Mac OS X: Tilgjengelige fastvareoppdateringer

Hvis du oppgraderer fra Mac OS 9 til Mac OS X 10.2 eller nyere på en datamaskin som ellers oppfyller systemkravene, må du påse at datamaskinens fastvare er oppdatert. Denne listen viser hvilke fastvareoppdateringer som er tilgjengelig og egnet for hver datamaskin.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Som forklart i "Mac OS X 10.2 Velkomst- og installeringshåndbøker" og "Mac OS X Velkomst- og installeringshåndbøker", kan du bli nødt til å oppdatere fastvaren på Macintosh-datamaskinen før du installerer Mac OS X 10.2 eller nyere. Følgende tabell viser fastvareoppdateringene som er tilgjengelige for Apple-produkter som kan oppdateres til Mac OS X 10.2 eller nyere.

Merk: Rader i ROSA angir datamaskiner som kan installere Mac OS X 10.2, men som ikke er støttet av Mac OS X 10-3, 10.4 eller nyere.

Hvis du ikke er sikker på om datamaskinen trenger en bestemt oppdatering, er det bare å laste ned og åpne installeringsprogrammet for oppdatering. Hvis oppdateringen allerede er installert, eller ikke nødvendig, vil installasjonsprogrammet melde fra om dette.

Viktig: Disse fastvareoppdateringene kan ikke installeres når datamaskinen er startet fra Mac OS X. For å kunne installere dem må du starte datamaskinen fra en Mac OS 8- eller Mac OS 9-systemmappe på datamaskinens harddisk (ikke fra en CD). Se listen over maskin- og programvarekrav for hvert installeringsprogram.

iMac Fastvareoppdatering Last ned dokumentnr.
iMac (USB 2.0) ingen oppdatering nødvendig
iMac (17-tommers 1 GHz) ingen oppdatering nødvendig
iMac (17-tommers flatskjerm) ingen oppdatering nødvendig
iMac (flatskjerm) ingen oppdatering nødvendig
iMac (sommeren 2001) Fastvareoppdatering 4.1.9 for iMac 75130
iMac (begynnelsen av 2001) Fastvareoppdatering 4.1.9 for iMac 75130
iMac (sommeren 2000) Fastvareoppdatering 4.1.9 for iMac 75130
iMac (sporlasting) Fastvareoppdatering 4.1.9 for iMac 75130
iMac 333 MHz Fastvareoppdatering 1.2 for iMac 60384
iMac 266 MHz Fastvareoppdatering 1.2 for iMac 60384
iMac 233 MHz Fastvareoppdatering 1.2 for iMac 60384

eMac Fastvareoppdatering Last ned dokumentnr.
    eMac (ATI Graphics)     ingen oppdatering nødvendig
        eMac         ingen oppdatering nødvendig

iBook Fastvareoppdatering Last ned dokumentnr.
iBook G4 ingen oppdatering nødvendig
iBook (tidlig 2003) ingen oppdatering nødvendig
iBook (14,1 LCD 16 VRAM) ingen oppdatering nødvendig
iBook (16 VRAM) ingen oppdatering nødvendig
iBook (14,1 LCD) ingen oppdatering nødvendig
iBook (sent 2001) ingen oppdatering nødvendig
iBook (Dobbel USB) ingen oppdatering nødvendig
iBook Special Edition (FireWire) Fastvareoppdatering 4.1.7 for iBook 75128
iBook (FireWire) Fastvareoppdatering 4.1.7 for iBook 75128
iBook Fastvareoppdatering 4.1.7 for iBook 75128

Power Mac G5 Fastvareoppdatering Last ned dokumentnr.
Power Mac G5 Fastvareoppdatering 5.1.5f2 for Power Mac G5 Uniprocessor Klikk her

Xserve G5 Fastvareoppdatering Last ned dokumentnr.
Fastvareoppdatering 5.1.7fl for Xserve G5 Klikk her

Power Mac G4 Fastvareoppdatering Last ned dokumentnr.
Power Mac G4 (speilede stasjonsdører 2003) ingen oppdatering nødvendig
Power Mac G4 (FW 800) ingen oppdatering nødvendig
Power Mac G4 (speilede stasjonsdører) ingen oppdatering nødvendig
Power Mac G4 (QuickSilver 2002) ingen oppdatering nødvendig
Power Mac G4 (QuickSilver) ingen oppdatering nødvendig
Power Mac G4 (Digital lyd) Fastvareoppdatering 4.2.8 for Power Mac G4 120068
Power Mac G4 (Gigabit Ethernet) Fastvareoppdatering 4.2.8 for Power Mac G4 120068
Power Mac G4 (AGP-grafikk) Fastvareoppdatering 4.2.8 for Power Mac G4 120068
Power Mac G4 (PCI-grafikk) ingen oppdatering nødvendig
Power Mac G4 Cube Fastvareoppdatering 4.1.9 for Power Mac G4 75129

Power Macintosh G3 Fastvareoppdatering Last ned dokumentnr.
Power Macintosh G3 (blå og hvit) Fastvareoppdatering 1.1 for Power Macintosh G3 (blå og hvit) 58374
Power Macintosh G3 (blå og hvit) med SCSI Fastvareoppdatering 1.2 for Ultra2 SCSI 60409
Power Macintosh G3 Desktop Oppdatering for Mac OS X 10.0 SCSI-kort 25176
Power Macintosh G3 minitårn Oppdatering for Mac OS X 10.0 SCSI-kort 25176

PowerBook G4 Fastvareoppdatering Last ned dokumentnr.
PowerBook G4 (17-tommers 1,33 GHz) ingen oppdatering nødvendig
PowerBook G4 (15-tommers FW800) ingen oppdatering nødvendig
PowerBook G4 (12-tommers DVI) ingen oppdatering nødvendig
PowerBook G4 (17-tommers) ingen oppdatering nødvendig
PowerBook G4 (12-tommers) ingen oppdatering nødvendig
PowerBook G4 (1 GHz/867 MHz) ingen oppdatering nødvendig
PowerBook G4 (DVI) ingen oppdatering nødvendig
PowerBook G4 (Gigabit Ethernet) Fastvareoppdatering 4.2.9 for PowerBook 120092
PowerBook G4 Fastvareoppdatering 4.1.8 for PowerBook 75132

PowerBook G3 Fastvareoppdatering Last ned dokumentnr.
PowerBook G3 (FireWire) Fastvareoppdatering 4.1.8 for PowerBook 75132
PowerBook G3 Series (bronsefarget tastatur) ingen oppdatering nødvendig
PowerBook G3 Series ingen oppdatering nødvendig
PowerBook G3 ingen oppdatering nødvendig

Merk: Produktbeskrivelsene i parentes (sommeren 2000) og (sommeren 2001) refererer til sommeren på den nordlige halvkule.