Grunnleggende om Mac: Bruke Windows på en Mac-maskin med Boot Camp

Med Boot Camp kan du kjøre Microsoft Windows på en Mac-maskin. Les om hvordan Boot Camp kjører Windows og hva som er installeringskravene.

Har du et Windows-program du av og til må bruke? Ikke noe problem. Alle nye Mac-maskiner lar deg installere og kjøre Windows like raskt som på en PC, ved å bruke et verktøy som kalles Boot Camp. Konfigureringen er enkel og sikker for Mac-filene dine. Når du har fullført installeringen, kan du starte opp Mac-maskinen med enten OS X eller Windows.

Kjøre Windows med opprinnelig hastighet

Du kan kjøre operativsystemet Windows på Mac med opprinnelig hastighet, uten den reduserte ytelsen som gjerne følger med programvareemulering eller "virtuelle maskiner". Windows-programmer har full tilgang til flere prosessorer og flere kjerner, akselerert 3D-grafikk og høyhastighetsporter og nettverksporter som USB, FireWire, Wi-Fi, AirPort og Gigabit Ethernet i tillegg til drivere for lyd og Bluetooth-funksjonalitet. Hvis du bruker Mac OS X v10.5 eller Mac OS X v10.6, finnes Boot Camp-støtteprogramvaren på Mac OS X installerings-DVD-platen. Når det gjelder OS X Lion v10.7 eller nyere, blir Windows-drivere automatisk lastet ned fra Boot Camp-assistent.

Windows kan installeres ved bruk av DVD-plater eller nedlastede versjoner (ISO) av Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1.

Viktig: Behold Windows DVD-platen og USB-flashstasjonen som inneholder Windows-driverne, tilkoblet mens du installerer Windows. De kan fjernes etter at Windows-installeringen og oppdateringer er fullført.

Avhengig av datamaskinens maskinvare og OS X-versjon, støtter Boot Camp Microsoft Windows Windows XP med Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8. Se Boot Camp: Systemkrav for Microsoft Windows-operativsystemer for å få mer informasjon.

Boot Camp-assistent oppretter en partisjon på Mac-maskinen bare for Windows, uten å slette ditt eksisterende OS X-volum. Viktig: Ikke bruk Diskverktøy til å partisjonere harddisken for en Windows-installasjon. Bruk alltid Boot Camp-assistent.

Etter installering kan du veksle mellom Windows og OS X ved å holde nede Tilvalg (Alt)-tasten under oppstart. Du kan også bruke Oppstartsdisk-kontrollpanelet i Windows (installeres med Boot Camp-støtteprogramvaren) eller OS X Startdisk-valg til å angi hvilket operativsystem som skal brukes som standard hver gang datamaskinen starter.

Krav

Hvis du skal bruke Boot Camp, trenger du:

1. En Intel-basert Mac med innebygd tastatur, eksternt USB-tastatur eller et trådløst tastatur levert av Apple og en innebygd styreflate, USB-mus, USB-styreflate eller trådløs mus eller styreflate levert av Apple.
  2. Mac OS X v10.5 eller nyere.
  3. De nyeste firmwareoppdateringene som er tilgjengelig for Mac-maskinen.
  4. Boot Camp-assistent, som ligger i /Programmer/Verktøy/. Du kan også åpne Launchpad og skrive Boot Camp-assistent i søkefeltet.
  5. En DVD eller nedlastet (ISO) "fullversjon" av Windows-installeringsmediene. Boot Camp inkluderer ikke Windows.
  6. Se Boot Camp: Systemkrav for Microsoft Windows for flere krav.

Før du installerer Boot Camp

Før du installerer, må du følge disse trinnene:

1. Før du installerer programvare må du alltid ta sikkerhetskopi av viktig data.
  2. Gå gjennom og vurder å skrive ut Boot Camp Installering og klargjøring. Du kan åpne denne veiledningen fra Hjelp-menyen i Boot Camp-assistent.
  3. Oppdater din Intel-baserte Mac til nyeste versjon av OS X.
  4. Last ned og installer de nyeste firmwareoppdateringene som er tilgjengelig for Mac-maskinen. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre firmwareinstalleringen.

Finn ut mer

Når det gjelder bestemte installering, kan du se Boot Camp Installering og klargjøring. Velg Boot Camp-hjelp fra Hjelp-menyen i Boot Camp-assistent for å få mer informasjon.

Se også:

Viktig: Apple yter ikke teknisk telefonstøtte når det gjelder installering, bruk eller gjenoppretting av Microsoft Windows. Kundestøtte er tilgjengelig for bruk av Boot Camp-oppsettassistent og for installering og gjenoppretting av Boot Camp-programvare etter oppstart i Windows. Kundestøtteartikler og diskusjoner er også tilgjengelig på Apples nettsted for kundestøtte.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.