Mac Pro (midten av 2012 og eldre): vanlige spørsmål om Mac Pro RAID-kortet og Xserve RAID-kortet

Dette dokumentet inneholder vanlige spørsmål og svar om Mac Pro RAID-kortet og Xserve RAID-kortet.

I dette dokumentet finner du svar på disse spørsmålene:

Spørsmål: Hva er Mac Pro RAID-kortet og Xserve RAID-kortet?

Svar: Mac Pro RAID-kortet og Xserve RAID-kortet er interne RAID-løsninger for henholdsvis Mac Pro og Xserve. Det finnes to versjoner av hvert kort. Den ene ble utgitt i april 2009, og den andre sent i 2007. For å finne ut hvilken versjon av kortet du bruker, kan du se Mac Pro RAID-kortet: Identifisering og kompatibilitet eller Xserve RAID-kortet: Identifisering og kompatibilitet.

Spørsmål: Kan harddiskene byttes ut under drift (hot swap)?

Svar: Alle harddisker i Xserve-produktserien kan byttes ut under drift, mens harddiskene i Mac Pro-produktserien ikke kan byttes ut under drift.

Spørsmål: Trenger jeg spesiell programvare for å administrere Mac Pro RAID-kortet eller Xserve RAID-kortet?

Svar: Normal administrasjon kan utføres via RAID-verktøyet (som ligger i /Application/Utilities) eller ved bruk av raidutil-kommandoen. Du finner mer informasjon i brukerhåndboken eller man raidutil.

Spørsmål: Hvordan administrerer jeg RAID-et eksternt?

Svar: Du kan administrere RAID-kortet ved å bruke RAID-verktøyet via Apple Remote Desktop, eller du kan bruke verktøy med kommandolinjegrensesnitt (CLI) for ekstern pålogging, for eksempel ssh eller raidutil.

Spørsmål: Mac Pro RAID-kortet mitt er konfigurert med et RAID 5-sett med fire stasjoner, og jeg har mindre tilgjengelig diskplass enn forventet. Hvorfor?

Svar: Dette er normal og forventet atferd. Måten data plasseres på RAID 5-sett med fire stasjoner på, reduserer den totale effektive kapasiteten. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Mac Pro RAID-kort: Kapasiteten for RAID 5-konfigurasjoner med fire stasjoner kan avvike fra det som forventes.

Spørsmål: Hvorfor kan jeg ikke se harddiskene mine når systemet starter?

Svar: Det er viktig å bruke programvaren som fulgte med datamaskinen. Kontroller at kortet fungerer, ved å starte fra installasjonsplaten som fulgte med datamaskinen.

Spørsmål: Hvordan vet jeg om det er problemer med RAID-et mitt?

Svar: En varseldialogboks vises på hovedskjermen når en bruker er logget på. Denne dialogboksen inneholder en kort beskrivelse av problemet og alternativet for å åpne RAID-verktøyet.

Spørsmål: Hvilke stasjoner støtter Apple for Mac Pro RAID-kortet og Xserve RAID-kortet?

Svar: Det er bare Apples SATA-stasjoner og Promise 450 GB SAS Drive-moduler som selges via Apple Store som støttes for bruk med Mac Pro RAID-kortet (tidlig 2009) og Xserve RAID-kortet (tidlig 2009). Apples 300 GB SAS Drive-moduler støttes med Mac Pro RAID-kortet (sent 2007) og Xserve RAID-kortet (tidlig 2007). Alle stasjonene må være enten kun Serial ATA (SATA) eller kun serielt tilkoblede SCSI-stasjoner (SAS). SSD-stasjonsmoduler anbefales ikke for Apple RAID-kortet, siden disse stasjonene bruker sin egen hurtigbuffer på disken og ikke kan dra nytte av beskyttelsen som gis av den batteridrevne hurtigbufferen på RAID-kortet.

Spørsmål: Hvorfor viser RAID-verktøyet et gult lys og rapporterer statusen «Skrivebufferen er deaktivert»?

Svar: Skrivebufferen deaktiveres automatisk, slik at data ikke kan skrives til RAID-volumer når batteriladingen ikke er tilstrekkelig til å sikkerhetskopiere bufrede data i 72 timer. Denne meldingen vises vanligvis når et RAID-kort brukes for første gang, når batteriet går inn i en kondisjoneringssyklus én gang hver tredje måned, eller når en datamaskin med et RAID-kort slås av for en periode.

Hvis RAID-kortet ditt har fastvareversjon M-2.0.3.3 eller nyere, eller E-1.2.2.4 eller nyere, kan du bruke RAID-verktøyet til å tvangsaktivere skrivebufferen mens batteriet kondisjonerer seg selv. Advarsel: Hvis du aktiverer skrivebufferne før batteriet er fulladet, kan det hende du mister noe data hvis strømmen til datamaskinen blir brutt.

Spørsmål: Hvor ofte kondisjonerer batteriet seg selv?

Svar: Ved normal drift kondisjonerer batteriet seg selv omtrent hver tredje måned. Du kan se datoen for den siste kondisjoneringssyklusen i «Maskinvare-RAID»-delen i Apple Systemprofil. Under en kondisjoneringssyklus lades batteriet ut og lades helt opp igjen for å opprettholde batterilevetiden. Det er viktig å la datamaskinen fullføre kondisjoneringssyklusen. Unngå å slå av eller starte datamaskinen på nytt.

Spørsmål: Hvor mange watt trekker Mac Pro RAID-kortet fra PCI Express-bussen?

Svar: Mac Pro RAID-kortet bruker maksimalt 26 W.

Spørsmål: Hvorfor får jeg advarselen «Apple RAID-kortet som er installert i systemet, krever oppmerksomhet» etter omstart?

Svar: Hvis du ikke fjerner alle varsler og advarsler i RAID-verktøyet, får du opp en dialogboks hvor du blir bedt om å fjerne advarselen når Xserve eller Mac Pro starter på nytt. Når alle hendelsene er fjernet, slutter du å motta denne dialogboksen ved oppstart.

Spørsmål: Hvorfor går ikke datamaskinen i dvalemodus?

Svar: Det opprinnelige RAID-kortet støtter ikke dvalemodus. RAID-kortet som ble introdusert i 2009, støtter dvalemodus under visse omstendigheter, som beskrevet i RAID-kort (tidlig 2009): aktivering av systemdvalemodus.

Spørsmål: Hvorfor kan jeg ikke installere Boot Camp på Mac Pro eller Xserve som bruker et RAID?

Svar: Boot Camp støtter ikke installering av Windows på Mac via maskinvare- eller programvare-RAID (Redundant Array of Independent Drives). Boot Camp støttes ikke på Xserve uansett om Xserve RAID-kortet er installert eller ikke.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.