Del kjøp fra App Store, iTunes Store og Apple Books med Familiedeling

Ved å dele kjøp kan du gi familiemedlemmene umiddelbar tilgang til hverandres apper, musikk, filmer, TV-serier og bøker.*

iPad og iPhone som viser kjøp

Du kan konfigurere deling av kjøp når du oppretter den nye Familiedeling-gruppen din, eller du kan aktivere det for den eksisterende familien. Ved deling av kjøp godtar en voksen i familien – familieorganisatoren – å betale for alle kjøp i App Store, iTunes Store og Apple Books som familiemedlemmene utfører mens de er med i familiegruppen. Deretter får alle i familien tilgang til musikken, filmene, bøkene og appene som andre familiemedlemmer kjøper, og de kan ha glede av dem på sine egne enheter.

Du kan laste ned familiemedlemmenes kjøp på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV og PC.

Last ned familiemedlemmers tidligere kjøp

Når deling av kjøp er aktivert for familien, kan du se og laste ned artikler fra hvert familiemedlems kjøpshistorikk. Du kan laste ned musikk, filmer, TV-programmer og bøker til opptil ti av enhetene dine, hvorav fem kan være datamaskiner. Du kan laste ned apper til alle enheter du eier eller har kontroll over.

På iPhone eller iPod touch

1. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. Åpne butikkappen som du vil laste ned innhold fra, og gå til siden med kjøpt innhold.
    • iTunes Store: Trykk på  > Kjøpt.
    • Apple Books: Trykk på  eller bildet ditt øverst til høyre.
    • App Store: Trykk på sirkel med blå mann mot hvit bakgrunn eller på bildet ditt øverst til høyre, og trykk så på Kjøpt.
  3. Trykk på familiemedlemmets navn for å se vedkommendes innhold. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke ser noe innhold eller ikke kan trykke på et familiemedlem.
  4. Når du skal laste ned en artikkel, trykker du på nedlastingssymbolet ved siden av artikkelen.

På iPad

1. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. Åpne butikkappen som du ønsker å laste ned innhold fra.
    • iTunes Store: Trykk på Kjøpt > Mine kjøp.
    • Apple Books: Trykk på  eller bildet ditt øverst til høyre.
    • App Store: Trykk på sirkel med blå mann mot hvit bakgrunn eller på bildet ditt øverst til høyre, og trykk så på Kjøpt.
  3. Trykk på familiemedlemmets navn for å se deres innhold. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke ser noe innhold eller ikke kan trykke på et familiemedlem.
  4. Når du skal laste ned en artikkel, trykker du på nedlastingssymbolet ved siden av artikkelen.

På Mac

1. Hvis du ikke er pålogget, logger du deg på med Apple-ID-en din.
  2. Åpne butikkappen som du vil laste ned innhold fra, og gå til siden med kjøpt innhold.
    • iTunes: Klikk på Store og så på Kjøpt under Snarveier på høyre side av iTunes-vinduet.
    • Apple Books: Klikk på Books Store og så på Kjøpt under Snarveier på høyre side av Apple Books-vinduet.
    • App Store: Klikk på profilsymbolet eller bildet ditt nederst til venstre.
  3. Velg et familiemedlems navn til høyre for Kjøpt for å vise vedkommendes innhold.
    Mac som viser familiegruppekjøp i iTunes Store
  4. Last ned eller spill av artiklene du ønsker.

På Apple TV

1. På Apple TV velger du Filmer, TV-programmer eller App Store.
  2. Velg Kjøpt > Familiedeling, og velg deretter familiemedlemmet for å se hans eller hennes innhold. Du får tilgang til delte filmer, TV-programmer og apper på Apple TV, men ikke musikk.
    Apple TV som viser familiegruppekjøp

På Windows-PC

1. Hvis du ikke er pålogget, logger du deg på med Apple-ID-en din.
  2. Velg Konto > Familegruppekjøp fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.
  3. Marker navnet på et familiemedlem for å vise vedkommendes innhold.
  4. Last ned eller spill av artiklene du ønsker.

Se gjennom innstillingene for Familiedeling

Når du blir med i en familiegruppe, blir du bedt om å bekrefte Apple-ID-en som du bruker til App Store-, iTunes Store- og Apple Books-kjøp. Når du har valgt og bekreftet en Apple-ID, kan du dele kjøp fra den kontoen med familiemedlemmene dine.

Se gjennom innstillingene for Familiedeling for å påse at du er logget på med riktig Apple-ID, og at deling av kjøp er aktivert.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling. I iOS 10.2 eller eldre trykker du på Innstillinger > iCloud > Familie.
  2. Trykk på navnet ditt.
  3. Gå gjennom kontoinformasjonen under Familiekjøp.
  4. Kontroller at Del kjøpene mine er på.

Mac

1. Velg Apple ()-menyen > Systemvalg, og klikk på iCloud.
  2. Klikk på Administrer familie.
  3. Klikk på navnet ditt og se gjennom kontoinformasjonen ved siden av Familiekjøp.
  4. Kontroller at Del kjøpene mine er valgt.

Hvis du ønsker å endre Apple-ID-en som du bruker for å dele kjøp med familien, kan du logge på med en annen konto hver 90. dag.

Les mer

Familiedeling krever at en personlig Apple-ID er logget på iCloud og iTunes. iOS 8 eller nyere og OS X Yosemite eller nyere kreves for å opprette eller bli med i en Familiedeling-gruppe og anbefales for full funksjonalitet. Ikke alt innhold kan deles. Innhold kan skjules av familiemedlemmer, og skjult innhold er ikke tilgjengelig for nedlasting. Innhold som er lastet ned fra familiemedlemmer eller skaffet via innløsningskoder, er ikke gjenstand for Spør om kjøp.

Du kan få et Apple Music-familieabonnement, slik at du kan dele alle fordelene ved Apple Music med opptil seks personer.

*Ikke alt innhold og alle innholdstyper er tilgjengelig i alle land eller regioner. Når dere skal dele kjøpt innhold, må alle familiemedlemmene bruke samme Apple-ID-land eller -region. Musikk, filmer, TV-programmer og bøker kan lastes ned på opptil 10 enheter per konto, hvorav fem kan være datamaskiner. Apper kan lastes ned til alle enhetene som et familiemedlem eier eller kontrollerer.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.