Om Restriksjoner (foreldrekontroller) på iPhone, iPad og iPod touch

Du kan slå på Restriksjoner, også kjent som foreldrekontroller, på iOS-enheten for å hindre tilgang til bestemte apper og funksjoner. Lær om de forskjellige typene restriksjoner og hvordan du slår dem på og av på enheten.

Slå på Restriksjoner

1. Trykk på Innstillinger > Generelt.
  2. Trykk på Restriksjoner.
  3. Trykk på Aktiver restriksjoner, og oppgi en sikkerhetskode. Du trenger denne koden for å endre innstillingene eller slå av Restriksjoner.

Hvis du mister eller glemmer koden for Restriksjoner, må du slette enheten og så konfigurere den som en ny enhet for å fjerne koden. Gjenoppretting av enheten fjerner ikke koden.

Se hva du kan begrense

Når et valg er på eller du ser et merke ved siden av et objekt, betyr det at du gir tilgangstillatelse til det objektet. Slå av valg for å begrense tilgang.

Du kan også aktivere eller fremtvinge restriksjoner ved å bruke en profil (installeres vanligvis når enheten brukes til forretnings- eller utdanningsformål). Se etter installerte profiler i Innstillinger > Generelt > Profiler. Kontakt administratoren eller personen som installerte profilen, for å få mer informasjon.

Apper og funksjoner

• Safari
  • Kamera (deaktiverer også FaceTime)
  • FaceTime
  • iTunes Store
  • iBooks Store
  • Kjøp i program
  • Siri
  • AirDrop
  • CarPlay (bare tilgjengelig med iPhone 5 eller nyere)
  • Installere apper
  • Slette apper

Du kan begrense tilgang til YouTube i iOS 5 og eldre.

Typer innhold

• Vurderinger (velg landet i vurderingsdelen for automatisk å bruke riktige innholdsvurderinger for den regionen)
  • Musikk og podcaster
  • Filmer
  • TV-programmer
  • Bøker
  • Apper
  • Siri
  • Nettsteder
  • Hvis du ikke bruker Touch ID for betalte kjøp og kjøp i app, kan du velge mellom to alternativer for hvor ofte du må oppgi passordet for disse kjøpene.

Endringer i personverninnstillinger

• Stedstjenester
  • Kontakter
  • Kalendere
  • Påminnelser
  • Bilder
  • Bluetooth-deling
  • Mikrofon
  • Twitter
  • Facebook
  • Annonser

Endringer i innstillinger og kontoer

• Kontoer (du kan hindre endringer i Mail, Kontakter, Kalendere, iCloud, Twitter, Facebook, Vimeo, Flickr, iTunes, App Store, iMessage og FaceTime)
  • Bakgrunnsoppdatering
  • Finn vennene mine (tilgjengelig når du installerer appen Finn vennene mine)
  • Volumgrense
  • Mobildatabruk (tilgjengelig bare på mobildataaktiverte iOS-enheter)

Funksjoner innenfor Game Center

• Flerspillerspill
  • Legge til venner

Få hjelp

Når du har slått på Restriksjoner, kan du legge merke til at du mangler en bestemt app eller funksjon:

• Du ser ikke en app på Hjem-skjermen (som Safari, Kamera eller FaceTime).
  • Du kan ikke bruke en bestemt funksjon eller tjeneste (som Siri eller Stedstjenester).
  • Du ser at en innstilling mangler eller er nedtonet (som Mail, kontakter, kalendere, iCloud, Twitter, FaceTime).

Hvis du mangler en app eller funksjon, kan du prøve å Restriksjoner av.

Lær mer

Lær hvordan du bruker Restriksjoner (eller foreldrekontroller) i iTunes eller hindrer Kjøp i program.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.

Sist endret:
Nyttig?
46% av personene syntes dette var nyttig.

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter

Norge (Norsk)