Bruk foreldrekontroller på barnets iPhone, iPad eller iPod touch

Med Innhold og personvern i Skjermtid kan du blokkere eller begrense bestemte apper og funksjoner på enheten til barnet ditt. Du kan også begrense innstillingene på din egen iPhone, iPad eller iPod touch for voksent innhold, kjøp og nedlastinger samt personvern.

Konfigurer Innhold og personvern

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Fortsett, og velg «Dette er min [enhet]» eller «Dette er mitt barns [enhet]».
    • Hvis du er forelder eller verge på enheten og vil forhindre et annet familiemedlem i å endre innstillingene, trykker du på Bruk en kode for skjermtid for å opprette en sikkerhetskode. Skriv inn koden på nytt for å bekrefte den. I iOS 13.4 og nyere blir du bedt om å oppgi Apple-ID-en din og passordet etter at du bekrefter sikkerhetskoden. Du kan bruke dette til å nullstille koden for Skjermtid hvis du skulle glemme den.
    • Hvis du konfigurerer Skjermtid på barnets enhet, følger du instruksjonene til du kommer til Foreldrekode. Deretter oppgir du en sikkerhetskode. Oppgi sikkerhetskoden på nytt for å bekrefte. I iOS 13.4 og nyere blir du bedt om å oppgi Apple-ID-en din og passordet etter at du bekrefter sikkerhetskoden. Du kan bruke dette til å nullstille koden for Skjermtid hvis du skulle glemme den.
  3. Trykk på Innhold og personvern. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det. Deretter slår du på Innhold og personvern.

Sørg for at du velger en sikkerhetskode som er forskjellig fra koden du bruker til å låse opp enheten. Hvis du vil endre eller slå av sikkerhetskoden på enheten til barnet ditt, trykker du på Innstillinger > Skjermtid > [navnet til barnet]. Trykk så på Endre koden for skjermtid eller Slå av koden for skjermtid, og godkjenn endringen med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden for enheten.

Hvis du har glemt sikkerhetskoden for Skjermtid, oppdaterer du enheten til nyeste versjon av iOS eller iPadOS og tilbakestiller sikkerhetskoden. Hvis du ikke kan oppdatere enheten, sletter du den og konfigurerer den som en ny enhet for å fjerne sikkerhetskoden og velge en ny. Sikkerhetskoden fjernes ikke når du gjenoppretter enheten fra en sikkerhetskopi.

Forhindre kjøp i iTunes og App Store

Du kan også forhindre barnet ditt fra å installere eller slette apper, foreta kjøp i apper med mer. Følg denne fremgangsmåten for å forhindre kjøp eller nedlastinger i iTunes og App Store:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innhold og personvern. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det.
  3. Trykk på Kjøp i iTunes og App Store.
  4. Velg en innstilling, og velg Ikke tillat.

Du kan også endre passordinnstillingene for ytterligere kjøp fra iTunes og App Store eller Nettbokhandel. Følg trinn 1–3. Deretter velger du Krev alltid eller Ikke krev.

Tillat innebygde apper og funksjoner

Du kan begrense bruken av innebygde apper eller funksjoner. Hvis du slår av en app eller funksjon, blir den ikke slettet. Den blir bare midlertidig skjult fra Hjem-skjermen. Hvis du for eksempel slår av Mail, vises ikke Mail-appen på Hjem-skjermen før du slår den på igjen.

Gjør følgende for å endre Tillatte apper:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innhold og personvern.
  3. Oppgi sikkerhetskoden for Skjermtid.
  4. Trykk på Tillatte apper.
  5. Velg appene du vil tillate.

Forhindre voksent innhold og innhold med aldersgrenser

Du kan også forhindre avspilling av musikk med voksent innhold og filmer eller TV-programmer med bestemte aldersgrenser. Apper har også aldersgrenser som kan konfigureres med innholdsrestriksjoner.

Gjør følgende for å begrense voksent innhold og innhold med aldersgrenser:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innhold og personvern. Deretter trykker du på Innholdsrestriksjoner.
  3. Velg innstillingene du vil ha for hver funksjon eller innstilling, under Tillatt butikkinnhold.

Her er innholdstypene du kan begrense:

• Aldersgrenser for: Velg landet eller regionen i delen med aldersgrenser for å bruke den aktuelle aldersgrensen for den regionen automatisk
  • Musikk, podkaster og nyheter: Forhindre avspilling av musikk, musikkvideoer, podkaster og nyheter med voksent innhold
  • Musikkvideoer: Forhindre muligheten til å finne og se på musikkvideoer
  • Musikkprofiler: Forhindre at det du hører på, deles med venner, og at det de hører på, deles med deg
  • Filmer: Forhindre filmer med bestemte aldersgrenser
  • TV-programmer: Forhindre TV-serier med bestemte aldersgrenser
  • Bøker: Forhindre innhold med bestemte aldersgrenser
  • Apper: Forhindre apper med bestemte aldersgrenser

Forhindre nettinnhold

iOS og iPadOS kan automatisk filtrere innhold på nettsteder for å begrense tilgang til voksent innhold i Safari og apper på enheten. Du kan også legge til bestemte nettsteder på en godkjennings- eller blokkeringsliste, eller du kan begrense tilgang til kun godkjente nettsteder. Følg disse trinnene:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innhold og personvern, og oppgi sikkerhetskoden for Skjermtid.
  3. Trykk på Innholdsrestriksjoner. Deretter trykker du på Nettinnhold.
  4. Velg Ubegrenset tilgang, Begrens innhold for voksne, eller Kun tillatte nettsteder.

Avhengig av tilgangen du tillater, må du kanskje legge til informasjon, for eksempel et nettsted du vil begrense.

Begrens nettsøk med Siri

Slik begrenser du Siri-funksjoner:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innhold og personvern. Deretter trykker du på Innholdsrestriksjoner.
  3. Rull ned til Siri, og velg innstillingene du vil bruke.

Du kan begrense disse Siri-funksjonene:

• Innhold fra nettsøk: Forhindre at Siri søker på nettet når du stiller et spørsmål
  • Eksplisitt språk: Forhindre at Siri viser eksplisitt språk

Begrens Game Center

Slik begrenser du Game Center-funksjoner:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innhold og personvern. Deretter trykker du på Innholdsrestriksjoner.
  3. Rull ned til Game Center, og velg innstillingene du vil ha.

Du kan begrense disse Game Center-funksjonene:

• Flerspillerspill: Forhindre muligheten til å spille flerspillerspill med alle, bare tillate med venner eller tillate med hvem som helst
  • Legge til venner: Slå av muligheten til å legge til venner i Game Center
  • Få kontakt med venner: Forhindre muligheten til å dele brukerens venneliste i Game Center med tredjepartsspill
  • Skjermopptak: Slå av muligheten til å ta opp skjermen og lyden
  • Flerspiller i nærheten: Forhindre muligheten til å aktivere «i nærheten»-innstillingen
  • Private meldinger: Forhindre muligheten til å bruke talechat eller sende eller motta tilpassede meldinger med spill- og venneinvitasjoner
  • Endringer i profilens personvern: Forhindre muligheten til å endre personverninnstillingene for profilen
  • Endring av avatar og kallenavn: Forhindre muligheten til å endre Game Center-avatarer og -kallenavn

Tillat endringer i personverninnstillinger

Med personverninnstillingene på enheten kan du kontrollere hvilke apper som har tilgang til informasjon som er lagret på enheten, eller til maskinvarefunksjonene. Du kan for eksempel tillate en app for et sosialt nettverk å be om tilgang til å bruke kameraet, slik at du kan ta og laste opp bilder.

Slik tillater du endringer i personverninnstillinger:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innhold og personvern. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det.
  3. Trykk på Personvern. Deretter velger du innstillingene du vil begrense.

Her er tingene du kan begrense:

• Deling av posisjon: Lås innstillingene som tillater apper og nettsider å bruke posisjonen din
  • Kontakter: Forhindre at apper får tilgang til kontaktene dine
  • Kalendere: Forhindre at apper får tilgang til kalenderne dine
  • Påminnelser: Forhindre at apper får tilgang til påminnelsene dine
  • Bilder: Forhindre at apper ber om tilgang til bildene dine
  • Del posisjonen min: Lås innstillingen for posisjonsdeling i Meldinger og Finn vennene mine
  • Bluetooth-deling: Forhindre at enheter og apper deler data via Bluetooth
  • Mikrofon: Forhindre at apper ber om tilgang til mikrofonen din
  • Talegjenkjenning: Forhindre at apper får tilgang til Talegjenkjenning eller Diktering
  • Annonser: Forhindre endringer av annonseinnstillingene
  • Media og Apple Music: Forhindre at apper får tilgang til bildene og videoene dine eller musikkbiblioteket ditt

Tillat endringer av andre innstillinger og funksjoner

Du kan tillate endringer i andre innstillinger og funksjoner på samme måte som du kan tillate endringer i personverninnstillingene.

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innhold og personvern. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det.
  3. Under Tillat endringer velger du funksjonene eller innstillingene du vil tillate endringer i, og deretter velger du Tillat eller Ikke tillat.

Her er noen funksjoner og innstillinger du kan tillate endringer for:

• Kodeendringer: Forhindre endringer i sikkerhetskoden
  • Kontoendringer: Forhindre kontoendringer i Kontoer og passord
  • Mobildataendringer: Forhindre endringer av innstillingene for mobildata
  • Volumbegrensning: Forhindre endringer i voluminnstillinger for trygg lytting
  • Ikke forstyrr sjåføren: Forhindre endringer av Ikke forstyrr sjåføren
  • TV-distributør: Forhindre endringer i innstillingene for TV-distributøren
  • Appaktiviteter i bakgrunnen: Forhindre endringer i om apper kjører i bakgrunnen eller ikke

Finn ut mer

Bedrifter og skoler bruker ofte profiler, som gjør det mulig å aktivere Restriksjoner. For å se om enheten din har en profil går du til Innstillinger > Generelt > Profiler. Kontakt administratoren eller personen som konfigurerte profilen, for å få mer informasjon.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.