Bruk foreldrekontroller på barnets iPhone, iPad eller iPod touch

Med innholds- og personvernsrestriksjoner i Skjermtid kan du blokkere eller begrense bestemte apper og funksjoner på enheten til barnet ditt. Og begrense innstillingene på iPhone, iPad eller iPod touch for upassende innhold, kjøp og nedlastninger og personvern.

Angi innholds- og personvernsrestriksjoner

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Fortsett og velg "Dette er min iPhone" eller "Dette er mitt barns iPhone".
    • Hvis du er forelder eller verge på enheten og vil forhindre et annet familiemedlem i å endre innstillingene, trykker du på Bruk sikkerhetskode for skjermtid for å opprette en sikkerhetskode. Deretter oppgir du sikkerhetskoden på nytt for å bekrefte.
    • Hvis du konfigurerer Skjermtid på barnets enhet, følger du instrukjonene til du kommer til Sikkerhetskode for foreldre. Deretter oppgir du en sikkerhetskode. Oppgi sikkerhetskoden på nytt for å bekrefte.
  3. Trykk på Innholds- og personvernsrestriksjoner. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det. Deretter skrur du på Innhold og personvern.

Sørg for at du velger en sikkerhetskode som er forskjellig fra koden du bruker til å låse opp enheten. Hvis du glemmer sikkerhetskoden for Skjermtid, må du slette enheten. Deretter må du konfigurere den som en ny enhet for å fjerne sikkerhetskoden for Skjermtid. Sikkerhetskoden for Skjermtid fjernes ikke når du gjenoppretter enheten fra en sikkerhetskopi.

Finn ut mer om å bruke Familiedeling med Skjermtid

iTunes- og App Store-kjøp

Forhindre iTunes- og App Store-kjøp

Du kan også forhindre barnet ditt i å installere eller slette apper, foreta kjøp i apper med mer. Følg denne fremgangsmåten for å forhindre kjøp eller nedlastinger i iTunes og App Store:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innholds- og personvernsrestriksjoner. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det.
  3. Trykk på iTunes- og App Store-kjøp.
  4. Velg en innstilling og velg Ikke tillat.

Du kan også endre passordinnstillingene for ytterligere kjøp fra iTunes og App Store eller Book Store. Følg trinn 1–3. Deretter velger du Krev alltid eller Ikke krev.

Tillatte apper

Tillat innebygde apper og funksjoner

Du kan begrense bruken av innebygde apper eller funksjoner. Hvis du skrur av en app eller funksjon, blir den ikke slettet. Den blir bare midlertidig skjult fra Hjem-skjermen. Hvis du for eksempel skrur av Mail, kommer ikke Mail-appen til å vises på Hjem-skjermen før du skrur den på igjen.

Gjør følgende for å endre Tillatte apper:

1. Gå til Innstillinger > Skjermtid.
  2. Trykk på Innholds- og personvernsrestriksjoner.
  3. Oppgi sikkerhetskoden til Skjermtid.
  4. Trykk på Tillatte apper.
  5. Velg appene du vil tillate.

Forhindre upassende innhold og innhold med aldersgrenser

Du kan også forhindre avspilling av musikk med upassende innhold og filmer eller TV-programmer med bestemte aldersgrenser. Apper har også vurderinger som kan konfigureres med innholdsrestriksjoner.

Gjør følgende for å begrense upassende innhold og innholdsvurderinger:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innholds- og personvernsrestriksjoner. Deretter trykker du på Innholdsrestriksjoner.
  3. Velg innstillingene du vil ha for hver funksjon eller innstilling, under Tillatt innhold fra Store.

Her er innholdstypene du kan begrense:

• Vurderinger for: Velg landet eller regionen i vurderingsdelen for å bruke aktuelle innholdsvurderinger for den regionen automatisk
  • Musikk, podkaster og nyheter: Forhindre avspilling av musikk, musikkvideoer, podkaster og nyheter med upassende innhold
  • Profiler og innlegg: Forhindre deling av hva du hører på med venner og å se hva de hører på
  • Filmer: Forhindre filmer med bestemte aldersgrenser
  • TV-programmer: Forhindre TV-serier med bestemte aldersgrenser
  • Bøker: Forhindre innhold med bestemte aldersgrenser
  • Apper: Forhindre apper med bestemte aldersgrenser

Begrens nettsøk med Siri

Slik begrenser du Siri-funksjoner:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innholds- og personvernsrestriksjoner. Deretter trykker du på Innholdsrestriksjoner.
  3. Rull ned til Siri. Deretter velger du innstillingene du vil ha.

