Bruke Meldinger på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan bruke Meldinger til å sende tekstmeldinger, bilder, videoer og lydmeldinger. Du kan til og med gjøre meldingene dine personlige med animerte effekter, iMessage-apper med mer – alt i Meldinger-appen.

Sende meldinger

1. Åpne Meldinger.
  2. Trykk på Ny melding-knappen for å starte en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.
  3. Trykk på tekstfeltet, og skriv meldingen din.
  4. Trykk på send melding-knappen for å sende.

Svar på meldinger fra den låste skjermen

1. Trykk hardt fra den låste skjermen på varslingen du vil svare på.
  2. Skriv en melding.
  3. Trykk på send melding-knappen for å sende.

Hvis du har iPhone X eller nyere, iPad Pro (11-tommers) eller iPad Pro (12,9-tommers) og ikke kan svare på meldinger fra låseskjermen, går du til Innstillinger > Face ID og kode. Deretter slår du på Svar med melding. Hvis du har iPhone 8 eller nyere, eller iPad, kan du gå til Innstillinger > Touch ID og kode > Tilgang fra låst skjerm, og aktiver Svar med melding.

Finn ut hvordan du administrerer varsler fra Meldinger fra låst skjerm.

Videresende meldinger

Åpne en meldingssamtale, og følg disse trinnene:

videresende meldinger

Hold på meldingsboblen du vil videresende, og trykk på Mer.

videresende meldinger

Trykk på  Videresend melding og tast inn en kontakt. Trykk på send melding for å sende.

Slette meldinger eller samtaler

Når du sletter en melding eller en samtale, kan du ikke få den tilbake igjen. Så vær sikker på at du arkiverer viktig informasjon fra meldingene dine.

Slik sletter du en melding:

1. I en meldingssamtale trykker du på og holder meldingsboblen du vil slette, og deretter trykker du på Mer.
  2. Trykk på Slett melding-knappen, og trykk deretter på Slett melding. Hvis du vil slette alle meldingene i en tråd, trykker du på Slett alle, øverst til venstre. Trykk på Slett samtale.

Hvis du vil slette én enkelt samtale, sveiper du til venstre over samtalen du vil slette. Trykk på Slett og deretter på Slett igjen for å bekrefte. Hvis du vil slette mer enn én samtale, åpner du Meldinger og trykker på Rediger øverst til venstre. Trykk deretter på sirkelen ved siden av samtalene og så på Slett nederst til høyre.

Hvis du vil beholde meldingene dine i en viss periode, går du til Innstillinger > Meldinger > Behold meldinger. Deretter velger du hvor lenge du vil beholde meldingene dine.

Oppbevar meldingene dine i iCloud

iCloud holder hele samtaleloggen oppdatert og tilgjengelig på alle enhetene dine, selv når du konfigurerer en ny enhet.

Meldinger i iCloud oppdateres automatisk, slik at du har den samme visningen overalt der du bruker iMessage. Når du sletter en melding, et bilde eller en samtale på én enhet, gjøres det også på de andre enhetene dine. Ettersom vedleggene dine lagres i iCloud, kan du spare plass på enheten din.

Du kan bruke Meldinger i iCloud på iPhone, iPad og Mac.

Bruk foreslått tekst

Med foreslått tekst kan du skrive og fullføre hele setninger med bare noen få trykk. Mens du skriver ser du forslag til ord og uttrykk basert på tidligere samtaler og skrivestil. Du kan også justere flere tastaturinnstillinger

Hvis du vil slå av foreslått tekst, trykk og hold inne emoji- eller globusknappen, trykk på Tastaturinnstillinger, og slå av Forslag.

Skjul varsler

Slå på Skjul varsler

Hvis du vil slutte å få meldingsvarsler:

1. Åpne Meldinger.
  2. Dra mot venstre over samtalen du vil dempe.
  3. Trykk på Skjul varsler.

Når Skjul varsler er på, vises nymåneknappen ved siden av samtalen. Dette stopper varslene bare for denne samtalen, ikke for hele enheten. Du mottar fortsatt alle andre meldinger og ser varsler for dem på låseskjermen.

Finn ut hvordan du administrerer varsler fra Meldinger fra låst skjerm.

Finn vedlegg i en samtale

1. Åpne meldingen.
  2. Trykk på navnet på kontakten på toppen av meldingen, og trykk deretter på infoknappen
  3. Du vil se Bilder og vedlegg. Trykk og hold på et bilde eller vedlegg for å vise alternativer som Kopier, Slett og Mer.

Hvis du vil arkivere et bilde eller vedlegg utenfor Meldinger, trykker du på et bilde eller vedlegg, trykker deretter på Del-knappen og velger så et alternativ som Arkiver bilde eller Arkiver til filer. Når du trykker på Arkiver bilde, arkiveres det til Bilder-appen.

Del plasseringen din

Send og del plasseringen din

Hvis du ønsker å sende eller dele plasseringen din i en melding:

1. Trykk på navnet på kontakten øverst i samtalen.
  2. Trykk på infoknappen
  3. Trykk på Send min nåværende posisjon. Mottakeren din vil se din plassering på kartet. Eller trykk på Del plasseringen min. Velg deretter hvor lenge du vil dele plasseringen din.

Gjør mer med Meldinger