Min bildestrøm

Med Min bildestrøm får du tilgang til nylige bilder som du har tatt med iPhone, iPad eller iPod touch, eller som du lastet opp fra Mac eller PC.

Dette trenger du

Du kan bruke Min bildestrøm med disse enhetene når du har konfigurert iCloud på dem:

Hvis du nylig har opprettet Apple-ID-en, er kanskje ikke Min bildestrøm tilgjengelig. Hvis Min bildestrøm ikke er tilgjengelige, bruker du iCloud-bilder til å beholde bildene og videoene i iCloud.

Slik fungerer Min bildestrøm med iCloud-bilder

Min bildestrøm laster opp de nyeste bildene (unntatt Live Photos), slik at du kan vise dem på og importere dem til alle enhetene dine. Bilder lagres i Min bildestrøm i 30 dager. iCloud-bilder laster opp alle bilder og videoer til iCloud og holder dem oppdatert på alle enhetene.

Hvis du slår på både Min bildestrøm og iCloud-bilder på iPhone, iPad eller iPod touch, lastes bilder du tar med den enheten opp til både iCloud-bilder og Min bildestrøm.

Hvis du bruker en annen enhet med samme Apple-ID som bare har Min bildestrøm aktivert, lastes bilder du tar med den enheten kun opp til Min bildestrøm. De vises ikke på enheter som kun har iCloud-bilder aktivert.

Finn ut mer om forskjellen mellom iCloud-bilder og Min bildestrøm.

Se bildene dine i Min bildestrøm

Finn modellen din nedenfor, og følg trinnene.

iPhone, iPad eller iPod touch

• iOS 8 eller eldre: Trykk på Bilder > Album > Min bildestrøm.

Mac

Gå til Bilder > Album > Min bildestrøm.

Apple TV

• Apple TV (4. generasjon): Når du har logget deg på iCloud, går du til Innstillinger > Kontoer > iCloud og aktiverer Min bildestrøm.
  • Apple TV (3. og 2. generasjon): Når du har logget deg på iCloud, går du til Innstillinger > iCloud > iCloud-bildeinnstillinger > Slå på Min bildestrøm.

Windows-PC

Når du slår på Bilder, oppretter iCloud for Windows en bildemappe med navnet iCloud-bilder i Filutforsker. Min bildestrøm laster automatisk ned alle nye bilder som du tar med iOS-enhetene, til Nedlastinger-mappen.

Se Min bildestrøm på Windows

Du kan også følge denne fremgangsmåten for å se bildene dine på PC-en:

• Windows 10: Skriv iCloud-bilder i søkefeltet på Internett og Windows-linjen. Når du ser iCloud-bilder – skrivebordsprogram i søkeresultatet, velger du det.
  • Windows 8.1: Klikk på Last ned nederst til venstre på startskjermen og deretter på iCloud > appen iCloud-bilder.
  • Windows 8: Gå til startskjermen og velg iCloud-bilder.
  • Windows 7: Klikk på Start-knappen i Windows og deretter på Bilder. Klikk på iCloud-bilder under Favoritter-menyen i panelet til venstre.

Bildeformater du kan bruke med Min bildestrøm

Min bildestrøm støtter JPEG, TIFF, PNG og de fleste RAW-bildeformater. Min bildestrøm støtter ikke video eller Live Photos.

Slette bilder fra Min bildestrøm

Velg ett eller flere bilder fra Min bildestrøm på iOS-enheten eller Macen din, og deretter trykker du på  papirkurvsymbolet, eller klikk på Slett.

På PC-en velger du bildene du vil fjerne fra Min bildestrøm. Høyreklikk, og velg Slett.

Når du sletter et bilde fra Min bildestrøm på én enhet, blir bildet fjernet fra Bilder og iCloud. Bildene du importerer fra Min bildestrøm til de andre enhetene dine, blir ikke slettet.

Vanlige spørsmål om Min bildestrøm

Finn svar på spørsmålene dine nedenfor.

Kan jeg bruke Min bildestrøm til å sikkerhetskopiere bilder i stedet for iCloud-sikkerhetskopi eller iTunes?

