Vanlige spørsmål om Min bildestrøm

Med Min bildestrøm får du tilgang til nylige bilder som du har tatt med iPhone, iPad eller iPod touch, på en Mac-maskin eller PC.

Hva trenger jeg for å bruke Min bildestrøm?

Dette trenger du for å bruke Min bildestrøm:

• iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 7 eller nyere
  • Mac med OS X Lion v10.7.5 og iPhoto 9.2.2, Aperture 3.2.3 eller Bilder for OS X 1.0 eller nyere
  • Apple TV (2. generasjon) med Apple TV-programvareoppdatering 5.0 eller nyere
  • PC med Windows 7 eller nyere og iCloud for Windows
  • iCloud konfigurert på alle enhetene dine

Hvordan slår jeg på Min bildestrøm?

Finn enheten din nedenfor, og følg framgangsmåten for å slå på Min bildestrøm.

iPhone, iPad eller iPod touch

Gå til Innstillinger > iCloud > Bilder, og slå deretter på Min bildestrøm.

Mac

1. Velg Systemvalg fra Apple-menyen.
  2. Klikk på iCloud, og velg deretter Bilder.
  3. Klikk på Valg-knappen og kontroller at Min bildestrøm er slått på.

Windows PC

Før du kan slå på Min bildestrøm på PC-en, må du laste ned iCloud for Windows

1. Åpne iCloud for Windows.
  2. Velg Bilder. Da vil Min bildestrøm slås på automatisk.
  3. Velg plassering for iCloud-bildemappen på datamaskinen. Klikk på Valg > Endre, og velg mappen der du vil organisere og arkivere iCloud-bildene dine.
  4. Klikk på OK > Bruk.

Hvordan fungerer Min bildestrøm med iCloud-bildebibliotek?

Min bildestrøm laster opp de nyligste bildene slik at du kan vise og importere dem til alle enhetene dine. Bilder lagres i Min bildestrøm i 30 dager. iCloud-bildebibliotek laster opp alle bilder og videoer til iCloud og holder dem automatisk oppdatert på alle enhetene. Når du slår på iCloud-bildebibliotek på enheten, vil alle bilder du legger til Min bildestrøm fra andre enheter, vises på Alle bilder-fanen i Bilder-appen, organisert i Øyeblikk, Samlinger og År.

Hvordan ser jeg bilder i Min bildestrøm?

Finn enheten din nedenfor, og følg framgangsmåten for å vise bildene i Min bildestrøm.

iPhone, iPad eller iPod touch

• iOS 8: Trykk på Bilder > Albumer > Min bildestrøm.
  • iOS 7 eller eldre: Trykk på Min bildestrøm > Min bildestrøm.

Mac

• Bilder 1.0 eller nyere: Gå til Bilder > Albumer > Min bildestrøm.
  • iPhoto 9.5 eller Aperture 3.5: Åpne iPhoto > iCloud > Min bildestrøm.
  • iPhoto 9.4 eller eldre eller i Aperture 3.4: Åpne iPhoto > Min bildestrøm eller Bildestrøm.

Apple TV

Når du har logget på iCloud, kan du vise bildene dine når du velger iCloud-bilder eller Bildestrøm fra hovedmenyen. Du kan også velge Internett > Bildestrøm i Apple TV-programvareoppdatering 5.0.

Windows PC

Når du slår på Bilder, oppretter iCloud for Windows en bildemappe med navnet iCloud-bilder i Filutforsker. Min bildestrøm laster automatisk ned alle nye bilder som du tar med iOS-enhetene.

Du kan også følge denne framgangsmåten for å se bildene dine på PC-en:

• Windows 8.1: Gå til startskjermen, klikk på  i nederste venstre hjørne og deretter på appen iCloud-bilder.
  • Windows 8: Gå til startskjermen og velg iCloud-bilder.
  • Windows 7: Klikk på Start-knappen i Windows, og klikk deretter på Bilder. Klikk på iCloud-bilder eller Bildestrøm på Favoritter-menyen i panelet til venstre. Dobbeltklikk på Min bildestrøm for å vise bildene. Dette vises også som en mappe i vinduet som åpnes.

Hvilke bildeformater kan jeg bruke med Min bildestrøm?

Min bildestrøm støtter JPEG, TIFF, PNG og de fleste RAW-bildeformater. Min bildestrøm fungerer ikke med video.

Hvilken oppløsning har Min bildestrøm-bildene?

På en Mac eller PC lastes bildene ned og arkiveres i full oppløsning. På iPhone, iPad, iPod touch og Apple TV leveres bildene med en enhetsoptimalisert oppløsning som gir raskere nedlasting og sparer lagringsplass.

