Bruk Apple Remote med Apple TV

Med Apple Remote (aluminium) kan du blant annet navigere på Apple TV, spille av innhold og hoppe fremover eller bakover.

Finn ut hvordan du bruker Apple Remote (aluminium) som fulgte med Apple TV (2. eller 3. generasjon). Hvis du har en Apple TV (4. generasjon), kan du finne ut hvordan du bruker Siri Remote eller Apple TV Remote.*

Gå til en meny

• Flytt mellom menyer: Trykk på Opp, Ned, Venstre eller Høyre.

• Marker et menyvalg: Trykk på Velg.

• Gå tilbake til forrige meny: Trykk på Meny.

• Gå tilbake til Hjem-skjermen: Hold nede meny-knappen i tre sekunder.

Spill av lyd eller video

Trykk på Spill av/Pause for å spille av videoer, sanger, podkaster eller annet innhold samt sette innholdet på pause.

Gå fremover

• Video: Trykk på Høyre for å spole framover. Trykk igjen for å spole raskere. Hold nede Høyre for å gå framover 30 sekunder.

• Lyd: Hold nede Høyre for å spole framover. Trykk på Høyre for å hoppe til neste sang.

Gå bakover

• Video: Trykk på Venstre for å spole tilbake. Trykk igjen for å spole raskere. Hold nede Venstre for å gå tilbake 10 sekunder.

• Lyd: Hold nede Venstre for å spole tilbake. Trykk på Venstre for å starte gjeldende sang på nytt. Trykk på venstre to ganger for å spille av forrige sang igjen.

Hopp over video etter kapittel eller hopp over i sakte film

Hvis du vil hoppe over kapitler, trykker du på Ned og deretter på Høyre eller Venstre. Hvis det ikke er flere kapitler, hopper dette over 1/20 av videoen eller 30 sekunder – avhengig av hva som er lengst.

Du kan også flytte i sakte film. Trykk på Spill av/Pause for å stanse videoen, og trykk deretter på Høyre eller Venstre.

Start Apple TV på nytt eller sett den i dvale

• Start Apple TV på nytt: Hold nede Meny og Ned i seks sekunder.

• Sett Apple TV i dvalemodus: Gå til hovedmenyen og holde nede Spill av/Pause i fem sekunder.

Se flere innstillinger

Hvis du vil se innstillinger for undertekster, skjult teksting, lyd og høyttalere, holder du nede Velg i tre sekunder.

Avhengig av hva som spilles av, kan du se innstillinger for Genius og Neste, og valg for å bla gjennom artister eller album.

Les mer

*Apple TV 4K og Apple TV (4. generasjon) leveres med den samme fjernkontrollen overalt. I land og områder som støtter Siri, kalles fjernkontrollen Siri Remote. Andre steder kalles den Apple TV Remote. Siri fungerer på begge fjernkontrollene så lenge Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon) er konfigurert med et språk og land- eller regionsinnstillinger som støtter Siri.