Nei. Bilder i Min bildestrøm arkiveres på iCloud-tjeneren i 30 dager. Etter dette fjernes bildene fra iCloud. Hvis du skal arkivere eller sikkerhetskopiere disse bildene, må du arkivere dem fra Min bildestrøm til iOS-enheten. Slik gjør du det: På iPhone, iPad eller iPod touch åpner du Bilder og trykker på Albumer > Min bildestrøm > Velg. Trykk på bildene du vil lagre, og deretter trykker du på Del-symbolet > Lagre bilde. Deretter kan du sikkerhetskopiere bildene dine med iCloud eller iTunes.

Hvilken oppløsning har Min bildestrøm-bilder?

På Mac eller PC lastes bildene ned og lagres i full oppløsning. På iPhone, iPad, iPod touch og Apple TV leveres bildene med en oppløsning som er optimalisert for enheten, og som gir raskere nedlasting og sparer lagringsplass.

Den faktiske oppløsningen varierer, men den optimaliserte versjonen av et bilde som er tatt med et standard kompaktkamera, vil ha en oppløsning på 2048 x 1536 piksler når det overføres til enhetene. Panoramabilder kan være opptil 5400 piksler brede.

Når lastes bildene mine opp til Min bildestrøm?

Bilder du tar på iPhone, iPad eller iPod touch, lastes automatisk opp til Min bildestrøm når du forlater Kamera-appen og kobler til Wi-Fi. Og nye bilder som du importerer til Bilder-appen på Mac, blir automatisk lastet opp når du kobler til Wi-Fi eller Ethernet. Du kan endre preferansene dine, slik at bare bildene du laster opp til Min bildestrøm manuelt, blir lastet opp.

Følg denne fremgangsmåten for å laste opp bilder til Min bildestrøm på PC-en:

1. Klikk på Start-knappen i Windows, og klikk deretter på Bilder.
  2. Klikk på iCloud-bilder under Favoritter-menyen i panelet til venstre.
  3. Klikk på Last opp bilder.
  4. Marker bildene du vil importere til Min bildestrøm, og klikk på Åpne.

Du kan også dra og slippe bilder fra PC-en til Opplastinger-mappen i iCloud-bilder.

Hvor mange bilder er det plass til i Min bildestrøm?

For å spare lagringsplass beholder iPhone, iPad og iPod touch de siste 1000 bildene i Min bildestrøm-albumet. Fra Min bildestrøm kan du bla gjennom bildene eller flytte bilder til et annet album for å beholde dem på iOS-enheten for alltid. Og hvis Apple TV har begrenset med lagringsplass, ser du bare de nyeste bildene.

Du kan velge å laste ned alle bildene dine automatisk fra Min bildestrøm til Macen eller PC-en.

Åpne Bilder og gå til Valg > Generelt. Velg Kopier objekter til Bilder-biblioteket.

Bruker Min bildestrøm iCloud-lagringsplassen min?

Nei. Bildene du laster opp til Min bildestrøm, regnes ikke som en del av iCloud-lagringsplassen din.

Hvor finner jeg bildesekvenser i Min bildestrøm?

Når du tar bilder med bildesekvensmodus, blir bare favorittbildene dine importert til enheten. Du kan velge å lagre alle bildene du tar i bildesekvensmodus, i Min bildestrøm: Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder og slå på Last opp bildesekvenser.

Hva skjer med bildene mine hvis jeg slår av Min bildestrøm?

Før du slår av Min bildestrøm, må du lagre bilder du vil beholde på enheten. Hvis du logger av iCloud eller deaktiverer Min bildestrøm på iPhone, iPad eller iPod touch, fjernes alle bildene i Min bildestrøm-albumet fra denne enheten.

Bilder i Min bildestrøm på andre enheter påvirkes ikke. Bilder i Min bildestrøm forblir på iCloud-tjeneren i 30 dager fra datoen da du lastet dem opp til Min bildestrøm. Hvis du logger på iCloud med samme Apple-ID og slår på Min bildestrøm på en annen enhet, lastes disse bildene automatisk ned.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.