Den faktiske oppløsningen varierer, men den optimaliserte versjonen av et bilde som er tatt med et standard kompaktkamera, vil ha en oppløsning på 2048 x 1536 piksler når det overføres til enhetene. Panoramabilder kan være opptil 5400 piksler brede.

Når lastes bildene mine opp til Min bildestrøm?

Bilder som du tar på iPhone, iPad eller iPod touch, lastes automatisk opp til Min bildestrøm når du forlater Kamera-appen og kobler til Wi-Fi. Og nye bilder som du importerer på Mac til iPhoto eller Aperture. lastes automatisk opp når du kobler til Wi-Fi eller Ethernet. Du kan endre iPhoto- eller Aperture-valgene slik at bare bilder som du manuelt legger til i Min bildestrøm, blir lastet opp.

Følg denne framgangsmåten for å laste opp bilder til Min bildestrøm på PC-en:

1. Klikk på Start-knappen i Windows, og klikk deretter på Bilder.
  2. Klikk på iCloud-bilder under Favoritter-menyen i panelet til venstre.
  3. Åpne Min bildestrøm og klikk på knappen Legg til bilder.
  4. Marker bildene du vil importere til Min bildestrøm, og klikk på Åpne.

Hvor mange bilder er det plass til i Min bildestrøm?

Du kan velge å laste ned alle bildene dine automatisk fra Min bildestrøm til Mac-maskinen eller PC-en.

• Bilder 1.0 eller nyere: Åpne Bilder og gå til Valg > Generelt. Velg Kopier objekter til Bilder-biblioteket.
  • iPhoto eller Aperture: Gå til Valg > Bilder (eller Bildestrøm) > Min bildestrøm > Automatisk importering. Alle bildestrømbildene vil bli importert til mappene Hendelser, Prosjekter, Bilder, Ansikter og Steder i iPhoto eller Aperture.

For å spare lagringsplass vil iPhone, iPad og iPod touch beholde de siste 1000 bildene i Min bildestrøm-albumet. Fra Min bildestrøm kan du bla gjennom bildene eller flytte bilder til et annet album for å beholde dem på iOS-enheten for alltid. Og hvis Apple TV har begrenset med lagringsplass, ser du bare de nyligste bildene.

Bruker Min bildestrøm iCloud-lagringsplassen min?

Nei. Bildene du laster opp til Min bildestrøm, teller ikke mot iCloud-lagringsplassen din.

Kan jeg bruke Min bildestrøm til å sikkerhetskopiere bilder i stedet for iCloud-sikkerhetskopi eller iTunes?

Nei. Bilder i Min bildestrøm arkiveres på iCloud-tjeneren i 30 dager. Hvis du skal arkivere eller sikkerhetskopiere disse bildene, må du arkivere dem fra Min bildestrøm til iOS-enheten. Marker bildene og velg Del > Arkiver bilde. Deretter kan du sikkerhetskopiere bildene med iCloud eller iTunes.

Hvor er bildesekvenser i Min bildestrøm?

Når du tar bilder med bildesekvensmodus, blir bare favorittbildene dine importert til enheten. I iOS 7.1 eller nyere kan du velge å arkivere alle bilder du tar med bildesekvensmodus, i Min bildestrøm. Trykk på Innstillinger > iCloud > Bilder og slå på Last opp bildesekvenser.

Hvordan sletter jeg bilder fra Min bildestrøm?

Du kan slette bilder fra Min bildestrøm på iOS-enheten eller Mac-maskinen når du trykker på   eller klikker på Slett.

På en PC markerer du bildene du vil fjerne fra Min bildestrøm, høyreklikker og velger Slett. Når du sletter et bilde fra Min bildestrøm på en enhet, fjernes det fra Bilder og iCloud. Bildene du importerer fra Min bildestrøm til de andre enhetene dine, blir ikke slettet.

Hva skjer med bildene mine hvis jeg slår av Min bildestrøm?

Hvis du logger deg av iCloud eller slår av Min bildestrøm på iPhone, iPad eller iPod touch, fjernes alle bildene i Min bildestrøm-albumet fra denne enheten. Alle bilder fra Min bildestrøm som du importerte til Alle bilder-albumet og Bilder-fanen, fjernes også.

Bilder i Min bildestrøm på andre enheter berøres ikke. Bilder i Min bildestrøm forblir på iCloud-tjeneren i 30 dager fra datoen da du lastet dem opp til Min bildestrøm. Hvis du logger deg på iCloud med samme Apple-ID og slår på Min bildestrøm på en annen enhet, lastes disse bildene automatisk ned.

Før du slår av Min bildestrøm, bør du arkivere alle bilder som du vil beholde på enheten. Les mer om arkivering av bilder.

Lær mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.

Sist endret:
Nyttig?

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter

Norge (Norsk)