Om midlertidig autorisasjon på betalingskort i iTunes Store

Finn ut hvorfor du ser en ventende belastning fra iTunes på betalingskortet ditt.

Når du oppdaterer betalingsinformasjonen i iTunes, iBooks og App Store, eller legger til et medlem i Familiedeling-gruppen, blir en midlertidig autorisasjon på et nominelt beløp plassert på kredittkortet eller betalingsmåten du har registrert. Som mange andre tilbydere bruker iTunes midlertidig autorisasjon for å bekrefte at betalingskontoen er aktiv og har dekning for kjøp.

I USA vil du for eksempel se en midlertidig autorisasjon på 1,00 dollar. Hvis du bor i et annet land eller en annen region, ser du kanskje et annet beløp i valutaen som brukes der du bor.

Om midlertidig autorisasjonsperiode

Midlertidige autorisasjoner fjernes av kortutstederen etter en kort stund. Nøyaktig hvor lang tid det tar å fjerne autorisasjonsforespørsler varierer fra bank til bank.

Om du bruker et debetkort kan det hende du ser midlertidige autorisasjoner som belastninger på kontoutdraget i nettbanken. Disse belastningene reverseres automatisk av banken din.

Ta kontakt med banken din om du har spørsmål om hvordan kortet ditt håndterer autorisasjonsforespørsler.

Få mer hjelp med fakturering