Slett sanger og videoer fra iCloud-musikkbiblioteket

Hvis du er Apple Music-medlem eller abonnerer på iTunes Match, kan du slette mediefiler fra iCloud-musikkbiblioteket ditt.

Hvis du er medlem av Apple Music eller abonnerer på iTunes Match, lagres musikk- og videoinnholdet i iCloud-musikkbiblioteket. Når du sletter et objekt fra iCloud-musikkbiblioteket, blir det også slettet fra en eventuell iPhone, iPad eller iPod touch som bruker iCloud-musikkbiblioteket med samme Apple-ID. Når du har slettet et objekt fra iCloud-musikkbiblioteket, kan du ikke gjenopprette det. Hvis du ønsker å legge objektet til i biblioteket igjen, kan du laste det ned på nytt.

Hvis du ser et nedlastingssymbol   ved siden av innhold du har kjøpt fra iTunes Store, er objektet lagret i iCloud-musikkbiblioteket, ikke på enheten. Hvis du sletter innhold fra iCloud-musikkbiblioteket som du har kjøpt i iTunes Store, skjules objektet. Hvis du vil legge til kjøpte objekter i biblioteket ditt på nytt, kan du oppheve skjulingen. Finn ut mer om skjulte kjøp.

Hvis du har kjøpt innholdet som du ønsker å slette fra iTunes Store, og ikke lastet det ned som del av Apple Music-medlemskapet eller iTunes Match-abonnementet, kan du finne ut hvordan du sletter innhold fra iPhone, iPad eller iPod touch.

På iPhone, iPad eller iPod touch

Åpne Musikk-appen, og trykk på Bibliotek. Finn sangen, albumet, spillelisten, TV-programmet eller filmen du vil slette, og bruk deretter 3D Touch eller trykk lenge på objektet.

Avhengig av om du har lastet ned objektet på enheten, ser du ett av følgende alternativer:

• Hvis du ikke har lastet ned objektet på enheten, trykker du på «Slett fra biblioteket» for å slette objektet fra iCloud-musikkbiblioteket.
  • Hvis objektet er lastet ned på enheten, trykker du på Fjern. Trykk deretter på Fjern nedlastinger for å fjerne objektet kun fra enheten din, eller trykk på «Slett fra biblioteket» for å slette objektet fra iCloud-musikkbiblioteket.

Hvis du kun ønsker å se innhold du har lastet ned på enheten, gjør du følgende:

• Trykk på Bibliotek > Nedlastet musikk. Meldingen «Viser kun lokal musikk på [enheten]» vises øverst på skjermen. Trykk på Bibliotek øverst til venstre for å gå tilbake til det fullstendige biblioteket.

Spar plass på enheten

Du kan spare plass på iOS-enheten og automatisk fjerne nedlastede sanger som du ikke har hørt på i det siste.

1. Trykk på Innstillinger > Musikk > Optimaliser lagring.
  2. Slå på Optimaliser lagring.

På Mac eller PC

Åpne iTunes, og klikk på Bibliotek. Finn sangen, albumet, spillelisten, TV-programmet eller filmen du vil slette, og høyreklikk eller Kontroll-klikk på objektet.

Avhengig av om du har lastet ned objektet på enheten, ser du ett av følgende alternativer:

• Hvis du ikke har lastet ned objektet på datamaskinen, velger du Slett fra biblioteket for å slette objektet fra iCloud-musikkbiblioteket.
  • Hvis objektet er lastet ned på datamaskinen, velger du Fjern nedlasting for å fjerne objektet kun fra datamaskinen, eller velg Slett fra biblioteket for å slette objektet fra iCloud-musikkbiblioteket.

Hvis du kun ønsker å se sanger, album eller spillelister du har lastet ned på datamaskinen, gjør du følgende:

• Klikk på Bibliotek. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Vis > Kun nedlastet musikk. Velg Vis > All musikk for å vise det fullstendige biblioteket igjen.

På en Android-telefon

Åpne Apple Music-appen. Trykk på  og deretter på Bibliotek. Finn sangen, albumet, spillelisten, TV-programmet eller filmen du vil slette, og trykk lenge på objektet.

Avhengig av om du har lastet ned objektet på enheten, ser du ett av følgende alternativer:

• Hvis du ikke har lastet ned objektet på enheten, trykker du på «Slett fra biblioteket» for å slette objektet fra iCloud-musikkbiblioteket.
  • Hvis objektet er lastet ned på enheten, trykker du på Fjern. Trykk deretter på Fjern nedlasting for å fjerne objektet kun fra enheten din, eller trykk på Slett fra biblioteket for å slette objektet fra iCloud-musikkbiblioteket.

Hvis du kun ønsker å se innhold du har lastet ned på telefonen, gjør du følgende:

• Trykk på  , og trykk deretter på Bibliotek > Nedlastet musikk. Meldingen «Viser kun lokal musikk på denne enheten» vises øverst på skjermen. Trykk på pilen  øverst til venstre for å gå tilbake til det fullstendige biblioteket.

Hvis du ikke er Apple Music-medlem eller iTunes Match-abonnent

Hvis du ikke er Apple Music-medlem eller iTunes Match-abonnent, har du ikke tilgang til iCloud-musikkbiblioteket, men du kan slette innhold fra iPhone, iPad eller iPod touch eller fra Mac eller PC

Du kan også skjule innhold. Les om hvordan du skjuler og opphever skjuling av kjøp i iTunes Store.