Bruk foreldrekontroll på iPhone, iPad og iPod touch

Du kan bruke Restriksjoner, også kjent som foreldrekontroll, til å sperre eller begrense bestemte apper og funksjoner på iPhone, iPad eller iPod touch.

Slå på Restriksjoner

1. Trykk på Innstillinger > Generelt > Restriksjoner.
  2. Rull ned, og trykk på Restriksjoner. Trykk deretter på Aktiver restriksjoner.
  3. Opprett en sikkerhetskode for Restriksjoner. Du trenger sikkerhetskoden for Restriksjoner til å endre innstillinger eller slå av Restriksjoner.

Hvis du glemmer sikkerhetskoden for Restriksjoner, må du slette enheten. Deretter må du konfigurere den som en ny enhet for å fjerne koden. Sikkerhetskoden for Restriksjoner kan ikke fjernes ved å gjenopprette enheten via en sikkerhetskopi.

Endre sikkerhetskoden for Restriksjoner

Hvis du vil endre sikkerhetskoden for Restriksjoner etter at du har aktivert Restriksjoner, følger du denne fremgangsmåten:

1. Gå til Innstillinger > Generelt > Restriksjoner.
  2. Angi nåværende sikkerhetskode for Restriksjoner.
  3. Trykk på Deaktiver restriksjoner, og angi sikkerhetskoden for Restriksjoner på nytt.
  4. Trykk på Aktiver restriksjoner, og angi en ny sikkerhetskode for Restriksjoner.

Det kan hende at enkelte apper, funksjoner eller tjenester ikke vises når du har aktivert Restriksjoner. Hvis du mangler en app, funksjon eller tjeneste, kan du prøve å slå av Restriksjoner.

Apper og funksjoner du kan begrense

Du finner en liste over hvilke apper og funksjoner du kan begrense, under Innstillinger > Generelt > Restriksjoner. Trykk på glidebryteren ved siden av appen eller funksjonen for å slå Restriksjoner på eller av.

Hvis en app eller funksjon er på, eller hvis det er krysset av ved siden av den, kan hvem som helst som bruker enheten din, også bruke den appen eller funksjonen. Ellers er det ingen som kan bruke den appen eller funksjonen på enheten din.

Bedrifter og skoler bruker ofte profiler som kan aktivere Restriksjoner. For å se om enheten din har en profil går du til Innstillinger > Generelt > Profiler. Kontakt administratoren eller personen som konfigurerte profilen, for å få mer informasjon.

Apper og funksjoner

• Safari
  • Kamera (deaktiverer også FaceTime)
  • Siri og diktering
  • FaceTime*
  • AirDrop
  • CarPlay
  • iTunes Store
  • Apple Music Connect (erstatter Connect-fanen med Spillelister)
  • iBooks Store
  • Podkaster
  • Nyheter
  • Installer apper
  • Slette apper
  • Kjøp i apper
  • Flerspillerspill
  • Legge til venner
  • Skjermopptak

*FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

Typer innhold

• Vurderinger for (velg land eller region vurderingsdelen for å bruke aktuelle innholdsvurderinger for den regionen automatisk)
  • Musikk, podkaster og nyheter
  • Filmer
  • TV-programmer
  • Bøker
  • Apper
  • Siri
  • Nettsteder
  • Passordinnstillinger

Hvis du ikke bruker Touch ID for betalte kjøp og kjøp i apper, kan du endre hvor ofte du må angi passordet for disse kjøpene.

Personverninnstillinger

• Stedstjenester
  • Kontakter
  • Kalendere
  • Påminnelser
  • Bilder
  • Del plasseringen min
  • Bluetooth-deling
  • Mikrofon
  • Talegjenkjennelse
  • Twitter
  • Facebook
  • Sina Weibo
  • Tencent Weibo
  • Annonser
  • Mediebibliotek

Innstillinger og kontoer

• Kontoer (du kan forhindre endringer for Mail, Kontakter og Kalendere)
  • Bruk av mobildata
  • Bakgrunnsoppdatering av apper
  • Volumgrense

Det kan hende at enkelte apper, funksjoner eller tjenester ikke vises når du har aktivert Restriksjoner. Hvis du mangler en app, funksjon eller tjeneste, kan du prøve å slå av Restriksjoner. Prøv å slå av Restriksjoner hvis du opplever følgende problemer:

• Du ser ikke en app på Hjem-skjermen (som Safari, Kamera eller FaceTime).
  • Du kan ikke bruke en bestemt funksjon eller tjeneste (som Siri eller Stedstjenester).
  • Du ser at det mangler en innstilling eller innstillingen er nedtonet (for eksempel Mail, iCloud, Twitter og FaceTime).

Hvis du mister eller glemmer sikkerhetskoden for Restriksjoner, må du slette enheten. Deretter må du konfigurere den som en ny enhet for å fjerne koden.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.