Publiser og selg bøker med iBooks Author

Bruk iBooks Author til å lage bøker og sende dem til Apple Books eller distribuere dem hvor som helst på nettet.

En MacBook Air som viser et prosjekt i iBooks Author med bilder av tropisk fisk, og den ferdige boken på en iPad.

Verktøyene for å lage bøker flytter til Pages, og iBooks Author er ikke lenger tilgjengelig for nye brukere. Du kan fortsatt bruke iBooks Author på macOS 10.15 og eldre versjoner, men det vil ikke komme flere oppdateringer for denne appen.

iBooks Author-symbolet

iBooks Author er en kostnadsfri app som er tilgjengelig i App Store på Mac, som du kan bruke til å lage og publisere e-bøker. Ved å bruke verktøyene i appen kan du legge til bilde og metadata til en bok. Du kan også eksportere EPUB-filer du har laget i et annet program, til iBooks Author og deretter selge dem på Apple Books eller distribuere dem gratis.

Når du skal publisere en bok fra iBooks Author, må du først eksportere den i PDF-, tekst-, EPUB- eller .ibooks-format. For å finne formatet som passer best for boken din, må du først finne ut hvordan du har tenkt å distribuere den.

Publiser boken i nettbokhandelen

Du kan lage en bok i iBooks Author i EPUB (.epub)-format eller iBooks (.ibooks)-format og deretter publisere den i nettbokhandelen i Apple Books.

Hvis du vil registrere deg for å selge bøker i nettbokhandelen, konfigurerer du iTunes Connect for Apple Books. Du kan publisere til Apple Books med PagesiTunes Producer eller publiseringsportalen vår på nettet. Finn ut mer om Apple Books for Authors. Du kan også gjøre bøker gratis tilgjengelig i nettbokhandelen.

Publisere boken din for et iTunes U-kurs

iTunes U avvikles i slutten av 2021. Finn ut mer om denne endringen og hva den innebærer for utgivere og abonnenter.

For å publisere boken din på iTunes U lagrer du den i .ibooks- eller EPUB-format.

Hvis du skal publisere boken på iTunes U, må du ha et iTunes U-nettsted. Hvis du ikke har en iTunes U-side, kan du søke om en.

Finn ut mer om iTunes U og hvordan du administrerer et klasserom eller kurs.

Distribuere bøkene dine på internett

Du kan distribuere arbeidene du lager med iBooks Author på nettet som et frittstående kjøp eller et abonnementsprodukt eller en abonnementstjeneste. Når du selger boken din på nettet, må du bruke et annet format enn .ibooks, for eksempel PDF eller EPUB. Hvis du vil selge boken i .ibooks-format, kan du bare gjøre dette gjennom nettbokhandelen i Apple Books. Når du tilbyr en bok gratis, kan du distribuere den i et hvilket som helst format (også .ibooks) gjennom nettbokhandelen eller andre kanaler.

Om opphavsrett

Du beholder alle rettighetene til innholdet i arbeidet du oppretter i iBooks Author. Hvis du distribuerer arbeidet ditt i .ibooks-format, er det underlagt distribusjonsrestriksjoner som beskrevet over.