Familiedeling

Del dine favoritter med favorittpersonene dine.

Familiedeling gjør det enkelt for opptil seks familiemedlemmer å dele kjøp fra iTunes, iBooks og App Store, familiemedlemskap på Apple Music og lagringsabonnement på iCloud. Familien kan også dele bildealbum, kalender og påminnelser, og de kan til og med hjelpe hverandre med å finne savnede enheter.

Kom i orden.

Én voksen person i husstanden – familieorganisatoren – velger en funksjon som familien skal dele, og inviterer familiemedlemmer til å bli med. Når familiemedlemmene har blitt med, konfigureres Familiedeling automatisk på alles enheter. Hvis dere ønsker å legge til flere tjenester for å dele i familien, kan organisatoren når som helst oppdatere innstillingene for Familiedeling.

Velg en funksjon

Send en invitasjon

Det er enkelt å komme i gang.

Du kan bruke Familiedeling på iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller nyere, Mac med OS X Yosemite eller nyere og iTunes 12, eller på en PC med iCloud for Windows

• Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] på iPhone, iPad eller iPod touch. Trykk deretter på Konfigurer Familiedeling > Kom i gang, og følg så fremgangsmåten på skjermen. Hvis du har iOS 10.2 eller eldre, trykker du på Innstillinger > iCloud > Konfigurer Familiedeling, og følger så fremgangsmåten på skjermen.
  • På Mac går du til Apple-menyen > Systemvalg > iCloud og klikker på Konfigurer familie. Følg deretter instruksjonene på skjermen.

Du kan også konfigurere Familiedeling når du tegner et Apple Music-familiemedlemskap eller kjøper iCloud-lagringsabonnement for å dele med familien.

Alle familiens kjøp, på alle enheter i familien.

Når du har konfigurert deling av kjøp, blir alle sanger, album, filmer, TV-programmer, bøker og apper som noen i familien har kjøpt, straks tilgjengelig for alle de andre i gruppen. Det gjelder selvsagt også for nye kjøp. Innholdet vises automatisk på Kjøpt-fanen i iTunes, iBooks eller App Store for hvert familiemedlem. Bare velg familiemedlemmet du vil se samlingen til, og last deretter ned eller spill av innholdet du velger. Resten av familien kan få tilgang til samlingen din på samme måte. Hvis du ønsker å holde enkelte av kjøpene private, kan du velge å skjule enkeltkjøp eller velge ikke å dele kjøpene dine i innstillingene for Familiedeling.

Kjøp i apper kan ikke deles med familiemedlemmer. Finn ut mer om hvilke typer innhold du kan dele.

Det er like enkelt å kjøpe som å sette grenser.

Med deling av kjøp blir alle nye kjøp i iTunes, iBooks og App Store fakturert til organisatorens konto. Men organisatoren kan fortsatt bestemme. Bare slå på Spør om kjøp for barn i familien. Når et barn vil kjøpe noe, blir organisatoren varslet og kan vurdere nedlastingen, og godkjenne eller avslå det direkte fra enheten sin. Dette gjelder både kjøp og kostnadsfrie nedlastinger.

De spør om å få kjøpe

Barna må be om lov før de kan kjøpe noe.

Du svarer dem uansett hvor du befinner deg

Det vises en varsling på enheten din. Du kan se på forespørselen og deretter godkjenne eller avslå den.

Et Apple Music-medlemskap for hele familien.

Med et Apple Music-familiemedlemskap kan opptil seks familien nyte ubegrenset tilgang til Apple Music på enhetene sine. Alle får full tilgang til Apple Music-biblioteket, som inneholder over 40 millioner sanger. Og hvert familiemedlem får en privat konto med et personlig musikkbibliotek og anbefalinger fra eksperter. All verdens musikk, for hele familien.

Del et iCloud-lagringsabonnementet med familien.

Nå kan du dele et iCloud-lagringsabonnementet med hele familien. Velg et abonnement på 200 GB eller 2 TB for å gi alle sammen nok plass til å lagre bilder, videoer, dokumenter og mer. Det er enkelt å se hvor mye plass alle bruker, og du kan når som helst oppgradere til et større abonnement. Finn ut mer om lagringsabonnementer og priser for iCloud.

Når du deler et lagringsabonnementet, vil ikke andre familiemedlemmer ha tilgang til innholdet ditt med mindre du deler det. Hvis et voksent familiemedlem trenger mer plass eller ønsker å bruke en sin egen iCloud-lagringsplass, kan de velge et eget lagringsabonnement og fremdeles være en del av familien.

Hold rede på hvor alle befinner seg.

Med Familiedeling kan du begynne å dele posisjonen din med resten av familien helt automatisk. Hvis du kommer for sent til en restaurant eller vil vite om et barn har kommet seg på trening, bruker du bare Finn venner eller Meldinger-appen for å holde øye med hverandre.

Hvis du trenger litt privatliv, kan du midlertidig slutte å dele posisjonen din ved å slå av Del plasseringen min i iCloud-innstillingene.

Finn alles enheter.

Det er enklere å finne igjen familiens enheter når alle kan hjelpe til. Med Familiedeling og Finn iPhone kan alle i familien hjelpe til å finne en enhet som et annet medlem savner. Alles enheter vises i en enkel liste i Finn min iPhone-appen og på iCloud.com. Det har aldri vært enklere å finne igjen en iPhone, iPad eller Mac som har blitt forlagt eller er stjålet.

Hold familien oppdatert.

Når du konfigurerer en familie, opprettes et delt album automatisk i Bilder-appen på enhetene til alle i familien. Alle kan når som helst legge til bilder, videoer og kommentarer i albumet, og de kan få beskjed når noe nytt blir lagt inn.

Familiedeling konfigurerer også en familiekalender der alle kan vise, legge til eller endre hendelser og avtaler, og de blir varslet når noe endres. Alle kan også bruke Påminnelser-appen til å sende de andre i familien påminnelser om tid og sted. Når det skal tas skolebilder, er pizzakveld eller dags for en tur på stranda, er hele familien informert.

Hvis du ikke ønsker å dele album, kalender eller påminnelser i familien, kan du velge dem bort direkte på enheten eller på iCloud.com.

Barn under 13 kan også få en konto.

Barn under 13 kan få egne Apple-ID-er. Organisatoren, i kraft av å være forelder eller verge, oppretter barnets Apple-ID, og legger barnet til i familiegruppen. Spør om kjøp er slått på som standard, og organisatoren kan også begrense hvilket innhold barna skal ha tilgang til på sine enheter, ved bruk av Restriksjoner på en iOS-enhet eller Foreldrekontroll i macOS og iTunes.

Finn ut mer.

Familiedeling krever en personlig Apple-ID som er logget på iCloud. Hvis deling av kjøp er aktivert for familien, kan musikk, TV-programmer og bøker lastes ned på opptil ti enheter per konto, hvorav fem kan være datamaskiner.

iOS 8 og OS X Yosemite eller nyere kreves for å opprette eller bli med i en Familiedeling-gruppe og anbefales for full funksjonalitet. Ikke alt innhold kan deles. Innhold kan skjules av familiemedlemmer, og skjult innhold er ikke tilgjengelig for nedlasting. Innhold som er lastet ned fra familiemedlemmer eller skaffet via innløsningskoder, er ikke gjenstand for Spør om kjøp.