Familiekjøp og betaling

Finn ut hvordan deling av kjøp fungerer med Familiedeling, hva familieorganisatoren er ansvarlig for og hvordan du oppdaterer betalingsmåtene dine.

Når du konfigurerer deling av kjøp, godtar én voksen i familien – familieorganisatoren – å betale for alle kjøp fra familiemedlemmer mens de er en del av familiegruppen. Med Spør om kjøp kan du administrere hva familien kjøper. Det er enkelt å endre betalingsmåten du bruker med Familiedeling – når som helst.

Slik fungerer deling av kjøp

Når familiemedlemmer kjøper noe, blir kontoen til familieorganisatoren belastet direkte. Det betyr at familieorganisatoren betaler for alle App Store-kjøp og andre digitale kjøp som familiemedlemmene utfører. Dette inkluderer også innhold som medlemmene ikke kan dele. Organisatoren i familien betaler også for eksempel for løpende abonnementer – som personlige abonnementer eller studentabonnementer på Apple Music. Alle kvitteringer sendes direkte til familieorganisatoren.

Når kjøpte objekter er betalt for, blir de lagt til på kontoen til familiemedlemmet som kjøpte dem. Hvis du slår av deling av kjøp, beholder hvert medlem kjøpene sine – selv om de ble betalt for av familieorganisatoren.

Hvis du ikke vil betale for kjøpene til et bestemt, voksent familiemedlem, kan du fjerne vedkommende fra familiegruppen eller slå av deling av kjøp for alle.

Kontroller innstillingene for deling av kjøp

Se gjennom innstillingene for Familiedeling for å påse at du er logget på med riktig Apple-ID, og at deling av kjøp er aktivert.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling. I iOS 10.2 eller eldre trykker du på Innstillinger > iCloud > Familie.
  2. Under Delte funksjoner trykker du på Deling av kjøp.
  3. Sørg for at Del mine kjøp er slått på og at kontoinformasjonen din er riktig.

På Mac:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk på Familiedeling.
  2. Klikk på Deling av kjøp.
  3. Bekreft eller endre Apple-ID-en du vil bruke til å dele innhold.
  4. Sørg for at Del mine kjøp er valgt og at kontoinformasjonen din er riktig.

Hvis du vil bruke en annen Apple-ID til å dele kjøp med familien, kan du logge på med en annen konto én gang hver 90. dag. Du kan også oppdatere betalingsmåten for delte kjøp.

Endre betalingsmåten for Familiedeling

Finn ut mer

Familiedeling krever en personlig Apple-ID som er logget på iCloud. Hvis deling av kjøp er aktivert for familien, kan musikk, TV-programmer og bøker lastes ned på opptil ti enheter per konto, hvorav fem kan være datamaskiner. iOS 8 eller nyere og OS X Yosemite eller nyere kreves for å opprette eller bli med i en Familiedeling-gruppe. Vi anbefaler imidlertid at du oppdaterer til den nyeste iOS-versjonen og macOS-versjonen for full funksjonalitet. Ikke alt innhold kan deles. Innhold kan skjules av familiemedlemmer, og skjult innhold er ikke tilgjengelig for nedlasting. Innhold som er lastet ned fra familiemedlemmer eller skaffet via innløsningskoder, er ikke gjenstand for Spør om kjøp.

Finn ut mer om hvordan App Store- og iTunes Store-kjøp blir fakturert.

*Alderen kan avhenge av land og region.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.