Hvis Delte albumer ikke fungerer

Når du har slått på Delte albumer, har du kanskje spørsmål angående kommentarer, likerklikk, invitasjoner, videoer og mer.

Om Delte albumer

Les mer om konfigurasjon og bruk av Delte albumer

I tidligere versjoner av iOS, macOS, tvOS og iCloud for Windows het Delte albumer iCloud-bildedeling.

Hvordan sikkerhetskopierer jeg et delt album?

Innhold i delte albumer blir ikke sikkerhetskopiert automatisk. Hvis du vil lagre et bilde eller en video fra et delt album, må du legge det til i bildegalleriet ditt før du sikkerhetskopierer enheten.

• På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på bildet > del-symbolet > Arkiver bilde.
  • På Mac velger du bildet eller videoen, og deretter kontroll-klikker du på > Importer.

Eventuelle kommentarer eller likerklikk som er knyttet til et bilde eller en video i et delt album, blir ikke arkivert med bildet eller videoen.

Hva trenger jeg for å se og dele videoer, bidra til andres delte albumer og legge til kommentarer eller like bilder og videoer?

• iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 7 eller nyere
  • Mac med OS X Mavericks 10.9 eller nyere
  • Apple TV (2., 3. eller 4. generasjon) med Apple TV-programvare 6.0 eller nyere
  • PC med Windows 7 eller nyere og iCloud for Windows

Hvis eieren av et delt album har slått på valget Offentlig nettside og deler lenken med deg, kan du bruke hvilken som helst moderne nettleser til å se bildene og videoene som er lagt til av eieren og alle bidragsytere.

Kommentarer og likerklikk

Hvorfor kan jeg ikke se nye kommentarer i det delte albumet mitt, eller hvorfor ser jeg kommentarer som ble slettet?

1. Sjekk systemstatussiden for å se om det er problemer knyttet til Bilder.
  2. Sjekk Internett-tilkoblingen på alle enhetene dine ved å gå til apple.com og iCloud.com. Du må koble til Internett for å legge til en kommentar.
  3. Undersøk om antall kommentarer er det samme på iOS-enheten og Macen eller PC-en.

Hvis du har en aktiv Internett-forbindelse, og et bilde eller en video har forskjellig antall kommentarer på flere enheter, kan du prøve denne fremgangsmåten.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Lukk Bilder-appen. Hvis du er usikker på hvordan du gjør det, kan du følge denne fremgangsmåten.
  2. Trykk på Innstillinger > [ditt navn] > iCloud > Bilder.
  3. Slå av Delte albumer.
  4. Trykk på OK. Albumene og bildene blir automatisk lagt til igjen når du slår innstillingen på igjen.
  5. Gå tilbake til Hjem-skjermen. Vent ca. ett minutt.
  6. Trykk på Innstillinger > [ditt navn] > iCloud > Bilder.
  7. Slå på Delte albumer.
  8. Gå tilbake til Hjem-skjermen.
  9. Åpne Bilder, og trykk på Albumer-fanen.
  10. Trykk på navnet til det delte albumet.
  11. Sjekk kommentarene til bildet eller videoen.

På Mac:

1. Avslutt Bilder hvis appen er åpen.
  2. Velg Apple-menyen () > Systemvalg.
  3. Klikk på iCloud, og klikk deretter på Valg-knappen ved siden av Bilder.
  4. Fjern valget av Delte albumer, og klikk deretter på Ferdig.
  5. Vent ca. ett minutt.
  6. Klikk på Valg-knappen ved siden av Bilder.
  7. Velg Delte albumer, og klikk på Ferdig.
  8. Åpne Bilder, og gå til det delte albumet.
  9. Sjekk kommentarene til bildet eller videoen.

På en PC med Windowsؘ 7 eller nyere og iCloud for Windows:

1. Lukk eventuelle åpne Windows Utforsker-vinduer som du bruker for å få tilgang til delte albumer.
  2. Gå til startskjermen, og klikk på iCloud-flisen for å åpne iCloud for Windows.
  3. Klikk på Valg-knappen ved siden av Bilder.
  4. Fjern avmerkingen for Delte albumer. Klikk på OK og deretter på Bruk.
  5. Vent ca. ett minutt, og klikk deretter på Valg-knappen.
  6. Velg Delte albumer. Klikk på OK og deretter på Bruk.
  7. Åpne iCloud-bilder.
  8. Dobbeltklikk på det delte albumet, og klikk på Kommentarer.
  9. Sjekk kommentarene til bildet eller videoen.

Kan jeg endre navnet jeg bruker når jeg kommenterer i et delt album?

