Løs inn gavekort og innholdskoder for App Store, iTunes og Apple Music

Du kan løse inn gavekort for å kreditere et beløp til Apple-ID-en din og deretter bruke det krediterte beløpet til å gjøre kjøp i App Store eller iTunes Store, eller til å oppgradere iCloud-lagringsplassen.

Et App Store- og iTunes-gavekort og et Apple Music-gavekort.

Avhengig av typen gavekort kan du få flere alternativer til innløsing:

• Hvis du har et gavekort for App Store og iTunes, kan du løse det inn og få butikkreditt.
  • Hvis du har et gavekort for Apple Music, kan du løse det inn og få et Apple Music-abonnement1 eller butikkreditt.

Du kan også løse inn kampanjerelaterte innholdskoder i App Store, iTunes Store eller nettbokhandelen i Apple Books.

Løs inn et gavekort eller en kode

Hvis du ikke er pålogget enheten med Apple-ID-en som butikkreditten skal legges til, følger du innløsingstrinnene nedenfor. Finn ut hva du må gjøre hvis kortet er inaktivt, allerede er løst inn eller hvis du ikke kan løse inn gavekortet eller innholdskoden for App Store, iTunes eller Apple Music.

1. Hvis du aldri har abonnert på Apple Music og løser inn et gavekort for Apple Music, får du den kostnadsfrie perioden (hvis relevant) i tillegg til antall måneder på kortet. Apple Music-måneder fra et gavekort for Apple Music kan ikke brukes på et familieabonnement, et studentabonnement eller et abonnement som er levert av mobiltelefonleverandøren (gjennom støttede operatører).

Finn innløsningskoden

Når du skal løse inn et gavekort, blir du bedt om å oppgi innløsingskoden på kortet. Fjern eller skrap forsiktig bort merket på baksiden av gavekortet for å avdekke en 16-sifret innløsingskode som starter med X.

Et eksempel på et iTunes-gavekort med en 16-sifret kode.

Det er ikke sikkert at kampanjerelaterte innholdskoder har klistrelapper, består av 16 sifre eller starter med en X.

Hvis du har et eldre kort, kan nummeret vises et annet sted. Her er noen eksempler:

Et iTunes-gavekort med en 16-sifret kode øverst til høyre.

Et iTunes-gavekort med en 16-sifret kode på midten.

Et iTunes-gavekort med en 16-sifret kode til høyre, ovenfor strekkoden.

iPhone X med Bruk kamera-funksjonen.

iPhone, iPad, iPod touch

1. Åpne App Store-appen på iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Trykk på I dag, og trykk deretter på Min konto-knappen eller bildet ditt øverst til høyre.
  3. Trykk på «Løs inn gavekort eller kode», og logg på med Apple-ID-en din. Finn ut hva du kan gjøre hvis du har glemt Apple-ID-en din
  4. Hvis du vil bruke kameraet på iPhone, iPad eller iPod touch for å legge til gavekortet ditt, trykker du på Bruk kamera. Sørg for at du følger instruksjonene på skjermen for å ta bilde av innløsingskoden.
    Hvis du befinner deg i bestemte land eller områder, eller har et eldre kort, kan det hende at du må legge inn kortet manuelt: Trykk på «Du kan også skrive inn koden selv», og følg anvisningene.
    • Hvis du har et gavekort for App Store, iTunes eller Apple Music, oppgir du den 16-sifrede koden som begynner med X, fra baksiden av kortet.
    • Hvis du har en kampanje- eller innholdskode, oppgir du koden fra baksiden av kortet.
  5. Trykk på Ferdig.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du får en varselmelding eller ikke får løst inn gavekortet eller innholdskoden for App Store, iTunes eller Apple Music.

Apple-ID-butikkreditten brukes til alle kjøp du gjør i de ulike butikkene, også Apple Music-abonnementer, og til iCloud-lagringsplass, til den er oppbrukt. Finn ut hvordan du viser butikksaldoen.

Mac eller PC

1. Åpne iTunes eller App Store.
  2. I App Store logger du på med Apple-ID-en din, klikker på navnet eller bildet ditt nederst til venstre, og deretter klikker du på «Løs inn gavekort».
    I iTunes velger du Konto > Løs inn fra menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet, og deretter logger du på med Apple-ID-en din.Konto-menyen i iTunes, med Løs inn valgt.
  3. Klikk på Bruk kamera hvis du vil bruke kameraet på datamaskinen til å løse inn gavekortet. Sørg for at du følger instruksjonene på skjermen for å ta bilde av innløsingskoden.
    Hvis du befinner deg i bestemte land eller områder, eller har et eldre kort, kan det hende at du må legge inn kortet manuelt i feltet under «Du kan også skrive inn koden selv». Følg deretter anvisningene. Klikk på Løs inn når du er ferdig.
    • Hvis du har et gavekort for App Store, iTunes eller Apple Music, oppgir du den 16-sifrede koden som begynner med X, fra baksiden av kortet.
    • Hvis du har en kampanje- eller innholdskode, oppgir du koden fra baksiden av kortet.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du får en varselmelding eller ikke får løst inn gavekortet eller innholdskoden for App Store, iTunes eller Apple Music.

Apple-ID-butikkreditten brukes til alle kjøp du gjør i de ulike butikkene, også Apple Music-abonnementer, og til iCloud-lagringsplass, til den er oppbrukt. Finn ut hvordan du viser butikksaldoen.

Android-telefon

Du kan løse inn gavekort for Apple Music på Android-telefonen din.

1. Åpne Apple Music-appen, og trykk deretter på . Hvis du ser Logg på, trykker du på det, skriver inn Apple-ID-en og passordet, og deretter trykker du på Logg på-knappen. Deretter trykker du på  igjen.
  2. Trykk på Innstillinger.
  3. Trykk på Kontoinnstillinger.
  4. Trykk på Løs inn gavekort eller kode.
  5. Skriv inn koden fra baksiden av kortet, og trykk på Løs inn igjen.

Les mer

App Store- og iTunes Store-funksjoner kan variere etter land eller region.