Legg til en e-postkonto på iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheten

Det finnes to fremgangsmåter du kan bruke til å konfigurere en e-postkonto i Mail-appen på iOS-enheten din – automatisk eller manuelt. Finn ut hvilket alternativ som er best for deg.

Konfigurere e-postkontoen automatisk

Hvis du bruker en e-postleverandør som iCloud, Google eller Yahoo, kan Mail automatisk konfigurere e-postkontoen din med bare e-postadressen og passordet ditt. Slik gjør du det:

1. Gå til Innstillinger > Passord og Kontoer, og trykk deretter på Legg til konto.
  2. Trykk på e-postleverandøren.
  3. Skriv inn e-postadressen og passordet.
  4. Trykk på Neste, og vent på at Mail verifiserer kontoen din.
  5. Velg informasjon fra e-postkontoen din, som kontakter eller kalendere, som du vil se på enheten din.
  6. Trykk på Arkiver.

Hvis du ikke ser e-postleverandøren, trykker du på Annet for å legge til kontoen din manuelt.

Konfigurere e-postkontoen manuelt

Hvis du må konfigurere e-postkontoen din manuelt, må du sørge for at du vet e-postinnstillingene for kontoen din. Hvis du ikke vet hvilke innstillinger du har, kan du lete dem opp eller kontakte e-postleverandøren din. Følg deretter denne framgangsmåten:

1. Gå til Innstillinger > Passord og Kontoer, og trykk deretter på Legg til konto.
  2. Trykk på Annet, og trykk deretter på Legg til e-postkonto.
  3. Oppgi navnet ditt, e-postadressen din, passordet ditt og en beskrivelse av kontoen.
  4. Trykk på Neste. Mail vil prøve å finne e-postinnstillingene og fullføre kontokonfigureringen. Hvis Mail finner e-postinnstillingene dine, trykker du på Ferdig for å fullføre kontokonfigureringen.

Skrive inn kontoinnstillinger manuelt

Hvis Mail ikke kan finne e-postinnstillingene dine, må du oppgi dem manuelt. Trykk på Neste, og deretter følger du denne framgangsmåten:

1. Velg IMAP eller POP for den nye kontoen. Hvis du ikke er sikker på hvilken du skal velge, tar du kontakt med e-postleverandøren.
  2. Oppgi informasjonen for Innkommende e-postserver og Utgående e-postserver. Trykk deretter på Neste. Hvis du ikke har denne informasjonen, kan du prøve å lete den opp eller kontakte e-postleverandøren din.
  3. Hvis e-postinnstillingene er riktige, trykker du på Arkiver for å fullføre. Hvis e-postinnstillingene ikke er riktige, vil du bli bedt om å redigere dem.

Hvis du fremdeles ikke får konfigurert e-postkontoen din eller lagret e-postinnstillingene dine, kontakter du e-postleverandøren din.

Finn ut mer om Mail

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.