Vanlige spørsmål om Min bildestrøm

Med Min bildestrøm på Mac og PC får du tilgang til bilder du nylig har tatt med iPhone, iPad eller iPod touch.

Hva trenger jeg?

Hvis du konfigurerer iCloud på alle enheten dine, kan du bruke Min bildestrøm med disse enhetene:

Hvordan aktiverer jeg Min bildestrøm?

Finn modellen din nedenfor, og følg trinnene.

iPhone, iPad eller iPod touch

For iOS 10.3 eller nyere trykker du på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder, og deretter slår du på Min bildestrøm. For tidligere versjoner av iOS trykker du på Innstillinger > iCloud > Bilder, og deretter slår du på Min bildestrøm.

Slå på iCloud-bildebibliotek på iPhone

Mac

1. Velg Systemvalg fra Apple-menyen.
  2. Klikk på iCloud og velg Bilder.
  3. Klikk på Valg-knappen og kontroller at Min bildestrøm er aktivert.

Slå på iCloud-bildebibliotek på Mac

Windows-PC

Før du kan aktivere Min bildestrøm på en PC, må du følge denne fremgangsmåten:

1. Last ned og installer iCloud for Windows.
  2. Åpne iCloud for Windows.
  3. Klikk på Valg ved siden av Bilder.
  4. Velg Min bildestrøm.
  5. Klikk på Ferdig og deretter på Bruk.

Slå på iCloud-bildebibliotek på PC

Hvordan fungerer Min bildestrøm med iCloud-bildebibliotek?

Min bildestrøm laster opp de nyeste bildene (unntatt Live Photos), slik at du kan vise dem på og importere dem til alle enhetene dine. Bilder lagres i Min bildestrøm i 30 dager. iCloud-bildebibliotek laster opp alle bilder og videoer til iCloud og holder dem oppdatert på alle enhetene. Når du aktiverer iCloud-bildebibliotek på enheten, vises alle bilder du legger inn i Min bildestrøm på andre enheter, på Alle bilder-fanen i Bilder-appen og de organiseres i Øyeblikk, Samlinger og År.

Finn ut mer om forskjellene mellom iCloud-bildebibliotek og Min bildestrøm.

Hvordan ser jeg bilder i Min bildestrøm?

Finn modellen din nedenfor, og følg trinnene.

iPhone, iPad eller iPod touch

• iOS 8 og nyere: Trykk på Bilder > Albumer > Min bildestrøm.
  • iOS 7 eller eldre: Trykk på Bildestrøm > Min bildestrøm.

Mac

• Bilder 1.0 eller nyere: Gå til Bilder > Albumer > Min bildestrøm.
  • iPhoto 9.5 eller Aperture 3.5: Åpne iPhoto > iCloud > Min bildestrøm.
  • iPhoto 9.4 eller eldre eller i Aperture 3.4: Åpne iPhoto > Min bildestrøm eller Bildestrøm.

Se Min bildestrøm på Mac

Apple TV

• Apple TV (4. generasjon): Når du har logget på iCloud, går du til Innstillinger > Kontoer > iCloud og aktiverer Min bildestrøm.
  • Apple TV (3. og 2. generasjon): Når du har logget på iCloud, går du til Innstillinger > iCloud > iCloud-bildeinnstillinger > Slå på Min bildestrøm.

Windows-PC

Når du slår på Bilder, oppretter iCloud for Windows en bildemappe med navnet iCloud-bilder i Filutforsker. Min bildestrøm laster automatisk ned alle nye bilder som du tar med iOS-enhetene, til Nedlastinger-mappen.

Se Min bildestrøm på Windows

Du kan også følge denne fremgangsmåten for å se bildene dine på PC-en:

• Windows 10: Skriv iCloud-bilder i søkefeltet på Internett og Windows-linjen. Velg skrivebordsprogrammet iCloud-bilder når du finner den i søkeresultatene.
  • Windows 8.1: Klikk på Last ned nederst til venstre på startskjermen og deretter på iCloud > appen iCloud-bilder.
  • Windows 8: Gå til startskjermen og velg iCloud-bilder.
  • Windows 7: Klikk på Start-knappen i Windows og deretter på Bilder. Klikk på iCloud-bilder under Favoritter-menyen i panelet til venstre.

Hvilke bildeformater kan jeg bruke med Min bildestrøm?

Min bildestrøm støtter JPEG, TIFF, PNG og de fleste RAW-bildeformater. Min bildestrøm støtter ikke video eller Live Photos.

Hvilken oppløsning har Min bildestrøm-bildene?

På en Mac eller PC lastes bildene ned og arkiveres i full oppløsning. På iPhone, iPad, iPod touch og Apple TV leveres bildene med en oppløsning som er optimalisert for enheten, og som gir raskere nedlasting og sparer lagringsplass.

Den faktiske oppløsningen varierer, men den optimaliserte versjonen av et bilde som er tatt med et standard kompaktkamera, vil ha en oppløsning på 2048 x 1536 piksler når det overføres til enhetene. Panoramabilder kan være opptil 5400 piksler brede.

