Dele kjøpt innhold med Familiedeling

Med Familiedeling får familiemedlemmer umiddelbar tilgang til hverandres musikk, filmer, TV-programmer, bøker og apper, og kan laste dem ned til sine egne enheter når de vil.*

Dele kjøp

Når du blir med i en familie, vil du bli bedt om å bekrefte Apple-ID-en som du bruker til iTunes-, iBooks- og App Store-kjøp. Når du har valgt og bekreftet en Apple-ID, kan du dele kjøp ved bruk av den kontoen med familiemedlemmene dine.

Med Familiedeling kan du abonnere på et Apple Music-familiemedlemskap og opp til seks personer i familien kan ha ubegrenset tilgang til Apple Music på enhetene sine.

Familiedeling fungerer bare på enheter med iOS 8 eller nyere eller OS X Yosemite eller nyere.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > iCloud > Familie og trykk på navnet ditt.
  2. Gå gjennom kontoinformasjonen under Familiekjøp.
  3. Skriv inn passordet hvis du må bekrefte Apple-ID-en du vil bruke til å dele innhold. Hvis du heller vil dele kjøp på en annen konto, kan du oppgi en annen Apple-ID med passord.
  4. Kontroller at Del mine kjøp er på.

Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg og klikk på iCloud.
  2. Klikk på Administrer familie.
  3. Klikk på navnet ditt og se gjennom kontoinformasjonen ved siden av Familiekjøp.
  4. Kontroller at Del mine kjøp er valgt.

Laste ned innhold fra familiemedlemmer

Når du har blitt med i en familie, kan du se og laste ned objekter fra hvert familiemedlems kjøpshistorikk og bruke dem på dine egne enheter. Du kan laste ned musikk, filmer, TV-programmer og bøker til opptil ti av enhetene dine, hvorav fem kan være datamaskiner. Du kan laste ned apper til alle enheter du eier eller har kontroll over.

Følg denne framgangsmåten for å se og laste ned familiemedlemmers innhold.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Logg på med Apple-ID-en din hvis du ikke er pålogget.
  2. Åpne butikkappen som du vil laste ned innhold fra, og gå til siden med kjøpt innhold:
    • App Store: Trykk på Oppdateringer > Kjøpt.
    • iTunes Store: Trykk på Mer > Kjøpt.
    • iBooks: Trykk på Kjøpt.
  3. Trykk på familiemedlemmets navn for å se deres innhold. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke ser noe innhold eller ikke kan trykke på et familiemedlem.
  4. Når du skal laste ned en artikkel, trykker du på nedlastingssymbolet   ved siden av artikkelen.

Mac

1. Logg på med Apple-ID-en din hvis du ikke er pålogget.
  2. Åpne iTunes, iBooks eller Mac App Store og gå til Kjøpt-siden.
    • iTunes: Klikk på iTunes Store og så på Kjøpt under Snarveier på høyre side av iTunes-vinduet.
    • iBooks: Klikk på iBooks Store og så på Kjøpt under Snarveier på høyre side av iBooks-vinduet.
    • Mac App Store: Klikk på Kjøpt.
  3. Velg et familiemedlems navn til høyre for Kjøpt for å vise medlemmets innhold.
  4. Last ned eller spill av artiklene du ønsker.

Apple TV

1. På Apple TV velger du Filmer, TV-programmer eller App Store.
  2. Velg Kjøpt > Familiedeling, og velg deretter familiemedlemmet for å se hans eller hennes innhold. Du får tilgang til delte filmer, TV-programmer og apper på Apple TV, men ikke musikk.

Dele innhold fra en annen Apple-ID

Du kan bytte ut Apple-IDen som du bruker til deling, en gang hver 90. dag. Når du har byttet Apple-ID, vil du begynne å dele fra den nye kontoen i stedet for den tidligere. Familiemedlemmene vil ikke lenger få tilgang til eller kunne laste ned kjøp fra den tidligere kontoen.

DRM-beskyttet musikk, filmer, TV-programmer, bøker eller apper som tidligere er lastet ned fra den kontoen, vil ikke lenger kunne brukes av familiemedlemmene. Hvis du har gjort Kjøp i program fra en app som opprinnelig ble lastet ned fra den kontoen, må de skaffe seg appen selv for å få tilgang til aktuelle Kjøp i program.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > iCloud > Familie og trykk på navnet ditt.
  2. Trykk på Apple-ID-en din og følg instruksjonene på skjermen.

Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg og klikk på iCloud.
  2. Klikk på Administrer familie og deretter på navnet ditt.
  3. Klikk på Endre og følg instruksjonene på skjermen.

Les mer

Familiedeling krever at en personlig Apple-ID er logget på iCloud og iTunes. iOS 8 eller nyere og OS X Yosemite eller nyere kreves for å opprette eller bli med i en Familiedeling-gruppe og anbefales for full funksjonalitet. Ikke alt innhold er kvalifisert for Familiedeling. Innhold kan skjules av familiemedlemmer, og skjult innhold er ikke tilgjengelig for nedlasting. Innhold som er lastet ned fra familiemedlemmer eller skaffet via innløsningskoder, er ikke gjenstand for Ask to Buy.

*Ikke alt innhold og alle innholdstyper er tilgjengelig i alle land. Når dere skal dele kjøpt innhold, må alle familiemedlemmene bruke samme iTunes Store-land eller -region. Musikk, filmer, TV-programmer og bøker kan lastes ned på opptil 10 enheter per konto, hvorav fem kan være datamaskiner. Apper kan lastes ned til alle enheter som familiemedlemmet eier eller har kontroll over.

Sist endret: