Familiedeling

Få orden på familiens digitale liv.

Med Familiedeling er det enkelt for opptil seks personer i familien å dele hverandres kjøp fra iTunes, iBooks og App Store uten å dele kontoer. Betal for familiens kjøp med det samme kredittkortet og godkjenn barnas kjøp fra enheten til en av foreldrene. Del bilder, en familiekalender og annet, slik at alle henger med.

Det er enkelt å komme i gang.

Du kan bruke Familiedeling på iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller nyere, Mac med OS X Yosemite eller nyere og iTunes 12, eller på en PC med iCloud for Windows

• Trykk på Innstillinger > [ditt navn] på iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller nyere. Deretter trykker du på Konfigurer Familiedeling > Kom i gang og følger instruksjonene på skjermen.
  • Hvis du har iOS 10.2 eller eldre, trykker du på Innstillinger > iCloud > Konfigurer Familiedeling, og følger instruksjonene på skjermen.
  • På Mac går du til Apple-menyen > Systemvalg > iCloud og klikker på Konfigurer familie. Følg deretter instruksjonene på skjermen.

Kom i orden.

For å komme i gang må en voksen i husholdningen – familieorganisatoren – invitere opptil fem andre familiemedlemmer og godta å betale for det de andre i familiegruppen kjøper på iTunes, iBooks og App Store. Når de andre i familien har blitt med, blir Familiedeling-funksjonene automatisk konfigurert på alles enheter.

Send en invitasjon

Familiemedlemmer blir med

Alle familiens kjøp, på alle enheter i familien.

Alt blir bedre når det deles, og det har aldri vært enklere å gjøre det. Når du har konfigurert Familiedeling, blir alle kvalifiserte sanger, album, filmer, TV-programmer, bøker og apper som noen i familien har kjøpt, straks tilgjengelig for alle de andre i familien. Det gjelder selvsagt også for nye kjøp.

Innholdet vises automatisk på Kjøpt-fanen i iTunes, iBooks eller App Store for hvert familiemedlem. Bare velg familiemedlemmet du vil se samlingen til. Deretter laster du ned og spiller av innholdet du velger. Resten av familien kan få tilgang til samlingen din på samme måte. Hvis du vil holde noen kjøp private, kan du velge å skjule enkeltkjøp.

Et Apple Music-medlemskap for hele familien.

Med et familieabonnement på Apple Music, kan opptil seks personer i familien få ubegrenset tilgang til Apple Music på enhetene sine. Alle får full, individuell tilgang til Apple Music-biblioteket, anbefalinger fra eksperter, verdensdekkende radiosendinger fra Beats 1 hele døgnet, og et ubegrenset antall sangbytter i alle andre utvalgte radiostasjoner. All verdens musikk, for hele familien.

Det er like enkelt å kjøpe som å sette grenser.

Alle nye kjøp noen av familiemedlemmene gjør i iTunes, iBooks og App Store belastes på kontoen til familieorganisatoren. Men organisatoren kan fortsatt bestemme. Bare slå på Spør om kjøp for barn i familien. Når et barn initierer et kjøp eller en kostnadsfri nedlasting, sendes det en varsling til organisatoren. Organisatoren kan vurdere artikkelen og godkjenne eller avslå kjøpet eller nedlastingen, direkte fra sin egen enhet.

De spør om å få kjøpe.

Barna må be om lov før de kan kjøpe noe.

Du svarer dem uansett hvor du befinner deg.

Det vises en varsling på enheten din. Du kan se på forespørselen og deretter godkjenne eller avslå den.

Hele familien kan bidra til familiealbumet.

Nå er det enklere og morsommere å samle og dele familieminner. Når Familiedeling er slått på, blir det automatisk opprettet et delt album i Bilder-appen på enhetene til alle i familien. Alle kan legge til bilder, videoer og kommentarer i albumet, og de kan få beskjed når noe nytt blir lagt inn. Du kan legge inn eller vise bilder og videoer fra iPhoto på Mac og fra Bilder på iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 7 eller nyere.

Nå kan også dere bli en av disse velorganiserte familiene.

Familiedeling oppretter en familiekalender der alle kan vise, legge inn eller endre hendelser og avtaler, og sender en varsling når det blir gjort endringer. Alle kan også bruke Påminnelser-appen til å sende de andre i familien påminnelser om tid og sted. Når det skal tas skolebilder, er pizzakveld eller dags for en tur på stranda, er hele familien informert.

Hold rede på hvor alle befinner seg.

Når du blir med i en Familiedeling-gruppe, kan du dele posisjonen din med resten av familien helt automatisk. Hvis du kommer for sent til en restaurant eller trenger å vite om barnet ditt har kommet seg på trening, bruker du bare Finn venner eller Meldinger-appen i iOS 8 for å holde øye med hverandre.

Hvis du trenger litt privatliv, kan du midlertidig slutte å dele posisjonen din ved å deaktivere Del plasseringen min i iCloud-innstillingene.

Finn alles enheter.

Det er enda enklere å finne igjen familiens enheter nå som alle kan hjelpe til. Med Familiedeling og Finn iPhone kan alle i familien hjelpe til å finne en enhet som et annet medlem savner. Enhetene deres vises i en enkelt liste i Finn iPhone-appen på iCloud.com på en Mac- eller Windows-datamaskin eller på iPhone, iPad eller iPod touch. Det har aldri vært enklere å finne igjen en iPhone, iPad eller Mac som har blitt forlagt eller er stjålet.

Barn under 13 kan også få en konto.

Barn under 13 kan få egne Apple-ID-er. Som forelder eller verge kan familieorganisatoren opprette en Apple-ID for et barn og automatisk legge til barnet i familiegruppen.

Spør om kjøp er slått på som standard, og med Restriksjoner på en iOS-enhet eller foreldrekontroller i OS X og iTunes, kan organisatoren begrense tilgang til innhold for enhetene til barna.

Les mer.

Familiedeling krever en personlig Apple-ID som er logget på iCloud og iTunes 12. Musikk, filmer, TV-programmer og bøker kan lastes ned på opptil 10 enheter per konto, hvorav fem kan være datamaskiner.

iOS 8 og OS X Yosemite eller nyere kreves for å opprette eller bli med i en Familiedeling-gruppe og anbefales for full funksjonalitet. Ikke alt innhold er kvalifisert for Familiedeling. Innhold kan skjules av familiemedlemmer, og skjult innhold er ikke tilgjengelig for nedlasting. Innhold som er lastet ned fra familiemedlemmer eller skaffet via innløsningskoder, er ikke gjenstand for Spør om kjøp.