Løse inn gavekort og innholdskoder for App Store og iTunes

Du kan løse inn gavekort for å legge til kreditt i Apple-ID-saldoen og deretter bruke den kreditten til å foreta kjøp i App Store, iTunes Store eller Apple Books, abonnere på Apple Music eller oppgradere iCloud-lagringen.

Et App Store- og iTunes-gavekort og et Apple Music-gavekort.

Avhengig av beløpet på gavekortet* kan du ha valget om å løse det inn i et gitt antall måneder med et individuelt Apple Music-abonnement. Finn ut hva du kan gjøre hvis du har et Apple Store-gavekort eller hvis du ikke vet hvilken type gavekort du har.

Du kan også løse inn kampanjerelaterte innholdskoder i App Store, iTunes Store eller nettbokhandelen i Apple Books.

Løs inn et gavekort eller en kode

Hvis du ikke er logget på enheten med Apple-ID-en du ønsker å legge til kreditt i, følger du fremgangsmåten for innløsing nedenfor. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser en varselmelding eller ikke kan løse inn et gavekort eller en innholdskode for App Store eller iTunes

* Gavekort for App Store og iTunes er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner. Finn ut om Apple-ID-saldo fra gavekort er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Finn innløsningskoden

Når du skal løse inn et gavekort, blir du bedt om å oppgi innløsingskoden på kortet. Fjern eller skrap forsiktig bort merket på baksiden av gavekortet for å avdekke en 16-sifret innløsingskode som starter med X. Hvis koden din er ødelagt eller uleselig, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Et eksempel på et iTunes-gavekort med en 16-sifret kode.

Det er ikke sikkert at kampanjerelaterte innholdskoder har klistrelapper, består av 16 sifre eller starter med en X.

Hvis du har et eldre kort, kan nummeret vises et annet sted. Her er noen eksempler:

Et iTunes-gavekort med en 16-sifret kode øverst til høyre.

Et iTunes-gavekort med en 16-sifret kode på midten.

Et iTunes-gavekort med en 16-sifret kode til høyre, ovenfor strekkoden.

iPhone X med Bruk kamera-funksjonen.

iPhone, iPad, iPod touch

1. Åpne App Store-appen på iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Trykk på I dag, og trykk deretter på Min konto-knappen eller bildet ditt øverst til høyre.
  3. Trykk på «Løs inn gavekort eller kode», og logg på med Apple-ID-en din. Finn ut hva du kan gjøre hvis du har glemt Apple-ID-en din
  4. Hvis du vil bruke kameraet på iPhone, iPad eller iPod touch for å legge til gavekortet ditt, trykker du på Bruk kamera. Sørg for at du følger instruksjonene på skjermen for å ta bilde av innløsingskoden.
    Hvis du befinner deg i bestemte land eller områder, eller har et eldre kort, kan det hende at du må legge inn kortet manuelt: Trykk på «Du kan også skrive inn koden selv», og følg anvisningene.
    • Hvis du har et gavekort for App Store eller iTunes, skriver du inn den 16-sifrede digitale koden, som starter med X, fra baksiden av kortet.
    • Hvis du har en kampanje- eller innholdskode, oppgir du koden fra baksiden av kortet.
  5. Trykk på Ferdig.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du får en varselmelding eller ikke får løst inn gavekortet eller innholdskoden for App Store, iTunes eller Apple Music.

Mac eller PC

1. Åpne iTunes eller App Store.
  2. I App Store logger du på med Apple-ID-en din, klikker på navnet eller bildet ditt nederst til venstre, og deretter klikker du på «Løs inn gavekort».
    I iTunes velger du Konto > Løs inn fra menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet, og deretter logger du på med Apple-ID-en din.Konto-menyen i iTunes, med Løs inn valgt.
  3. Klikk på Bruk kamera hvis du vil bruke kameraet på datamaskinen til å løse inn gavekortet. Sørg for at du følger instruksjonene på skjermen for å ta bilde av innløsingskoden.
    Hvis du befinner deg i bestemte land eller områder, eller har et eldre kort, kan det hende at du må legge inn kortet manuelt i feltet under «Du kan også skrive inn koden selv». Følg deretter anvisningene. Klikk på Løs inn når du er ferdig.
    • Hvis du har et gavekort for App Store eller iTunes, skriver du inn den 16-sifrede digitale koden, som starter med X, fra baksiden av kortet.
    • Hvis du har en kampanje- eller innholdskode, oppgir du koden fra baksiden av kortet.

Finn ut hvordan du ser Apple-ID-saldoen din etter at du har løst inn. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser en varselmelding eller ikke får løst inn gavekortet eller innholdskoden for App Store eller iTunes.

Android-telefon

Du kan løse inn gavekort for App Store eller iTunes mot et gitt antall måneder med et individuelt Apple Music-abonnement på en Android-telefon.

1. Åpne Apple Music-appen.
  2. Nederst på skjermen trykker du på Bibliotek, For deg, Bla gjennom eller Radio.
  3. Trykk på menyknappen Sorteringsvalg-knappen, og trykk deretter på Kontoinnstillinger. Hvis du ikke ser Kontoinnstillinger, trykker du på Innstillinger og Logg på. Deretter logger du på med Apple-ID-en, trykker på tilbakeknappen Naviger opp-knappen og til slutt menyknappen Sorteringsvalg-knappen igjen.
  4. Trykk på «Løs inn gavekort eller kode».
  5. Skriv inn koden fra baksiden av kortet, og trykk deretter på Løs inn.

Du kan bli bedt om løse inn kortet mot et gitt antall måneder med tjenesten. Hvis du ikke velger dette alternativet, løses kortet inn som Apple-ID-kreditt som blir brukt hver måned helt til det ikke er nok igjen til å dekke neste måned.

Finn ut mer

App Store- og iTunes Store-funksjoner kan variere etter land eller region. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.