Legg til, endre eller fjern Apple-ID-betalingsmåter

Du kan administrere betalingsinformasjonen i Apple-ID-en din under Innstillinger på iPhone, iPad eller iPod touch, via iTunes på Mac eller PC eller i Apple Music-appen på Android-enheten.

Apple-ID-en er den personlige kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester som App Store, iTunes Store, iCloud med flere. Når du endrer betalingsmåte eller faktureringsadresse, oppdateres informasjonen din overalt der du bruker Apple-ID-en.

Endre betalingsmåter

Endre betalingsmåte på iPhone, iPad eller iPod touch

Før du endrer betalingsinformasjonen din, må du sørge for at du har den nyeste versjonen av iOS.

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.*
  2. Trykk på Apple-ID-en din, og trykk på Vis Apple-ID. Du kan bli bedt om å logge på.
  3. Trykk på Administrer betalinger. (Hvis du bruker en eldre versjon av iOS, trykker du på Betalingsinformasjon.) Deretter legger du til, oppdaterer, omorganiserer eller fjerner betalingsmåtene dine:

Oppdater eller legg til

Administrer betalinger-siden på iPhone der du ser Apple-ID-saldo og noen kredittkort.

• Oppdater en betalingsmåte: Trykk på betalingsmåten du vil endre, og deretter endrer du informasjonen. Sørg for at informasjonen din stemmer med informasjonen som er registrert hos banken din. Du må kanskje skrive inn sikkerhetskoden som du finner på baksiden av kreditt- eller debetkortet ditt.
  • Legg til en betalingsmåte: Trykk på Legg til betalingsmåte. (Hvis du legger til et kreditt- eller debetkort, ser du kanskje et alternativ for å legge til det nye kortet i Apple Pay.)

Fjern eller omorganiser

På Administrer betalinger-siden, etter at du trykker på Rediger, kan du trykke for å fjerne eller omorganisere betalingsmåter.

• Fjern en betalingsmåte: Trykk på Rediger og deretter på Fjern-symbolet , eller sveip til venstre og trykk på Slett.
  • Endre rekkefølgen på betalingsmåtene dine: Trykk på Rediger, og bruk deretter Endre rekkefølge-symbolet  for å omorganisere betalingsmåtene dine. Apple prøver å belaste betalingsmåtene dine fra toppen til bunnen. Du kan ikke endre rekkefølgen for hvordan Apple-ID-saldo belastes.

*Med iOS 12.2 eller nyere kan du også administrere betalingsmåtene dine i Innstillinger> [navnet ditt] > Betaling og frakt. Hvis du har en enhet med iOS 12.1.x eller tidligere, og du vil endre betalingsmåtene dine fra Betaling og frakt, fjernes alle betalingsmåtene du har registrert.

Endre betalingsmåten din på Mac eller PC

På Mac kan du endre betalingsinformasjon i iTunes eller App Store. På PC bruker du iTunes.

Slik endrer du betalingsmåten din i iTunes

Før du endrer betalingsinformasjonen din, må du sørge for at du har den nyeste versjonen av iTunes.

1. Åpne iTunes.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
  3. Logg på med Apple-ID.
  4. Sørg for at informasjonen oppført på Kontoinformasjon-siden, stemmer med informasjonen som er registrert hos banken din.
  5. Klikk på Administrer betalinger til høyre for Betalingsinformasjon. (Hvis du bruker en eldre versjon av iTunes, klikker du på Rediger til høyre for Betalingstype.) Deretter legger du til, oppdaterer, omorganiserer eller fjerner betalingsmåtene dine:
    • Oppdater en betalingsmåte: Klikk på Rediger ved siden av betalingsmåten du vil endre. Du må kanskje skrive inn sikkerhetskoden som du finner på baksiden av kreditt- eller debetkortet ditt.
    • Legg til en betalingsmåte: Klikk på Legg til betaling.
    • Fjern en betalingsmåte: Klikk på Rediger ved siden av betalingsmåten du vil fjerne, og klikk deretter på Fjern.
    • Endre rekkefølgen på betalingsmåtene dine: Hold musepekeren over en betalingsmåte, og bruk deretter Endre rekkefølge-symbolet  til å flytte betalingsmåten opp eller ned. Apple prøver å belaste betalingsmåtene dine fra toppen til bunnen. Du kan ikke endre rekkefølgen for hvordan Apple-ID-saldo belastes.

