbildet er lagret på skrivebordet.

Her finner du skjermbilder

Som standard lagres skjermbilder på skrivebordet med navnet «Skjermbilde [dato] kl. [tid].png».

I macOS Mojave eller nyere finner du standard plassering for lagrede skjermbilder fra Valg-menyen i Skjermbilde-appen. Du kan også dra miniatyrbildet til en mappe eller et dokument.

Finn ut mer

• I macOS Mojave eller nyere kan du også stille en tidtaker og velge hvor skjermbilder skal lagres med Skjermbilde-appen. For å åpne appen trykker du på og holder nede disse tre tastene samtidig: Skift, Kommando og 5. Finn ut mer om Skjermbilde-appen.
  • I noen apper, som Apple TV-appen, er det ikke mulig å ta skjermbilder av vinduene deres.
  • For å kopiere et skjermbilde til utklippstavlen holder du nede Kontroll-tasten mens du tar skjermbildet. Deretter kan du lime inn skjermbildet et annet sted. Eller du kan bruke universelle utklipp til å lime det inn på en annen Apple-enhet.