Konfigurer Familiedeling

Følg disse instruksjonene for å konfigurere Familiedeling. Du kan starte en ny familiegruppe og invitere personer til å bli med, eller du kan bli med i en annens familiegruppe.

konfigurer Familiedeling

Med Familiedeling er det enkelt for opptil seks familiemedlemmer å dele App Store-kjøp og Apple-abonnementer, inkludert et iCloud-lagringsabonnement med mer – uten å måtte dele Apple-ID. Tjenesten inkluderer muligheten til å konfigurere Apple-ID-er for barn, angi tillatelser eksternt med Skjermtid og godkjenne kjøp og nedlastinger via enheten til en forelder eller verge. Familien din kan også dele et fotoalbum, en familiekalender og til og med hjelpe hverandre med å finne savnede enheter.

Kom i gang

Du kan bare være med i én familie om gangen. Dette trenger du for å konfigurere Familiedeling:

• En Apple-ID som er logget på iCloud
  • En iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller nyere eller en Mac med OS X Yosemite eller nyere

Om nødvendig kan du opprette en Apple-ID for et barn og deretter legge til vedkommende i familiegruppen

Start en familiegruppe

Én voksen i familien – familieorganisatoren – kan konfigurere Familiedeling for gruppen på sin iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Når du slår på deling av kjøp, blir du bedt om å bekrefte at du godtar å betale for kjøp som initieres av familiemedlemmene du inviterer, og at du har en gyldig betalingsmåte registrert. Gyldige betalingsmåter for konfigurering av Familiedeling omfatter kredittkort og debetkort.*

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt]. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud.

Start en familiegruppe
  2. Trykk på Konfigurer Familiedeling og deretter på Kom i gang. Følg instruksjonene på skjermen for å konfigurere familien og invitere familiemedlemmer.
  3. Hvis du bruker iOS 11 eller nyere, velger du den første funksjonen du vil dele med familien. Følg så fremgangsmåten for å invitere familiemedlemmer via iMessage.

På Mac:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk på Familiedeling. Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre, velger du Apple-menyen  > Systemvalg. Deretter klikker du på iCloud.
  2. Bekreft Apple-ID-en du vil bruke for Familiedeling, og sørg for at Del mine kjøp er valgt.
  3. Følg instruksjonene på skjermen.

Inviter personer til å bli med i familien

Så lenge dere alle bruker iOS 8 og nyere eller OS X Yosemite og nyere, kan du legge til alle som har en Apple-ID, i familien. Hvis du har barn, følger du disse instruksjonene for å opprette Apple-ID-er for dem og legge dem til i gruppen. Følg instruksjonene nedenfor for å legge til noen som allerede har en Apple-ID.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Familie.
  2. Trykk på Legg til familiemedlem.
  3. Oppgi familiemedlemmets navn eller e-postadresse, og følg instruksjonene på skjermen.
  4. Hvis du bruker iOS 11 eller nyere, velger du om du vil sende en invitasjon via Meldinger eller invitere dem personlig. Følg så instruksjonene på skjermen.

På Mac:

Hvis du bruker macOS Catalina:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Familiedeling.
  3. Klikk på Legg til familiemedlem, og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk på iCloud.
  2. Klikk på Administrer familie.
  3. Klikk på Legg til familiemedlem-knappen (+), og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Hvis du har familiemedlemmet ved siden av deg, kan vedkommende oppgi Apple-ID-passordet sitt på enheten din for å godta invitasjonen. Du kan også sende familiemedlemmet en invitasjon, som vedkommende kan godta på enheten sin. Hvis du har flere Apple-ID-er i iTunes Store og App Store, kan du invitere hver konto til gruppen, slik at du kan dele det du har kjøpt med de andre Apple-ID-ene, med familien.

Se om familiemedlemmet godtok invitasjonen

Når du har sendt invitasjonen, kan du se statusen for den under personens navn.

På iPhone, iPad eller iPod touch:
Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Familie.

På Mac:
Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk på Familiedeling. Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre, velger du Apple-menyen  > Systemvalg > iCloud, og deretter klikker du på Administrer familie.

Velg deretter personens navn for å sjekke statusen til invitasjonen. Hvis du må sende invitasjonen på nytt, velger du Send invitasjon på nytt.

Bli med i en familiegruppe

Du kan godta eller avslå en invitasjon til å bli med i en familie direkte fra enheten din. Invitasjonen sendes via e-post eller som tekstmelding. Du kan svare rett fra invitasjonen. Det gjør ikke noe om du går glipp av e-posten eller tekstmeldingen med invitasjonen. Du kan svare fra Innstillinger eller Systemvalg på enheten:

På iPhone, iPad eller iPod touch:
Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Invitasjoner. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Invitasjoner.

På Mac:
Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Familiedeling. Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre, velger du Apple-menyen  > Systemvalg > iCloud, og deretter klikker du på Administrer familie.

Følg instruksjonene på skjermen for å godta en invitasjon. Når du blir med i en familie, kan du bli bedt om å bekrefte kontoinformasjonen din og velge om du vil bruke funksjoner eller tjenester som familien har konfigurert.

Hvis du ikke får godtatt invitasjonen, ser du om noen andre har blitt med i en familie med Apple-ID-en din eller deler kjøpt innhold fra Apple-ID-en din. Husk at du bare kan være med i én familie om gangen, og at du bare kan bytte til en annen familiegruppe én gang i året.

Begynn å dele

Når familiemedlemmene har blitt med, blir funksjonene i Familiedeling konfigurert på enhetene til alle som er med. Her er det du kan gjøre:

Hvis du ikke vil dele familiens fotoalbum, kalender eller påminnelser, avslutter du abonnementene på disse på enheten eller på iCloud.com.

Få hjelp

Familiedeling krever en personlig Apple-ID som er logget på iCloud. Hvis deling av kjøp er aktivert for familien, kan musikk, TV-programmer og bøker lastes ned på opptil ti enheter per konto, hvorav fem kan være datamaskiner. iOS 8 eller OS X Yosemite eller nyere kreves for å opprette eller bli med i en Familiedeling-gruppe. Ikke alt innhold kan deles. Innhold kan skjules av familiemedlemmer, og skjult innhold er ikke tilgjengelig for nedlasting. Innhold som er lastet ned fra familiemedlemmer eller skaffet via innløsningskoder, er ikke gjenstand for Spør om kjøp.

*Hvilke betalingsmåter som godtas, varierer fra land til land.
**Alder varierer etter land og regioner.