Koble til eldre AFP-tjenester

Lær hvordan du aktiverer eldre godkjenningsmetoder for AFP-klienten i OS X Lion eller nyere, slik at du kan koble til eldre AFP-tjenere.

Eldre og mindre sikre godkjenningsmetoder blir som standard ikke aktivert i OS X Lion og nyere. Du kan aktivere én eller flere av disse metodene for å støtte eldre enheter eller protokoller ved å følge disse trinnene:

1. Åpne Terminal.
  2. Utfør følgende kommandoer:
    sudo chmod o+w /Library/Preferences sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_host_prefs_version -int 1

3. Etabler en AFP-forbindelse til et annet system, slik at valgfilen for AFP-klienten blir fylt ut med standardverdiene. Merk: Du må koble til som en registrert bruker, ikke som gjest.
  4. Utfør følgende kommandoer for å få en liste over deaktiverte brukergodkjenningsmetoder (UAM - User Authentication Methods):
    defaults read /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams

Som standard er de deaktiverte brukergodkjenningsmetodene "Cleartxt Passwrd", "MS2.0", "2-Way Randnum exchange" og "DHCAST128". Merk: Hvis du ikke ser noen liste, omstarter du datamaskinen og gjentar trinn 3.
  5. Hvis du vil aktivere én av disse UAM-ene, fjerner du den fra listen over deaktiverte UAM-er. For eksempel vil denne kommandoen aktivere DHCAST128 ved å fjerne den fra listen over deaktiverte godkjenningsmetoder:
    sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams -array "Cleartxt Passwrd" "MS2.0" "2-Way Randnum exchange"

6. Når du har gjort de ønskede endringene, gjenoppretter du tillatelsene for Preferences-mappen med denne kommandoen:
    sudo chmod o-w /Library/Preferences

Lær mer

Hvis du vil angre endringene som er beskrevet ovenfor, kan du enten slette filen /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient eller bruke følgende kommando til å deaktivere standardsettet med eldre UAM-er på nytt:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams -array "Cleartxt Passwrd" "MS2.0" "2-Way Randnum exchange" "DHCAST128"