Bruk av USB-enheter med Mac

Finn ut hvordan du kobler USB-enheter til Mac-maskinen din.

Hva er USB?

USB er en bransjestandard for tilkobling mellom datamaskiner og andre enheter. Mange Mac-maskiner har USB-A-porter (noen ganger kalt USB 3-porter) som ser slik ut:

USB 3.0 og USB 3.1 (1. generasjon) kan overføre data med en hastighet på opptil 5 Gbps, og USB 3.1 (2. generasjon) kan overføre data med en hastighet på opptil 10 Gbps.

Hva er USB-C?

USB-C beskriver formen og stilen til en port på maskinen din og kontaktene du kan bruke til å plugge i porten. USB-C-porter ser slik ut:

Flere forskjellige dataoverføringsstandarder, for eksempel USB 3 og Thunderbolt 3, går gjennom en USB-port og -kontakt. Du kan også koble datamaskinens strømadapter til en USB-C-port med en kompatibel USB-C-ladekabel.

USB-C-porter er reversible, så det spiller det ingen rolle hvilken vei du plugger inn, den riktige siden peker alltid opp.

Følgende Mac-maskiner har Thunderbolt 3 (USB-C)-porter som støtter USB 3.1 (2. generasjon) og Thunderbolt 3:

• iMac Pro (2017)
  • iMac (Retina 5K, 27-tommers, 2017)
  • iMac (Retina 4K, 21,5-tommers, 2017)
  • iMac (21,5-tommers, 2017)
  • MacBook Pro (2016 og nyere)

Disse bærbare Mac-maskinene har USB-C-porter som støtter USB 3.1 (1. generasjon):

• MacBook (2015 og nyere)

Du kan bruke USB 3-enheter med Mac-modellene ovenfor med en passende adapter.

Hvilken versjon av USB støtter Mac-maskinen min?

Du kan bruke Systeminformasjon eller Systemprofil for å se hvilke typer USB-porter Mac-maskinen har, hastigheten på portene og hva som er tilkoblet. Finn ut mer om å identifisere USB-porter på Mac-maskinen.

Hvilken overføringshastighet kan USB tilby?

USB 3.1 (2. generasjon) kan overføre data med en hastighet på opptil 10 Gbps. Nyere Mac-modeller med Thunderbolt 3-porter (USB-C) støtter disse hastighetene.

Hastigheter for tidligere USB-versjoner:

• USB 3 og USB 3.1 (1. generasjon) kan overføre data med en hastighet på opptil 5 Gbps.
  • USB 2 kan overføre data på opptil 480 Mbps.
  • USB 1.1 kan overføre data på opptil 12 Mbps.

Gir USB 3 mer strøm enn USB 2?

USB 3-enheter kan bruke opptil 900 mA med strøm (sammenlignet med 500 mA for USB 2-enheter). Du må bruke en USB 3-kabel for å kunne benytte deg av 900 mA med tilgjengelig strøm. USB 2-kabler støtter ikke 900 mA.

Hvorfor ser jeg ingen blå innsatser i USB-portene på Mac-maskinen?

Enkelte produsenter bruker en blå innsats for å angi en USB 3-port eller -enhet. Alle USB-portene på Mac-maskiner som støtter USB 3, er USB 3-kapable og har ingen blå innsatser.

Hvilke USB 3-enheter støttes?

Alle enheter som samsvarer med det som generelt refereres til som «2008 versjon 1 USB 3.0-spesifikasjon» støttes.

Støttes USB 3-huber?

Huber som samsvarer med det som generelt refereres til som «2008 versjon 1 USB 3.0-spesifikasjon», støttes.

Hvordan får jeg best ytelse fra USB 3-portene?

Den første enheten du kobler til, konfigurerer porten, så du må alltid koble til USB 3-kapable huber eller enheter først.

Hva skjer hvis jeg kobler en USB 2-enhet til USB 3-porten først?

Hvis du kobler til en USB 2-hub først, blir alle enheter som er koblet eller koblet i kjede til huben, operere med opptil den maksimale overføringshastigheten for USB 2 (480 Mbps).

Hva skjer hvis jeg kobler en USB 3-enhet til en USB 2-port?

Enheten din skal være bakoverkompatibel med USB 2-porter. Men du får ikke USB 3-hastigheter, og strømtilførsel kan være begrenset til 500 mA.

Støttes USB 3 i Windows 7 og 8 ved bruk av Boot Camp?

Ja. USB 3 har innebygd støtte i Windows 8. Se Boot Camp: Vanlige spørsmål om installering av Windows 8 for å få mer informasjon.

Hvis du vil implementere USB 3-støtte i Windows 7 ved bruk av Boot Camp, må du laste ned og installere den nyeste støtteprogramvaren for Windows (drivere). Se Boot Camp: Vanlige spørsmål om installering av Windows 7 for å få mer informasjon.

Er det forskjell på USB 3-kabler og andre USB-kabler?

Ja. USB 3-kabler:

• Bruker flere ledninger enn andre USB-kabler. Dette gjør USB 3-kabler litt tykkere enn andre USB-kabler.
  • Har vanligvis en blå innsats.
  • Har et «SS»-symbol på kontakten som kobler til datamaskinen.
  • Bruker en annen kontakt på enheten enn USB 2-kabler.
  • Kan gi mer strøm til en tilkoblet enhet (900 mA).

Kan jeg bruke en USB 2-kabel til å koble en USB 3-enhet til datamaskinen?

Hvis enhets-enden av kabelen passer inn i kontakten på enheten, så kan du det. Men fordi den har færre tråder får du ikke USB 3-hastighet, og strømmengden kan være begrenset til 500 mA.

Hvordan kan jeg finne ut om en enhet er koblet til som en USB 3-enhet?

Bruk Systeminformasjon-verktøyet:

1. Velg Om denne maskinen fra Apple-menyen ().
  2. Klikk på Systemrapport.
  3. Klikk på USB under Maskinvare på venstre side av Systeminformasjon-vinduet.

Systeminformasjon

USB 3-enheter vises under USB 3.0-buss, og USB 2-enheter vises under USB 2.0-buss. Klikk på navnet på enheten for å finne ut mer om hver av dem.

Hvorfor virker tilsynelatende USB 3-enhetene mine med USB 2-hastighet når jeg bruker virtualiseringsprogramvare på Mac?

Det finnes virtualiseringsprogramvare som ennå ikke har støtte for USB 3. Kontakt produsenten av din virtualiseringsprogramvare for mer informasjon.

Hvorfor aktiveres og vises ikke enkelte USB 3-enheter på USB 3-bussen?

Prøv disse tipsene hvis en USB 3-enhet ikke aktiveres eller vises på USB 3-bussen:

• Påse at du har installert de nyeste programvareoppdateringene som er tilgjengelig for datamaskinen. For å sjekke velger du App Store fra Apple-menyen og ser om det er noen oppdateringer tilgjengelig.
  • Noen ganger løses problemet ved å plugge fra enheten før du plugger den i igjen.
  • Prøv å plugge enheten i en annen USB-port på datamaskinen.
  • Sjekk om det finnes en tilgjengelig firmwareoppdatering fra produsenten av enheten din.
  • Hvis enheten ble levert med en strømadapter, bruker du adapteren.
  • Start datamaskinen på nytt.
  • Prøv en annen USB 3-kabel.
  • Prøv en annen USB 3-hub.

Hvorfor får jeg problemer med Wi-Fi- eller Bluetooth-enheter når USB 3-enheter er koblet til datamaskinen?

Noen USB 3-enheter kan generere radiofrekvensforstyrrelser som kan føre til at Wi-Fi- og Bluetooth-enheter som opererer i 2,4 GHz-båndet, får problemer med å kommunisere med datamaskinen. Her er noen tips du kan følge for å unngå dette problemet:

• Hvis USB-enheten din har en kabel som er lang nok til at du kan flytte enheten, plasserer du den borte fra Mac-maskinen din – og sørg for å ikke plassere den bak Mac-maskinen eller i nærheten av hengselet på skjermen. Antennene for Wi-Fi og Bluetooth er plassert her, og USB 3-enheter som plasseres her, kan forstyrre de trådløse forbindelsene.
  • Hvis du bruker adaptere eller dongler på en Mac-maskin med Thunderbolt 3-porter (USB-C), plugger du dem i den fremste porten til venstre på Mac-maskinen, eller i portene til høyre (hvis maskinen din har porter på høyre side). Disse portene er lengst borte fra antennene, og dermed er det mindre sannsynlighet for at forbindelsene forstyrres.
  • For å unngå forstyrrelser på 2,4 GHz-båndet med Wi-Fi kan du prøve å bruke 5 GHz-båndet i stedet. Du kan endre dette på den trådløse basestasjonen din. Bluetooth bruker alltid 2,4 GHz, så dette alternativet er ikke tilgjengelig for Bluetooth.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.