Hva er familiedeling?

En enkel måte å dele blant annet abonnementer, kjøp og iCloud-lagring på, med opptil seks personer i husstanden. Skjermtid og andre foreldrekontroller er innebygd, slik at familier med barn kan administrere kjøp, nedlastinger og tillatelser for barn og tenåringer.

Med familiedeling er det enkelt for opptil seks familiemedlemmer å dele kjøp i App Store samt av musikk, film, TV-serier og bøker, abonnementer på Apple-tjenester som Apple Music, Apple TV+, Apple News+ og Apple Arcade, og et iCloud-lagringsabonnement – alt uten å dele hverandres Apple-kontoer. Du kan konfigurere en Apple-ID for barn, konfigurere Apple Cash, angi tillatelser trådløst med Skjermtid og godkjenne utgifter og nedlastinger fra enheten til en forelder eller foresatt. Familien din kan også hjelpe med å finne hverandres savnede enheter.

Konfigurer familiedeling

En voksen i husstanden din – familieorganisatoren – kan konfigurere familien ved å velge funksjoner som skal deles, og invitere familiemedlemmer. Når familiemedlemmer blir med, får de øyeblikkelig tilgang til tjenester som er konfigurert av organisatoren, og tjenester som allerede er i bruk av andre familiemedlemmer. Du kan når som helst legge til flere funksjoner eller tjenester direkte fra innstillingene for familiedeling.

Del kjøp med hele familien

Når du konfigurerer deling av kjøp, vil kvalifiserte sanger, albumer, filmer, serier, bøker og apper som er kjøpt av familiemedlemmer, være tilgjengelig for alle andre i gruppen. Det samme gjelder for nye kjøp. Innholdet vises automatisk på Kjøpt-siden i App Store, iTunes Store eller Apple Books for alle familiemedlemmene. Bare velg familiemedlemmet du vil se samlingen til, og last ned eller spill det du vil. Resten av familien kan få tilgang til samlingen din på samme måte. Hvis du ønsker å holde enkelte av kjøpene private, kan du velge å skjule enkeltvarer eller velge å ikke dele kjøpene dine i innstillingene for Familiedeling. Alle nye App Store-, musikk-, film-, TV- og bokkjøp som er gjort av familien din, faktureres til organisatorens konto. Finn ut mer om hvordan deling av kjøp fungerer, og hva du kan dele med familien

For barn i familien er det bare å slå på Spør om kjøp, så kan familieorganisatoren gjennomgå og godkjenne nedlastinger. Finn ut mer om Spør om kjøp

Kjøp i apper kan ikke deles med familiemedlemmer. Finn ut mer om hvilke typer innhold du kan dele.

Del abonnementene dine med hele familien

Det er enkelt å dele tilgangen til Apple Music, Apple TV+, iCloud-lagring og andre Apple-tjenester. Du kan administrere Familiedeling-abonnementene i Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling.

Del musikk, spill med mer

Med Familiedeling kan du dele abonnementer på Apple Music, Apple Arcade, Apple News+ og Apple TV+ – alt uten å dele hverandres kontoer. Familieorganisatoren kan invitere et familiemedlem til å dele et abonnement i Meldinger. Bare trykk på «Inviter via Meldinger», skriv inn familiemedlemmets navn eller telefonnummer, og trykk på Send. Mottakeren kan godta invitasjonen ved å åpne den og trykke på «Bli med i familie».

Del et iCloud-lagringsabonnement

Du kan dele et iCloud-lagringsabonnement med hele familien. Velg et abonnement på 200 GB eller 2 TB for å gi alle nok plass til å lagre bilder, videoer, dokumenter med mer. Det er enkelt å se hvor mye plass alle bruker, og du kan når som helst oppgradere til et større abonnement. Finn ut mer om lagringsabonnementer og priser for iCloud.

Når du deler et lagringsabonnement, blir alles personlige bilder, filer og dokumenter fortsatt private. Familiemedlemmer deler bare lagringsabonnementet. Dere kan ikke se hverandres innhold. Hvis et voksent familiemedlem trenger mer plass eller ønsker å bruke sin egen iCloud-lagringsplass, kan hun eller han velge et eget lagringsabonnement og fremdeles være en del av familien.

