Blokker telefonnumre og kontakter på iPhone, iPad eller iPod touch

Med iOS kan du blokkere telefonnumre og kontakter på enheten din. Du kan også filtrere iMessages-meldinger fra ukjente avsendere og rapportere meldinger som ser ut som søppelpost.

Blokker et telefonnummer eller en kontakt

Det er flere måter å blokkere et telefonnummer eller en kontakt på.

Telefon

Hvis du er i Nylige i Telefon-appen, trykker du på info ved siden av telefonnummeret eller kontakten du vil blokkere. Rull til nederst på skjermen, og trykk på Blokker.

FaceTime

Hvis du er i FaceTime-appen, trykker du på info ved siden av telefonnummeret eller kontakten du vil blokkere. Rull til nederst på skjermen, og trykk på Blokker.

Meldinger

Hvis du er i Meldinger, åpner du samtalen, trykker på info, og trykker deretter på navnet eller telefonnummeret. Rull til nederst på Info-skjermen og trykk på Blokker.

Når du blokkerer et telefonnummer eller en kontakt, kan de fortsatt ringe deg eller sende deg meldinger, men du får ikke varsler om dette. Sendte eller mottatte meldinger blir ikke levert. Kontakten blir heller ikke varslet om at samtalen eller meldingen har blitt blokkert.

Du kan bruke enkelte tredjepartsapper for å oppdage og blokkere falske oppringinger.

Administrer blokkerte telefonnumre og kontakter

Slik ser du telefonnumrene og kontaktene du har blokkert fra Telefon, FaceTime eller Meldinger:

Telefon

Gå til Innstillinger > Telefon > Identifisere og blokkere anrop.

FaceTime

Gå til Innstillinger > FaceTime > Blokkert.

Meldinger

Gå til Innstillinger > Meldinger > Blokkert.

Fra denne skjermen kan du legge til eller fjerne kontakter eller fjerne blokkerte telefonnumre.

Hvis du ønsker å legge til en kontakt fra Telefon, går du til Innstillinger > Telefon > Identifisere og blokkere anrop > Blokker kontakt. Trykk deretter på kontakten du ønsker å blokkere. Hvis du ønsker å legge til en kontakt fra Meldinger eller FaceTime, går du til Innstillinger > Meldinger eller Innstillinger > FaceTime, blar ned og trykker på Blokkert. Trykk på Legg til ny, og velg så kontakten du ønsker å blokkere. Hvis du ønsker å ta bort en kontakt eller et telefonnummer fra blokkeringslisten, sveiper du til venstre over nummeret og trykker på Fjern blokkeringen.

Filtrere ut iMessages-meldinger fra ukjente avsendere

Du kan også filtrere ut iMessage-meldinger fra personer som ikke er lagret i kontaktene dine.

For å filtrere iMessage-meldinger går du til Innstillinger > Meldinger og slår på Filtrer ukjente avsendere.

I Meldinger ser du en ny fane for Ukjente avsendere, men du vil ikke få varsler om disse iMessages-meldingene.

Rapporter søppelpost i Meldinger-appen

Du kan rapportere iMessage-meldinger som ser ut som søppelpost, fra Meldinger-appen. Hvis du mottar en iMessage-melding fra noen som ikke er lagret i kontaktene dine, vil du se en Rapporter søppelpost-kobling under meldingen. Trykk på Rapporter uønsket, og trykk deretter på Slett og rapporter uønsket. Med Meldinger videresendes avsenderens informasjon og meldingen til Apple, i tillegg til at meldingen slettes fra enheten din. Du kan ikke angre sletting av meldinger.

Rapportering av uønskede meldinger blokkerer ikke avsenderen fra å sende flere meldinger. Hvis du ikke vil motta disse meldingene, må du blokkere kontakten.

Hvis du vil rapportere SMS- og MMS-meldinger, kontakter du operatøren din.