Del kjøp fra App Store, iTunes Store og Apple Books med Familiedeling

Ved å dele kjøp kan du gi familiemedlemmene umiddelbar tilgang til hverandres apper, musikk, filmer, TV-serier og bøker.*

Du kan konfigurere deling av kjøp når du oppretter den nye Familiedeling-gruppen din, eller du kan aktivere det for den eksisterende familien. Ved deling av kjøp godtar en voksen i familien – familieorganisatoren – å betale for alle kjøp i App Store, iTunes Store og Apple Books som familiemedlemmene utfører mens de er med i familiegruppen. Deretter får alle i familien tilgang til musikken, filmene, bøkene og appene som andre familiemedlemmer kjøper, og de kan ha glede av dem på sine egne enheter.

Du kan laste ned familiemedlemmenes kjøp på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV og PC.

Last ned familiemedlemmers tidligere kjøp

Når deling av kjøp er aktivert for familien, kan du se og laste ned artikler fra hvert familiemedlems kjøpshistorikk. Du kan laste ned musikk, filmer, TV-programmer og bøker til opptil ti av enhetene dine, hvorav fem kan være datamaskiner. Du kan laste ned apper til alle enheter du eier eller har kontroll over.

Last ned kjøp på iPhone eller iPod touch

1. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID.
  2. Åpne butikkappen som du vil laste ned innhold fra, og gå til siden med kjøpt innhold.
    • App Store: Trykk på profilbildet ditt  øverst til høyre, og trykk deretter på Kjøpt.
    • iTunes Store: Trykk på Mer  , og trykk deretter på Kjøpt.
    • Apple Books: Trykk på profilbildet ditt  øverst til høyre.
  3. Trykk på familiemedlemmets navn for å se vedkommendes innhold. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke ser noe innhold eller ikke kan trykke på et familiemedlem.
  4. For å laste ned en artikkel trykker du på Last ned Last ned-symbolet ved siden av den.

Last ned kjøp på iPad

1. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. Åpne butikkappen som du ønsker å laste ned innhold fra.
    • App Store: Trykk på profilbildet ditt  øverst til høyre, og trykk deretter på Kjøpt.
    • iTunes Store: Trykk på Kjøpt, og trykk deretter på Mine kjøp.
    • Apple Books: Trykk på profilbildet ditt  øverst til høyre.
  3. Trykk på familiemedlemmets navn for å se deres innhold. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke ser noe innhold eller ikke kan trykke på et familiemedlem.
  4. For å laste ned en artikkel trykker du på Last ned Last ned-symbolet ved siden av den.

Last ned kjøp på Mac

1. Hvis du ikke er pålogget, logger du deg på med Apple-ID-en din.
  2. Åpne butikkappen som du vil laste ned innhold fra, og gå til siden med kjøpt innhold.
    • App Store: Klikk på profilbildet ditt  nederst til venstre.
    • Apple Music-appen: Velg Konto > Familiekjøp fra menylinjen.
    • Apple TV-appen: Velg Konto > Familiekjøp fra menylinjen.
    • Apple Books: Klikk på Book Store, og klikk deretter på Kjøpt under Snarveier på høyre side av Apple Books-vinduet.
  3. Fra menyen til høyre for Kjøpt velger du et familiemedlems navn for å vise vedkommendes innhold. I App Store gjør du for eksempel følgende:
  4. Last ned eller spill av artiklene du ønsker.

Last ned kjøp på Apple Watch

1. Åpne App Store.
  2. Bla ned til bunnen av skjermen, og trykk deretter på Konto.
  3. Trykk på Kjøpt.

Last ned kjøp på Apple TV

1. På Apple TV velger du iTunes Movies, iTunes TV Shows eller App Store.
  2. Velg Kjøp, velg Familiedeling, og velg deretter familiemedlemmet for å se vedkommendes innhold. Du får tilgang til delte filmer, TV-programmer og apper på Apple TV, men ikke musikk.

Last ned kjøp på en Windows-PC

1. Hvis du ikke er pålogget, logger du deg på med Apple-ID-en din.
  2. Velg Konto > Familegruppekjøp fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.
  3. Marker navnet på et familiemedlem for å vise vedkommendes innhold.
  4. Last ned eller spill av artiklene du ønsker.

Last ned kjøp i Apple TV-appen på smart-TV-en eller strømmingsenheten

1. Åpne Apple TV-appen.
  2. Velg Bibliotek > Familiedeling, og velg deretter familiemedlemmet for å se vedkommendes innhold. Du kan få tilgang til delte filmer og TV-serier i Apple TV-appen på smart-TV-er og strømmingsenheter.

Se gjennom innstillingene for Familiedeling

Når du blir med i en familiegruppe, blir du bedt om å bekrefte Apple-ID-en som du bruker til App Store-, iTunes Store- og Apple Books-kjøp. Når du har valgt og bekreftet en Apple-ID, kan du dele kjøp fra den kontoen med familiemedlemmene dine.

Se gjennom innstillingene for Familiedeling for å påse at du er logget på med riktig Apple-ID, og at deling av kjøp er aktivert.

Gjennomgå Familiedeling-innstillinger på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling. I iOS 10.2 eller eldre trykker du på Innstillinger > iCloud > Familie.
  2. Under Delte funksjoner trykker du på Deling av kjøp.
  3. Kontroller at Del mine kjøp er på, og at kontoinformasjonen stemmer.

Gjennomgå Familiedeling-innstillinger på Mac

I macOS Catalina:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Familiedeling, og klikk deretter på Deling av kjøp.
  3. Sørg for at Del mine kjøp er valgt og at kontoinformasjonen din er riktig.

I macOS Mojave eller eldre:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på iCloud.
  2. Klikk på Administrer familie.
  3. Klikk på Mine apper og tjenester-fanen.
  4. Sørg for at «Del mine kjøp med familie» er valgt og at kontoinformasjonen din er riktig.

Hvis du ønsker å endre Apple-ID-en som du bruker for å dele kjøp med familien, kan du logge på med en annen konto hver 90. dag.

Du kan også oppdatere betalingsmåten for delte kjøp.

Finn ut mer om Familiedeling

Familiedeling krever en personlig Apple-ID som er logget på iCloud. iOS 8 eller nyere og OS X Yosemite eller nyere kreves for å opprette eller bli med i en Familiedeling-gruppe og anbefales for full funksjonalitet. Ikke alt innhold kan deles. Innhold kan skjules av familiemedlemmer, og skjult innhold er ikke tilgjengelig for nedlasting. Innhold som er lastet ned fra familiemedlemmer eller skaffet via innløsningskoder, er ikke gjenstand for Spør om kjøp.

Med Familiedeling kan du dele et iCloud-lagringsabonnement med opptil fem familiemedlemmer. Du kan også dele et Apple Music-familieabonnement, et Apple Arcade-abonnement, et Apple News+-abonnement, abonnementer på Apple TV-kanaler og et Apple TV+-abonnement – helt uten å dele hverandres Apple-kontoer.

* Ikke alt innhold og alle innholdstyper er tilgjengelig i alle land eller regioner. Når dere skal dele kjøpt innhold, må alle familiemedlemmene bruke samme Apple-ID-land eller -region. Musikk, filmer, TV-programmer og bøker kan lastes ned på opptil 10 enheter per konto, hvorav fem kan være datamaskiner. Apper kan lastes ned til alle enhetene som et familiemedlem eier eller kontrollerer.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.