Mac OS X 10.3, 10.4: Vanlige spørsmål om overføring av data med Oppsettassistent / Overføringsassistent

Lær hvordan enkelte versjoner av Oppsettassistent eller Overføringsassistent (inkludert i Mac OS X 10.4 eller senere, i Verktøy-mappen) enkelt kan overføre data fra en tidligere Mac til en ny. Dette dokumentet gjelder Mac OS X 10.4 og datamaskiner som leveres med Mac OS X 10.3.4 eller nyere, som Power Mac G5 (juni 2004). Oppsett-/Overføringsassistent på disse datamaskinene inkluderer en overføringsfunksjon. Dataene som kopieres av assistenten, blir ikke slettet fra den tidligere Mac-maskinen.

Tips for Mac OS X 10.4 Tiger: I Mac OS X 10.4 kjører Oppsettassistent etter installering av Mac OS X 10.4, akkurat som i Mac OS X 10.3.4 eller nyere. Etter det kan Overføringsassistent (i Verktøy-mappen) brukes til å overføre data fra en annen Mac-maskin (eller en partisjon som har en tidligere versjon av Mac OS X, via valget "Fra et annet volum på denne Macintosh-maskinen"). Mer.

Merk: Noe programvare som overføres fra en PowerPC-basert Mac til en Intel-basert Mac må kanskje oppdateres etter overføringen.

Finn svar på disse spørsmålene i dette dokumentet:

Fortell om assistentens funksjon for overføring av data.

Oppsettassistent, som er inkludert på datamaskiner som har Mac OS X 10.3.4 eller nyere forhåndsinstallert, kan overføre data (inkludert kontoinnstillinger og hjemmemapper) fra en tidligere Mac (som bruker Mac OS X 10.1 eller nyere) til en nyere datamaskin. Du trenger en FireWire-kabel til å koble de to datamaskinene sammen. Assistenten kan overføre data fra den eldre datamaskinen når du slår på den nye datamaskinen for første gang. Pass på at den eldre datamaskinens firmware er oppdatert først.

Når er det beste tidspunktet for å overføre data til min nye datamaskin?

Det beste tidspunktet er når du starter den nye datamaskinen første gang. Bare pass på at du har en FireWire-kabel og at den gamle datamaskinens firmware er oppdatert. Du trenger ikke tenke på å "rydde opp" i filene på den forrige datamaskinen. Det tar ikke lang tid å overføre data via FireWire, og mest sannsynlig har den nye Mac-maskinen mer lagringsplass enn den gamle.

Kan jeg bruke assistenten til å kopiere datatil en datamaskin som ble levert med en tidligere versjon av Mac OS X?

Nei, denne versjonen av assistenten virker bare med datamaskinen den ble levert med. Du kan imidlertid kopiere data fra en rekke eldre datamaskiner hvis de har en FireWire-port og Mac OS X 10.1 eller nyere. Pass på at den eldre datamaskinens firmware er oppdatert.

Hvis du skal overføre data til en annen datamaskin, kan du bruke noe annet enn assistenten. Du kan for eksempel bruke .Mac iDisk eller Backup, eller en nettverkstilkobling som Ethernet eller AirPort. Du kan til og med brenne filer til CD eller DVD på én datamaskin, og så kopiere dem fra platen til den andre datamaskinen.

Skriverliste ble ikke overført.

Det er ikke sikkert at skriverinnstillingene blir overført når du overfører data med assistenten. Hvis du bruker Mac OS X 10.4, kan du se dette dokumentet. Du kan også enkelt legge dem til igjen.

Mine iSync-innstillinger og Bluetooth-sammenkoblinger er ikke konfigurert. Ble de ikke overført?

Når du har kopiert informasjon med Oppsettassistent og logget deg på, må du sammenkoble Bluetooth-enhetene og konfigurere iSync-innstillingene igjen. Disse innstillingene blir ikke kopiert fra den forrige datamaskinen.

Enkelte vinduer som var åpne på min tidligere datamaskin, vises, men på uventede steder eller til og med "under" Dock.

Dette kan av og til skje hvis vinduer var åpne på den eldre datamaskinen mens dataene ble overført. Dette kan skje hvis den nye datamaskinen bruker en annen skjermoppløsning enn den gamle maskinen.

Hvis dette skjer, drar du bare vinduene dit du ønsker dem. Du kan også prøve en høyere skjermoppløsning i Skjermvalg.

Hvis vinduet er "under" Dock og du ikke kommer til, gjør du slik. Velg Dock fra Apple-menyen, og deretter Slå av Skjul automatisk fra undermenyen. Dock forsvinner. Klikk på vinduets symbol for å utvide det eller flytte det. Hvis du ønsker det, kan du slå på Skjul automatisk igjen.