Del posisjon og finn enheter

Medlemmer i familiegruppen din kan dele posisjonen sin og hjelpe hverandre med å finne enheter de har mistet.

Hold rede på hvor alle befinner seg

Med familiedeling kan du dele posisjonen din automatisk med resten av familien. Hvis noen er sent ute til middag på en restaurant, eller hvis du vil sjekke om barna har kommet seg dit de skal, kan du bruke Hvor er?-appen eller Meldinger-appen til å sjekke hvor familiemedlemmer befinner seg.

Hvis du trenger litt privatliv, kan du stanse posisjonsdelingen midlertidig ved å slå av Del posisjonen min i Hvor er?.

Finn alles enheter

Det er enklere å finne igjen familiens enheter når alle kan hjelpe til. Med Familiedeling og Finn [enhet] kan alle i familiegruppen hjelpe med å finne en enhet som et annet medlem har mistet. Enhetene vises i en samlet liste i Hvor er?-appen og på iCloud.com. Det har aldri vært enklere å finne igjen en iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac som har blitt forlagt eller er stjålet.

Konfigurer foreldrekontroller for barn og ungdommer

Hvis du har et barn eller en ungdom, kan en forelder eller foresatt sette begrensninger på innhold, godkjenne nedlastinger og kjøp og konfigurere Apple Cash med Familiedeling. For å komme i gang oppretter du en Apple-ID for hvert barn og legger dem til i Familiedeling-gruppen din.

Sett begrensninger på kjøp med Spør om kjøp

Spør om kjøp er slått på som standard for barn under 13 år.* Når et barn starter et kjøp med Spør om kjøp, sendes det et varsel til organisatoren, som kan gjennomgå kjøpet og godkjenne eller avslå det. Dette gjelder både kjøp og kostnadsfrie nedlastinger.

De spør om å få kjøpe

Barna må be om lov før de kan kjøpe noe.

Du svarer dem uansett hvor du befinner deg

Det vises en varsling på enheten din. Du kan se på forespørselen og deretter godkjenne eller avslå den.

Finn ut mer om hvordan du spør om og foretar kjøp med Spør om kjøp

Konfigurer Apple Cash for et barn eller en ungdom

Med Apple Cash for familien kan du opprette en Apple Cash-konto for et barn eller en ungdom, slik at han eller hun kan sende og motta penger i Meldinger og kjøpe ting med Apple Pay. Etter at du har konfigurert Apple Cash for barnet eller ungdommen, kan du se og begrense forbruket hennes/hans.

Finn ut hvordan du konfigurerer Apple Cash for familien

Konfigurer Apple Watch for et barn

Sørg for at barna kan holde kontakten med resten av familien med bare en Apple Watch. Familieoppsett inkluderer Skoletid for å sikre at barnet ikke har noen distraksjoner i skoletiden. Med Spør om kjøp kan du godkjenne eller nekte kjøp, og du kan også administrere hvem barnet ditt kan sende meldinger med.

Finn ut hvordan du konfigurerer en Apple Watch for et familiemedlem.

Se hvordan familien din bruker enhetene sine

Bruk Skjermtid for å se rapporter og justere innstillinger for barn i familiedelingsgruppen når som helst – direkte fra enheten din.

Finn ut hvordan du bruker Skjermtid på iOS og Skjermtid på macOS.

Alderen varierer etter land og region

Finn ut mer

Familiedeling krever en personlig Apple-ID som er logget på iCloud. Hvis deling av kjøp er aktivert for familien, kan apper, musikk, TV-programmer og bøker lastes ned på opptil ti enheter per konto, hvorav fem kan være datamaskiner.

iOS 8 og OS X Yosemite eller nyere kreves for å opprette eller bli med i en Familiedeling-gruppe og anbefales for full funksjonalitet. Ikke alt innhold kan deles. Innhold kan skjules av familiemedlemmer, og skjult innhold er ikke tilgjengelig for nedlasting. Innhold som er lastet ned fra familiemedlemmer eller skaffet via innløsningskoder, er ikke gjenstand for Spør om kjøp.