Endre eller fjerne betalingsinformasjonen for Apple-ID-en din

Du kan administrere Apple-ID-betalingsinformasjonen din under Innstillinger på iPhone, iPad eller iPod touch, på Mac eller PC eller i Apple Music-appen på Android-enheten din.

Apple-ID-en er den personlige kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester, for eksempel App Store, iTunes Store, iCloud, iMessage, Apple Online Store, FaceTime med mer. Når du endrer betalingsmåten eller faktureringsadressen din, oppdateres informasjonen din overalt der du bruker Apple-ID-en.

Hvis du endrer betalingsmåte, må du sørge for at kontoinformasjonen din stemmer overens med informasjonen du har lagret hos banken din. Finn ut mer om hvilke betalingsmåter du kan bruke.

Når du konfigurerer Familiedeling og slår på deling av kjøp, er det én voksen i familien – familieorganisatoren – som styrer den delte betalingsmåten for alle i familiegruppen. Finn ut mer om kjøp i familien og betalingsmåter.

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region. Finn ut mer om hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din, og trykk på Vis Apple-ID. Du kan bli bedt om å logge på.
  3. Trykk på Betalingsinformasjon, og deretter endrer du eller fjerner informasjonen din. Velg Ingen hvis du vil fjerne betalingsmåten. Få hjelp hvis du ikke ser Ingen eller ikke kan velge det. Finn ut mer om hvilke betalingsmåter som er tilgjengelige i landet ditt eller regionen din.
    En iPhone X med Kontoinnstillinger. Ingen er valgt som betalingsmåte.
  4. Påse at navnet og faktureringsadressen stemmer med informasjonen som er registrert hos banken din, og trykk deretter på Ferdig.

Hvis du endrer betalingsmåten til et kreditt- eller debetkort, kan du se en midlertidig autorisasjon på kontoen din. Det kan også hende at du får mulighet til å legge til det nye kortet i Apple Pay.

På Mac eller PC

På Mac eller PC kan du redigere betalingsinformasjonen din i iTunespå nettet, under Systemvalg (Mac) eller ved å bruke iCloud for Windows (PC).

I iTunes

Klikk på denne koblingen for å åpne iTunes og logge på siden for kontoinformasjon: Vis konto. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
    iTunes på en Mac med Vis konto-alternativet i Konto-menyen valgt. Et iTunes Store-vindu er åpent i bakgrunnen.
  2. Logg på med Apple-ID.
  3. På Kontoinformasjon-siden klikker du på Rediger til høyre for Betalingstype. Du kan se hvilke betalingsmåter iTunes Store godtar, i Betalingsmåte-delen. Hvis du bruker Familiedeling og deling av kjøp er slått på, er det bare familieorganisatoren som kan oppdatere betalingsinformasjonen.
  4. Endre eller fjern informasjonen. Velg Ingen hvis du vil fjerne betalingsmåten. Få hjelp hvis du ikke ser Ingen eller ikke kan velge det. Finn ut mer om hvilke betalingsmåter som er tilgjengelige i landet ditt eller regionen din.
    iTunes med Rediger betalingsinformasjon-skjermen under Kontoinnstillinger. Ingen er valgt som betalingsmåte.
  5. Påse at navnet og faktureringsadressen stemmer med informasjonen som er registrert hos banken din, og klikk deretter på Ferdig.

Hvis du endrer betalingsmåten til et kreditt- eller debetkort, kan du se en midlertidig autorisasjon på kontoen din.

På Internett

Du kan bytte til et annet kreditt- eller debetkort ved å logge på Apple-ID-kontosiden din. Det kan hende du må bekrefte betalingsmåten første gang du forsøker å kjøpe noe på en av Apple-enhetene dine.

1. Klikk på denne koblingen for å gå til Apple-ID-kontosiden: Vis Apple-ID.
  2. Logg på med Apple-ID. Det kan hende du må svare på sikkerhetsspørsmål.
  3. Trykk på Rediger-knappen i Betaling og frakt-delen. Hvis du bruker Familiedeling og deling av kjøp er slått på, er det bare familieorganisatoren som kan oppdatere betalingsinformasjonen.
  4. Endre betalingsinformasjonen. Finn ut mer om hvilke betalingsmåter som er tilgjengelige i landet ditt eller regionen din.Et Safari-vindu med Betaling og frakt-delen på Apple-ID-kontosiden. Det redigeres for å endre betalingsmåten til Ingen.
  5. Påse at navnet og faktureringsadressen stemmer med informasjonen som er registrert hos banken din, og klikk deretter på Lagre.

Du kan også oppdatere sikkerheten til kontoen eller andre innstillinger fra denne siden, men du kan ikke fjerne en betalingsmåte fra denne siden.

Under Systemvalg

1. Velg Apple ()-menyen > Systemvalg fra menyen øverst på skjermen, og klikk deretter på iCloud.
  2. Klikk på Kontoinformasjon. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en.
  3. Klikk på Betaling-fanen, og klikk så på Detaljer til høyre for den nåværende betalingsmåten. Hvis du bruker Familiedeling og deling av kjøp er slått på, er det bare familieorganisatoren som kan oppdatere betalingsinformasjonen.
  4. Endre betalingsinformasjonen. Finn ut mer om hvilke betalingsmåter som er tilgjengelige i landet ditt eller regionen din.
    Systemvalg i iCloud med nedtrekksskjermen for betalingsinformasjon åpen. Ingen er valgt som betalingsmåte.
  5. Påse at navnet og faktureringsadressen stemmer med informasjonen som er registrert hos banken din, klikk på Lagre, og klikk deretter på Ferdig.

Du kan ikke fjerne en betalingsmåte i Systemvalg.

Med iCloud for Windows

1. Åpne iCloud for Windows på PC-en.
  2. Klikk på Kontoinformasjon > Administrer Apple-ID.
  3. Et nettleservindu åpnes. Logg på med Apple-ID. Du må kanskje verifisere Apple-ID-en din.
  4. Trykk på Rediger-knappen i Betaling og frakt-delen. Hvis du bruker Familiedeling og deling av kjøp er slått på, er det bare familieorganisatoren som kan oppdatere betalingsinformasjonen.
  5. Endre betalingsinformasjonen. Finn ut mer om hvilke betalingsmåter som er tilgjengelige i landet ditt eller regionen din.
  6. Påse at navnet og faktureringsadressen stemmer med informasjonen som er registrert hos banken din, og klikk deretter på Lagre.

Du kan ikke bruke iCloud for Windows til å fjerne en betalingsmåte.

På Android-enheten

1. Åpne Apple Music-appen på Android-enheten, og trykk deretter på Meny-symbolet øverst til venstre.
  2. Trykk på Innstillinger > Kontoinnstillinger > Betalingsinformasjon. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en din.
  3. På Betalingsinformasjon-skjermen endrer du eller fjerner informasjonen din. Velg Ingen hvis du vil fjerne betalingsmåten. Få hjelp hvis du ikke ser Ingen eller ikke kan velge det.
    En Android-telefon med Betalingsinformasjon-skjermen til kontoinnstillingene i Apple Music. Ingen er valgt som betalingsmåte.
  4. Påse at navnet og faktureringsadressen stemmer med informasjonen som er registrert hos banken din, og trykk deretter på Ferdig.

Hvis du endrer betalingsmåten til et kreditt- eller debetkort, kan du se en midlertidig autorisasjon på kontoen din.

Automatisk oppdatert betalingsinformasjon

Hvis du ser Apple-belastninger på et nytt kreditt- eller debetkort, har banken din kanskje oppdatert informasjonen din automatisk. Banker oppdaterer betalingsinformasjon for å hindre at tjenester med gjentakende betalinger, for eksempel Apple Music-abonnementer, settes på pause når du får et nytt kort. Kortutstedere tillater også noen ganger at gjentakende betalinger kan fortsette ved bruk av et utgått kredittkort.

Hvis du har bekymringer knyttet til denne prosessen, kan du ta kontakt med kortutstederen eller banken din.

Finn CVV- eller sikkerhetskoden

Når du foretar kjøp i App Store, iTunes Store eller Apple Books, kan du bli spurt om en sikkerhetskode eller CVV-kode for å bekrefte betalingsinformasjonen din.

Kontakt banken eller kortutstederen for hjelp hvis sikkerhetskoden mangler eller er uleselig.

De fleste kort

En illustrasjon av baksiden av et kredittkort med CVV-/sikkerhetskoden.

Se etter en kode med tre siffer etter kortnummeret på baksiden av kortet.

American Express

En illustrasjon av forsiden av et kredittkort med CVV-/sikkerhetskoden.

Se etter en firesifret kode ovenfor kortnummeret på forsiden av kortet.

Få hjelp

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.