Jeg prøver å overføre en FileVault-beskyttet konto med assistenten, men får meldingen "FileVault-brukere kan ikke overføres til Macintosh-maskiner med eksisterende brukere".

FileVault beskytter hjemmekataloger ved å lagre dem i en kryptert diskfil. Denne diskfilen kan overføres fra en eldre Mac til en nyere en så lenge det ennå ikke er overført noe til den nyere datamaskinen (og den ikke har noen eksisterende brukerkontoer).

Hvis du vil overføre kontoens hjemmekatalog og kontoinnstillinger senere, starter du den eldre Mac-maskinen og slår av kontoens FileVault-beskyttelse. Bruk deretter Oppsettassistent til å overføre ønsket konto eller data. Du kan beskytte kontoen med FileVault igjen på den nye datamaskinen.

Enkelte av innstillingene mine ble ikke overført. Spesielt, strømsparingsinnstillinger, sikkerhetsinnstillinger (inkludert "Be om passord for å vekke maskinen fra dvale eller skjermsparer"), Programvareoppdatering-valg for "Last ned viktige oppdateringer i bakgrunnen", Classic-valg (som "Varsle før Classic startes"), iDisk-speilinnstillinger, Tastaturmeny-innstillinger (inkludert ekstra tastaturoppsett og -metoder).

Det stemmer. Enkelte innstillinger fra din tidligere Mac blir ikke overført. Din nye Mac har sannsynligvis strømsparingsvalg som din gamle Mac bare kunne drømme om, og når det gjelder de andre innstillingene, kan du raskt konfigurere dem igjen i Systemvalg eller Katalogtilgang. Du kan for eksempel bruke strømsparingsvalgene til å konfigurere dvale og andre innstillinger etter at du har overført data med Oppsettassistent.

Når jeg prøver å overføre, slutter den nye datamaskinen å svare (fryser). Jeg har til og med prøvd en annen FireWire-kabel.

Det er ikke noe å bekymre seg for, den nye datamaskinen er helt i orden. Det er sannsynligvis ikke noe feil med den eller med kabelen. Firmwaren på datamaskinen du kopierer fra, trenger bare å oppdateres.

Hvis problemet vedvarer og andre FireWire-enheter er tilkoblet, kan du prøve å koble fra den andre enhetene.

Jeg overførte massevis av data, og det virket som bare det. Nå ønsker jeg å overføre flere data fra min gamle datamaskin. Kan jeg det?

Klart det. Bare åpne Oppsettassistent (eller Overføringsassistent i Mac OS X 10.4 eller nyere)! Du kan overføre hva som helst bortsett fra FileVault-beskyttede kontoer, som forklart ovenfor.

Etter overføringen fikk jeg melding om at jeg kanskje må installere enkelte programmer på nytt. Jeg installerte dem på nytt, men de virker ikke.

Du må sannsynligvis også oppdatere de programmene slik at de er kompatible med Mac OS-versjonen på den nye datamaskinen, spesielt hvis du brukte en mye eldre Mac OS-versjon på den forrige datamaskinen. Vanligvis vil en enkel rettelse eller oppdatering fra programleverandøren løse vanlige problemer. Kontakt leverandøren av programmet for å få oppdateringer eller ytterligere informasjon.

Etter å ha konfigurert brukerkontoen(e) på min nye Mac overførte jeg en konto fra min gamle Mac som hadde samme navn som en av mine nye Mac-kontoer. Alt som var lagret på kontoen (med samme navn) i den nye Mac-maskinen, er borte!

Ikke bekymre deg. Informasjonen ble ikke slettet, bare flyttet. Filene i hjemmemappen til kontoen på den nye Mac-maskinen er i mappen Slettede brukere, som er i mappen Brukere. Tips: Hvis du overfører informasjon første gang Oppsettassistent spør deg, unngår du denne situasjonen.

Jeg har allerede konfigurert min(e) nye brukerkonto(er). Etter å ha brukt assistenten til å overføre en konto med samme navn fra min tidligere Mac, kan jeg ikke logge på. Hva har skjedd?

Dette skjer hvis kontopassordene på den gamle og mye maskinen er forskjellige, selv om kontonavnet er det samme. Bruk påloggingspassordet som du brukte på den gamle maskinen. Hvis du ikke husker det, kan du nullstille det.

Kan jeg bruke assistenten til å sikkerhetskopiere eller arkivere viktige filer til en annen disk?

Oppsettassistent er laget bare for å overføre filer fra en eldre datamaskinen til en ny (eller, i Mac OS X 10.4, fra Mac OS X på en sekundær partisjon til Tiger-partisjonen). Den er ikke beregnet på å sende eller synkronisere data til en annen datamaskin. Du kan imidlertid utforske løsninger fra tredjepart.