Legg til, endre eller fjern Apple-ID-betalingsmåter

Slik administrerer du betalingsinformasjonen for Apple-ID-en din på en iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Android-enhet.

Apple-ID-en din er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester som App Store, iTunes Store, iCloud med flere. Når du endrer betalingsinformasjonen din, oppdateres den for alle appene og tjenestene som du bruker med Apple-ID.

Du kan endre, legge til eller fjerne betalingsmåter ved å trykke på eller klikke på denne knappen:

Endre betalingsmåter

Hvis du ikke ser en liste over betalingsmåter når du trykker eller klikker på knappen, følger du trinnene nedenfor.

Endre betalingsmåte på iPhone, iPad eller iPod touch

Før du endrer betalingsinformasjonen din, må du sørge for at du har den nyeste versjonen av iOS.

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på navnet ditt, og trykk deretter på iTunes og App Store.*
  3. Trykk på Apple-ID-en din, og trykk på Vis Apple-ID. Du kan bli bedt om å logge på.
  4. Trykk på Administrer betalinger. (Hvis du bruker en eldre versjon av iOS, trykker du på Betalingsinformasjon.) Deretter legger du til, oppdaterer, omorganiserer eller fjerner betalingsmåtene dine:

Oppdater eller legg til

iPhone som viser skjermen Administrer betalinger med tre kredittkort oppført.

Oppdater en betalingsmåte
Trykk på betalingsmåten, og rediger deretter opplysningene dine. Sørg for at informasjonen din stemmer med informasjonen som er registrert hos banken din. Du må kanskje skrive inn sikkerhetskoden som du finner på baksiden av kreditt- eller debetkortet ditt. Hvis du ser Apple Pay etter de 4 siste sifrene i kortnummeret, kan du redigere faktureringsinformasjonen din i Wallet-appen.

Legg til en betalingsmåte
Trykk på Legg til betalingsmåte. Du ser kanskje et forslag om å legge til et kort du bruker med Apple Pay. (Hvis du legger til et nytt kreditt- eller debetkort, ser du kanskje et alternativ for å legge til det nye kortet i Apple Pay.)

Fjern eller omorganiser

iPhone som viser skjermen Administrer betalinger med Fjern-knappen ved siden av kredittkortene.

Fjern en betalingsmåte
Trykk på Rediger og deretter på Fjern-symbolet , eller sveip til venstre og trykk på Slett.

Endre rekkefølgen på betalingsmåtene
Trykk på Rediger, og bruk deretter Endre rekkefølge-symbolet  for å endre rekkefølgen på betalingsmåtene. Apple prøver å belaste betalingsmåtene dine fra toppen til bunnen. Du kan ikke endre rekkefølgen Apple-ID-saldoen belastes i.

*Med iOS 12.2 eller nyere kan du også administrere betalingsmåtene dine i Innstillinger > [navnet ditt] > Betaling og levering. Hvis du har en enhet med iOS 12.1.x eller eldre og du endrer betalingsmåtene dine fra Betaling og frakt, fjernes alle betalingsmåtene du har registrert.

Endre betalingsmåten din på Mac eller PC

På Mac redigerer du betalingsinformasjonen i App Store. På PC bruker du iTunes.

Endre betalingsmåten på en Mac

1. Åpne App Store på Macen.
  2. Klikk på navnet ditt eller Logg på-knappen  nederst på sidepanelet.
  3. Klikk på Vis informasjon.
  4. Sørg for at informasjonen som er oppført på Kontoinformasjon-siden, stemmer med informasjonen som er registrert hos banken din.
  5. Klikk på Administrer betalinger ved siden av Betalingsinformasjon. (Hvis du bruker en eldre versjon av macOS, klikker du på Rediger til høyre for Betalingstype.) Du må kanskje logge på med Apple-ID-en din. Deretter legger du til, oppdaterer, omorganiserer eller fjerner betalingsmåtene dine:
    • Oppdater en betalingsmåte: Klikk på Rediger ved siden av betalingsmåten du vil endre. Du må kanskje skrive inn sikkerhetskoden som du finner på baksiden av kreditt- eller debetkortet ditt.
    • Legg til en betalingsmåte: Klikk på Legg til betaling.
    • Fjern en betalingsmåte: Klikk på Rediger ved siden av betalingsmåten du vil fjerne, og klikk deretter på Fjern.
    • Endre rekkefølgen på betalingsmåtene dine: Hold musepekeren over en betalingsmåte, og bruk deretter Endre rekkefølge-symbolet  til å flytte betalingsmåten opp eller ned. Apple prøver å belaste betalingsmåtene dine fra toppen til bunnen. Du kan ikke endre rekkefølgen Apple-ID-saldoen belastes i.

