Familiekjøp og betaling

Finn ut hvordan deling av kjøp fungerer med Familiedeling, hva familieorganisatoren er ansvarlig for og hvordan du oppdaterer betalingsmåtene dine.

Når du konfigurerer deling av kjøp, godtar én voksen i familien – familieorganisatoren – å betale for alle kjøp fra familiemedlemmer mens de er en del av familiegruppen. Med Spør om kjøp kan du administrere hva familien kjøper. Det er enkelt å endre betalingsmetoden du bruker med Familiedeling – når som helst.

Slik fungerer deling av kjøp

Når familiemedlemmer kjøper noe, blir kontoen til familieorganisatoren belastet direkte. Det betyr at familieorganisatoren betaler for alle kjøp i iTunes, iBooks og App Store for de andre familiemedlemmene. Dette inkluderer også innhold som medlemmene ikke kan dele. Gjeldende abonnementer, som f.eks. individuelle medlemskap eller studentmedlemskap på Apple Music, blir også betalt av familieorganisatoren. Alle kvitteringer sendes direkte til familieorganisatoren.

Når kjøpte objekter er betalt for, blir de lagt til på kontoen til familiemedlemmet som kjøpte dem. Hvis du slår av deling av kjøp, beholder hvert medlem kjøpene sine – selv om de ble betalt for av familieorganisatoren.

Hvis du ikke vil betale for kjøpene til et bestemt, voksent familiemedlem, kan du fjerne vedkommende fra familiegruppen eller slå av deling av kjøp for alle.

Endre betalingsmåten for Familiedeling

Familieorganisatoren kan se eller endre familiens kontoinformasjon, for eksempel kredittkortnummeret, faktureringsadressen med mer, fra Innstillinger eller Systemvalg. Bare sørg for at du holder kontoen oppdatert med en betalingsmåte som fungerer med Familiedeling.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].
  2. Trykk på Betaling og levering. Du må kanskje oppgi Apple-ID-passordet.
  3. Trykk på den nåværende betalingsmåten.
  4. Oppdater kontoen, og trykk deretter på Lagre.

På Mac

1. Velg Apple-menyen () > Systemvalg, og klikk deretter på iCloud.
  2. Klikk på Kontoinformasjon.
  3. Skriv inn Apple-ID-passordet til kontoen din.
  4. Velg Betaling og klikk på Detaljer ved siden av kredittkortinformasjonen.

På Windows-PC

1. Åpne iCloud for Windows.
  2. Klikk på Kontoinformasjon > Administrer Apple-ID.
  3. Logg på med Apple-ID-en og passordet ditt.
  4. Klikk på Rediger betalingsinformasjon i delen Betaling og frakt.

Les mer

Familiedeling krever en personlig Apple-ID som er logget på iCloud og iTunes. Hvis deling av kjøp er aktivert for familien, kan musikk, TV-programmer og bøker lastes ned på opptil ti enheter per konto, hvorav fem kan være datamaskiner. iOS 8 eller nyere og OS X Yosemite eller nyere kreves for å opprette eller bli med i en Familiedeling-gruppe. Vi anbefaler imidlertid at du oppdaterer til den nyeste iOS-versjonen og macOS-versjonen for full funksjonalitet. Ikke alt innhold kan deles. Innhold kan skjules av familiemedlemmer, og skjult innhold er ikke tilgjengelig for nedlasting. Innhold som er lastet ned fra familiemedlemmer eller skaffet via innløsningskoder, er ikke gjenstand for Spør om kjøp.

Finn ut mer om hvordan iTunes- og App Store-kjøp blir fakturert.

*Alderen kan variere i ulike land og regioner.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.