Familiedeling

Del favorittene dine med favorittpersonene dine.

Med Familiedeling kan opptil seks familiemedlemmer dele iTunes-, Apple Books- og App Store-kjøp, et Apple Music-familieabonnement, et Apple Arcade-abonnement, et Apple News+-abonnement og et iCloud-lagringsabonnement på en enkel måte – uten at medlemmene må dele kontoene sine med hverandre. Tjenesten inkluderer muligheten til å konfigurere Apple-ID-er for barn, angi tillatelser eksternt med Skjermtid og godkjenne forbruk og nedlastinger fra enheten til foreldre og verger. Familien kan også dele et bildealbum, en kalender og påminnelser, og de kan til og med hjelpe hverandre med å finne savnede enheter.

Kom i orden

Én voksen person i husstanden – familieorganisatoren – velger en funksjon som familien skal dele, og inviterer familiemedlemmer til å bli med. Når familiemedlemmene har blitt med, konfigureres Familiedeling automatisk på alles enheter. Hvis dere ønsker å legge til flere tjenester for å dele i familien, kan organisatoren når som helst oppdatere innstillingene for Familiedeling.

Det er enkelt å komme i gang

Du kan bruke Familiedeling på iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller nyere, Mac med OS X Yosemite eller nyere og iTunes 12, eller på en PC med iCloud for Windows

• Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] på iPhone, iPad eller iPod touch. Trykk deretter på Konfigurer Familiedeling > Kom i gang, og følg så instruksjonene på skjermen. Hvis du har iOS 10.2 eller eldre, trykker du på Innstillinger > iCloud > Konfigurer Familiedeling. Følg deretter instruksjonene på skjermen.
  • På Mac går du til Apple-menyen > Systemvalg > iCloud og klikker på Konfigurer familie. Følg deretter instruksjonene på skjermen.

Du kan også konfigurere Familiedeling når du tegner et Apple Music-familieabonnement eller kjøper et iCloud-lagringsabonnement for å dele med familien.

Alle familiens kjøp, på alle enheter i familien

Når du har konfigurert deling av kjøp, blir alle sanger, album, filmer, TV-programmer, bøker og apper som noen i familien har kjøpt, øyeblikkelig tilgjengelige for alle de andre i gruppen. Det gjelder selvsagt også for nye kjøp. Innholdet vises automatisk på Kjøpt-fanen i iTunes, Apple Books eller App Store for hvert familiemedlem. Bare velg familiemedlemmet du vil se samlingen til, og last deretter ned eller spill av innholdet du velger. Resten av familien kan få tilgang til samlingen din på samme måte. Hvis du ønsker å holde enkelte av kjøpene private, kan du velge å skjule enkeltkjøp eller velge å ikke dele kjøpene dine i innstillingene for Familiedeling.

Kjøp i apper kan ikke deles med familiemedlemmer. Finn ut mer om hvilke typer innhold du kan dele.

Det er like enkelt å kjøpe som å sette grenser

Med deling av kjøp blir alle nye kjøp i iTunes, Apple Books og App Store belastet organisatorens konto. Men organisatoren kan fortsatt bestemme. Bare slå på Spør om kjøp for barn i familien. Når et barn vil kjøpe noe, blir organisatoren varslet, og vedkommende kan vurdere nedlastingen og godkjenne eller avslå den direkte fra enheten sin. Dette gjelder både kjøp og kostnadsfrie nedlastinger.

De spør om å få kjøpe

Barna må be om lov før de kan kjøpe noe.

Du svarer dem uansett hvor du befinner deg

Det vises en varsling på enheten din. Du kan se på forespørselen og deretter godkjenne eller avslå den.

Et Apple Music-abonnement for hele familien

Med et Apple Music-familieabonnement kan familiemedlemmene dra nytte av ubegrenset tilgang til Apple Music på enhetene sine. Alle får full tilgang til Apple Music-biblioteket, som inneholder over 40 millioner sanger. Og hvert familiemedlem får en privat konto med et personlig musikkbibliotek og anbefalinger fra eksperter. All verdens musikk, for hele familien.

Del et iCloud-lagringsabonnement med familien

Nå kan du dele et lagringsabonnement på iCloud med hele familien. Velg et abonnement på 200 GB eller 2 TB for å gi alle sammen nok plass til å lagre bilder, videoer, dokumenter og mer. Det er enkelt å se hvor mye plass alle bruker, og du kan når som helst oppgradere til et større abonnement. Finn ut mer om lagringsabonnementer og priser for iCloud.

Når du deler et lagringsabonnement, vil ikke andre familiemedlemmer ha tilgang til innholdet ditt med mindre du deler det. Hvis et voksent familiemedlem trenger mer plass eller ønsker å bruke sin egen iCloud-lagringsplass, kan de velge et eget lagringsabonnement og fremdeles være en del av familien.

Del posisjon og finn enheter

Medlemmer i familiegruppen din kan dele posisjonen sin og hjelpe hverandre med å finne enheter de har mistet.

Hold rede på hvor alle befinner seg.

Med Familiedeling kan du automatisk dele posisjonen din med resten av familien. Hvis noen er sent ute til middag på en restaurant eller dere vil sjekke om barna har kommet seg dit de skal, kan dere bruke Hvor er?-appen eller Meldinger-appen til å sjekke hvor familiemedlemmer befinner seg.

Hvis du trenger litt privatliv, kan du stanse posisjonsdelingen midlertidig ved å slå av Del posisjonen min i Hvor er?-appen.

Finn alles enheter

Det er enklere å finne igjen familiens enheter når alle kan hjelpe til. Med Familiedeling og Finn [enhet] kan alle i familiegruppen hjelpe med å finne en enhet som et annet medlem har mistet. Enhetene vises i en samlet liste i Hvor er?-appen og på iCloud.com. Det har aldri vært enklere å finne igjen en iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac som har blitt forlagt eller er stjålet.

Hold familien oppdatert

Når du konfigurerer en familie, opprettes et delt album automatisk i Bilder-appen på enhetene til alle i familien. Alle kan når som helst legge til bilder, videoer og kommentarer i albumet, og de kan få beskjed når noe nytt blir lagt inn.

Familiedeling konfigurerer også en familiekalender der alle i familien kan vise, legge til eller endre hendelser og avtaler, og de blir varslet når noe endres. Alle kan også bruke Påminnelser-appen til å sende de andre i familien påminnelser om tid og sted. Når det skal tas skolebilder, er pizzakveld eller dags for en tur på stranda, er hele familien informert.

Hvis du ikke ønsker å dele et album, en kalender eller påminnelser i familien, kan du velge dem bort direkte på enheten eller på iCloud.com.

Se hvordan familien din bruker enhetene sine

Med Familiedeling kan du dele musikk, filmer, apper og mer med familien din – og nå fungerer det også med Skjermtid. Du kan vise rapporter og justere innstillinger for barn i familien når som helst, rett fra enheten din.

Hvis du allerede er i en familiegruppe, gå til Innstillinger > Skjermtid, og trykk på navnet til barnet ditt. Hvis du trenger å opprette en Apple-ID for barnet ditt, gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling > Skjermtid.

Eller hvis du ikke har brukt Familiedeling tidligere, trykker du på Konfigurer Skjermtid for familien og følger instruksjonene for å legge til et barn og konfigurere familien. Du kan legge til familiemedlemmer når som helst fra Familiedeling-innstillingene.

Hvis du vil bruke Skjermtid med Familiedeling på iOS 12 eller nyere, må du være familieorganisatoren eller forelder/verge i familiegruppen. Barnet ditt må være under 18 år, være medlem i familiegruppen med sin egen Apple-ID og bruke iOS 12 eller nyere.

Barn under 13 kan også få en konto

Barn under 13 kan få egne Apple-ID-er. Som forelder eller verge kan familieorganisatoren opprette en Apple-ID for barnet og legge vedkommende til i familiegruppen. Spør om kjøp er slått på som standard, og organisatoren kan også begrense hvilket innhold barna skal ha tilgang til på sine enheter, ved bruk av Innhold og personvern på en iOS-enhet eller Foreldrekontroll i macOS og iTunes.

Finn ut mer

Familiedeling krever en personlig Apple-ID som er logget på iCloud. Hvis deling av kjøp er aktivert for familien, kan musikk, TV-programmer og bøker lastes ned på opptil ti enheter per konto, hvorav fem kan være datamaskiner.

iOS 8 og OS X Yosemite eller nyere kreves for å opprette eller bli med i en Familiedeling-gruppe og anbefales for full funksjonalitet. Ikke alt innhold kan deles. Innhold kan skjules av familiemedlemmer, og skjult innhold er ikke tilgjengelig for nedlasting. Innhold som er lastet ned fra familiemedlemmer eller skaffet via innløsningskoder, er ikke gjenstand for Spør om kjøp.