Navnet ditt i kommentarene er det samme som det fulle navnet for Apple-ID-en du brukte til å koble til albumet. Følg denne fremgangsmåten for å endre visningsnavnet:

1. Slett kommentaren. Når en kommentar er lagt inn, kan ikke visningsnavnet endres.
  2. Avslutt abonnementet på det delte albumet.
  3. Gå til siden for Apple-ID-kontoen din, logg på og endre navnet ditt. Hvis du har knyttet et kredittkort til kontoen som du bruker til kjøp, må navnet stemme med navnet på det aktuelle kredittkortet.
  4. Be eieren av det delte albumet om å sende deg en ny invitasjon til det delte albumet.
  5. Godta invitasjonen, finn bildet eller videoen og publiser kommentaren på nytt.

Invitasjoner og abonnenter

Hvordan inviterer jeg noen på nytt til et delt album hvis de har avslått invitasjonen, men har ombestemt seg?

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Trykk på Bilder.
  2. Trykk på Albumer-fanen.
  3. Trykk på et delt album, og gå til Personer-fanen.
  4. Velg personens navn i listen over abonnenter.
  5. Trykk på Send invitasjon på nytt.
  6. Hvis du tidligere har fjernet denne personen fra listen over abonnenter, trykker du på Inviter personer, oppgir e-postadressen og trykker på Legg til.

På Mac:

1. Åpne Bilder-appen.
  2. Åpne det delte albumet i sidepanelet.
  3. Klikk på personsymbolet.
  4. Velg personens navn i listen over abonnenter.
  5. Klikk på Send invitasjon på nytt.

På en PC med iCloud for Windows:

1. Åpne iCloud-bilder, og dobbeltklikk på det delte albumet for å åpne det.
  2. Klikk på Valg.
  3. Klikk på navnet på personen som ønsker å abonnere.
  4. Klikk på Send invitasjon på nytt, og klikk deretter på Ferdig.

Jeg avslo en invitasjon til et delt album. Hvordan blir jeg med i albumet?

Send en melding til eieren av det delte albumet, og be om å bli invitert igjen.

Jeg har sendt e-postinvitasjoner til de delte albumene mine, men ikke alle har mottatt invitasjonen.

Prøv denne fremgangsmåten:

1. Be de inviterte om å se etter invitasjonen i mapper for søppelpost eller spam.
  2. Send invitasjonen igjen. Det er ikke sikkert at personen som blir invitert, får meldingen hvis postboksen er full eller det er et filter som hindret at invitasjonen blir levert.
  3. Hvis den inviterte ikke fikk invitasjonen, spør du om vedkommende har en annen e-postadresse du kan sende invitasjonen til. Du kan også sende invitasjonen til telefonnummeret vedkommende bruker for Meldinger.
  4. Spør om den inviterte mottok en invitasjon, og om vedkommende kanskje har stanset abonnementet på e-postmeldinger fra Delte albumer. Vedkommende kan følge trinnene nedenfor for å få e-postinvitasjoner igjen.

Hvis vedkommende fremdeles ikke får invitasjonen, kontakter du Apple-kundestøtte for å få hjelp.

Jeg valgte å ikke få invitasjoner til Delte albumer, men nå ønsker jeg å abonnere på et delt album.

Hvis du har en e-postinvitasjon, åpner du den og klikker på Ikke send e-post fra Bildestrøm nederst i meldingen. Da åpnes et nettleservindu som viser at du ikke lenger mottar invitasjoner til delte albumer. Klikk på Angre denne endringen.

Hvis du ikke har en invitasjon lenger, kontakter du Apple-kundestøtte og ber om å motta invitasjoner til delte albumer. Du vil ikke få tidligere invitasjoner automatisk, men du kan kontakte eieren av et delt album og be om en ny invitasjon.

Noen har sendt meg en lenke til et delt album, men når jeg klikker på lenken, vises en melding som sier at albumet ikke er delt lenger.

Hvis eieren av albumet har slettet albumet eller fjernet deg fra abonnentlisten, får du meldingen «Albumet er ikke lenger delt».

Kontakt eieren av det delte albumet for å finne ut om det er slettet, eller for å be om en ny invitasjon.

Jeg har fått en invitasjon til et delt album fra en avsender som jeg ikke gjenkjenner.

Hvis du får en invitasjon til et delt album som er uønsket, kan du gi oss beskjed. Klikk på Rapporter uønsket i e-postinvitasjonen.

Du kan også gå til invitasjonen fra Bilder-appen på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac og velge Rapporter uønsket > Slett og rapporter uønsket.

Videoer

Hvilke videoformater og størrelser støttes av Delte albumer?

Delte albumer støtter videofiltypene MP4 og QuickTime og videofilformatene H.264 og MPEG-4. Videoer kan ha en lengde på opptil fem minutter.

Kan jeg spille av delte videoer via en mobilnettforbindelse?

Delte albumer støtter videoavspilling over Wi-Fi- og mobildatatilkoblinger. Hvis du vil aktivere avspilling via en mobilnettforbindelse på en iOS-enhet, går du til Innstillinger > Mobilnett og slår på Bilder.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.