Konfigurer Familiedeling

Følg disse instruksjonene for å konfigurere Familiedeling. Du kan starte en ny familiegruppe og invitere personer til å bli med, eller du kan bli med i en annens familiegruppe.

Med Familiedeling er det enkelt for opptil seks familiemedlemmer å dele App Store-kjøp, Apple-abonnementer, et iCloud-lagringsabonnement med mer – uten å dele en Apple-ID. Du kan konfigurere en Apple-ID for barn, angi tillatelser trådløst med Skjermtid og godkjenne kjøp og nedlastinger fra enheten til en forelder med Spør om kjøp. Du kan også konfigurere Apple Cash for et barn eller en tenåring, eller du kan konfigurere en Apple Watch for dem. Finn ut mer om hva du kan gjøre med Familiedeling

Start en familiegruppe

Én voksen i familien – familieorganisatoren – kan konfigurere Familiedeling for gruppen på sin iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Når du slår på deling av kjøp, blir du bedt om å bekrefte at du godtar å betale for kjøp som initieres av familiemedlemmene du inviterer, og at du har en gyldig betalingsmåte registrert. Gyldige betalingsmåter for konfigurering av Familiedeling omfatter kredittkort og debetkort.*

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].
  2. Trykk på Familiedeling, og trykk deretter på Konfigurer familie.
  3. Følg instruksjonene på skjermen for å konfigurere familien og invitere familiemedlemmer.

På Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Familiedeling.
  2. Bekreft Apple-ID-en du vil bruke for Familiedeling, og sørg for at Del mine kjøp er valgt.
  3. Følg instruksjonene på skjermen.

Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk på iCloud.
  2. Bekreft Apple-ID-en du vil bruke for Familiedeling, og sørg for at Del mine kjøp er valgt.
  3. Følg instruksjonene på skjermen.

Inviter personer til å bli med i familien

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du opprette en Apple-ID for et barn og legge dem til i gruppen din. Hvis familiemedlemmet allerede har en Apple-ID, kan du følge fremgangsmåten nedenfor for å legge til noen i familiegruppen din. Du kan bare være med i én familie om gangen.

Hvis du har familiemedlemmet ved siden av deg, kan vedkommende oppgi Apple-ID-passordet sitt på enheten din for å godta invitasjonen. Du kan også sende familiemedlemmet en invitasjon, som vedkommende kan godta på enheten sin.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling.
  2. Trykk på Legg til medlem.
  3. Oppgi familiemedlemmets navn eller e-postadresse, og følg instruksjonene på skjermen.
  4. Velg om du vil sende en invitasjon via Meldinger eller invitere dem personlig. Følg så instruksjonene på skjermen.

På Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Familiedeling.
  3. Klikk på Legg til familiemedlem, og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk på iCloud.
  2. Klikk på Administrer familie.
  3. Klikk på Legg til familiemedlem-knappen (+), og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Hvis du har flere Apple-ID-er i iTunes Store og App Store, kan du invitere hver konto til gruppen, slik at du kan dele det du har kjøpt med de andre Apple-ID-ene, med familien.

Se om familiemedlemmet godtok invitasjonen

Når du har sendt invitasjonen, kan du se statusen for den under personens navn.

På iPhone, iPad eller iPod touch

Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling.

Velg deretter personens navn for å sjekke statusen til invitasjonen. Hvis du må sende invitasjonen på nytt, velger du Send invitasjon på nytt.

På Mac

Velg Apple-menyen  > Systemvalg og klikk deretter på Familiedeling. Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre, velger du Apple-menyen  > Systemvalg > iCloud, og deretter klikker du på Administrer familie.

Velg deretter personens navn for å sjekke statusen til invitasjonen. Hvis du må sende invitasjonen på nytt, velger du Send invitasjon på nytt.

Bli med i en familiegruppe

Du kan godta eller avslå en invitasjon til å bli med i en familie direkte fra enheten din. Invitasjonen sendes via e-post eller som tekstmelding. Du kan svare rett fra invitasjonen. Det gjør ikke noe om du går glipp av e-posten eller tekstmeldingen med invitasjonen. Du kan svare fra Innstillinger eller Systemvalg på enheten.

På iPhone, iPad eller iPod touch

Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Invitasjoner.

Følg instruksjonene på skjermen for å godta en invitasjon. Når du blir med i en familie, kan du bli bedt om å bekrefte kontoinformasjonen din og velge om du vil bruke funksjoner eller tjenester som familien har konfigurert.

På Mac

Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Familiedeling. Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre, velger du Apple-menyen  > Systemvalg > iCloud, og deretter klikker du på Administrer familie.

Følg instruksjonene på skjermen for å godta en invitasjon. Når du blir med i en familie, kan du bli bedt om å bekrefte kontoinformasjonen din og velge om du vil bruke funksjoner eller tjenester som familien har konfigurert.

Hvis du ikke kan godta invitasjonen

Hvis du ikke får godtatt invitasjonen, ser du om noen andre har blitt med i en familie med Apple-ID-en din eller deler kjøpt innhold fra Apple-ID-en din. Husk at du bare kan være med i én familie om gangen, og at du bare kan bytte til en annen familiegruppe én gang i året.

Få hjelp

*Hvilke betalingsmåter som godtas, varierer fra land til land.
**Alder varierer etter land og regioner.