Konfigurer Familiedeling

Følg denne framgangsmåten for å konfigurere Familiedeling. Du kan starte en ny familiegruppe og invitere personer til å bli med, eller du kan bli med i en annens familiegruppe.

Familiedeling gjør det enkelt for opptil seks personer i familien din å dele hverandres iTunes-, iBooks- og App Store-kjøp uten å dele kontoer. Betal for familiens kjøp med det samme kredittkortet og godkjenn barnas kjøp fra enheten til en av foreldrene. Dere kan også dele bilder, en familiekalender med mer, slik at alle er knyttet sammen.

Kom i gang

Du kan bare være med i én familie om gangen. Dette trenger du for å konfigurere Familiedeling:

• En Apple-ID som er logget på iCloud og iTunes
  • iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller nyere eller Mac med OS X Yosemite eller nyere

Om nødvendig kan du opprette en Apple-ID for barna dine og deretter legge dem til i familiegruppen

Start en familiegruppe

Én voksen i familien – familieorganisatoren – kan konfigurere Familiedeling for gruppen på sin iOS-enhet eller Mac. Når du konfigurerer Familiedeling, blir du bedt om å bekrefte at du samtykker i å betale for kjøp som initieres av familiemedlemmene du inviterer, og at du har en gyldig betalingsmåte registrert. Gyldige betalingsmåter for konfigurering av Familiedeling omfatter kredittkort og betalingskort.*

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt]. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud.
  2. Trykk på Konfigurer Familiedeling og deretter på Kom i gang.
  3. Bekreft at du vil være familieorganisatoren, og at du er logget på med den personlige Apple-ID-en din.
  4. Følg instruksjonene på skjermen.

På Mac:

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg og klikk på iCloud.
  2. Klikk på Konfigurer familie.
  3. Følg instruksjonene på skjermen.

Når du har konfigurert Familiedeling, kan du invitere familiemedlemmer til å bli med.

Inviter personer til å bli med i familien

Så lenge alle involverte bruker iOS 8 eller nyere eller OS X Yosemite eller nyere, kan du legge til alle med en Apple-ID i familien din. Hvis du har barn, følger du denne framgangsmåten for å opprette barnas Apple-ID og legge dem til i gruppen din. Bruk framgangsmåten nedenfor for å legge til noen som allerede har en Apple-ID.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling > Legg til familiemedlem. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Familie > Legg til familiemedlem.
  2. Oppgi familiemedlemmets navn eller e-postadresse.
  3. Følg instruksjonene på skjermen.

På Mac:

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg og klikk på iCloud.
  2. Klikk på Administrer familie.
  3. Klikk på + og følg instruksjonene på skjermen.

Hvis du har familiemedlemmet der, kan vedkommende oppgi Apple-ID-passordet sitt på enheten din for å godta invitasjonen. Du kan også sende familiemedlemmet en invitasjon, som vedkommende kan godta på enheten sin. Hvis du har flere Apple-ID-er i iTunes, kan du invitere hver konto til gruppen, slik at du kan dele kjøp registrert på andre Apple-ID-er med familien din.

Se om familiemedlemmet godtok invitasjonen

Når du har sendt invitasjonen, kan du se status på den under personens navn.

• På iPhone, iPad eller iPod touch går du til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Familie.
  • På Mac går du til Apple-menyen > Systemvalg, klikker på iCloud og velger Administrer familie.

Velg deretter personens navn for å sjekke statusen til invitasjonen. Hvis du må sende invitasjonen på nytt, velger du Send invitasjon på nytt.

Bli med i en familiegruppe

Du kan godta eller avslå en invitasjon om å bli med i en familie på enheten din:

• På iPhone, iPad eller iPod touch går du til Innstillinger > [navnet ditt] > Invitasjoner. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Invitasjoner.
  • Velg Apple-menyen > Systemvalg > iCloud > Administrer familie på Mac.
  • Hvis invitasjonen har blitt sendt til e-postadressen din, kan du svare direkte fra e-posten.

Følg instruksjonene på skjermen for å godta en invitasjon. Du blir bedt om å gjøre følgende når du blir med:

Hvis du ikke får godtatt invitasjonen, ser du om noen andre har blitt med i en familie med Apple-ID-en din eller deler kjøpt innhold med Apple-ID-en din. Husk at du bare kan være med i én familie om gangen, og at du bare kan bytte til en annen familiegruppe én gang i året.

Begynn å dele

Når familiemedlemmene har blitt med, blir funksjonene i Familiedeling konfigurert på enhetene til alle som er med. Her er det du kan gjøre:

Få hjelp

Familiedeling krever en personlig Apple-ID som er logget på iCloud og iTunes. Musikk, filmer, TV-programmer og bøker kan lastes ned på opptil 10 enheter per konto, hvorav fem kan være datamaskiner. iOS 8 og OS X Yosemite eller nyere kreves for å opprette eller bli med i en Familiedeling-gruppe og anbefales for full funksjonalitet. Ikke alt innhold kan deles med Familiedeling. Innhold kan skjules av familiemedlemmer, og skjult innhold er ikke tilgjengelig for nedlasting. Innhold som er lastet ned fra familiemedlemmer eller skaffet via innløsningskoder, er ikke gjenstand for Spør om kjøp.

*Hvilke betalingsmåter som godtas, varierer fra land til land.
**Alder varierer i ulike land og regioner.