Unngå å gi det trådløse nettverket et vanlig navn (SSID)

Les om hvorfor du ikke bør gi det trådløse nettverket et vanlig navn.

Hvis du gir det trådløse nettverket et vanlig navn, må brukere av iOS-enheter logge seg på hvert tilgangspunkt i nettverket første gang de bruker tilgangspunktet (iOS-enheten vil automatisk knytte seg til tilgangspunktet senere). Denne manuelle påloggingsprosessen er nødvendig fordi iOS-enheter lagrer maskinvareadressen til tilgangspunktet (Basic Service Set Identifier eller BSSID) når nettverksnavnet (Service Set Identifier eller SSID) anses som vanlig eller tvetydig.

Hvis du gir det trådløse nettverket et vanlig navn (SSID), risikerer brukere av nettverket som bruker iOS-enheter borte fra nettverket, å koble seg til et annet nettverk med samme navn. Ved å koble seg til det uventede nettverket risikerer de datatyveri.

På grunn av dette sikkerhetsproblemet har Apple laget en liste over vanlige eller tvetydige SSID-er. Listen inneholder standard-SSID-en til mange kommersielt tilgjengelige tilgangspunkter samt SSID-ene «wireless» og «default». Hvis navnet på nettverket ditt står på listen, lagrer alle iOS-enheter som kobles til nettverket, tilgangspunktets BSSID og knytter det til nettverkets SSID. Enhetene vil deretter bare koble seg til nettverket automatisk hvis tilgangspunktets BSSID er i samsvar med informasjonen som enheten har lagret. Dette hindrer tilkobling til et annet nettverk med samme navn.

Ved å gi nettverket et unikt navn unngår du dette sikkerhetstiltaket, slik at iOS-enheter kobler til nettverket automatisk som forventet.