Om Thunderbolt-til-Thunderbolt-kabelen (2,0 m)

Les mer om Thunderbolt-til-Thunderbolt-kabelen (2,0 m) og få svar på vanlige spørsmål, inkludert riktig bruk av Thunderbolt-kabler.

Thunderbolt-til-Thunderbolt-kabelen (2,0 m) er en to meter lang kabel som har en Thunderbolt-kontakt i begge ender og kan brukes til å koble Thunderbolt-enheter og -utstyr til en Mac som har minst én Thunderbolt-port.

1. Hva er den maksimale båndbredden som støttes av Thunderbolt-til-Thunderbolt-kabelen (2,0 m)?

2. Hvordan settes Thunderbolt-kabelen riktig inn i en Thunderbolt-utstyrt enhet eller Mac?

3. Hvordan kan jeg kontrollere at en Thunderbolt-aktivert enhet er koblet til en Mac?

4. Kan jeg bruke en Thunderbolt-kabel til å koble til en Promise-, LaCie- eller annen tredjeparts lagringsenhet som bruker Thunderbolt?

5. Finnes det en maksimal lengde som støttes ved bruk av Thunderbolt-kabler sammen med Apple-produkter?

6. Hvorfor får jeg svart skjerm når jeg bruker en Thunderbolt-kabel til å koble til en Intel-basert iMac som støtter målskjermmodus?

7. Hva kan jeg gjøre hvis en Mac ikke har et Thunderbolt-valg i Systemprofil og det ikke ser ut til at noen tilkoblede enheter blir registrert?

8. Jeg har installert alle tilgjengelige oppdateringer, men ingen Thunderbolt-enheter blir registrert når jeg kobler dem til med en Thunderbolt-kabel.

9. Kan jeg bruke en Thunderbolt-kabel sammen med de versjonene av Microsoft Windows som støttes, på en Thunderbolt-utstyrt Mac med Boot Camp?

Hva er den maksimale båndbredden som støttes av Thunderbolt-til-Thunderbolt-kabelen (2,0 m)?

Thunderbolt bruker to separate, toveiskoblinger med en hastighet på 10 Gbit/s, som gjør at hver kobling kan lese og skrive samtidig med en hastighet på opptil 10 Gbit/s. Velg Diskaktivitet-fanen i Aktivitetsmonitor for å vise gjeldende diskaktivitetsstatistikk, noe som kan være til hjelp for å avlese diskaktiviteten på lagringsenheter som bruker Thunderbolt. De fleste lagringsenheter har en maksimal overføringshastighet som er lavere enn båndbreddepotensiale til Thunderbolt.

Tilbake til toppen.

Hvordan settes Thunderbolt-kabelen riktig inn i en Thunderbolt-utstyrt enhet eller Mac?

Du kan plugge begge ender av kabelen i en enhet eller Mac. Kontaktene er de samme i begge ender. Plasser kontakten i forhold til porten og la formen på begge avgjøre hva som er riktig retning. Ikke tving Thunderbolt-kabelen inn i en Thunderbolt-port på en Thunderbolt-utstyrt enhet eller Mac.

Tilbake til toppen.

Hvordan kan jeg kontrollere at en Thunderbolt-aktivert enhet er koblet til en Mac?

Åpne Systemprofil og undersøk Thunderbolt-delen som er oppført under Maskinvare, for å få en oversikt over alle tilkoblede Thunderbolt-enheter.

Tilbake til toppen.

Kan jeg bruke en Thunderbolt-kabel til å koble til en Promise-, LaCie- eller annen tredjeparts lagringsenhet som bruker Thunderbolt?

Ja. Du kan bruke en Thunderbolt-kabel til å koble til en hvilken som helst Thunderbolt-aktivert enhet eller Mac.

Tilbake til toppen.

Finnes det en maksimal lengde som støttes ved bruk av Thunderbolt-kabler sammen med Apple-produkter?

Thunderbolt-kabler bør ikke være lengre enn tre meter for å få maksimal ytelse. Apple Thunderbolt-til-Thunderbolt-kabelen (2,0 m) er to meter lang. Enkelte Thunderbolt-enheter har en ekstra port som du kan bruke til å koble til andre Thunderbolt-enheter nedstrøms med ekstra Thunderbolt-kabler.

Tilbake til toppen.

Hvorfor får jeg svart skjerm når jeg bruker en Thunderbolt-kabel til å koble til en Intel-basert iMac som støtter målskjermmodus?

Selv om Thunderbolt-kabelen passer i Mini DisplayPort-kontakter, kan bare Mini DisplayPort-kabler brukes i målskjermmodus med en iMac (sent 2009) eller iMac (midten av 2010) koblet til en Thunderbolt-aktivert Mac. iMac-modeller som er produsert før 2011, støtter ikke Thunderbolt-kabler eller -enheter. Hvis du har en iMac (sent 2009), må du påse at SMC-firmwareoppdatering 1.0 for iMac (27-tommers) er installert for å unngå problemer etter vekking fra dvalemodus i målskjermmodus.

Tilbake til toppen.

Hva kan jeg gjøre hvis en Mac ikke har et Thunderbolt-valg i Systemprofil og det ikke ser ut til at noen tilkoblede enheter blir registrert?

På Macer med Thunderbolt kan du kjøre Programvareoppdatering for å installere eventuelle tilgjengelige oppdateringer for bruk av Thunderbolt-enheter sammen med Macen.

Tilbake til toppen.

Jeg har installert alle tilgjengelige oppdateringer, men ingen Thunderbolt-enheter blir registrert når jeg kobler dem til med Thunderbolt-til-Thunderbolt-kabelen (2,0 m).

Forsøk å bruke en annen Thunderbolt-kabel. Du kan også forsøke å avslutte enheten eller datamaskinen, vente noen få sekunder og starte den på nytt.

Merk: Hvis Thunderbolt ikke er oppført i Systemprofil etter at du har installert de nyeste oppdateringene, kan du undersøke Thunderbolt-porten på Macen nøye for å finne Thunderbolt-symbolet (formet som et lyn). Hvis porten har et Mini DisplayPort-symbol (formet som et rektangel), har ikke maskinen Thunderbolt. Selv om Thunderbolt-kabelen passer i Mini DisplayPort-åpningen, kan den ikke brukes med datamaskinen din.

Tilbake til toppen.

Kan jeg bruke en Thunderbolt-kabel sammen med de versjonene av Microsoft Windows som støttes, på en Thunderbolt-utstyrt Mac med Boot Camp?

Ja. Du finner mer informasjon i artikkelen Thunderbolt-porter og skjermer: Vanlige spørsmål.

Tilbake til toppen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.