Løse problemer med automatiske programvareoppdateringer i Mac OS X

Få tips om problemløsing av funksjonen for programvareoppdatering i Mac OS X.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Programvareoppdatering slutter å svare under "Konfigurerer installering" (Mac OS X 10.5 til og med 10.5.5)

Se denne artikkelen hvis du opplever dette problemet.

Kan ikke koble til Internett

Sjekk Internett-forbindelsen i andre programmer, for eksempel Mail eller en nettleser som Safari. Bruk Safari for å koble deg til http://www.apple.com/no/. Da får du testet muligheten til å få forbindelse med Apple.

Hvis andre programmer heller ikke får forbindelse, kan du se Mac OS X: Koble til Internett, løse problemer med Internett-tilkoblingen og konfigurere et lite nettverk.

Hvis du bruker en proxytjener i Mac OS X 10.2, kan du se Mac OS X 10.2: Varsel om at Programvareoppdatering ikke får forbindelse med Internett.

Programvareoppdatering avslutter uventet (Mac OS X 10.4)

Det er mulig at Programvareoppdatering avslutter uventet under installering av programvare i Mac OS X 10.4 (via en annen nettverksforbindelse enn en innebygd Ethernet-port som AirPort). Da er det bare å gjøre en endring i Nettverk-valgpanelet:

1. Velg Systemvalg på Apple-menyen.
  2. Klikk på Nettverk for å vise valgpanelet.
  3. Velg Nettverksportkonfigurasjoner fra Vis-menyen.
  4. Marker avkrysningsruten Innebygd Ethernet for å aktivere porten.
  5. Klikk Bruk nå.

Nå skal Programvareoppdatering fungere normalt. Hvis du vil, kan du gå tilbake til Nettverk-valgpanelet og deaktivere den innebygde Ethernet-porten igjen. Du trenger ikke å bruke Ethernet for å laste ned oppdateringer.

Tjener opptatt-melding

Den kan dukke opp når en større oppdatering nettopp er utgitt. Prøv på nytt senere eller prøv et frittstående installeringsprogram fra Support Nedlastinger.

Programvaren er allerede oppdatert-melding (men det er den ikke)

Hvis du får meldingen Programvaren er allerede oppdatert, når du venter på at oppdatering skal skje, kan det være en oppdatering som ikke er tilgjengelig via Programvareoppdatering i Systemvalg. Se under Support Nedlastinger.

Noen, men ikke alle, oppdateringer vises

Programvareoppdatering viser noen oppdateringer, men ikke den du venter å finne. Det kan være flere grunner til dette problemet:

• Noen oppdateringer forutsetter at andre er gjort. Installer de synlige oppdateringene og se etter oppdateringer på nytt.
  • Noen oppdateringer erstatter eldre oppdateringer. Hvis du for eksempel installerer en Mac OS X 10.3.9-oppdatering, får du ikke se Mac OS X 10.3.8 eller sikkerhetsoppdateringer som er tatt med i den senere oppdateringen.
  • Datamaskin-spesifikke oppdateringer – Noen oppdateringer gjelder bare for bestemte datamaskinmodeller.
    Inaktive oppdateringer – I Mac OS X 10.1 og nyere versjoner er det mulig å gjøre oppdateringer inaktive. Hvis du tidligere har markert en oppdatering som inaktiv, vil du ikke kunne se den før du aktiverer den igjen. Se Mac OS X: Hvordan gjøre en programvareoppdatering inaktiv eller aktiv.
  • Programvareoppdateringer krever ofte at programmet ligger på øverste nivå i programmappen og har det opprinnelige navnet.

Er Programvareoppdatering selv oppdatert?

Noen oppdateringer til selve programmet Programvareoppdatering (for eksempel Installer Update 1.0 for Mac OS X 10.1) øker påliteligheten ved nedlasting av oppdateringer. Hvis du har vanskeligheter med å bruke Programvareoppdatering, kan du prøve å laste ned et frittstående installeringsprogram for den samme oppdateringen. Du finner installeringsprogrammer på Support Nedlastinger.