Overfør bilder og videoer fra iPhone, iPad eller iPod touch

Les om hvordan du overfører bilder og videoer fra iPhone, iPad eller iPod touch til Mac eller PC. Vi vil også vise deg hvordan du gjør bildene dine tilgjengelige på alle enhetene dine med iCloud-bilder.

Bilder-appen på iPhone og Mac

Velg hvor du vil oppbevare bildene og videoene dine

Først velger du hvor du vil oppbevare bilde- og videosamlingen din. Du kan gjøre dem tilgjengelige på alle enhetene dine med iCloud-bilder. Eller du kan velge å lagre dem lokalt bare på Mac-maskinen eller PC-en.

iCloud-bilder

Med iCloud-bilder kan du få tilgang til bildene og videoene dine fra iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, på iCloud.com og til og med på PC. De nyeste bildene dine blir automatisk lagt til i iCloud-bilder, og alle endringer og redigeringer du gjør, oppdateres på alle enhetene dine.*

Før du begynner:

1. Sørg for at programvaren er oppdatert på iPhone, iPad eller iPod touchMac-maskinen din og Apple TV.
  2. Konfigurer iCloud på alle enhetene dine. Hvis du har en PC, laster du ned iCloud for Windows. Sørg for at du er logget på iCloud med den samme Apple-ID-en på alle enhetene dine.
  3. Pass på at enheten er koblet til Wi-Fi.

Slå på iCloud-bilder:

• På iPhone, iPad eller iPod touch går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder, og deretter slår du på iCloud-bilder.
  • Mac: Gå til Systemvalg > iCloud. Klikk på Alternativ-knappen ved siden av Bilder, og velg deretter iCloud-bilder.
  • På Apple TV går du til Innstillinger > Kontoer > iCloud > iCloud-bilder.
  • På PC følger du denne fremgangsmåten for å konfigurere iCloud-bilder.

Hvis du allerede har synkronisert bilder til iOS-enheten fra iTunes, og deretter slår på iCloud-bilder på iOS-enheten, ser du meldingen «Bilder og videoer synkronisert fra iTunes blir fjernet». Bildene og videoene du har synkronisert fra datamaskinen, forblir på datamaskinen, men de blir fjernet fra iOS-enheten.

Du kan få bildene og videoene tilbake på iOS-enheten ved å slå på iCloud-bilder på Mac eller PC. Når du gjør dette, lastes bildene fra datamaskinen opp til iCloud slik at du kan få tilgang til dem på alle enhetene dine. Etter at du har slått på iCloud-bilder, lagres alle bildene i iCloud og er tilgjengelige fra Bilder-appen på Mac eller en mappe på PC-en.

Du kan få mer hjelp angående bruk av iCloud-bilder på Mac eller PC.

* Bildene og videoene du oppbevarer i iCloud-bilder, bruker iCloud-lagringsplassen din. Før du slår på iCloud-bilder, må du sørge for at du har tilstrekkelig plass i iCloud til å oppbevare hele samlingen der. Du kan se hvor mye plass du trenger og så oppgradere lagringsabonnementet om nødvendig.

Importer til Mac

Du kan bruke Bilder-appen til å importere bilder fra iPhone, iPad eller iPod touch til Mac-maskinen med iCloud-bilder. Denne fremgangsmåten fungerer også når du importerer bilder fra digitalkameraer og SD-kort.

1. Påse at du har den nyeste versjonen av iTunes på Macen. Importering av bilder til Mac krever iTunes 12.5.1 eller nyere.
  2. Koble iPhone, iPad, iPod touch eller et digitalkamera til Mac via en USB-kabel. Hvis du bruker et SD-kort, kan du sette det inn i SD-kortplassen på Mac, eller koble det til via en kortleser.
  3. Du må kanskje låse opp iOS-enheten med sikkerhetskoden din. Du ser kanskje også en ledetekst på iOS-enheten som spør deg om å Stole på datamaskinen. Trykk på Stol på for å fortsette.
  4. Bilder-appen åpnes automatisk på Mac. Hvis den ikke gjør det, åpner du Bilder-appen.
  5. Bilder-appen viser en Import-skjerm med alle bildene og videoene som er på den tilkoblede enheten. Hvis Import-skjermen ikke åpnes automatisk, klikker du på Import-fanen øverst i Bilder-appen. Eventuelt kan du klikke på enhetsnavnet i Bilder-sidepanelet.
  6. For å importere et utvalg av bilder klikker du på bildene du vil ha. Deretter klikker du på Importer markerte. For å importere alle nye bilder klikker du på Importer alle nye bilder.
    Importer-skjermen i iTunes
  7. Nå kan du koble enheten fra Mac. Hvis du importerte bilder fra et SD-kort eller en annen USB-enhet, må du først løse ut enheten.

I macOS High Sierra og nyere vises importerte bilder i Importer-albumet i Bilder-programmet. Hvis du bruker en eldre versjon av macOS, finner du dem i Sist importerte-albumet.

Bilder og videoer du synkroniserer fra datamaskinen til iPhone, iPad eller iPod touch via iTunes, kan ikke importeres tilbake til datamaskinen.

Finn ut hva du må gjøre hvis du ikke kan importere bilder fra iPhone, iPad eller iPod touch til datamaskinen.

Importer til PC

Du kan importere bilder til PC ved å koble enheten til datamaskinen og bruke Windows Bilder-programmet:

1. Påse at du har den nyeste versjonen av iTunes på PC-en. Importering av bilder til PC krever iTunes 12.5.1 eller nyere.
  2. Koble til iPhone, iPad eller iPod touch til PC via en USB-kabel.
  3. Du må kanskje låse opp iOS-enheten med sikkerhetskoden din.
  4. Du ser kanskje også en melding på iOS-enheten som spør deg om å Stole på enheten. Trykk på Stol på eller Tillat for å fortsette.

Deretter følger du denne fremgangsmåten i artiklene for Microsofts kunnskapsbase for å finne ut hvordan du importerer bilder til Windows Bilder-programmet:

Når du importerer videoer fra iOS-enheten til PC, kan noen bli rotert feil i Windows Bilder-programmet. Du kan legge til videoene i iTunes for å spille dem av i riktig rekkefølge.

Bilder og videoer du synkroniserer fra datamaskinen til iOS-enheten din via iTunes, kan ikke importeres tilbake til datamaskinen.

Finn ut hva du må gjøre hvis du ikke kan importere bilder fra iPhone, iPad eller iPod touch til datamaskinen.

Få bilder fra datamaskinen til iOS-enheten

Du kan velge mellom flere alternativer for å overføre bilder og videoer fra datamaskinen til iPhone, iPad eller iPod touch:

• Bruk iCloud-bilder med Bilder for macOS eller iCloud for Windows til å holde bildene dine trygt lagret og oppdatert på alle enhetene dine.
  • Bruk AirDrop til å sende bilder og videoer trådløst fra Macen til iOS-enheten. Dette er et raskt og enkelt alternativ for å sende noen få objekter som bare er tilgjengelig for Mac. Når du sender bilder og videoer til en iOS-enhet via AirDrop, vises de i Bilder-appen på enheten.
  • Synkroniser bildene manuelt med iTunes. Hver gang du synkroniserer iOS-enheten med iTunes, oppdateres bildene og videoene på iOS-enheten din slik at de matcher albumene på datamaskinen din.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.