Bruk av Restriksjoner på iPhone, iPad og iPod touch

Du kan bruke Restriksjoner, også kjent som foreldrekontroll, til å blokkere eller begrense bestemte programmer og funksjoner på iPhone, iPad eller iPod touch, inkludert tilgang til upassende innhold i iTunes Store.

Slå på Restriksjoner

1. Trykk på Innstillinger > Generelt.
  2. Trykk på Restriksjoner.
  3. Trykk på Aktiver restriksjoner og opprett en sikkerhetskode for restriksjoner. Ikke glem sikkerhetskoden. I framtiden trenger du en sikkerhetskode for restriksjoner for å endre innstillingene eller slå av restriksjonene.

Hvis du mister eller glemmer sikkerhetskoden for restriksjoner, må du slette enheten og deretter konfigurere den som en ny enhet for å fjerne koden. Hvis du gjenoppretter enheten via sikkerhetskopiering, fjernes ikke sikkerhetskoden.

Endre sikkerhetskoden for restriksjoner

Hvis du vil endre sikkerhetskoden for restriksjoner etter at du har aktivert Restriksjoner:

1. Trykk på Innstillinger > Generelt.
  2. Trykk på Restriksjoner.
  3. Trykk på Deaktiver restriksjoner.
  4. Oppgi den nåværende sikkerhetskoden for restriksjoner.
  5. Trykk på Aktiver restriksjoner, og skriv deretter inn en ny sikkerhetskode.

Hva du kan begrense

For å se hvilke apper og funksjoner du kan begrense går du til Innstillinger > Generelt > Restriksjoner. Her kan du slå av og på Restriksjoner for appene og funksjonene i listen.

Hvis en app eller funksjon er på, eller hvis det er krysset av ved siden av den, kan hvem som helst som bruker enheten din også bruke den appen eller funksjonen. Hvis ikke kan ingen bruke den appen eller funksjonen.

Bedrifter og skoler bruker ofte profiler, som kan aktivere Restriksjoner. For å se om enheten din har en profil går du til Innstillinger > Generelt > Profiler. Kontakt administratoren eller personen som satte opp profilen, for å få mer informasjon.

Apper og funksjoner

• Safari
  • Kamera (deaktiverer også FaceTime)
  • FaceTime
  • iTunes Store
  • Apple Music Connect (erstatter Connect-fanen med Spillelister)
  • iBooks Store
  • Kjøp i apper
  • Siri
  • AirDrop
  • CarPlay (bare tilgjengelig med iPhone 5 eller nyere)
  • Installer apper
  • Slett apper
  • Flerspillerspill i Game Center
  • Legg til Game Center-venner

Du kan begrense tilgang til YouTube i iOS 5 og eldre.

Typer innhold

• Vurderinger (velg landet i vurderingsdelen for automatisk å bruke riktige innholdsvurderinger for den regionen)
  • Musikk, Podkaster, Nyheter og iTunes
  • Filmer
  • TV-programmer
  • Bøker
  • Apper
  • Siri
  • Nettsteder

Hvis du ikke bruker Touch ID for betalte kjøp og kjøp i apper, kan du velge mellom to alternativer for hvor ofte du må oppgi passordet for disse kjøpene.

Endringer i personverninnstillinger

• Stedstjenester
  • Kontakter
  • Kalendere
  • Påminnelser
  • Bilder
  • Del plasseringen min
  • Bluetooth-deling
  • Mikrofon
  • Twitter
  • Facebook
  • Sina Weibo
  • Tencent Weibo
  • Annonser

Endringer i innstillinger og kontoer

• Kontoer (du kan hindre endringer i Mail, Kontakter, Kalendere, iCloud, Twitter, Facebook, Vimeo, Flickr, iTunes, App Store, iMessage og FaceTime)
  • Mobildatabruk (du kan hindre endringer i mobildatainnstillingene på enheter som har aktivert mobildata)
  • Bakgrunnsoppdatering av apper
  • Volumgrense
  • Mediebilbliotek

Få hjelp

Når du har slått på Restriksjoner, kan du legge merke til at du mangler en bestemt app eller funksjon, for eksempel:

• Du ser ikke en app på Hjem-skjermen (som Safari, Kamera eller FaceTime).
  • Du kan ikke bruke en bestemt funksjon eller tjeneste (som Siri eller Stedstjenester).
  • Du ser at en innstilling mangler eller er nedtonet (som Mail, kontakter, Kalendere, iCloud, Twitter, FaceTime).

Hvis du mangler en app eller funksjon, kan du prøve å slå av Restriksjoner.

https://support.apple.com/no-no/HT2043066slette enheten og deretter konfigurere den som en ny enhet, for å fjerne koden.

Finn ut mer

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.

Sist endret: