Legg til, endre eller fjern Apple-ID-betalingsmåter

Administrer betalingsinformasjonen du bruker i App Store, iTunes Store, iCloud med mer. Når du endrer betalingsinformasjonen din, oppdateres den automatisk for alle appene og tjenestene du bruker med Apple-ID-en din.

Endre betalingsmåte, eller legg til en ny betalingsmåte.

Endre betalingsmåter

Slik endrer du betalingsmåten på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på navnet ditt.
  3. Trykk på Betaling og levering. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en din.
    iPhone som viser betalingsmåter, inkludert Apple-ID-saldo og kredittkort.
    • For å legge til en betalingsmåte, trykker du på Legg til betalingsmåte.
    • For å oppdatere en betalingsmåte, trykker du på betalingsmåten og redigerer informasjonen. Du må kanskje skrive inn sikkerhetskoden som du finner på baksiden av kreditt- eller debetkortet ditt. Hvis du ser Apple Pay etter de siste 4 sifrene i kortnummeret, åpner du Wallet-appen for å redigere kortopplysningene.
    • For å fjerne en betalingsmåte, trykker du på Rediger og deretter på Slett-knappen.
    • For å endre rekkefølgen på betalingsmåtene dine, trykker du på Rediger og bruker deretter endre rekkefølge-symbolet .*

*Apple prøver å belaste betalingsmåtene dine fra toppen til bunnen. Du kan ikke endre rekkefølgen Apple-ID-saldoen belastes i.

Slik endrer du betalingsmåte på en Mac

1. Åpne App Store på Macen.
  2. Klikk på navnet ditt eller Logg på-knappen  nederst på sidepanelet.
  3. Klikk på Vis informasjon.
  4. Klikk på Administrer betalinger ved siden av Betalingsinformasjon. (Hvis du bruker en eldre versjon av macOS, klikker du på Rediger til høyre for Betalingstype.) Du må kanskje logge på med Apple-ID-en din.
  5. Herfra kan du gjøre følgende:
    • Oppdatere en betalingsmåte: Klikk på Rediger ved siden av betalingsmåten. Du må kanskje skrive inn sikkerhetskoden som du finner på baksiden av kreditt- eller debetkortet ditt.
    • Legge til en betalingsmåte: Klikk på Legg til betaling.
    • Fjerne en betalingsmåte: Klikk på Rediger ved siden av betalingsmåten, og klikk deretter på Fjern.
    • Endre rekkefølgen på betalingsmåtene: Hold pekeren over en betalingsmåte, og bruk endre rekkefølge-symbolet . Apple prøver å belaste betalingsmåtene dine fra toppen til bunnen. Du kan ikke endre rekkefølgen Apple-ID-saldoen belastes i.

App Store på Mac som viser siden Administrer betalinger, hvor du kan redigere, endre rekkefølgen på, legge til eller fjerne betalingsmåter.

Hvis du ikke har en Apple-enhet

Hvis du ikke kan redigere betalingsinformasjonen din

Prøv å oppdatere til nyeste versjon av iOS eller iPadOS eller macOS.

Hvis du har abonnementer, har en ubetalt saldo eller deler kjøp med Familiedeling-gruppen din, kan du ikke fjerne all betalingsinformasjon. Få hjelp hvis du vil bruke Apple-ID-en uten noen betalingsmåte.

Administrer betalingsmåter som brukes av familiemedlemmer

Når du konfigurerer Familiedeling og slår på deling av kjøp, er det én voksen i familien – familieorganisatoren – som styrer én delt betalingsmåte for alle i familiegruppen. Finn ut mer om familiekjøp og betalinger.

Hvis du er familieorganisatoren, kan du legge flere betalingsmåter til Apple-ID-en din, men familiemedlemmene dine kan kun bruke den første betalingsmåten i listen. Hvis et familiemedlem ikke kan gjennomføre et kjøp, kan familieorganisatoren flytte en annen betalingsmåte til toppen av listen.

Få hjelp med andre faktureringsproblemer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.