Slik deler du kjøp med familien din

Én voksen i familiegruppen – familieorganisatoren – betaler for alle kjøpene. Du kan dele apper, musikk, bøker og mer.

Hva er deling av kjøp?

Når du slår på deling av kjøp, får alle i familien tilgang til appene, musikken, filmene, TV-programmene og bøkene som familiemedlemmer kjøper. Familieorganisatoren betaler for kjøpene til familiemedlemmene.

Enkelte varer kan ikke deles. Finn ut hvilke typer innhold som ikke kan deles.

Bruk iPhone, iPad eller iPod touch til å slå på deling av kjøp

1. Hvis du ikke har konfigurert familiedeling ennå, må du konfigurere familiedeling.
  2. Åpne Innstillinger-appen.
  3. Trykk på navnet ditt. Deretter trykker du på Familiedeling.
  4. Trykk på Deling av kjøp.
  5. Trykk på Fortsett, og følg instruksjonene på skjermen.
  6. Hvis du vil se hvilken betalingsmåte som belastes, trykker du på Deling av kjøp igjen, og ser på Delt betalingsmåte-informasjonen.
    iPhone som viser at et Visa-kort er den delte betalingsmåten.

Slå på deling av kjøp på Macen din

1. Hvis du ikke har konfigurert familiedeling ennå, må du konfigurere familiedeling.
  2. Velg Apple-menyen > Systemvalg på Macen.
  3. Klikk på Familiedeling.
  4. Klikk på Deling av kjøp i sidepanelet.
  5. Klikk på Konfigurer deling av kjøp og følg instruksjonene på skjermen.
  6. Hvis du vil se hvilken betalingsmåte som belastes, sjekker du Delt betalingsmåte-informasjonen.
    Mac som viser at et Visa-kort er den delte betalingsmåten.

Slå av deling av kjøp

1. Kontroller Deling av kjøp-innstillingene dine i Innstillinger på iPhone eller iPad eller i Systemvalg på Mac.
  2. Slå av deling av kjøp:
    • På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på Slå av deling av kjøp.
    • På Mac klikker du på Slå av, og deretter på Slå av deling av kjøp.

Hvilken betalingsmåte belastes for kjøpene til familiemedlemmene?

Når deling av kjøp er slått på, belastes familieorganisatorens betalingsmåte for alles kjøp.* Hvis det oppstår et problem med betalingsmåten, kan familieorganisatoren endre eller oppdatere betalingsmåten.

Hvis du er familieorganisatoren og ikke vil dele en betalingsmåte med familien din, kan du slå av deling av kjøp. Når deling av kjøp er slått av, kan du fortsatt dele abonnementer som Apple TV+ og Apple Arcade.

* Finn ut hvordan kjøp belastes hvis et familiemedlem har penger i Apple-ID-saldoen.

Finn ut mer

Hvis du vil at barn skal be om tillatelse før de kjøper artikler, kan du aktivere Spør om kjøp.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.