Lukk en app på iPhone eller iPod touch

Hvis en app ikke svarer eller virker frosset, kan du lukke den og deretter åpne den på nytt.

Slik lukker du en app

Du bør bare lukke en app hvis den ikke svarer. Måten du lukker en app på, avhenger av hvilken type enhet du har. Finn iPhone- eller iPod touch-modellen din nedenfor, og følg de aktuelle instruksene. Du kan også finne ut hvordan du lukker en app på iPad.

En iPhone som viser hvordan du lukker en app

iPhone X og nyere

1. Fra Hjem-skjermen sveiper du opp fra bunnen av skjermen og stopper på midten av skjermen.
  2. Sveip til høyre eller venstre for å finne appen du vil lukke.
  3. Sveip opp på appens forhåndsvisning for å lukke appen.

En iPhone som viser hvordan du lukker en app

iPhone SE, iPhone 8 eller eldre og iPod touch

1. Dobbeltklikk på Hjem-knappen for å vise de nylig brukte appene dine.
  2. Sveip til høyre eller venstre for å finne appen du vil lukke.
  3. Sveip opp på appens forhåndsvisning for å lukke appen.

iOS 16 støttes ikke på iPhone SE (1. generasjon), iPhone 7, iPhone 6, iPhone 6s og iPod touch.