Publiser og selg bøker på Apple Books

Bruk iBooks Author til å lage bøler og sende dem til Apple Books eller distribuere dem hvor som helst på Internett.

En MacBook Air som viser et prosjekt i iBooks Author med bilder av tropiske fisk, og den fullførte boken på en iPad.

iBooks Author-symbolet

iBooks Author er en kostandsfri app som er tilgjengelig i App Store på Mac, som du kan bruke til å lage og publisere e-bøker. Ved å bruke verktøyene i appen kan du legge til bilde og metadata til en bok. Du kan også eksportere EPUB-filer du har laget i et annet program til iBooks Author og deretter selge dem på Apple Books eller distribuere dem gratis.

For å publisere boken din fra iBooks Author må du først eksportere den som PDF, tekstfil, .EPUB eller .ibooks-fil. Før du kan velge det beste formatet for boken din, bør du først avgjøre hvordan du har tenkt å distribuere den.

Publiser boken din i nettbokhandelen

Du kan opprette en bok i iBooks Author i EPUB (.epub)-format eller iBooks (.ibooks)-format og publisere arbeidet ditt i nettbokhandelen i Apple Books. Du kan også bruke Pages til å lage EPUB-filer.

Hvis du vil registrere deg for å selge bøker i nettbokhandelen, konfigurerer du iTunes Connect for Apple Books og laster ned iTunes Producer. Du kan også gjøre bøker tilgjengelige gratis i nettbokhandelen.

Publisere boken din for et iTunes U-kurs

For å sende arbeidet ditt inn til publisering på iTunes U lagrer du det som en .ibooks- eller .EPUB-fil.

Hvis du skal publisere boken på iTunes U, må du ha et iTunes U-nettsted. Hvis du ikke har en iTunes U-side, kan du søke om en.

Les mer om iTunes U og hvordan du administrerer et klasserom eller kurs.

Distribuere bøkene dine på Internett

Du kan distribuere arbeidene du lager med iBooks Author på nettet som et frittstående kjøp eller et abonnementsprodukt eller en abonnementstjeneste. Når du selger boken din på nettet, må du bruke et annet format enn .ibooks, som PDF eller EPUB. Hvis du vil selge det du har skrevet i .ibooks format, kan du kun selge det gjennom nettbokhandelen i Apple Books. Når du tilbyr et verk gratis, kan du distribuere det i hvilket som helst format (inkludert .ibooks) gjennom nettbokhandelen eller gjennom andre kanaler.

Om opphavsrett

Du beholder alle rettighetene til innholdet i arbeidet du oppretter i iBooks Author. Hvis du distribuerer arbeidet ditt i .ibooks-format, er det underlagt distribusjonsrestriksjoner som beskrevet over.