Legg til en e-postkonto på iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheten din

Finn ut hvordan du legger til en e-postkonto ved å bruke Mail på iOS-enheten.

Hvis du bruker en e-postleverandør som iCloud, Google eller Yahoo, kan Mail automatisk konfigurere e-postkontoen din med bare e-postadressen og passordet ditt.

Mail vil også kunne konfigurere andre e-postkontoer med e-postadressen og passordet ditt, men det kan hende at du må oppgi e-postinnstillingene dine manuelt. Hvis du ikke vet hva e-postinnstillingene dine er, kan du lete dem opp eller kontakte e-postleverandøren din.

Velg kontoen din

1. Gå til Innstillinger > Mail, kontakter, kalendere. Trykk så på Legg til konto.
  2. Hvis du ser e-postleverandøren din, trykker du på den for å legge kontoen din til automatisk. Hvis du ikke ser e-postleverandøren din, trykker du på Annet for å legge til kontoen din manuelt.

Legg til en konto automatisk

Når du har valgt e-postleverandøren din, følger du disse stegene:

1. Skriv inn e-postadressen og passordet.
  2. Trykk på Neste og vent på at Mail verifiserer kontoen din.
  3. Velg innholdet du ønsker å synkronisere. Trykk på Arkiver.

Legg til en konto manuelt

Pass på at du kjenner e-postinnstillingene dine. Hvis du ikke kjenner dem, kan du lete dem opp eller kontakte e-postleverandøren din. Følg deretter denne framgangsmåten:

1. Trykk på Legg til konto, trykk på Annet, og trykk så på Legg til e-postkonto.
  2. Oppgi navnet ditt, e-postadressen din, passordet ditt og en beskrivelse av kontoen.
  3. Trykk på Neste. Mail vil prøve å finne e-postinnstillingene og fullføre kontokonfigureringen. Hvis Mail finner e-postinnstillingene dine, trykker du på Ferdig for å fullføre kontokonfigureringen.

Hvis Mail ikke kan finne e-postinnstillingene dine, må du oppgi dem manuelt. Når du har oppgitt e-postadresse og passord, trykker du på Neste, og så følger du disse trinnene:

1. Velg IMAP eller POP for den nye kontoen. Hvis du ikke er sikker på hvilken du skal velge, tar du kontakt med e-postleverandøren.
  2. Oppgi informasjonen for Innkommende e-postserver og Utgående e-postserver. Trykk deretter på Neste. Hvis du ikke har denne informasjonen, kan du prøve å lete den opp eller kontakte e-postleverandøren din.

3. Hvis e-postinnstillingene er riktige, trykker du på Lagre for å avslutte. Hvis e-postinnstillingene ikke er riktige, vil du bli bedt om å redigere dem.

Hvis du fremdeles ikke får konfigurert e-postkontoen din eller lagret e-postinnstillingene dine, ta kontakt med e-postleverandøren din.

Få hjelp

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.

Sist endret: