Bruk foreldrekontroller på barnets iPhone, iPad eller iPod touch

Med Innhold og personvern i Skjermtid kan du blokkere eller begrense bestemte apper og funksjoner på enheten til barnet ditt. Du kan også begrense innstillingene på din egen iPhone, iPad eller iPod touch for voksent innhold, kjøp og nedlastinger samt personvern.

Konfigurer Innhold og personvern

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Fortsett, og velg «Dette er min [enhet]» eller «Dette er mitt barns [enhet]».
    • Hvis du er forelder eller verge på enheten og vil forhindre et annet familiemedlem i å endre innstillingene, trykker du på Bruk en kode for skjermtid for å opprette en sikkerhetskode. Deretter oppgir du sikkerhetskoden på nytt for å bekrefte.
    • Hvis du konfigurerer Skjermtid på barnets enhet, følger du instruksjonene til du kommer til Foreldrekode. Deretter oppgir du en sikkerhetskode. Oppgi sikkerhetskoden på nytt for å bekrefte.
  3. Trykk på Innhold og personvern. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det. Deretter slår du på Innhold og personvern.

Sørg for at du velger en sikkerhetskode som er forskjellig fra koden du bruker til å låse opp enheten. Hvis du vil endre eller slå av sikkerhetskoden på enheten til barnet ditt, trykker du på Innstillinger > Skjermtid > [navnet til barnet]. Trykk så på Endre koden for skjermtid eller Slå av koden for skjermtid, og godkjenn endringen med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden for enheten.

Hvis du har opprettet en sikkerhetskode for Restriksjoner på en tidligere versjon av iOS, eller hvis du har glemt sikkerhetskoden for Skjermtid, må du slette enheten og konfigurere den som en ny enhet før du kan fjerne sikkerhetskoden. Selv om du gjenoppretter enheten din, blir ikke den gamle sikkerhetskoden fjernet.

Finn ut mer om bruk av Familiedeling med Skjermtid

Forhindre kjøp i iTunes og App Store

Du kan også forhindre barnet ditt fra å installere eller slette apper, foreta kjøp i apper med mer. Følg denne fremgangsmåten for å forhindre kjøp eller nedlastinger i iTunes og App Store:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innhold og personvern. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det.
  3. Trykk på Kjøp i iTunes og App Store.
  4. Velg en innstilling, og velg Ikke tillat.

Du kan også endre passordinnstillingene for ytterligere kjøp fra iTunes og App Store eller Nettbokhandel. Følg trinn 1–3. Deretter velger du Krev alltid eller Ikke krev.

Tillat innebygde apper og funksjoner

Du kan begrense bruken av innebygde apper eller funksjoner. Hvis du slår av en app eller funksjon, blir den ikke slettet. Den blir bare midlertidig skjult fra Hjem-skjermen. Hvis du for eksempel slår av Mail, vises ikke Mail-appen på Hjem-skjermen før du slår den på igjen.

Gjør følgende for å endre Tillatte apper:

1. Gå til Innstillinger > Skjermtid.
  2. Trykk på Innhold og personvern.
  3. Oppgi sikkerhetskoden for Skjermtid.
  4. Trykk på Tillatte apper.
  5. Velg appene du vil tillate.

Forhindre voksent innhold og innhold med aldersgrenser

Du kan også forhindre avspilling av musikk med voksent innhold og filmer eller TV-programmer med bestemte aldersgrenser. Apper har også aldersgrenser som kan konfigureres med innholdsrestriksjoner.

Gjør følgende for å begrense voksent innhold og innhold med aldersgrenser:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innhold og personvern. Deretter trykker du på Innholdsrestriksjoner.
  3. Velg innstillingene du vil ha for hver funksjon eller innstilling, under Tillatt butikkinnhold.

Her er innholdstypene du kan begrense:

• Aldersgrenser for: Velg landet eller regionen i delen med aldersgrenser for å bruke den aktuelle aldersgrensen for den regionen automatisk
  • Musikk, podkaster og nyheter: Forhindre avspilling av musikk, musikkvideoer, podkaster og nyheter med voksent innhold
  • Profiler og innlegg: Forhindre at det du hører på, deles med venner, og at det de hører på, deles med deg
  • Filmer: Forhindre filmer med bestemte aldersgrenser
  • TV-programmer: Forhindre TV-serier med bestemte aldersgrenser
  • Bøker: Forhindre innhold med bestemte aldersgrenser
  • Apper: Forhindre apper med bestemte aldersgrenser

Forhindre nettinnhold

iOS kan automatisk filtrere innhold på nettsteder for å begrense tilgang til voksent innhold i Safari og apper på enheten. Du kan også legge til bestemte nettsteder på en godkjennings- eller blokkeringsliste, eller du kan begrense tilgang til kun godkjente nettsteder. Følg denne framgangsmåten:

1. Gå til Innstillinger > Skjermtid.
  2. Trykk på Innhold og personvern, og oppgi sikkerhetskoden for Skjermtid.
  3. Trykk på Innholdsrestriksjoner. Deretter trykker du på Nettinnhold.
  4. Velg Ubegrenset tilgang, Begrens innhold for voksne, eller Kun tillatte nettsteder.

