Om Restriksjoner (foreldrekontroller) på iPhone, iPad og iPod touch

Du kan slå på Restriksjoner, også kjent som foreldrekontroller, på iPhone, iPad og iPod touch. Du kan bruke Restriksjoner til å hindre tilgang til bestemte apper og funksjoner. Lær om de forskjellige typene restriksjoner og hvordan du slår dem på og av på enheten.

Slå på Restriksjoner

Du kan slå på og justere Restriksjoner på enheten ved å følge denne framgangsmåten.

1. Trykk på Innstillinger > Generelt.
  2. Trykk på Restriksjoner.
  3. Trykk på Aktiver restriksjoner, og oppgi en sikkerhetskode. Du trenger koden til å endre innstillingene eller slå av Restriksjoner.

Hvis du mister eller glemmer koden for Restriksjoner, må du utføre en gjenoppretting til fabrikkinnstillingene for å fjerne den.

Se hva du kan begrense

Du kan begrense tilgang til disse appene og funksjonene1 på enheten:

• Safari
  • Kamera (deaktiverer også FaceTime)
  • FaceTime
  • iTunes Store
  • iBooks Store2
  • Kjøp i program
  • Siri
  • AirDrop
  • CarPlay3
  • Installere apper
  • Slette apper

Du kan hindre tilgang til bestemte innholdstyper, som disse:

• Vurderinger (velg landet i vurderingsdelen for automatisk å bruke riktige innholdsvurderinger for den regionen)
  • Musikk og podcaster
  • Filmer
  • TV-programmer
  • Bøker2
  • Apper
  • Siri
  • Nettsteder
  • Du kan også justere nødvendig tid før et passord kreves for å kjøpe innhold

Du kan hindre tilgang til personverninnstillinger, inkludert disse:

• Stedstjenester
  • Kontakter
  • Kalendere
  • Påminnelser
  • Bilder
  • Bluetooth-deling
  • Mikrofon
  • Twitter
  • Facebook
  • Annonser

Du kan hindre endringer av følgende innstillinger og kontoer:

• Kontoer4
  • Finn vennene mine5
  • Bruk av mobildata6
  • Bakgrunnsoppdatering
  • Volumgrense

Du kan begrense funksjoner innenfor Spillsenter:

• Flerspillerspill
  • Legge til venner

Du kan også aktivere eller fremtvinge restriksjoner ved å bruke en profil (installeres vanligvis når enheten brukes til forretnings- eller utdanningsformål). Se etter installerte profiler i Innstillinger > Generelt > Profiler. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte administratoren eller personen som installerte profilen. Hvis du vil lære mer om iOS-programvare, kan du se brukerhåndboken.

Få hjelp

Hvis iOS-enheten mangler en bestemt app eller en bestemt funksjon ikke er tilgjengelig, må du kontrollere at Restriksjoner er slått av. Noen symptomer kan være:

• App mangler i Hjem-skjermbildet (for eksempel Safari, Kamera eller FaceTime)
  • Funksjon eller tjeneste ikke tilgjengelig (for eksempel Siri eller Stedstjenester)
  • Innstilling mangler eller er nedtonet (for eksempel Mail, Kontakter, Kalender eller iCloud, Twitter eller FaceTime)

Lær hvordan du bruker restriksjoner (eller foreldrekontroller) i iTunes og hvordan du hindrer Kjøp i program.

1. Du kan begrense tilgang til YouTube i iOS 5 og eldre.
  2. Lær mer om restriksjoner for iBooks og iBooks Store.
  3. CarPlay er bare tilgjengelig på iPhone 5 eller nyere.
  4. Du kan hindre endringer i Mail, Kontakter, Kalendere, iCloud, Twitter, Facebook, Vimeo, Flickr, iTunes, App Store, iMessage og FaceTime.
  5. Dette er tilgjengelig bare hvis du installerer appen Finn vennene mine.
  6. Dette er tilgjengelig bare på mobilaktiverte iOS-enheter.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.

Sist endret:
Nyttig?
68% av personene syntes dette var nyttig.

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter

Norge (Norsk)