Del kjøp fra App Store, iTunes Store og Apple Books med Familiedeling

Ved å dele kjøp kan du gi familiemedlemmene tilgang til hverandres apper, musikk, filmer, TV-serier og bøker. Denne fremgangsmåten viser deg hvordan du laster ned familiemedlemmenes kjøp.

Ved deling av kjøp godtar en voksen i Familiedeling-gruppen å betale for alle kjøp i App Store, iTunes Store og Apple Books. Du kan da se og laste ned familiemedlemmenes kjøp på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV og PC, så du også kan kose deg med det de har kjøpt.* Følg fremgangsmåten nedenfor for å laste ned familiemedlemmenes kjøp til enheten din, og for å finne ut hvor du finner disse kjøpene hvis du ikke ser dem.

Hvordan laste ned familiemedlemmers tidligere kjøp

Når deling av kjøp er aktivert for familien, kan du se og laste ned artikler fra hvert familiemedlems kjøpshistorikk. Du kan laste ned musikk, filmer, TV-programmer og bøker til opptil ti av enhetene dine, hvorav fem kan være datamaskiner. Du kan laste ned apper til alle enheter du eier eller har kontroll over.

Last ned kjøp på iPhone, iPad eller iPod touch

Last ned kjøp på iPhone eller iPod touch

1. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID.
  2. Åpne butikkappen som du vil laste ned innhold fra, og gå til siden med kjøpt innhold.*
    • App Store: Trykk på profilbildet ditt  øverst til høyre, og trykk deretter på Kjøpt.
    • iTunes Store: Trykk på Mer  , og trykk deretter på Kjøpt.
    • Apple Books: Trykk på profilbildet ditt  øverst til høyre.
  3. Trykk på familiemedlemmets navn for å se vedkommendes innhold. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke ser noe innhold eller ikke kan trykke på et familiemedlem.
  4. For å laste ned et objekt, trykker du på Last ned Last ned-symbolet ved siden av det.

Last ned kjøp på iPad

1. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. Åpne butikkappen som du ønsker å laste ned innhold fra.
    • App Store: Trykk på profilbildet ditt  øverst til høyre, og trykk deretter på Kjøpt.*
    • iTunes Store: Trykk på Kjøpt, og trykk deretter på Mine kjøp.
    • Apple Books: Trykk på profilbildet ditt  øverst til høyre.
  3. Trykk på familiemedlemmets navn for å se deres innhold. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke ser noe innhold eller ikke kan trykke på et familiemedlem.
  4. For å laste ned et objekt, trykker du på Last ned Last ned-symbolet ved siden av det.

Last ned kjøp på Mac eller PC

Last ned kjøp på Mac

1. Hvis du ikke er pålogget, logger du deg på med Apple-ID-en din.
  2. Åpne butikkappen som du vil laste ned innhold fra, og gå til siden med kjøpt innhold.*
    • App Store: Klikk på profilbildet ditt  nederst til venstre.
    • Apple Music-appen: Velg Konto > Familiekjøp fra menylinjen.
    • Apple TV-appen: Velg Konto > Familiekjøp fra menylinjen.
    • Apple Books: Klikk på Book Store, og klikk deretter på Kjøpt under Snarveier på høyre side av Apple Books-vinduet.
  3. Fra menyen til høyre for Kjøpt velger du et familiemedlems navn for å vise vedkommendes innhold. I App Store gjør du for eksempel følgende:
  4. Last ned eller spill av artiklene du ønsker.

Last ned kjøp på en Windows-PC

1. Hvis du ikke er pålogget, logger du deg på med Apple-ID-en din.
  2. Velg Konto > Familegruppekjøp fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.*
  3. Marker navnet på et familiemedlem for å vise vedkommendes innhold.
  4. Last ned eller spill av artiklene du ønsker.

Last ned kjøp på Apple Watch

1. Åpne App Store.
  2. Bla ned til bunnen av skjermen, og trykk deretter på Konto.
  3. Trykk på Kjøpt.*

* I butikken vil objekter familiemedlemmene dine allerede har kjøpt vises med den fulle prisen. For å unngå å betale for objektet igjen, laster du det i stedet ned fra Kjøpt-siden.

Last ned kjøp på Apple TV, smart-TV eller strømmingsenhet

Last ned kjøp på Apple TV

1. På Apple TV velger du iTunes Movies, iTunes TV Shows eller App Store.
  2. Velg Kjøp, velg Familiedeling, og velg deretter familiemedlemmet for å se vedkommendes innhold.* Du får tilgang til delte filmer, TV-programmer og apper på Apple TV, men ikke musikk.

Last ned kjøp i Apple TV-appen på smart-TV-en eller strømmingsenheten

1. Åpne Apple TV-appen.
  2. Velg Bibliotek > Familiedeling, og velg deretter familiemedlemmet for å se vedkommendes innhold.* Du kan få tilgang til delte filmer og TV-serier i Apple TV-appen på smart-TV-er og strømmingsenheter.

*  I butikken vil objekter familiemedlemmene dine allerede har kjøpt vises med den fulle prisen. For å unngå å betale for objektet igjen, henter du det fra Familiedeling-siden.

Hvor du finner kjøp som er lastet ned tidligere

Når du har lastet ned et familiemedlems kjøp til enheten din, kan du se etter kjøpet på disse stedene:

• Apper lastes ned til startskjermen på iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV. Apper lastes ned til Launchpad på Macen.
  • Musikk lastes ned til Apple Music-appen på iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller Apple Watch. Musikk lastes ned til iTunes for Windows på PC-en din.
  • TV-programmer og filmer lastes ned til Apple TV-appen på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV eller strømmingsenheter. TV-programmer og filmer lastes ned til iTunes for Windows på PC-en din.
  • Bøker lastes ned til Apple Books-appen på iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller Apple Watch.

Finn ut hva du skal gjøre hvis du fortsatt ikke ser familiens delte innhold.

Finn ut mer om Familiedeling

• Familiedeling krever en personlig Apple-ID som er logget på iCloud
  • iOS 8 eller nyere og OS X Yosemite eller nyere kreves for å opprette eller bli med i en Familiedeling-gruppe og anbefales for full funksjonalitet.
  • Ikke alt innhold kan deles. Innhold kan skjules av familiemedlemmer, og skjult innhold er ikke tilgjengelig for nedlasting. Innhold som er lastet ned fra familiemedlemmer eller skaffet via innløsningskoder, er ikke gjenstand for Spør om kjøp.

* Ikke alt innhold og alle innholdstyper er tilgjengelig i alle land eller regioner. Når dere skal dele kjøpt innhold, må alle familiemedlemmene bruke samme Apple-ID-land eller -region. Musikk, filmer, TV-programmer og bøker kan lastes ned på opptil 10 enheter per konto, hvorav fem kan være datamaskiner. Apper kan lastes ned til alle enhetene som et familiemedlem eier eller kontrollerer.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.