Avhengig av tilgangen du tillater, må du kanskje legge til informasjon, for eksempel et nettsted du vil begrense.

Begrens nettsøk med Siri

Slik begrenser du Siri-funksjoner:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innhold og personvern. Deretter trykker du på Innholdsrestriksjoner.
  3. Rull ned til Siri, og velg innstillingene du vil bruke.

Du kan begrense disse Siri-funksjonene:

• Innhold fra nettsøk: Forhindre at Siri søker på nettet når du stiller et spørsmål
  • Eksplisitt språk: Forhindre at Siri viser eksplisitt språk

Begrens Game Center

Slik begrenser du Game Center-funksjoner:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innhold og personvern. Deretter trykker du på Innholdsrestriksjoner.
  3. Rull ned til Game Center, og velg innstillingene du vil ha.

Du kan begrense disse Game Center-funksjonene:

• Flerspillerspill: Slå av muligheten til å spille flerspillerspill
  • Legge til venner: Slå av muligheten til å legge til venner i Game Center
  • Skjermopptak: Slå av muligheten til å ta opp skjermen og lyden

Tillat endringer i personverninnstillinger

Med personverninnstillingene på enheten kan du kontrollere hvilke apper som har tilgang til informasjon som er lagret på enheten, eller til maskinvarefunksjonene. Du kan for eksempel tillate en app for et sosialt nettverk å be om tilgang til å bruke kameraet, slik at du kan ta og laste opp bilder.

Slik tillater du endringer i personverninnstillinger:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innhold og personvern. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det.
  3. Trykk på Personvern. Deretter velger du innstillingene du vil begrense.

Her er tingene du kan begrense:

• Deling av posisjon: Lås innstillingene som tillater apper og nettsider å bruke posisjonen din
  • Kontakter: Forhindre at apper får tilgang til kontaktene dine
  • Kalendere: Forhindre at apper får tilgang til kalenderne dine
  • Påminnelser: Forhindre at apper får tilgang til påminnelsene dine
  • Bilder: Forhindre at apper ber om tilgang til bildene dine
  • Del posisjonen min: Lås innstillingen for posisjonsdeling i Meldinger og Finn vennene mine
  • Bluetooth-deling: Forhindre at enheter og apper deler data via Bluetooth
  • Mikrofon: Forhindre at apper ber om tilgang til mikrofonen din
  • Talegjenkjenning: Forhindre at apper får tilgang til Talegjenkjenning eller Diktering
  • Annonser: Forhindre endringer av annonseinnstillingene
  • Media og Apple Music: Forhindre at apper får tilgang til bildene og videoene dine eller musikkbiblioteket ditt

Tillat endringer av andre innstillinger og funksjoner

Du kan tillate endringer i andre innstillinger og funksjoner på samme måte som du kan tillate endringer i personverninnstillingene.

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innhold og personvern. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det.
  3. Under Tillat endringer velger du funksjonene eller innstillingene du vil tillate endringer i, og deretter velger du Tillat eller Ikke tillat.

Her er noen funksjoner og innstillinger du kan tillate endringer for:

• Kodeendringer: Forhindre endringer i sikkerhetskoden.
  • Kontoendringer: Forhindre endringer av innstillingene for Kontoer og passord
  • Mobildataendringer: Forhindre endringer av innstillingene for mobildata
  • Volumbegrensning: Forhindre endringer av voluminnstillingene for trygg lytting
  • Ikke forstyrr sjåføren: Forhindre endringer av Ikke forstyrr sjåføren
  • TV-distributør: Forhindre endringer i innstillingene for TV-distributøren
  • Appaktiviteter i bakgrunnen: Forhindre endringer i om apper kjører i bakgrunnen eller ikke.

Finn ut mer

Bedrifter og skoler bruker ofte profiler, som gjør det mulig å aktivere Restriksjoner. For å se om enheten din har en profil går du til Innstillinger > Generelt > Profiler. Kontakt administratoren eller personen som konfigurerte profilen, for å få mer informasjon.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.