App Store på Mac som viser siden Administrer betalinger, hvor du kan redigere, endre rekkefølgen på, legge til eller fjerne betalingsmåter.

Endre betalingsmåten i iTunes for Windows på PC

1. Åpne iTunes.
  2. I menylinjen øverst i iTunes-vinduet klikker du på Konto og deretter på Vis konto.
  3. Logg på med Apple-ID.
  4. Sørg for at informasjonen som er oppført på Kontoinformasjon-siden, stemmer med informasjonen som er registrert hos banken din.
  5. Klikk på Administrer betalinger til høyre for Betalingsinformasjon. (Hvis du bruker en eldre versjon av iTunes, klikker du på Rediger til høyre for Betalingstype.) Deretter legger du til, oppdaterer, omorganiserer eller fjerner betalingsmåtene dine:
    • Oppdater en betalingsmåte: Klikk på Rediger ved siden av betalingsmåten du vil endre. Du må kanskje skrive inn sikkerhetskoden som du finner på baksiden av kreditt- eller debetkortet ditt.
    • Legg til en betalingsmåte: Klikk på Legg til betaling.
    • Fjern en betalingsmåte: Klikk på Rediger ved siden av betalingsmåten du vil fjerne, og klikk deretter på Fjern.
    • Endre rekkefølgen på betalingsmåtene dine: Hold musepekeren over en betalingsmåte, og bruk deretter Endre rekkefølge-symbolet  til å flytte betalingsmåten opp eller ned. Apple prøver å belaste betalingsmåtene dine fra toppen til bunnen. Du kan ikke endre rekkefølgen Apple-ID-saldoen belastes i.

Endre betalingsmåten din på en Android-enhet

Du kan endre betalingsmåten din på en Android-enhet. Hvis du gjør dette, fjernes imidlertid alle betalingsmåtene unntatt den primære betalingsmåten fra Apple-ID-en din og fra andre enheter du bruker med Apple-ID-en. For å unngå dette kan du bruke en Mac eller PC til å oppdatere betalingsinformasjonen.

Før du endrer betalingsinformasjonen din, må du sørge for at har den nyeste versjonen av Apple Music for Android-enheten.

1. Åpne Apple Music-appen på Android-enheten.
  2. Trykk på menyknappen Sorteringsvalg-knappen øverst i høyre hjørne.
  3. Trykk på Konto. Hvis du ikke ser Konto, trykker du på Innstillinger og Logg på. Deretter logger du på med Apple-ID-en, trykker på tilbakeknappen Naviger opp-knappen og til slutt på menyknappen Sorteringsvalg-knappen igjen.
  4. Trykk på Betalingsinformasjon.
  5. Endre eller fjern informasjonen. Velg Ingen hvis du vil fjerne betalingsmåten.
    Android-telefon som viser betalingsinformasjonen for Apple Music.
  6. Sørg for at navnet og faktureringsadressen stemmer med informasjonen som er registrert hos banken din, og trykk deretter på Ferdig.

Administrer betalingsmåter som brukes av familiemedlemmer

Når du konfigurerer Familiedeling og slår på deling av kjøp, er det én voksen i familien – familieorganisatoren – som styrer én delt betalingsmåte for alle i familiegruppen. Finn ut mer om familiekjøp og betalinger.

Hvis du er familieorganisatoren, kan du legge flere betalingsmåter til Apple-ID-en din, men familiemedlemmene dine kan kun bruke den første betalingsmåten i listen. Hvis et familiemedlem ikke kan gjennomføre et kjøp, kan familieorganisatoren flytte en annen betalingsmåte til toppen av listen.

Hvis du ikke kan endre eller fjerne betalingsinformasjonen din

Hvis du har spørsmål om en belastning

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.