Blokker telefonnumre, kontakter og e-poster på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan blokkere telefonnumre, kontakter og e-poster på enheten din. Du kan også filtrere iMessages-meldinger fra ukjente avsendere og rapportere meldinger som ser ut som søppelpost.

Blokker et telefonnummer, en kontakt eller en e-postadresse

Det er flere måter å blokkere telefonnumre, kontakter og e-poster på.

Telefon

Hvis du er i Nylige i Telefon-appen, trykker du på  ved siden av telefonnummeret eller kontakten du vil blokkere. Rull til nederst på skjermen, og trykk på Blokker.

FaceTime

Hvis du er i FaceTime-appen, trykker du på  ved siden av telefonnummeret, kontakten eller e-postadressen du vil blokkere. Rull til nederst på skjermen, og trykk på Blokker.

Meldinger

Hvis du er i Meldinger, åpner du samtalen og trykker på kontakten øverst i samtalen og deretter på . Trykk på navnet, telefonnummeret eller e-postadressen, rull til nederst på skjermen og trykk på Blokker.

Mail

Hvis du er i Mail-appen, åpner du e-posten med kontakten som du vil blokkere, og trykker på kontakten øverst. Trykk på Blokker denne kontakten.

Når du blokkerer et telefonnummer eller en kontakt, kan de fortsatt ringe deg eller sende deg meldinger, men du får ikke varsler om dette. Sendte eller mottatte meldinger blir ikke levert. Kontakten blir heller ikke varslet om at samtalen eller meldingen har blitt blokkert. Når du blokkerer en e-postadresse i Mail, går den til Søppel-mappen. E-postblokkering fungerer på tvers av alle Apple-enhetene dine.

Du kan også aktivere innstillinger for å blokkere spamoppringninger.

Administrer blokkerte telefonnumre, kontakter og e-poster

Slik ser du telefonnumrene, kontaktene og e-postadressene du har blokkert fra Telefon, FaceTime, Meldinger eller Mail:

Telefon

Gå til Innstillinger > Telefon. Under Anropsdemping og blokkerte kontakter trykker du på Blokkerte kontakter for å se listen.

FaceTime

Gå til Innstillinger > FaceTime. Under Anrop trykker du på Blokkerte kontakter.

Meldinger

Gå til Innstillinger > Meldinger. Under SMS/MMS trykker du på Blokkerte kontakter.

Mail

Gå til Innstillinger > Mail. Under Tråding trykker du på Blokkert.

På disse skjermbildene kan du legge til og fjerne blokkerte telefonnumre, kontakter og e-postadresser.

For å legge til en kontakt fra Telefon, gå til Innstillinger > Telefon > Blokkerte kontakter, bla til nederst på skjermen og trykk på Legg til ny. Trykk deretter på kontakten du ønsker å blokkere. For å legge til en kontakt fra Meldinger eller FaceTime, gå til Innstillinger > Meldinger eller Innstillinger > FaceTime, og trykk på Blokkerte kontakter. Deretter blar du ned, trykker på Legg til ny og velger kontakten du vil blokkere. For å legge til en kontakt fra Mail, gå til Innstillinger > Mail, og trykk på Blokkert. Bla ned, trykk på Legg til ny, og oppgi kontakten du vil blokkere. For å fjerne blokkeringen av et telefonnummer, en kontakt eller en e-postadresse, sveip til venstre over oppføringen, og trykk på Fjern blokkering.

Filtrere ut iMessages-meldinger fra ukjente avsendere

Du kan også filtrere ut iMessage-meldinger fra personer som ikke er lagret i kontaktene dine.

For å filtrere iMessage-meldinger går du til Innstillinger > Meldinger og slår på Filtrer ukjente avsendere.

I Meldinger ser du en ny fane for Ukjente avsendere, men du vil ikke få varsler om disse iMessages-meldingene.

Rapporter søppelpost i Meldinger-appen

Du kan rapportere iMessage-meldinger som ser ut som søppelpost, fra Meldinger-appen. Hvis du mottar en iMessage-melding fra noen som ikke er lagret i kontaktene dine, vil du se en Rapporter søppelpost-kobling under meldingen.

Trykk på Rapporter uønsket, og trykk deretter på Slett og rapporter uønsket. Med Meldinger videresendes avsenderens informasjon og meldingen til Apple, i tillegg til at meldingen slettes fra enheten din. Du kan ikke angre sletting av meldinger.

Rapportering av uønskede meldinger blokkerer ikke avsenderen fra å sende flere meldinger. Hvis du ikke vil motta disse meldingene, må du blokkere kontakten.

Hvis du vil rapportere SMS- og MMS-meldinger, kontakter du operatøren din.