Hvis Delte albumer ikke fungerer

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan se de delte albumene dine, hvis det delte albumet ikke synkroniseres eller oppdateres, eller hvis du må sende en invitasjon for et delt album på nytt.

Hvis du ikke kan se det delte albumet eller det delte albumet ikke synkroniseres

1. Sørg for at enheten oppfyller minimumskravene til systemet for Delte albumer.

2. Kontroller internettilkoblingen for enhetene dine ved å gå til apple.com eller iCloud.com.

3. Sjekk om albumet eller innholdet er tilgjengelig på en annen enhet eller for en annen abonnent i det delte albumet.

4. Sikkerhetskopier bildene i det delte albumet. Deretter slår du Delte albumer av og på igjen: Gå til Innstillinger > Apper > Bilder. Hvis du bruker iOS 17 eller eldre, går du til Innstillinger > Bilder. Slå deretter av Delte albumer. Vent ti minutter. Slå på Delte albumer igjen.

Hvis du må sende en invitasjon for et delt album på nytt

På iPhone eller iPad

1. Åpne Bilder, og bla deretter ned til Delte albumer. Hvis du bruker iOS 17 eller eldre, trykker du på Albumer-fanen.

2. Trykk på et delt album som du har opprettet, og deretter trykker du på Mer-knappennull.

En iPhone-skjerm som viser at menyen med Informasjon om delt album, er valgt.
  3. Velg personens navn i listen over abonnenter.

4. Trykk på Send invitasjon på nytt.

En iPhone som viser at Send invitasjon på nytt, er valgt nederst på skjermen.
  5. Hvis du tidligere har fjernet denne personen fra listen over abonnenter, trykker du på Inviter andre, skriver inn navnet til vedkommende for å invitere hen fra kontaktene dine, og deretter trykker du på Legg til.

På Mac

1. Åpne programmet Bilder.

2. Velg et delt album du har opprettet, under Delte albumer i sidepanelet.

3. Klikk på Personer-knappenPersoner-knappen i verktøylinjen.

4. I listen over abonnenter klikker du på pilen ved siden av personens navn.

5. Velg Send invitasjon på nytt.

6. Hvis du tidligere har fjernet denne personen fra listen over abonnenter, klikker du på Legg til-knappenLegg til-knappen for å åpne Kontakter-panelet, og deretter velger du personer du vil invitere fra kontaktene dine.

På en PC med iCloud for Windows:

1. Åpne Delte albumer i iCloud, og dobbeltklikk på det delte albumet du har opprettet, for å åpne det.

2. Klikk på Alternativer i verktøylinjen.

3. Klikk på navnet på personen som vil abonnere.

4. Klikk på «Send invitasjon på nytt», og klikk deretter på «Ferdig».

Hvis du mangler data om delte album

Hvis du mangler kommentarer eller likerklikk på innhold i et delt album:

1. Gå til Systemstatus-siden for å se etter problemer som påvirker Bilder.

2. Kontroller internettilkoblingen for enhetene dine ved å gå til apple.com eller iCloud.com.

3. Sikkerhetskopier bildene i det delte albumet. Deretter slår du Delte albumer av og på igjen: Gå til Innstillinger > Bilder, og slå deretter Delte albumer av. Vent ti minutter. Slå på Delte albumer igjen.

Hvis du trenger hjelp med en invitasjon for et delt album

• Invitasjoner for delte album vises i Varslingssenter. Hvis du ikke finner invitasjonen der, kan du se i Bilder-appen. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke finner en invitasjon for et delt album.

• Hvis du har valgt ikke å motta invitasjoner for delte album, og du nå vil abonnere på et delt album: Åpne en invitasjon som er sendt til e-postadressen din, og klikk på «Ikke send meg e-poster om Delt album» nederst i meldingen. Da åpnes et nettleservindu som viser at du ikke lenger mottar invitasjoner til delte albumer. Klikk på «Angre denne endringen». Hvis du ikke har en invitasjon lenger, kontakter du Apple-kundestøtte og ber om å motta invitasjoner til delte albumer.

• Hvis du mottar en invitasjon for et delt album fra noen du ikke kjenner igjen, klikker du på Rapporter uønsket i e-postinvitasjonen eller går til invitasjonen fra Bilder-appen på iPhone, iPad eller Mac, samt velger Rapporter uønsket > Slett og rapporter uønsket.

• Hvis du ser en melding om at det delte albumet ikke lenger er delt, kontakter du eieren av det delte albumet for å spørre om det ble slettet, eller om vedkommende kan sende invitasjonen på nytt.

Slik sikkerhetskopierer du et delt album

Innhold i delte albumer blir ikke sikkerhetskopiert automatisk. Når bildene blir delt, blir dem redusert til 2048 piksler på langsiden, panoramabilder kan være opptil 5400 piksler brede, og videoer gis med en oppløsning på opptil 720p. Hvis du vil ha en kopi i den opprinnelige oppløsningen, beholder du originalene i bildebiblioteket. Hvis du sletter innhold fra bildebiblioteket etter opplasting til et delt album, har du ikke lenger tilgang til filen med fullstendig oppløsning.

Hvis du vil lagre et bilde eller en video fra et delt album, må du legge det til i bildegalleriet ditt.

• På iPhone eller iPad: Velg bildene du vil lagre, trykk på Del-knappenBildet har ingen alternativ tekst, og trykk deretter på Lagre bilde.

• På Mac: Kontroll-klikk på bildet eller videoen, og velg deretter Importer.

Eventuelle kommentarer eller likerklikk som er knyttet til et bilde eller en video i et delt album, blir ikke arkivert med bildet eller videoen.

Få mer hjelp med hvordan du bruker Delte albumer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.