Om kritiske sikkerhetsoppdateringer for iOS, iPadOS og macOS

Kritiske sikkerhetsoppdateringer leverer viktige sikkerhetsforbedringer mellom programvareoppdateringer.

Kritiske sikkerhetsoppdateringer er en ny type programvareutgivelse for iPhone, iPad og Mac. De leverer viktige sikkerhetsforbedringer mellom programvareoppdateringer – for eksempel forbedringer av Safari-nettleseren, WebKit-rammestabelen eller andre kritiske systembiblioteker. De kan også brukes for å rette opp i enkelte sikkerhetsproblemer raskere, for eksempel problemer som kan ha blitt utnyttet eller rapportert.

De nye kritiske sikkerhetsoppdateringene leveres kun for den nyeste versjonen av iOS, iPadOS og macOS, fra og med iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 og macOS 13.3.1.

Enheten din installerer automatisk kritiske sikkerhetsoppdateringer som standard. Hvis nødvending, blir du bedt om å starte enheten på nytt. Slik kontroller du enhetsinnstillingene:

• På iPhone eller iPad: Gå til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering > Oppdater automatisk og kontroller at «Sikkerhetsoppdateringer og systemfiler» er slått på.

• På Mac: Velg Apple-menyen > Systeminnstillinger. Klikk på Generelt i sidepanelet og deretter på Programvareoppdatering på høyre side. Klikk på Vis detaljer-knappenBildet har ingen alternativ tekst ved siden av Oppdater automatisk og påse at «Installer sikkerhetsoppdateringer og systemfiler» er slått på.

Når en kritisk sikkerhetsoppdatering er installert, vises en bokstav etter programvareversjonsnummeret, for eksempel macOS 13.3.1 (a).

Hvis du velger å slå av denne innstillingen eller ikke installerer en kritisk sikkerhetsoppdatering når den er tilgjengelig, mottar enheten din relevante feilrettinger eller oppdateringer når de inkluderes i en senere programvareoppdatering.

Ytterligere informasjon om en spesifikk kritisk sikkerhetsoppdatering er tilgjengelig i dokumentet Apples sikkerhetsutgivelser.