Om X11 for Mac

X11 er ikke lenger en del av Mac, men X11-server- og -klientbiblioteker er tilgjengelige fra XQuartz-prosjektet.

Apple opprettet XQuartz-prosjektet for som et fellesskapsprosjekt for videre utvikling av og støtte for X11 på Mac. XQuartz-prosjektet var opprinnelig basert på versjonen av X11 som fulgte med i Mac OS X v10.5. Det har siden blitt utgitt flere nye versjoner av XQuartz med feilrettinger, støtte for nye funksjoner og ytterlige forbedringer av X11-opplevelsen. Apple bidrar til XQuartz-prosjektet og har arbeidet for å sikre at X11 fungerer som forventet med macOS og de nyeste tilgjengelige versjonene av XQuartz.

X11-server- og -klientbiblioteker for macOS er tilgjengelige fra XQuartz-prosjektet på www.xquartz.org. Last ned den nyeste tilgjengelige versjonen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.