Hvordan iTunes Store-kjøp blir belastet

Når du kjøper noe i iTunes Store, App Store eller iBooks Store, blir kontoen din belastet på transaksjonstidspunktet eller rett etter transaksjonen.

Alle kjøp blir belastet betalingsmåten som angis når du oppretter en Apple-ID, med mindre du har gavekort eller innholdskreditt.

Avhengig av betalingsmåten du bruker for transaksjonen, kan Apple få en forhåndsgodkjenning for et beløp opptil den totale prisen på bestillingen. Bestillingen din kan også autoriseres og faktureres i flere omganger i samme kjøpstilfelle, slik at det kan se ut som flere bestillinger i kontoutdraget. Finn ut mer om betalingsmåter du kan bruke i iTunes Store, App Store og iBooks Store.

Hvis du har gavekort eller innholdskreditt

Hvis du bruker et gavekort for en transaksjon, trekkes beløpet fra på transaksjonstidspunktet.

Når du kjøper noe, blir innholdskreditt brukt først, så lenge verdien på produktet du kjøper, er mindre enn eller lik kredittverdien. Alle gavekort brukes neste gang. Hvis beløpet på gavekortet er mindre enn samlet kostnad for kjøpet, belastes betalingsmåten du har registrert, med det gjenværende beløpet.

Hvis du ikke har innholdskreditt eller gavekort, belastes betalingsmåten du har registrert, for hele beløpet.

Når du gir bort et produkt i gave til noen andre, brukes ikke kreditt. Betalingsmåten du har registrert, faktureres for hele kjøpet.

Om kjøp med Familiedeling

Hvis du er et medlem av Familiedeling, blir alt du kjøper, belastet på familieorganisatorens konto direkte, med mindre du har gavekort eller butikk-kreditt. I slike tilfeller blir butikk-kreditten brukt for å betale så mye av fakturaen som mulig. Hvis det gjenstår et beløp, faktureres det til familieorganisatorens betalingsmåte.

iTunes Store-kreditt deles ikke med andre familiemedlemmer. Hvis familieorganisatoren har kreditt på kontoen sin og et annet familiemedlem foretar et kjøp, trekkes ikke dette beløpet fra organisatorens iTunes Store-kreditt, men det belastes betalingsmåten organisatoren har registrert.

Familieorganisatoren får kvitteringene for familiemedlemmenes kjøp.

Finn ut mer om deling av iTunes-, iBooks- og App Store-kjøp med Familiedeling.

Få mer hjelp med fakturering

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.