Du kan begrense disse Siri-funksjonene:

• Innhold fra nettsøk: Forhindre Siri fra å søke på nettet når du stiller et spørsmål
  • Eksplisitt språk: Forhindre Siri fra å vise eksplisitt språk

Begrens Game Center

Slik begrenser du Game Center-funksjonene:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innholds- og personvernsrestriksjoner. Deretter trykker du på Innholdsrestriksjoner.
  3. Rull ned til Game Center. Deretter velger du innstillingene du vil ha.

Du kan begrense disse Game Center-funksjonene:

• Flerspillerspill: Forhindre muligheten til å spille flerspillerspill
  • Legge til venner: Forhindre muligheten til å legge til venner i Game Center
  • Skjermopptak: Forhindre muligheten til å ta opp skjermen og lyden

nettinnhold

Forhindre nettinnhold

iOS kan automatisk filtrere innhold på nettsteder for å begrense tilgang til voksent innhold i Safari og apper på enheten. Du kan også legge til bestemte nettsteder på en godkjennings- eller blokkeringsliste, eller du kan begrense tilgang til kun godkjente nettsteder. Følg denne fremgangsmåten:

1. Gå til Innstillinger > Skjermtid.
  2. Trykk på Innholds- og personvernsrestriksjoner og oppgi sikkerhetskoden til Skjermtid.
  3. Trykk på Innholdsrestriksjoner. Deretter trykker du på Nettinnhold.
  4. Velg Ubegrenset tilgang, Begrens nettsider med voksent innhold, eller Kun tillatte nettsteder.

Avhengig av tilgangen du tillater, kan du måtte legge til informasjon, slik som nettstedet du vil begrense.

Tillat endringer i personverninnstillinger

Med personverninnstillingene på enheten kan du kontrollere hvilke apper som har tilgang til informasjon lagret på enheten eller maskinvarefunksjonene. Du kan for eksempel tillate en app for et sosialt nettverk å be om tilgang til å bruke kamera, slik at du kan ta og laste opp bilder.

Slik tillater du endringer i personverninnstillinger:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innholds- og personvernsrestriksjoner. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det.
  3. Trykk på Personvern. Deretter velger du innstillingene du vil begrense.

Her er tingene du kan begrense:

• Stedstjenester: Lås innstillingene som tillater apper og nettsider å bruke posisjonen din
  • Kontakter: Forhindre apper i å få tilgang til kontaktene dine
  • Kalendere: Forhindre apper i å få tilgang til kalenderne dine
  • Påminnelser: Forhindre apper i å få tilgang til påminnelsene dine
  • Bilder: Forhindre apper i å be om tilgang til bildene dine
  • Bluetooth-deling: Forhindre enheter og apper i å dele data via Bluetooth
  • Del posisjonen min: Lås innstillingen for posisjonsdeling i Meldinger og Finn vennene mine
  • Mikrofon: Forhindre apper i å be om tilgang til mikrofonen din
  • Talegjenkjenning: Forhindre apper i å få tilgang til Talegjenkjenning eller Diktering
  • Annonser: Forhindre endringer av annonseinnstillingene
  • Media og Apple Music: Forhindre apper i å få tilgang til bildene og videoene dine eller musikkbiblioteket ditt

Tillat endringer av andre innstillinger og funksjoner

Du kan tillate endringer i andre innstillinger og funksjoner på samme måte som du kan tillate endringer i personverninnstillingene.

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Trykk på Innholds- og personvernsrestriksjoner. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det.
  3. Under Tillat endringer velger du funksjonene eller innstillingene du vil tillate endringer i, og deretter velger du Tillat eller Ikke tillat.

Her er noen funksjoner og innstillinger du kan tillate endringer for:

• Endringer i sikkerhetskoden: Forhindre endringer i sikkerhetskoden.
  • Kontoendringer: Forhindre endringer av innstillingene for Kontoer og passord
  • Mobildataendringer: Forhindre endringer av innstillingene for mobildata
  • Volumgrense: Forhindre endringer av voluminnstillingene for trygg lytting
  • Ikke forstyrr sjåføren: Forhindre endringer av Ikke forstyrr sjåføren
  • TV-leverandør: Forhindre endringer i innstillingene for TV-leverandøren
  • Bakgrunnsaktivitet i apper: Forhindre endringer i om apper kjører i bakgrunnen eller ikke.

Finn ut mer

Bedrifter og skoler bruker ofte profiler som kan aktivere Restriksjoner. For å se om enheten din har en profil går du til Innstillinger > Generelt > Profiler. Kontakt administratoren eller personen som konfigurerte profilen, for å få mer informasjon.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.