Endre eller fjerne betalingsinformasjonen for Apple-ID-en din

På iPhone, iPad og iPod touch kan du endre betalingsinformasjonen for Apple-ID-en under Innstillinger. På Mac eller PC bruker du iTunes.

Apple-ID-en er den personlige kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester, for eksempel App Store, iTunes Store, iCloud, iMessage, Apple Online Store, FaceTime med mer. Når du endrer betalingsmåten eller faktureringsadressen din, oppdateres informasjonen din overalt der du bruker Apple-ID-en.

Hvis du endrer betalingsmåte, må du sørge for at kontoinformasjonen din stemmer overens med informasjonen du har lagret hos banken din. Finn ut mer om hvilke betalingsmåter du kan bruke.

Når du konfigurerer Familiedeling og slår på deling av kjøp, er det én voksen i familien – familieorganisatoren – som styrer den delte betalingsmåten for alle i familiegruppen. Finn ut mer om kjøp i familien og betalingsmåter.

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din, og trykk på Vis Apple-ID. Du kan bli bedt om å logge på.
  3. Trykk på Betalingsinformasjon, og velg Ingen eller en annen betalingsmåte.
    Finn ut hva du bør gjøre hvis du ikke ser Ingen eller ikke kan velge det, eller for å finne ut om andre betalingsmåter er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.
  4. Påse at navnet og faktureringsadressen stemmer med informasjonen som er registrert hos banken din. Trykk deretter på Ferdig.

Hvis du endrer betalingsmåten til et kredittkort, gjør iTunes Store en midlertidig autorisasjon på kredittkortet for å verifisere den oppdaterte kontoinformasjonen din. Det kan også hende at du får mulighet til å legge til det nye kortet i Apple Pay.

På Mac eller PC

På Mac eller PC kan du endre betalingsinformasjonen via iTunes eller på Internett.

Du kan også endre betalingsinformasjonen i Systemvalg på Mac. Hvis du har PC, kan du bruke iCloud for Windows.

iTunes

Klikk på denne koblingen for å åpne iTunes og logge på siden for kontoinformasjon: Vis konto. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
  2. Logg på med Apple-ID.

På Kontoinformasjon-siden:

1. Klikk på Rediger til høyre for Betalingstype. Du kan se hvilke betalingsmåter iTunes Store godtar, i Betalingsmåte-delen. Hvis du bruker Familiedeling og deling av kjøp er slått på, er det bare familieorganisatoren som kan oppdatere betalingsinformasjonen.
  2. Endre eller fjern informasjonen. Velg Ingen hvis du vil fjerne betalingsmåten. Få hjelp hvis du ikke ser Ingen eller ikke kan velge det.
  3. Klikk på Ferdig.

Hvis du endrer betalingsmåten til et kredittkort, gjør iTunes Store en midlertidig autorisasjon på kredittkortet for å verifisere den oppdaterte kontoinformasjonen din.

På Internett

Du kan bytte til et annet kreditt- eller debetkort ved å logge på Apple-ID-kontosiden din. Det kan hende du må bekrefte betalingsmåten første gang du forsøker å kjøpe noe på en av Apple-enhetene dine.

1. Klikk på denne koblingen for å gå til Apple-ID-kontosiden: Vis Apple-ID.
  2. Logg på med Apple-ID. Det kan hende du må svare på sikkerhetsspørsmål.
  3. Trykk på Rediger-knappen i Betaling og levering-delen. Hvis du bruker Familiedeling og deling av kjøp er slått på, er det bare familieorganisatoren som kan oppdatere betalingsinformasjonen.
  4. Endre betalingsinformasjonen.
  5. Klikk på Arkiver.

Du kan også oppdatere sikkerheten til kontoen eller andre innstillinger fra denne siden, men du kan ikke fjerne en betalingsmåte fra denne siden.

Systemvalg

1. Gå til Systemvalg > iCloud.
  2. Klikk på Kontoinformasjon. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en.
  3. Klikk på Betaling-fanen, og klikk så på Detaljer til høyre for den nåværende betalingsmåten. Hvis du bruker Familiedeling og deling av kjøp er slått på, er det bare familieorganisatoren som kan oppdatere betalingsinformasjonen.
  4. Endre betalingsinformasjonen.
  5. Klikk på Arkiver, og så på Ferdig.

Du kan ikke fjerne en betalingsmåte i Systemvalg.

iCloud for Windows

1. Åpne iCloud for Windows på PC-en.
  2. Klikk på Kontoinformasjon > Administrer Apple-ID.
  3. Et nettleservindu åpnes. Logg på med Apple-ID. Du må kanskje verifisere Apple-ID-en din.
  4. Trykk på Rediger-knappen i Betaling og levering-delen. Hvis du bruker Familiedeling og deling av kjøp er slått på, er det bare familieorganisatoren som kan oppdatere betalingsinformasjonen.
  5. Endre betalingsinformasjonen.
  6. Klikk på Arkiver.

Du kan ikke bruke iCloud for Windows til å fjerne en betalingsmåte.

Automatisk oppdatert betalingsinformasjon

Hvis du ser iTunes-belastninger på et nytt kredittkort, har kortutstederen din kanskje oppdatert informasjonen din automatisk. Kortutstedere oppdaterer betalingsinformasjon for å hindre at tjenester med gjentakende betalinger, for eksempel Apple Music-abonnementer, settes på pause når nye kredittkort utstedes. Kortutstedere tillater noen ganger at gjentakende betalinger kan fortsette ved bruk av et utgått kredittkort.

Hvis du har bekymringer knyttet til denne prosessen, kan du ta kontakt med kortutstederen eller banken din.

Få hjelp

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.