Administrer betalinger-siden i iTunes der du ser Apple-ID-saldo og noen kredittkort.

Slik endrer du betalingsmåten din i App Store

Før du endrer betalingsinformasjonen din, må du sørge for at du har den nyeste versjonen av macOS.

1. Åpne App Store på Macen.
  2. Klikk på navnet ditt nederst i sidepanelet. Hvis du ikke er logget på, klikker du på Logg på.
  3. Klikk på  Vis informasjon.
  4. Sørg for at informasjonen oppført på Kontoinformasjon-siden, stemmer med informasjonen som er registrert hos banken din.
  5. Klikk på Administrer betalinger til høyre for Betalingsinformasjon. (Hvis du bruker en eldre versjon av macOS, klikker du på Rediger til høyre for Betalingstype.) Deretter legger du til, oppdaterer, omorganiserer eller fjerner betalingsmåtene dine:
    • Oppdater en betalingsmåte: Klikk på Rediger ved siden av betalingsmåten du vil endre. Du må kanskje skrive inn sikkerhetskoden som du finner på baksiden av kreditt- eller debetkortet ditt.
    • Legg til en betalingsmåte: Klikk på Legg til betaling.
    • Fjern en betalingsmåte: Klikk på Rediger ved siden av betalingsmåten du vil fjerne, og klikk deretter på Fjern.
    • Endre rekkefølgen på betalingsmåtene dine: Hold musepekeren over en betalingsmåte, og bruk deretter Endre rekkefølge-symbolet  til å flytte betalingsmåten opp eller ned. Apple prøver å belaste betalingsmåtene dine fra toppen til bunnen. Du kan ikke endre rekkefølgen for hvordan Apple-ID-saldo belastes.

Administrer betalinger-siden i App Store der du ser Apple-ID og noen kredittkort.

Endre betalingsmåten din på Android-enheten din

Du kan endre betalingsmåten din på en Android-enhet, men hvis du gjør det, fjernes alle betalingsmåtene unntatt den primære betalingsmåten fra Apple-ID-en din og fra andre enheter du bruker med Apple-ID-en. For å unngå dette kan du bruke iTunes på en Mac eller PC for å oppdatere betalingsmåten.

Før du endrer betalingsinformasjonen din, må du sørge for at har den nyeste versjonen av Apple Music for Android-enheten.

1. Åpne Apple Music-appen på Android-enheten. Nederst på skjermen trykker du på Bibliotek, For deg, Bla gjennom eller Radio. Deretter trykker du på menyknappen Sorteringsvalg-knappen øverst til høyre.
  2. Trykk på Konto > Betalingsinformasjon. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en din. Hvis du ikke ser Konto, trykker du på Innstillinger > Logg på. Deretter logger du på med Apple-ID-en din, trykker på tilbakeknappen Naviger opp-knappen og til slutt menyknappen Sorteringsvalg-knappen igjen.
  3. På Betalingsinformasjon-skjermen endrer du eller fjerner informasjonen din. Velg Ingen hvis du vil fjerne betalingsmåten.
    På Android-telefonen åpner du Betalingsinformasjon-delen i Apple Music-appen. Ingen er valgt under Betalingsmåte.
  4. Sørg for at navnet og faktureringsadressen stemmer med informasjonen som er registrert hos banken din, og trykk deretter på Ferdig.

Administrer betalingsmåter som brukes av familiemedlemmer

Når du konfigurerer Familiedeling og slår på deling av kjøp, er det én voksen i familien – familieorganisatoren – som styrer én delt betalingsmåte for alle i familiegruppen. Finn ut mer om kjøp i familien og betalingsmåter.

Hvis du er familieorganisatoren, kan du legge flere betalingsmåter til Apple-ID-en din, men familiemedlemmene dine kan kun bruke den første betalingsmåten i listen. Hvis et familiemedlem ikke kan gjennomføre et kjøp, kan familieorganisatoren flytte en annen betalingsmåte til toppen av listen.

Hvis du ikke kan endre eller fjerne betalingsinformasjonen din

Hvis du har spørsmål om en belastning

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.