Når lastes bildene mine opp til Min bildestrøm?

Bilder du tar på iPhone, iPad eller iPod touch, lastes automatisk opp til Min bildestrøm når du forlater Kamera-appen og kobler til Wi-Fi. Og nye bilder som du importerer til iPhoto eller Aperture på Mac-maskinen, blir automatisk lastet opp når du kobler til Wi-Fi eller Ethernet. Du kan endre iPhoto- eller Aperture-valgene slik at bare bilder som du legger til manuelt i Min bildestrøm, blir lastet opp.

Følg denne fremgangsmåten for å laste opp bilder til Min bildestrøm på PC-en:

1. Klikk på Start-knappen i Windows, og klikk deretter på Bilder.
  2. Klikk på iCloud-bilder under Favoritter-menyen i panelet til venstre.
  3. Klikk på Last opp bilder.
  4. Marker bildene du vil importere til Min bildestrøm, og klikk på Åpne.

Du kan også dra og slippe bilder fra PC-en til Opplastinger-mappen i iCloud-bilder.

Hvor mange bilder er det plass til i Min bildestrøm?

Du kan velge å laste ned alle bildene dine automatisk fra Min bildestrøm til Mac-maskinen eller PC-en.

• Bilder 1.0 eller nyere: Åpne Bilder og gå til Valg > Generelt. Velg Kopier objekter til Bilder-biblioteket.
  • iPhoto eller Aperture: Gå til Valg > Bilder (eller Bildestrøm) > Min bildestrøm > Automatisk importering. Alle Bildestrøm-bildene blir importert til mappene Hendelser, Prosjekter, Bilder, Ansikter og Steder i iPhoto eller Aperture.

For å spare lagringsplass beholder iPhone, iPad og iPod touch de siste 1000 bildene i Min bildestrøm-albumet. Fra Min bildestrøm kan du bla gjennom bildene eller flytte bilder til et annet album for å beholde dem på iOS-enheten for alltid. Og hvis Apple TV har begrenset med lagringsplass, ser du bare de nyeste bildene.

Bruker Min bildestrøm iCloud-lagringsplassen min?

Nei. Bildene du laster opp til Min bildestrøm, regnes ikke som en del av iCloud-lagringsplassen din.

Kan jeg bruke Min bildestrøm til å sikkerhetskopiere bilder i stedet for iCloud-sikkerhetskopi eller iTunes?

Nei. Bilder i Min bildestrøm arkiveres på iCloud-tjeneren i 30 dager. Hvis du skal arkivere eller sikkerhetskopiere disse bildene, må du arkivere dem fra Min bildestrøm til iOS-enheten. Slik gjør du det: På iPhone, iPad eller iPod touch åpner du Bilder og trykker på Albumer > Min bildestrøm > Velg. Trykk på bildene du vil lagre, og deretter trykker du på Del-symbolet > Lagre bilde. Deretter kan du sikkerhetskopiere bildene dine med iCloud eller iTunes.

Hvor finner jeg bildesekvenser i Min bildestrøm?

Når du tar bilder med bildesekvensmodus, blir bare favorittbildene dine importert til enheten. I iOS 7.1 eller nyere kan du velge å lagre alle bilder du tar i bildesekvensmodus, i Min bildestrøm. Slik gjør du det:

• For iOS 10.3 eller nyere trykker du på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder, og deretter slår du på Last opp bildesekvenser.
  • For tidligere versjoner av iOS trykker du på Innstillinger > iCloud > Bilder, og slår på Last opp bildesekvenser.

Hvordan sletter jeg bilder fra Min bildestrøm?

Velg ett eller flere bilder fra Min bildestrøm på iOS-enheten eller Mac-maskinen din, og deretter trykker du på  papirkurvsymbolet, eller klikk på Slett.

På PC-en velger du bildene du vil fjerne fra Min bildestrøm. Høyreklikk, og velg Slett. Når du sletter et bilde fra Min bildestrøm på en enhet, fjernes det fra Bilder og iCloud. Bildene du importerer fra Min bildestrøm til de andre enhetene dine, blir ikke slettet.

Hva skjer med bildene mine hvis jeg deaktiverer Min bildestrøm?

Før du slår av Min bildestrøm, må du lagre bilder du vil beholde på enheten din. Hvis du logger av iCloud eller deaktiverer Min bildestrøm på iPhone, iPad eller iPod touch, fjernes alle bildene i Min bildestrøm-albumet fra denne enheten. Alle bilder i Min bildestrøm som du har importert til Alle bilder-albumet og Bilder-fanen, blir også fjernet.

Bilder i Min bildestrøm på andre enheter påvirkes ikke. Bilder i Min bildestrøm forblir på iCloud-tjeneren i 30 dager fra datoen da du lastet dem opp til Min bildestrøm. Hvis du logger på iCloud med samme Apple-ID og slår på Min bildestrøm på en annen enhet, lastes disse bildene automatisk ned.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.